Milanović : Svatko tko se 1991. borio za Hrvatsku pod "Za dom spremni" borio se i za NDH
Page 12 of 16
Page 12 of 16 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Re: Milanović : Svatko tko se 1991. borio za Hrvatsku pod "Za dom spremni" borio se i za NDH
Bilo je tih Solunaca i po Hrvatskoj i po Bosni ali o njihovom broju se malo pretjerujevuksadinare wrote:...jeini koji znaju su oni kolonizirani srpski dobrovoljci iz 1 svjetskog rata koji su bili kolonizirani na podrucje vukovara,virovitice,podravske slatine..te oni kolonizirani nakon drugog svjetskog rata...ovi prije ne znaju
Nije njih baš bilo toliko mnogo, ali su bili politički utjecajni i prilično radikalni
NAkon 2. sv rata ne mnogo bitni
Da, samo oni znaju porijeklo
Ostali Srbi generalno ne znaju jer su u prošlosti bili uglavnom stočari, nomadi, Vlasi
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Re: Milanović : Svatko tko se 1991. borio za Hrvatsku pod "Za dom spremni" borio se i za NDH
Bilo je svašta. Nakon Križog puta se međusobno pomirili i o tome se nije više raspravljalo. Posebno ne javno.Serbinho-3 wrote:Eroo wrote:A moji iz dalmatinske Podgore.I? Čemu ova rasprava?vuksadinare wrote:moji su preci dosli iz rame
Znaci Partizani
Eroo wrote:Bilo je svašta. Nakon Križog puta se međusobno pomirili i o tome se nije više raspravljalo. Posebno ne javno.Serbinho-3 wrote:Eroo wrote:A moji iz dalmatinske Podgore.I? Čemu ova rasprava?vuksadinare wrote:moji su preci dosli iz rame
Znaci Partizani
Čim je došla demokracija, prestali smo šutjeti.
crvenkasti-
2014-04-17
Zato Hrvati imaju i svi znaju svoje srpske korene.Ringo10 wrote:PA većina njih i nema etnički srpske pretke .. tu je Pravoslavlje presudilovuksadinare wrote:interesantno..npr...srbi iz hrvatske najvecim djelom pojma nemaju odakle su im dosli precii...jednostano kazu ili iz bosne ili crne gore ili iz srbije...sto bi znacilo da su bili nomadskog porijekla i nisu imali stalnih prebivalista...i da su selili vise puta njihovi preci...najcesce u tursko doba..Ringo10 wrote:Rođen sam u Sarajevu, moji su porijeklom iz Livna sa očeve strane a sa majčine Hercegovci sa Slipčića kod Međugorjavuksadinare wrote:moji su preci dosli iz rame
Hrvat - to je netko tko nije Srbin.
Znači, govori, misli, radi - sve kao Srbin, ali nije Srbin.
crvenkasti-
2014-04-17
To je glavni razlog zašto se Hrvati regrutiraju upravo iz srpskih redova.
Samo kažeš ja sam Hrvat.
Samo kažeš ja sam Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
preslab ti argumentdzango wrote:Zato Hrvati imaju i svi znaju svoje srpske korene.Ringo10 wrote:PA većina njih i nema etnički srpske pretke .. tu je Pravoslavlje presudilovuksadinare wrote:interesantno..npr...srbi iz hrvatske najvecim djelom pojma nemaju odakle su im dosli precii...jednostano kazu ili iz bosne ili crne gore ili iz srbije...sto bi znacilo da su bili nomadskog porijekla i nisu imali stalnih prebivalista...i da su selili vise puta njihovi preci...najcesce u tursko doba..Ringo10 wrote:Rođen sam u Sarajevu, moji su porijeklom iz Livna sa očeve strane a sa majčine Hercegovci sa Slipčića kod Međugorjavuksadinare wrote:moji su preci dosli iz rame
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
Ako ništa, bar ovo više nikada nećemo doživiti
Guest- Guest
jel znas iz kojeg su djela dosli tvoji preci u liku?..samo nemoj mislim iz bosne i slicno..ne znas jer su bili turski cobani..kud turci tud i tvojicrvenkasti wrote:Hrvat - to je netko tko nije Srbin.
