Hrvati opet prisvajaju Teslu i u tome im pomaže Evropska unija
Page 6 of 7
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Hrvati opet prisvajaju Teslu i u tome im pomaže Evropska unija
kaya wrote:Pa dobro znam naravno ali tada je li bila u dalmaciji ili hrvatskoj?Sovak wrote:kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:
I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.
To da se tesla rodio u AU jer hrvatske nije bilo je toliko bedasto kao da kažeš da se mihajlo pupin rodio u otomanskom carstvu a ne u srbiji.
A smiljan nisam sigurna, zaboravila sam, moguće u dalmaciji.
Lika za boga miloga. Kod Gospica.
Hrvatska.
Guest- Guest
dzango wrote:Kralj Aleksandar Ujedinitelj.kaya wrote:A kraljevina SHS, kralj je bio tko?dzango wrote:Bez kralja ne valja. Ako nema kralja, onda nema kraljevine. Ako ima bana, onda je banovina. Kao što je u Jugoslaviji bila banovina. Banovina Hrvatska u Kraljevini Jugoslaviji.kaya wrote:Nema kralja, hrvatski sabor samo, a sabor prizna zajedničkog kralja kao svog kralja.dzango wrote:
Jedinica koja se sastoji od HR, DAL, i SLA. A ko je kralj te kraljevine? Franjo Josif je kralj Austrougarske. A ko je bio kralj trojedne kraljevine?
Zar nije bio kralj Petar I Karadjordjevic "kralj ujedinitelj"?
Aca je bio regent s kraljevskom punomoci do 1921.
Guest- Guest
evo jednog interesantnog podatka 1884. godine prihodi samo od poreza u hrvatskoj i slavoniji su iznosili 16 milijuna forinti... za usporedbu cijeli proračun kraljevine srbije te godine je jedva iznosio toliko, a u kraljevini bugarskoj je bio i manji za milijun i pol... proračun cijele kraljevine koliko samo priljev od poreza u hr i sl koje su bile samo jedan manji dio carstva...
2015-08-08
ta obitelj nije uopće trebala nikome biti vladar... čak niti srbima... za srbe, a posljedično i za cijelo okruženje bi najbolje bilo da nisu poubijali obrenoviće, iako su i oni bili srbocentrični, ipak su bili pragmatici i realisti plus iznimno privrženi europejstvu... tako da da srbi su bacajući svog kralja kroz prozor bacili i sebe, jer od onda nadalje nisu napravili niti jedan pozitivan i normalan potez....Sovak wrote:dzango wrote:Kralj Aleksandar Ujedinitelj.kaya wrote:A kraljevina SHS, kralj je bio tko?dzango wrote:Bez kralja ne valja. Ako nema kralja, onda nema kraljevine. Ako ima bana, onda je banovina. Kao što je u Jugoslaviji bila banovina. Banovina Hrvatska u Kraljevini Jugoslaviji.kaya wrote:
Nema kralja, hrvatski sabor samo, a sabor prizna zajedničkog kralja kao svog kralja.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
jos kad se udruzite s alpskim srbimadzango wrote:Ništa, naši smo.kaya wrote:Izvini, trebala sam odmah priznati da smo srbi.dzango wrote:Kako je onda Dalmacija bila u Austriji a Hrvatska i Slavonije u Ugarskoj?kaya wrote:Zato što je trojedna kraljevina dala ovlasti budimpešti pa ona ide pod ugarski diodzango wrote:
A zašto za Austrougarsku kažu da je bila dvojna monarhija i tu nekakvu "trojednu kraljevinu" nigde ne pominju? Meni se čini da nije komplikovano, već da je vrlo jednostavno ako zdravorazumski posmatraš stvar.
nema vam ravna :D
Nemoj mi Zslovence..imam dobre prijatelje ;)Leviathan2 wrote:jos kad se udruzite s alpskim srbimadzango wrote:Ništa, naši smo.kaya wrote:Izvini, trebala sam odmah priznati da smo srbi.dzango wrote:Kako je onda Dalmacija bila u Austriji a Hrvatska i Slavonije u Ugarskoj?kaya wrote:Zato što je trojedna kraljevina dala ovlasti budimpešti pa ona ide pod ugarski diodzango wrote:
A zašto za Austrougarsku kažu da je bila dvojna monarhija i tu nekakvu "trojednu kraljevinu" nigde ne pominju? Meni se čini da nije komplikovano, već da je vrlo jednostavno ako zdravorazumski posmatraš stvar.
