Radne dozvole hiljadama migranata?
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Radne dozvole hiljadama migranata?
Ne isplati se u Srbiji. Triba osam godina do ploda a ne trpi vlagu triba joj sunčani teren tokom cile godine. To kod mene uspijeva i čak imamo površine koje su idealne za nju a neiskorištene su dok u Srbiji i bilo gdje gori postoje problemi i u čak kad sve napraviš jednom u 15 godina jača zima i odma pola stabala uvene. Ne isplati se. Nije to Mediteran.Serbinho-3 wrote:Znas kako, to kod nas ljudi ne znaju i jedino da saznaš od tog na
Palicu da mu pustiš e-mail i objasniš.
Prodaje dve sorte, valjda Arapske po imenu.
Sutra ako to nasi saznaju da ima para, eto ih ko stampedo, svi kreću
da gaje, čupaju malinu ...
Pistaci za nas je relativno nepoznat.
Tamo gde sam ja kupovao, klasična pustinja, mada to ne mora nista
da znaci.
Ja se ne razumem i necu se praviti Balkanac koji sve zna, tako da
ti za to treba licna analiza.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Šta veća strmina na kojoj se voda ne zadržava a teren je mediteranska klima i ako je okrenut jugu tj osunčan je cilo vrime tokom dana to za pistaci bolje.
Ova biljka je zakon. Ima hrpa takvih terena na kojima lokalni ne znaju šta da posade jer ni masline tu ne rađaju jer su tereni s malo vode koja se zadržava u tlu ( zbog pada terena koji je inače tvrd voda oteće a ne upije se u zemlju )
Ova biljka je zakon. Ima hrpa takvih terena na kojima lokalni ne znaju šta da posade jer ni masline tu ne rađaju jer su tereni s malo vode koja se zadržava u tlu ( zbog pada terena koji je inače tvrd voda oteće a ne upije se u zemlju )
2014-04-11
Budem ja ovo posadio. Imam jednu takvu parcelu u po brda ukupne površine od sedam tisuča kvadrata. Na 1/3 mi je zemlja ok i masline su dobre , 1/3 je kamen s drvećem a 1/3 mi je teren kojeg voda ispire i ima par maslina al nisu nešto rodne a imam dosta slobodne livade di mogu possdit već sad jedno 30 komada ovoga dakle dva stabla mogu odma sad da mi netko da sadnice i reče kako se to sadi a taj teren je baš za ovo.
Padina Kozjaka.
Padina Kozjaka.
2014-04-11
Maslina kazu da dugo raste a nema ni cenu.
Usput i ako ne radja, vredi vise prodati kao ukrasno drvo.
Dosta su skupe, ide oko 1000 eura.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
RayMabus wrote:
To je to.
Lepa ova prva slika a druge dve ko u Americi, Arizona ili tako nesto...
2014-08-25
Uzbekistan.
Uzbekistan ima tu polupustinjsku klimu koja je suha i dovoljno vruća za pistaci.
Stvarno čudno da se ovo ne sadi u priobalju. Mnogo čudno. Hrpa neiskorištenog terena na padinama di ovo odlično raste tamo di neće ništa drugo il skoro ništa drugo jer maslina tu raste al ona na strminama je manje plodna upravo jer voda proteće po površini a slabo ide u tlo.
Uzbekistan ima tu polupustinjsku klimu koja je suha i dovoljno vruća za pistaci.
Stvarno čudno da se ovo ne sadi u priobalju. Mnogo čudno. Hrpa neiskorištenog terena na padinama di ovo odlično raste tamo di neće ništa drugo il skoro ništa drugo jer maslina tu raste al ona na strminama je manje plodna upravo jer voda proteće po površini a slabo ide u tlo.
2014-04-11
Maslina se isplati međutim ima tih nekih terena koji su strmi a tlo tvrdo i onda tu slabije rađaju pa je to slabo isplativo pa bolje pistaci posadit jer od takve masline nećeš dobit ulja jer ipak nešto vode triba i njoj da napravi ulje a to je sušni teren kojeg sunce prži a upravo to je savršen teren za pistaci koji baš traži upravo to.Serbinho-3 wrote:Maslina kazu da dugo raste a nema ni cenu.
To je jedina biljka za koju sam čuo da stručnjaci preporučuju da se ne zaljeva osim ako tlo ne počme da se mrvi i pretvara u pustinju.
