Hrvati opet prisvajaju Teslu i u tome im pomaže Evropska unija
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Hrvati opet prisvajaju Teslu i u tome im pomaže Evropska unija
Kakve veze ima sa Hrvatskom ako je rođen u Dalmaciji? Dalmacija je danas u Hrvatskoj a sutra ne mora da bude kao što i tada nije bila. Sutra Bosna, polovina, može biti u Turskoj a ti nećeš biti Turčin, ili možda hoćeš. I tebe i Teslu određuje vera, njega pravoslavna a tebe katolička, da ne budete ono što ne treba da budete.Eroo wrote:S Bosnom skoro nikakve a sa Slovenijom sam ti ja dokaz da ima.dzango wrote:Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?Eroo wrote:I1b*, danas prevladujući haplotip u HR. Pitaj još, pa ćemo ti sve lepo objasniti.dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:
Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.
A smiljan nisam sigurna, zaboravila sam, moguće u dalmaciji.
Onda na kraju ispada da Tesla uopšte nije rođen u Hrvatskoj, nego u Dalmaciji.
Jebote, opet sam mu nasjeo...sad on postavlja pitanje, umjesto ja.
Kakve veze ima Tesla sa Srbijom?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Jasno. Austrougarski game of thrones.kaya wrote:Tog momenta nije stvarno, za koju hodinu opet je, stalno je ta povijest sabora između beča i pešte, daju jednom ovlast da ne moraju drugom.Pirate wrote:Jasno da nema veze, samo hocu reci da u trenutku rodjenja, Smiljan je bio dio zasebnog entiteta koji nije bio pod nadzorom hrvatskog sabora.kaya wrote:Razvojačena je da, tada, na zahtjev hrvatskog sabora i vratila se , nije valjda više bilo turske ugroze. Ali to nema veze s ovim slučajem.Pirate wrote:Tesla je rodjen 1856., dok je Vojna Krajina za svo vrijeme svog postojanja bila pod direktnom upravom ministarstva u Becu, ukinuta 1871.tre wrote:
jebemu barem bi ti trebao biti objektivan i ne podljegati srpskoj historiji pogotovo što ovdje sve imaš crno na bijelo prema kopijama dokumenata ovdje iznešenih
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Vojna Krajina Dzango, nikakva Dalmacija.dzango wrote:Kakve veze ima sa Hrvatskom ako je rođen u Dalmaciji? Dalmacija je danas u Hrvatskoj a sutra ne mora da bude kao što i tada nije bila. Sutra Bosna, polovina, može biti u Turskoj a ti nećeš biti Turčin, ili možda hoćeš. I tebe i Teslu određuje vera, njega pravoslavna a tebe katolička, da ne budete ono što ne treba da budete.Eroo wrote:S Bosnom skoro nikakve a sa Slovenijom sam ti ja dokaz da ima.dzango wrote:Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?Eroo wrote:I1b*, danas prevladujući haplotip u HR. Pitaj još, pa ćemo ti sve lepo objasniti.dzango wrote:
Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Nije bio zaseban ali je bio hrvatski koliko i dalmatinski i slavonski. Ako jedan deo tog entiteta, Hrvatska, danas može biti država, zašto i drugi deo tog entiteta ne bi bio država? Nezavisna Država Dalmacija.kaya wrote:A tako su se izražavali, apostolski .dzango wrote:To su bile tri zasebne jedinice sa jednom Vladom što se vidi iz titule Franje Josifa u kojoj nalazimo 5 pobrojanih entiteta: austrijski, ugarski, hrvatski, dalmatinski i slavonski. To što se navodi da je "apostolsko veličanstvo" je glupost za sebe. A ako jedan od entiteta, hrvatski, danas ima svoju državu i Vladu, zašto ne bi imao drugi entitet, dalmatinski?kaya wrote:Ma ne, hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, to su bile upravno tri jedinice s istom vladom. Nije dalmacija imala svoju vladu .dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:
Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.
A ovo drugo ne može, taj entitet nikada nije bio zasebna jedinica koja nema veze s hrvatskom da bi mogao imati svoj sabor ili tako neki element
Ima, napisala sam, to je trojedna kraljevina bila hrvatska, slavonija i dalmacija.dzango wrote:Kakve veze ima sa Hrvatskom ako je rođen u Dalmaciji?.Eroo wrote:S Bosnom skoro nikakve a sa Slovenijom sam ti ja dokaz da ima.dzango wrote:Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?Eroo wrote:I1b*, danas prevladujući haplotip u HR. Pitaj još, pa ćemo ti sve lepo objasniti.dzango wrote:
Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ma ne da mi se ulaziti u analizu djangovih tupavih interpretacija, jebote kao moglo je biti i srpsko(valjda po onome gdje je prošao srpski opanak), ono argument mu je u mp3 na kub, mogao je reći i da je slavonija i dalmacija gdje žive isključivo Hrvati ili barem u dvotrećinskoj većini mogla pripadati i kinezima ili rusima ili poljacima ili... kud baš odma pretpostavi srbima jebemu papriku ljutu!Sovak wrote:tre wrote:o Božedzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:
Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?