jooj, bijah ja u austriji, radili neki medjumurci a slovenac im shef, da prostis, hebe ih ko sansku kozu,Maggie19 wrote:Nemoj mi Zslovence..imam dobre prijatelje ;)Leviathan2 wrote:jos kad se udruzite s alpskim srbimadzango wrote:Ništa, naši smo.kaya wrote:Izvini, trebala sam odmah priznati da smo srbi.dzango wrote:
Kako je onda Dalmacija bila u Austriji a Hrvatska i Slavonije u Ugarskoj?
a ja onako ko fol ispotiha al da i on cuje, "sto vi hrvati dozvoljavate ovom alpskom srbinu da vas zajebava"
liku izbila para na ushi, cjela frka na bausteli bila, a ja, skoro se upisao od smijeha
na kraju mu shef baustele reko nek smiri hormone il nek ide s baustele
mjesec dana poslije me pita u baru, a ti na mjesalici i tebi glavni shef nis nesmije kazat
reko ako kaze a ja napustim mjesalicu, ode baustela ukurca
zbunjeniju facu nisam nikad vidio
ostao jadan u nedoumici i dalje
Eto, ma neka si mu rekao ;-DLeviathan2 wrote:jooj, bijah ja u austriji, radili neki medjumurci a slovenac im shef, da prostis, hebe ih ko sansku kozu,Maggie19 wrote:Nemoj mi Zslovence..imam dobre prijatelje ;)Leviathan2 wrote:jos kad se udruzite s alpskim srbimadzango wrote:Ništa, naši smo.kaya wrote:Izvini, trebala sam odmah priznati da smo srbi.dzango wrote:
Kako je onda Dalmacija bila u Austriji a Hrvatska i Slavonije u Ugarskoj?
a ja onako ko fol ispotiha al da i on cuje, "sto vi hrvati dozvoljavate ovom alpskom srbinu da vas zajebava"
liku izbila para na ushi, cjela frka na bausteli bila, a ja, skoro se upisao od smijeha
mjesec dana poslije me pita u baru, a ti na mjesalici i tebi glavni shef nis nesmije kazat
A, ti potrčci, wanbabe sefovi su uvijek isti.
Zlostavljaju podređene da bi dobili na vaznosti i lijecili vlastite frustracije.
ma nasi prema nasima su uvijek bili seronjeMaggie19 wrote:Eto, ma neka si mu rekao ;-DLeviathan2 wrote:jooj, bijah ja u austriji, radili neki medjumurci a slovenac im shef, da prostis, hebe ih ko sansku kozu,Maggie19 wrote:Nemoj mi Zslovence..imam dobre prijatelje ;)Leviathan2 wrote:jos kad se udruzite s alpskim srbimadzango wrote:
Ništa, naši smo.
Zlostavljaju podređene da bi dobili na vaznosti i lijecili vlastite frustracije.
ja to uglavnom otpilim na samom startu a kad se pobune gore onda dobiju opomenu da se smire
a jedan svabo, tj svicarac je dobio zabranu da mi se obraca na bausteli
jbte, da ga j eneko izlupao manje bi bio shokiran
nAjbolje tako: ne ulazit u direktne sukobe, a rijesit na visoj razini.Leviathan2 wrote:ma nasi prema nasima su uvijek bili seronjeMaggie19 wrote:Eto, ma neka si mu rekao ;-DLeviathan2 wrote:jooj, bijah ja u austriji, radili neki medjumurci a slovenac im shef, da prostis, hebe ih ko sansku kozu,Maggie19 wrote:Nemoj mi Zslovence..imam dobre prijatelje ;)Leviathan2 wrote:jos kad se udruzite s alpskim srbimadzango wrote:
Ništa, naši smo.
ja to uglavnom otpilim na samom startu a kad se pobune gore onda dobiju opomenu da se smire
a jedan svabo, tj svicarac je dobio zabranu da mi se obraca na bausteli
jbte, da ga j eneko izlupao manje bi bio shokiran
Onda imas faktor iznenađenja. Nista to ne moze nadomjestit.