To je čudo od biljke.
2014-04-11
Imam baš ovakvu parcelu , pogled je na srednju Dalmaciju , vide se otoci , Split i sve na dlanu a teren je nešto ko na ovoj donjoj slici.Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:
To je to.
Lepa ova prva slika a druge dve ko u Americi, Arizona ili tako nesto...
2014-04-11
To mi je parcela poviše kuće al malo više u brdu. U osnovi sam na njoj za petnjast minuta. Nije daleko. No tu mogu sadit jedino maslne a imam ih već dosta na drugim parcelama koje su bolje a ovdje imam par maslina koje su skroz odlične a onda šta se udaljavaš od njih sve su slabe po rodnosti jer kiša pere taj dio terena i onda je više pašnjak nego teren za maslinu.
Kako je davno bija požar onda mi to ostalo golo , nešto sam posadija novih maslina al namjerno nisam puno i sad mi tu ima nekih 3,500 kvadrata koji su neiskorišteni a nemam ideju šta uopće tu sadit a da ima smisla.
Sad ispada da san moga posadit pistace jer koliko vidim on raste upravo na takvim terenima savršeno a nikakva voda mu ne triba nego samo sunce a tu ga ima u izobilju.
Jedan muški i dva ženska pistacia meni dovoljno. To mogu pobrat sam , bere se početkom kolovoza pa se onda prošetam , uzmem sić i naberem šta rodi i opet sam u plusu.
Zato mi se i isplati dat 200 kuna za sadnicu samo mi je bitno da mi se stablo tu primi i to još moram ispitat.
Kako je davno bija požar onda mi to ostalo golo , nešto sam posadija novih maslina al namjerno nisam puno i sad mi tu ima nekih 3,500 kvadrata koji su neiskorišteni a nemam ideju šta uopće tu sadit a da ima smisla.
Sad ispada da san moga posadit pistace jer koliko vidim on raste upravo na takvim terenima savršeno a nikakva voda mu ne triba nego samo sunce a tu ga ima u izobilju.
Jedan muški i dva ženska pistacia meni dovoljno. To mogu pobrat sam , bere se početkom kolovoza pa se onda prošetam , uzmem sić i naberem šta rodi i opet sam u plusu.
Zato mi se i isplati dat 200 kuna za sadnicu samo mi je bitno da mi se stablo tu primi i to još moram ispitat.
2014-04-11
Tramp je udario Irancima 270% Carinu, kako bi zaštitio te kompanije
u USA koje proizvode a koje su od 2006 duplirale ili cak tri puta
povećale proizvodnju.
u USA koje proizvode a koje su od 2006 duplirale ili cak tri puta
povećale proizvodnju.
2014-08-25
Hrvatski uvoz pistacija je oko 85 tona.
Uvezeno je 84 tone pistacija po cijeni od 786,500 eura te 7 tona oljuštenih pistacia po cijeni od 84 tisuće dolara.
Godinu dana ranije uvezeno je tri tone oljuštenih pistacija po cijeni od 59.000 dolara i 85 tona pistacija u ljusci.
Uvezeno je 84 tone pistacija po cijeni od 786,500 eura te 7 tona oljuštenih pistacia po cijeni od 84 tisuće dolara.
Godinu dana ranije uvezeno je tri tone oljuštenih pistacija po cijeni od 59.000 dolara i 85 tona pistacija u ljusci.
2014-04-11
9,36 eura
1 kg pistacija u ljusci u veleprodaji je 9,36 eura
84 tone * 9,36 eura = 786 500 eura
9,36 eura = 70 kuna
1 kg pistacija u ljusci u veleprodaji je 9,36 eura
84 tone * 9,36 eura = 786 500 eura
9,36 eura = 70 kuna
2014-04-11
Ljuska pistacija kao bio gorivo
https://www.google.com/amp/s/www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sirijci-se-griju-na-ljuske-pistacija-posao-s-pecima-cvjeta-mislio-sam-da-cemo-izraditi-oko-500-komada-a-vec-smo-ih-isporucili-2500/9794227/amp
Mala peć s lijevkom sa strane za ubacivanje ljuski pistacija , cijena 130 dolara ( 875 kuna )
Pistaciji tokom sagorjevanja ne dime i ne smrde
Tona ljusaka , uvoz iz Turske , košta 175 dolara ( 1175 kuna ) i dovoljna je za cijelu zimu.