Je l' ti sad jasno zasto je Tesla nakon par dana glavom bez obzira utekao iz Beograda i Srbije?
Koliki god bio ekscentrik, to je bilo jednostavno previse za njega.
Boleština i to baš ona karcenogena teška boleština.
Najljepši, trojedna kraljevina, razumiješ.
Nisu ta tri dijela svaki sam za sebe.
2015-08-15
Nu ga opetdzango wrote:To su bile tri zasebne jedinice sa jednom Vladom što se vidi iz titule Franje Josifa u kojoj nalazimo 5 pobrojanih entiteta: austrijski, ugarski, hrvatski, dalmatinski i slavonski. To što se navodi da je "apostolsko veličanstvo" je glupost za sebe. A ako jedan od entiteta, hrvatski, danas ima svoju državu i Vladu, zašto ne bi imao drugi entitet, dalmatinski?kaya wrote:Ma ne, hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, to su bile upravno tri jedinice s istom vladom. Nije dalmacija imala svoju vladu .dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:
Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?
Ne razumiju oni složene države.
2015-08-15
Sad pričamo o njihovom dokazu koji su ovde naveli pa da se zadržimo u okviru toga. Putovnica nepostojeće Vlade, nepostojećeg kraljevstva, koje je izdato nekakvom Nikolausu od "apostolskog veličanstva". i to Vlade kraljevstva koje jasno razlikuje tri entiteta u sebi:hrvatski, dalmatinski i slavonski. Iz čega logikom sledi da Dalmacija i Slavonija nisu isto što i Hrvatska i da ukoliko postoje Hrvati, onda postoje i Dalmatinci i Slavonci kao nacija. Ili ne postoje ni jedni.Pirate wrote:Vojna Krajina Dzango, nikakva Dalmacija.dzango wrote:Kakve veze ima sa Hrvatskom ako je rođen u Dalmaciji? Dalmacija je danas u Hrvatskoj a sutra ne mora da bude kao što i tada nije bila. Sutra Bosna, polovina, može biti u Turskoj a ti nećeš biti Turčin, ili možda hoćeš. I tebe i Teslu određuje vera, njega pravoslavna a tebe katolička, da ne budete ono što ne treba da budete.Eroo wrote:S Bosnom skoro nikakve a sa Slovenijom sam ti ja dokaz da ima.dzango wrote:Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?Eroo wrote:
I1b*, danas prevladujući haplotip u HR. Pitaj još, pa ćemo ti sve lepo objasniti.
I Austrougarska je bila dvojna monarhija pa Austrijanci i Mađari nisu isto.kaya wrote:Ima, napisala sam, to je trojedna kraljevina bila hrvatska, slavonija i dalmacija.dzango wrote:Kakve veze ima sa Hrvatskom ako je rođen u Dalmaciji?.Eroo wrote:S Bosnom skoro nikakve a sa Slovenijom sam ti ja dokaz da ima.dzango wrote:Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?Eroo wrote:
I1b*, danas prevladujući haplotip u HR. Pitaj još, pa ćemo ti sve lepo objasniti.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ali je bitno da to odma pripišu srbiji! stvarno ne znam s čime ih tamo hrane ali stanje se opet rapidno pogoršava. Očito je da mutavi suljo nosi u sebi neki strašno patogeni virus od koga u srbiji i normalni upadnu u velikosrpsku groznicu i počnu pričati budalaštine.kaya wrote:Ne razumiju oni složene države.
To je drugo, u AU je ušla trojedna kraljevina hrvatska, slavonija i dalmacija sa posebnim statusom.prenjela je ovlasti budimpešti dijelom da ne mora beču, vojna krajina je jedino bila pod bečom ali i nju su vratili. Ponavljam se, komplicirano jedzango wrote:I Austrougarska je bila dvojna monarhija pa Austrijanci i Mađari nisu isto.kaya wrote:Ima, napisala sam, to je trojedna kraljevina bila hrvatska, slavonija i dalmacija.dzango wrote:Kakve veze ima sa Hrvatskom ako je rođen u Dalmaciji?.Eroo wrote:S Bosnom skoro nikakve a sa Slovenijom sam ti ja dokaz da ima.dzango wrote:
Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?
Last edited by kaya on Thu 7 May - 17:09; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
Razumem ja to kao što razumem i Austrougarsku. Austrija i Ugarska. Šta je onda Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije?kaya wrote:Najljepši, trojedna kraljevina, razumiješ.
Kao neka posebna autonomna jedinica unutar AU sa svojim saborom i zajedničkim kraljem. Više pod ugarskim dijelom, njima su dali veće ovlasti da ih zastupaju.dzango wrote:Razumem ja to kao što razumem i Austrougarsku. Austrija i Ugarska. Šta je onda Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije?kaya wrote:Najljepši, trojedna kraljevina, razumiješ.