2015-09-08
vuksadinare wrote:jel znas iz kojeg su djela dosli tvoji preci u liku?..samo nemoj mislim iz bosne i slicno..ne znas jer su bili turski cobani..kud turci tud i tvojicrvenkasti wrote:Hrvat - to je netko tko nije Srbin.
Znam. Zvali su ih "Uzorci". Jel znaš zašto?
crvenkasti-
2014-04-17
ajd kazicrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:jel znas iz kojeg su djela dosli tvoji preci u liku?..samo nemoj mislim iz bosne i slicno..ne znas jer su bili turski cobani..kud turci tud i tvojicrvenkasti wrote:Hrvat - to je netko tko nije Srbin.
2015-09-08
vuksadinare wrote:ajd kazicrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:jel znas iz kojeg su djela dosli tvoji preci u liku?..samo nemoj mislim iz bosne i slicno..ne znas jer su bili turski cobani..kud turci tud i tvojicrvenkasti wrote:Hrvat - to je netko tko nije Srbin.
Iz Usore.
crvenkasti-
2014-04-17
znaci pravi hrvat..iskonski..bravocrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:ajd kazicrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:jel znas iz kojeg su djela dosli tvoji preci u liku?..samo nemoj mislim iz bosne i slicno..ne znas jer su bili turski cobani..kud turci tud i tvojicrvenkasti wrote:Hrvat - to je netko tko nije Srbin.
Iz Usore.
2015-09-08
Zna li neko zašto neke Srbe sa Banije i oko Novog zovu Krdžani i Kauri?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Opština je Livno,srez je MostarskiRingo10 wrote:Rođen sam u Sarajevu, moji su porijeklom iz Livna sa očeve strane a sa majčine Hercegovci sa Slipčića kod Međugorjavuksadinare wrote:moji su preci dosli iz rame
Kamena sa ramena svi su bacali.
Prolazi nam život,reko Čaruga
A Livanjskim poljem,teče Jaruga...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
neće jezik nego pravo.... eto ti si klasičan primjer jednog prosječnog srbina, koji sve gleda i projicira proračunato... pogotovo kad se opeče... sam si rekao da si malo pokušao srbovati dok ti nije profijukalo iznad glave, tad si zgiljao i upisao faks jer studente nisu dirali... ali to na stranu... uvijek ste bili upravo kako navodiš proračunati i zato ste i napadali sisak zajedno sa hasan pašom predojevićem, a čim se turčinu počelo izmicati tlo pod nogama vi brže bolje ponudili usluge beču...poslije kad je pešta počela drmati onda ste se s njima lizali a sve na štetu hrvata, ali tad još niste srbovali jer niste ni znali da ste srbi... e onda ste se domicilno prikrpili rusima pod fol pravoslavnoj braći, a vi obični prefrigani konvertiti... uglavnom niste ih zajebali znali su oni koji ste vi klošari ali im je odgovaralo da vam se da država... e kad ste se podržavili na tuđi račun onda ste počeli sve oko sebe maltretirati do iznemoglosti... a pogotovo nas hrvate... uglavnom epilog je poznat okolo sebe nemate nijednu prijateljsku zemlju, uzdate se u kosooke s druge strane planete, izgubili ste u svim ratovima, ništa od zacrtanog niste ostvarili i potencijalno ste u opasnosti da izgubite i još ponešto od onog što ionako nije vaše... a kao ziheraši... a u stvari luzeri bez presedana...dzango wrote:Njenog sina pojeli crvi a ovaj u fotelji i skupom odelu pije viski, češe jaja i vlada državom uz sve počasti i privilegije. Ko je tu ispao budala i ko treba da se srami svoje gluposti?michaellcmacha wrote:https://kamenjar.com/pismo-majke-jean-michela-nicoliera-milanovicu-moj-sin-je-otisao-u-vukovar-kada-ste-vi-otisli-iz-hrvatske-sramite-se/