;-@
Slazem se sa ovim. Divljacki masakr te noci koji je zaprepastio tadasnju europsku javnost je odredio buducnost i Srbije I Balkana .michaellcmacha wrote:ta obitelj nije uopće trebala nikome biti vladar... čak niti srbima... za srbe, a posljedično i za cijelo okruženje bi najbolje bilo da nisu poubijali obrenoviće, iako su i oni bili srbocentrični, ipak su bili pragmatici i realisti plus iznimno privrženi europejstvu... tako da da srbi su bacajući svog kralja kroz prozor bacili i sebe, jer od onda nadalje nisu napravili niti jedan pozitivan i normalan potez....Sovak wrote:dzango wrote:Kralj Aleksandar Ujedinitelj.kaya wrote:A kraljevina SHS, kralj je bio tko?dzango wrote:
Bez kralja ne valja. Ako nema kralja, onda nema kraljevine. Ako ima bana, onda je banovina. Kao što je u Jugoslaviji bila banovina. Banovina Hrvatska u Kraljevini Jugoslaviji.
Obrenovici su bili Europejci i tvorci moderne srpske drzave a Karadjordjevici su bili uzurpatori i kako su dosli tako su i zavrsili.
Da su Obrenovici ostali uvjeren sam da bi sve bilo drukcije jer su imali mnogo vise smisla za demokraciju.
Ali oficiri su ubili kralja i kraljicu...Srbima stvarno djavo mira ne da.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
U to vrijeme nije bila ustaša, tada su samo vastaše operirale...Ringo10 wrote:Slazem se sa ovim. Divljacki masakr te noci koji je zaprepastio tadasnju europsku javnost je odredio buducnost i Srbije I Balkana .michaellcmacha wrote:ta obitelj nije uopće trebala nikome biti vladar... čak niti srbima... za srbe, a posljedično i za cijelo okruženje bi najbolje bilo da nisu poubijali obrenoviće, iako su i oni bili srbocentrični, ipak su bili pragmatici i realisti plus iznimno privrženi europejstvu... tako da da srbi su bacajući svog kralja kroz prozor bacili i sebe, jer od onda nadalje nisu napravili niti jedan pozitivan i normalan potez....Sovak wrote:dzango wrote:Kralj Aleksandar Ujedinitelj.kaya wrote:
A kraljevina SHS, kralj je bio tko?
Obrenovici su bili Europejci i tvorci moderne srpske drzave a Karadjordjevici su bili uzurpatori i kako su dosli tako su i zavrsili.
Da su Obrenovici ostali uvjeren sam da bi sve bilo drukcije jer su imali mnogo vise smisla za demokraciju.
2015-08-08
To je zato što su oni bili ekonomski tigar i tada , kao i sada.michaellcmacha wrote:evo jednog interesantnog podatka 1884. godine prihodi samo od poreza u hrvatskoj i slavoniji su iznosili 16 milijuna forinti... za usporedbu cijeli proračun kraljevine srbije te godine je jedva iznosio toliko, a u kraljevini bugarskoj je bio i manji za milijun i pol... proračun cijele kraljevine koliko samo priljev od poreza u hr i sl koje su bile samo jedan manji dio carstva...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Kajo, ti si purgerka kolikoliko vidim...od cega se prave zganci!? To je vase jelo ako senw varam..
Ovaj moj iz UUkraine kolega mi pokazuje palacinke i kaze pravio zgance..
Guest- Guest
Zapravo je bilo, sudionici u Hercegovackom ustanku su sebe nazivale ustasama.michaellcmacha wrote:U to vrijeme nije bila ustaša, tada su samo vastaše operirale...Ringo10 wrote:Slazem se sa ovim. Divljacki masakr te noci koji je zaprepastio tadasnju europsku javnost je odredio buducnost i Srbije I Balkana .michaellcmacha wrote:ta obitelj nije uopće trebala nikome biti vladar... čak niti srbima... za srbe, a posljedično i za cijelo okruženje bi najbolje bilo da nisu poubijali obrenoviće, iako su i oni bili srbocentrični, ipak su bili pragmatici i realisti plus iznimno privrženi europejstvu... tako da da srbi su bacajući svog kralja kroz prozor bacili i sebe, jer od onda nadalje nisu napravili niti jedan pozitivan i normalan potez....Sovak wrote:dzango wrote:
Kralj Aleksandar Ujedinitelj.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
michaellcmacha wrote:ta obitelj nije uopće trebala nikome biti vladar... čak niti srbima... za srbe, a posljedično i za cijelo okruženje bi najbolje bilo da nisu poubijali obrenoviće, iako su i oni bili srbocentrični, ipak su bili pragmatici i realisti plus iznimno privrženi europejstvu... tako da da srbi su bacajući svog kralja kroz prozor bacili i sebe, jer od onda nadalje nisu napravili niti jedan pozitivan i normalan potez....Sovak wrote:dzango wrote:Kralj Aleksandar Ujedinitelj.kaya wrote:A kraljevina SHS, kralj je bio tko?dzango wrote:
Bez kralja ne valja. Ako nema kralja, onda nema kraljevine. Ako ima bana, onda je banovina. Kao što je u Jugoslaviji bila banovina. Banovina Hrvatska u Kraljevini Jugoslaviji.