Last edited by kaya on Thu 7 May - 17:13; edited 1 time in total
2015-08-15
A zašto za Austrougarsku kažu da je bila dvojna monarhija i tu nekakvu "trojednu kraljevinu" nigde ne pominju? Meni se čini da nije komplikovano, već da je vrlo jednostavno ako zdravorazumski posmatraš stvar.kaya wrote:To je drugo, u AU je ušla trojedna kraljevina hrvatska, slavonija i dalmacija sa posebnim statusom.prenjela je ovladti budimpešti dijelom da ne mora beču, vojna krajina je jedino bila pod bečom ali i nju su vratili. Ponavljam se, komplicirano jedzango wrote:I Austrougarska je bila dvojna monarhija pa Austrijanci i Mađari nisu isto.kaya wrote:Ima, napisala sam, to je trojedna kraljevina bila hrvatska, slavonija i dalmacija.dzango wrote:Kakve veze ima sa Hrvatskom ako je rođen u Dalmaciji?.Eroo wrote:
S Bosnom skoro nikakve a sa Slovenijom sam ti ja dokaz da ima.
Veliš, seru ovi Hrvati, tamo uošte nema niti je ikad bilo Srba.dzango wrote:Sad pričamo o njihovom dokazu koji su ovde naveli pa da se zadržimo u okviru toga. Putovnica nepostojeće Vlade, nepostojećeg kraljevstva, koje je izdato nekakvom Nikolausu od "apostolskog veličanstva". i to Vlade kraljevstva koje jasno razlikuje tri entiteta u sebi:hrvatski, dalmatinski i slavonski. Iz čega logikom sledi da Dalmacija i Slavonija nisu isto što i Hrvatska i da ukoliko postoje Hrvati, onda postoje i Dalmatinci i Slavonci kao nacija. Ili ne postoje ni jedni.Pirate wrote:Vojna Krajina Dzango, nikakva Dalmacija.dzango wrote:Kakve veze ima sa Hrvatskom ako je rođen u Dalmaciji? Dalmacija je danas u Hrvatskoj a sutra ne mora da bude kao što i tada nije bila. Sutra Bosna, polovina, može biti u Turskoj a ti nećeš biti Turčin, ili možda hoćeš. I tebe i Teslu određuje vera, njega pravoslavna a tebe katolička, da ne budete ono što ne treba da budete.Eroo wrote:S Bosnom skoro nikakve a sa Slovenijom sam ti ja dokaz da ima.dzango wrote:
Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?
Zato što je trojedna kraljevina dala ovlasti budimpešti pa ona ide pod ugarski diodzango wrote:A zašto za Austrougarsku kažu da je bila dvojna monarhija i tu nekakvu "trojednu kraljevinu" nigde ne pominju? Meni se čini da nije komplikovano, već da je vrlo jednostavno ako zdravorazumski posmatraš stvar.kaya wrote:To je drugo, u AU je ušla trojedna kraljevina hrvatska, slavonija i dalmacija sa posebnim statusom.prenjela je ovladti budimpešti dijelom da ne mora beču, vojna krajina je jedino bila pod bečom ali i nju su vratili. Ponavljam se, komplicirano jedzango wrote:I Austrougarska je bila dvojna monarhija pa Austrijanci i Mađari nisu isto.kaya wrote:Ima, napisala sam, to je trojedna kraljevina bila hrvatska, slavonija i dalmacija.dzango wrote:
Kakve veze ima sa Hrvatskom ako je rođen u Dalmaciji?.
Last edited by kaya on Thu 7 May - 17:17; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
Jedinica koja se sastoji od HR, DAL, i SLA. A ko je kralj te kraljevine? Franjo Josif je kralj Austrougarske. A ko je bio kralj trojedne kraljevine?kaya wrote:Kao neka posebna autonomna jedinica unutar AU sa svojim saborom i zajedničkim kraljem.dzango wrote:Razumem ja to kao što razumem i Austrougarsku. Austrija i Ugarska. Šta je onda Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije?kaya wrote:Najljepši, trojedna kraljevina, razumiješ.
daj, kaj im daš da te vozaju...prave se da ne razumiju, a ti se trudiš :)kaya wrote:Ne razumiju oni složene države.
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Srbi sad prisvajaju Teslu,a nekad su o njemu pisali kao ludjaku i sramoti
» Veliko zlo,Evropska unija kažnjava Srbiju!
» Evropska unija blokira finansiranje brojnih projekata u RS
» Merkel: Evropska unija mora pojačati odbranu
» Poljska: Ovo nije Evropska unija na koju smo pristali
» Veliko zlo,Evropska unija kažnjava Srbiju!
» Evropska unija blokira finansiranje brojnih projekata u RS
» Merkel: Evropska unija mora pojačati odbranu
» Poljska: Ovo nije Evropska unija na koju smo pristali
Page 4 of 7