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Tetrijeb kaze da nitko ne gosti kao oni..sve djabe samo naravno moras razmisljati njihovom glavommichaellcmacha wrote:neće jezik nego pravo.... eto ti si klasičan primjer jednog prosječnog srbina, koji sve gleda i projicira proračunato... pogotovo kad se opeče... sam si rekao da si malo pokušao srbovati dok ti nije profijukalo iznad glave, tad si zgiljao i upisao faks jer studente nisu dirali... ali to na stranu... uvijek ste bili upravo kako navodiš proračunati i zato ste i napadali sisak zajedno sa hasan pašom predojevićem, a čim se turčinu počelo izmicati tlo pod nogama vi brže bolje ponudili usluge beču...poslije kad je pešta počela drmati onda ste se s njima lizali a sve na štetu hrvata, ali tad još niste srbovali jer niste ni znali da ste srbi... e onda ste se domicilno prikrpili rusima pod fol pravoslavnoj braći, a vi obični prefrigani konvertiti... uglavnom niste ih zajebali znali su oni koji ste vi klošari ali im je odgovaralo da vam se da država... e kad ste se podržavili na tuđi račun onda ste počeli sve oko sebe maltretirati do iznemoglosti... a pogotovo nas hrvate... uglavnom epilog je poznat okolo sebe nemate nijednu prijateljsku zemlju, uzdate se u kosooke s druge strane planete, izgubili ste u svim ratovima, ništa od zacrtanog niste ostvarili i potencijalno ste u opasnosti da izgubite i još ponešto od onog što ionako nije vaše... a kao ziheraši... a u stvari luzeri bez presedana...dzango wrote:Njenog sina pojeli crvi a ovaj u fotelji i skupom odelu pije viski, češe jaja i vlada državom uz sve počasti i privilegije. Ko je tu ispao budala i ko treba da se srami svoje gluposti?michaellcmacha wrote:https://kamenjar.com/pismo-majke-jean-michela-nicoliera-milanovicu-moj-sin-je-otisao-u-vukovar-kada-ste-vi-otisli-iz-hrvatske-sramite-se/
2015-09-08
Ono kada ujku nešto peče a nije gonoreja jer ništa ne jebe a više mu se i ne diže pa puca po forumu. Kako ono reče? Oni pokvareni vam nisu dali državu, koju niste ni tražili niti se za nju borili, na Berlinskom kongresu a dali Srbima. Kao slobodarski narod svoju državu napravili krajem 20. veka, isto kao i Šiptari a posle Crnaca po afričkim kolonijama, i još tvrdi da nisu istoriska greška. Ništa tu nije greška moj prijatelju. Ni Berlinski kongres, ni odsustvo državnosti kod ovakvih naroda. To je jednostavno činjenica koja pokazuje svu uzaludnost i bespotrebnost nečijeg političkog postojanja.michaellcmacha wrote:neće jezik nego pravo.... eto ti si klasičan primjer jednog prosječnog srbina, koji sve gleda i projicira proračunato... pogotovo kad se opeče... sam si rekao da si malo pokušao srbovati dok ti nije profijukalo iznad glave, tad si zgiljao i upisao faks jer studente nisu dirali... ali to na stranu... uvijek ste bili upravo kako navodiš proračunati i zato ste i napadali sisak zajedno sa hasan pašom predojevićem, a čim se turčinu počelo izmicati tlo pod nogama vi brže bolje ponudili usluge beču...poslije kad je pešta počela drmati onda ste se s njima lizali a sve na štetu hrvata, ali tad još niste srbovali jer niste ni znali da ste srbi... e onda ste se domicilno prikrpili rusima pod fol pravoslavnoj braći, a vi obični prefrigani konvertiti... uglavnom niste ih zajebali znali su oni koji ste vi klošari ali im je odgovaralo da vam se da država... e kad ste se podržavili