Loživo ulje , za usporedbu , dostatno samo za mjesec dana grijanja , stoji 130 dolara.
https://www.google.com/amp/s/www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sirijci-se-griju-na-ljuske-pistacija-posao-s-pecima-cvjeta-mislio-sam-da-cemo-izraditi-oko-500-komada-a-vec-smo-ih-isporucili-2500/9794227/amp
Mala peć s lijevkom sa strane za ubacivanje ljuski pistacija , cijena 130 dolara ( 875 kuna )
Tona ljusaka , uvoz iz Turske , košta 175 dolara ( 1175 kuna ) i dovoljna je za cijelu zimu.
Loživo ulje , za usporedbu , dostatno samo za mjesec dana grijanja , stoji 130 dolara.
2014-04-11
Tekst pod naslovom Zeleni biser za grickanje ali i grijanje u Biznis insajderu iz 2017
Cijeli tekst je ovdje :
https://issuu.com/nestar/docs/bl2017-08/73
Njemačka je u 2017 uvezla 45 tisuća tona pistacija i uvoz naglo raste i to oko 10 tisuća tona godišnje.
Jebalo majku svoju mi ovo uvozimo a ovo raste u prirodi na kršu po Mediteranu i da posadiš sto stabala po brdu i da svako da u prosjeku 10 kg to je jedna tona pistacija u ljusci.
Cijeli tekst je ovdje :
https://issuu.com/nestar/docs/bl2017-08/73
Njemačka je u 2017 uvezla 45 tisuća tona pistacija i uvoz naglo raste i to oko 10 tisuća tona godišnje.
Jebalo majku svoju mi ovo uvozimo a ovo raste u prirodi na kršu po Mediteranu i da posadiš sto stabala po brdu i da svako da u prosjeku 10 kg to je jedna tona pistacija u ljusci.
2014-04-11
Nedostaje im 250 tisuća sezonskih radnika u poljoprivredi
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/italijanskom-agraru-nedostaje-cetvrt-miliona-stranih-radnika
Inače su im ti radnici dolazili većinom iz Rumunjske na kojih je otpadala jedna trećina svih ukupnih sezonskih radnika , 35 tisuća iz Maroka , 24 tisuće Indijaca , oko 32 tisuće iz Albanije , 14 tisuća iz Senegala , po 13 tisuća radnika iz Poljske i Tunisa , a iz Bugarske oko 11,000.
Šarolika ekipa šta jest jest.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/italijanskom-agraru-nedostaje-cetvrt-miliona-stranih-radnika
Inače su im ti radnici dolazili većinom iz Rumunjske na kojih je otpadala jedna trećina svih ukupnih sezonskih radnika , 35 tisuća iz Maroka , 24 tisuće Indijaca , oko 32 tisuće iz Albanije , 14 tisuća iz Senegala , po 13 tisuća radnika iz Poljske i Tunisa , a iz Bugarske oko 11,000.
Šarolika ekipa šta jest jest.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ljuska pistacija kao bio gorivo
Isto i sa ljuskom lesnika ovde rade, samo ne znam jel smrdi i kakvi su rezultati, mada ne bi trebalo.
2014-08-25
Ovo san slika prije 15 minuti i ovo mi je doslovce 100 metara poviše kuće po pravcu , doslovno baš tako. Na slici su ženski i muški pistaci al navrnuti na panj od domaće tršlje. Muški ne daje plodove nego je oprašivać i ima resice a žensko stablo ( u prvom planu ) daje plodove koji se sad formiraju i dozrijevaju tamo krajem srpnja i početkom kolovoza.
2014-04-11
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» 34.000 PRIJAVA ZA RADNE DOZVOLE Ako 2018. ukine restrikcije, Hrvati će navaliti u ovu zemlju
» Zbog Brexita 100 nogometaša Premier lige ostaje bez radne dozvole, među njima Martial
» Grčka integracijom migranata nadomješta manjak radne snage
» Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
» Ukidaju se dozvole za gljive,šparoge i druge šumske đakonije
» Zbog Brexita 100 nogometaša Premier lige ostaje bez radne dozvole, među njima Martial
» Grčka integracijom migranata nadomješta manjak radne snage
» Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
» Ukidaju se dozvole za gljive,šparoge i druge šumske đakonije
Page 4 of 4