Slazem se. To ja malo Dzanga cimam o "istoriji".
Guest- Guest
dzmrdz wrote:Kajo, ti si purgerka kolikoliko vidim...od cega se prave zganci!? To je vase jelo ako senw varam..
Kaja si zgleda rihta haltere.
Zganci, pura, palenta, polenta ... je ukuhana kuruzna krupica.
Moze se delati tvrdje ili mekse, kak' samostalni obrok s dodatkima raznim ili kak' prilog glavnom jelu.
Meni osobno trenutacno su najdrazi s narezanim i zapecenim spekom.
To je nesto slicno vasoj proji, kacamaku ili tak' nekaj ... ak' se ne varam.
Guest- Guest
zapravo da, nevesinjske "ustaše" elaborirati nećemo jer to odvede vodu na mlin...Pirate wrote:Zapravo je bilo, sudionici u Hercegovackom ustanku su sebe nazivale ustasama.michaellcmacha wrote:U to vrijeme nije bila ustaša, tada su samo vastaše operirale...Ringo10 wrote:Slazem se sa ovim. Divljacki masakr te noci koji je zaprepastio tadasnju europsku javnost je odredio buducnost i Srbije I Balkana .michaellcmacha wrote:ta obitelj nije uopće trebala nikome biti vladar... čak niti srbima... za srbe, a posljedično i za cijelo okruženje bi najbolje bilo da nisu poubijali obrenoviće, iako su i oni bili srbocentrični, ipak su bili pragmatici i realisti plus iznimno privrženi europejstvu... tako da da srbi su bacajući svog kralja kroz prozor bacili i sebe, jer od onda nadalje nisu napravili niti jedan pozitivan i normalan potez....Sovak wrote:
2015-08-08
a jesi ga našo, gdje ćeš... tu je najtananiji...Sovak wrote:michaellcmacha wrote:ta obitelj nije uopće trebala nikome biti vladar... čak niti srbima... za srbe, a posljedično i za cijelo okruženje bi najbolje bilo da nisu poubijali obrenoviće, iako su i oni bili srbocentrični, ipak su bili pragmatici i realisti plus iznimno privrženi europejstvu... tako da da srbi su bacajući svog kralja kroz prozor bacili i sebe, jer od onda nadalje nisu napravili niti jedan pozitivan i normalan potez....Sovak wrote:dzango wrote:Kralj Aleksandar Ujedinitelj.kaya wrote:
A kraljevina SHS, kralj je bio tko?
Slazem se. To ja malo Dzanga cimam o "istoriji".
2015-08-08
A jbt...palentaSovak wrote:dzmrdz wrote:Kajo, ti si purgerka kolikoliko vidim...od cega se prave zganci!? To je vase jelo ako senw varam..
Kaja si zgleda rihta haltere.
Zganci, pura, palenta, polenta ... je ukuhana kuruzna krupica.
Moze se delati tvrdje ili mekse, kak' samostalni obrok s dodatkima raznim ili kak' prilog glavnom jelu.
Meni osobno trenutacno su najdrazi s narezanim i zapecenim spekom.
To je nesto slicno vasoj proji, kacamaku ili tak' nekaj ... ak' se ne varam.
Ja mislio to nedt ono do jaja...
Guest- Guest
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Srbi sad prisvajaju Teslu,a nekad su o njemu pisali kao ludjaku i sramoti
» Veliko zlo,Evropska unija kažnjava Srbiju!
» Evropska unija blokira finansiranje brojnih projekata u RS
» Merkel: Evropska unija mora pojačati odbranu
» Poljska: Ovo nije Evropska unija na koju smo pristali
» Veliko zlo,Evropska unija kažnjava Srbiju!
» Evropska unija blokira finansiranje brojnih projekata u RS
» Merkel: Evropska unija mora pojačati odbranu
» Poljska: Ovo nije Evropska unija na koju smo pristali
Page 6 of 7