na tuđi račun onda ste počeli sve oko sebe maltretirati do iznemoglosti... a pogotovo nas hrvate... uglavnom epilog je poznat okolo sebe nemate nijednu prijateljsku zemlju, uzdate se u kosooke s druge strane planete, izgubili ste u svim ratovima, ništa od zacrtanog niste ostvarili i potencijalno ste u opasnosti da izgubite i još ponešto od onog što ionako nije vaše... a kao ziheraši... a u stvari luzeri bez presedana...dzango wrote:Njenog sina pojeli crvi a ovaj u fotelji i skupom odelu pije viski, češe jaja i vlada državom uz sve počasti i privilegije. Ko je tu ispao budala i ko treba da se srami svoje gluposti?michaellcmacha wrote:https://kamenjar.com/pismo-majke-jean-michela-nicoliera-milanovicu-moj-sin-je-otisao-u-vukovar-kada-ste-vi-otisli-iz-hrvatske-sramite-se/
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ima tu nešto što ti(vi) ne razmješ ili ne želiš razumjeti.dzango wrote:Ono kada ujku nešto peče a nije gonoreja jer ništa ne jebe a više mu se i ne diže pa puca po forumu. Kako ono reče? Oni pokvareni vam nisu dali državu, koju niste ni tražili niti se za nju borili, na Berlinskom kongresu a dali Srbima. Kao slobodarski narod svoju državu napravili krajem 20. veka, isto kao i Šiptari a posle Crnaca po afričkim kolonijama, i još tvrdi da nisu istoriska greška. Ništa tu nije greška moj prijatelju. Ni Berlinski kongres, ni odsustvo državnosti kod ovakvih naroda. To je jednostavno činjenica koja pokazuje svu uzaludnost i bespotrebnost nečijeg političkog postojanja.michaellcmacha wrote:neće jezik nego pravo.... eto ti si klasičan primjer jednog prosječnog srbina, koji sve gleda i projicira proračunato... pogotovo kad se opeče... sam si rekao da si malo pokušao srbovati dok ti nije profijukalo iznad glave, tad si zgiljao i upisao faks jer studente nisu dirali... ali to na stranu... uvijek ste bili upravo kako navodiš proračunati i zato ste i napadali sisak zajedno sa hasan pašom predojevićem, a čim se turčinu počelo izmicati tlo pod nogama vi brže bolje ponudili usluge beču...poslije kad je pešta počela drmati onda ste se s njima lizali a sve na štetu hrvata, ali tad još niste srbovali jer niste ni znali da ste srbi... e onda ste se domicilno prikrpili rusima pod fol pravoslavnoj braći, a vi obični prefrigani konvertiti... uglavnom niste ih zajebali znali su oni koji ste vi klošari ali im je odgovaralo da vam se da država... e kad ste se podržavili na tuđi račun onda ste počeli sve oko sebe maltretirati do iznemoglosti... a pogotovo nas hrvate... uglavnom epilog je poznat okolo sebe nemate nijednu prijateljsku zemlju, uzdate se u kosooke s druge strane planete, izgubili ste u svim ratovima, ništa od zacrtanog niste ostvarili i potencijalno ste u opasnosti da izgubite i još ponešto od onog što ionako nije vaše... a kao ziheraši... a u stvari luzeri bez presedana...dzango wrote:Njenog sina pojeli crvi a ovaj u fotelji i skupom odelu pije viski, češe jaja i vlada državom uz sve počasti i privilegije. Ko je tu ispao budala i ko treba da se srami svoje gluposti?michaellcmacha wrote:https://kamenjar.com/pismo-majke-jean-michela-nicoliera-milanovicu-moj-sin-je-otisao-u-vukovar-kada-ste-vi-otisli-iz-hrvatske-sramite-se/
Nije isto biti POD Turcima 500 godina i snjima dijeliti životni prostor,
ili živjeti SA Austrijcima i Mađarima i s njima dijeli životni Prostor.
Velika je to razlika, moraš priznati.
Kako nije isto? Tvoji živeli pod Turcima i ti na kraju opet postao Slovenac.Eroo wrote:Ima tu nešto što ti(vi) ne razmješ ili ne želiš razumjeti.dzango wrote:Ono kada ujku nešto peče a nije gonoreja jer ništa ne jebe a više mu se i ne diže pa puca po forumu. Kako ono reče? Oni pokvareni vam nisu dali državu, koju niste ni tražili niti se za nju borili, na Berlinskom kongresu a dali Srbima. Kao slobodarski narod svoju državu napravili krajem 20. veka, isto kao i Šiptari a posle Crnaca po afričkim kolonijama, i još tvrdi da nisu istoriska greška. Ništa tu nije greška moj prijatelju. Ni Berlinski kongres, ni odsustvo državnosti kod ovakvih naroda. To je jednostavno činjenica koja pokazuje svu uzaludnost i bespotrebnost nečijeg političkog postojanja.michaellcmacha wrote:neće jezik nego pravo.... eto ti si klasičan primjer jednog prosječnog srbina, koji sve gleda i projicira proračunato... pogotovo kad se opeče... sam si rekao da si malo pokušao srbovati dok ti nije profijukalo iznad glave, tad si zgiljao i upisao faks jer studente nisu dirali... ali to na stranu... uvijek ste bili upravo kako navodiš proračunati i zato ste i napadali sisak zajedno sa hasan pašom predojevićem, a čim se turčinu počelo izmicati tlo pod nogama vi brže bolje ponudili usluge beču...poslije kad je pešta počela drmati onda ste se s njima lizali a sve na štetu hrvata, ali tad još niste srbovali jer niste ni znali da ste srbi... e onda ste se domicilno prikrpili rusima pod fol pravoslavnoj braći, a vi obični prefrigani konvertiti... uglavnom niste ih zajebali znali su oni koji ste vi klošari ali im je odgovaralo da vam se da država... e kad ste se podržavili na tuđi račun onda ste počeli sve oko sebe maltretirati do iznemoglosti... a pogotovo nas hrvate... uglavnom epilog je poznat okolo sebe nemate nijednu prijateljsku zemlju, uzdate se u kosooke s druge strane planete, izgubili ste u svim ratovima, ništa od zacrtanog niste ostvarili i potencijalno ste u opasnosti da izgubite i još ponešto od onog što ionako nije vaše... a kao ziheraši... a u stvari luzeri bez presedana...dzango wrote:Njenog sina pojeli crvi a ovaj u fotelji i skupom odelu pije viski, češe jaja i vlada državom uz sve počasti i privilegije. Ko je tu ispao budala i ko treba da se srami svoje gluposti?michaellcmacha wrote:https://kamenjar.com/pismo-majke-jean-michela-nicoliera-milanovicu-moj-sin-je-otisao-u-vukovar-kada-ste-vi-otisli-iz-hrvatske-sramite-se/
Nije isto biti POD Turcima 500 godina i snjima dijeliti životni prostor,
ili živjeti SA Austrijcima i Mađarima i s njima dijeli životni Prostor.
Velika je to razlika, moraš priznati.
U tome i jeste problem. I Hrvati su živeli POD, ali to usled svoga mentalnog nedostatka nikada nisu uspeli da dokuče. Ta uskraćenost i zakržljalost nacionalnog osećaja, želje za slobodom, vlastitih životnih potreba, i jeste problem. Ili nije. Možda ta činjenica da su nacionalnu državu dobili posle afričkih kolonija, u isto vreme kada i Šiptari, govori nešto više o celom problemu. Budi sad pametan.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
đango ti se neki vicmaher
2015-09-08
Page 12 of 16 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Similar topics
» Paraga : Milanović laže , HOS se nije borio za obnovu NDH
» Na danasnji dan 3.7.1991 pocela agresija Srbije na Hrvatsku ulaskom kamiona JNA punih cetnika i rezervista iz Srbije u Hrvatsku tj.Baranju
» Orlić: Nisam se borio za Hrvatsku u kojoj se domoljube proglašava fašistima
» 25. lipnja 1991. Za dom spremni! - Nasilje nad hrvatskom poviješću part two
» Dobročinitelj s Korzike:U Domovinskom ratu se borio za hrvatsku neovisnost,a sada je vatrogascima donirao vrijednu opremu
» Na danasnji dan 3.7.1991 pocela agresija Srbije na Hrvatsku ulaskom kamiona JNA punih cetnika i rezervista iz Srbije u Hrvatsku tj.Baranju
» Orlić: Nisam se borio za Hrvatsku u kojoj se domoljube proglašava fašistima
» 25. lipnja 1991. Za dom spremni! - Nasilje nad hrvatskom poviješću part two
» Dobročinitelj s Korzike:U Domovinskom ratu se borio za hrvatsku neovisnost,a sada je vatrogascima donirao vrijednu opremu
Page 12 of 16