Pavle Kalinić traži uvođenje obveznog vojnog roka za muškarce i žene
Page 11 of 16
Page 11 of 16 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16
Re: Pavle Kalinić traži uvođenje obveznog vojnog roka za muškarce i žene
PECWOG UPISI I TRENINZI
SPECWOG UPISUJE NOVE ČLANOVE NA TRENING.
Specwog podučava i uvježbava borbu, tehnike i taktike Specijalnih postrojbi i jedini je takav klub u Hrvatskoj i šire.
D.R., glavni instruktor Specwoga, podučava iz svog vlastitog ratnog i borbenog iskustva, koje je upotrebljavao, učio i uvježbavao u Hrvatskoj i po cijelom svijetu.
D.R. je podučavao mnoge Specijalne postrojbe, vojske i policije u Hrvatskoj i svijetu.
Svoje znanje, iskustvo i vještinu prenosi na treninzima, koji se održavaju u Klubu "Specwog" u Hrgovićima 49, Utorkom i Četvrtkom od 20:00-22:00 sata, te na raznim tečajevima i seminarima.
Ove godine također će uz redovne treninge podučavati mnoge pripadnike vojske, policije, security ali i zainteresirane civile, ne samo u HR već i po svijetu.
Tako će se održavati tečajevi i treninzi, goloruke borbe, borbe sa pištoljem, puškom, palicom, raznim oštricama, taktike i mnoge druge.
Ovu godinu započinjemo sa golorukom borbom koja je vrlo važna za shvaćanje svih vrsta borbe. Goloruka borba nas uči da je cijelo tijelo oružje, koje možemo koristiti. Tehnike koje podučavamo su tehnike borbe, koja nema veze sa sportskom borbom, niti sa natjecanjima, ali je vrlo efikasna u situacijama samoobrane i preživljavanja.
Tehnike goloruke borbe osim samih tehnika, uče nas biomehaniku pokreta, razvijaju instinkte, razvijaju brzinu, distancu, pravac, timimg, te nas podučavaju kako reagirati prirodno u bilo kojoj situaciji. Na taj način učimo naše tijelo golorukoj borbi, ali se to kasnije primjenjuje na sve vrste oružja.MI smo oružje.
U planu je također i nekoliko posebnih treninga, tečajeva i seminara, koja neka zasada budu iznenađenje za članove.
Pridružite nam se na treninzima SPECWOGa, i naučite tehnike, taktike, principe borbe Specijalnih postrojbi.
SPECWOG
Klub Ratničkih Vještina
Hrgovići 49, Zagreb
SPECWOG UPISUJE NOVE ČLANOVE NA TRENING.
Specwog podučava i uvježbava borbu, tehnike i taktike Specijalnih postrojbi i jedini je takav klub u Hrvatskoj i šire.
D.R., glavni instruktor Specwoga, podučava iz svog vlastitog ratnog i borbenog iskustva, koje je upotrebljavao, učio i uvježbavao u Hrvatskoj i po cijelom svijetu.
D.R. je podučavao mnoge Specijalne postrojbe, vojske i policije u Hrvatskoj i svijetu.
Svoje znanje, iskustvo i vještinu prenosi na treninzima, koji se održavaju u Klubu "Specwog" u Hrgovićima 49, Utorkom i Četvrtkom od 20:00-22:00 sata, te na raznim tečajevima i seminarima.
Ove godine također će uz redovne treninge podučavati mnoge pripadnike vojske, policije, security ali i zainteresirane civile, ne samo u HR već i po svijetu.
Tako će se održavati tečajevi i treninzi, goloruke borbe, borbe sa pištoljem, puškom, palicom, raznim oštricama, taktike i mnoge druge.
Ovu godinu započinjemo sa golorukom borbom koja je vrlo važna za shvaćanje svih vrsta borbe. Goloruka borba nas uči da je cijelo tijelo oružje, koje možemo koristiti. Tehnike koje podučavamo su tehnike borbe, koja nema veze sa sportskom borbom, niti sa natjecanjima, ali je vrlo efikasna u situacijama samoobrane i preživljavanja.
Tehnike goloruke borbe osim samih tehnika, uče nas biomehaniku pokreta, razvijaju instinkte, razvijaju brzinu, distancu, pravac, timimg, te nas podučavaju kako reagirati prirodno u bilo kojoj situaciji. Na taj način učimo naše tijelo golorukoj borbi, ali se to kasnije primjenjuje na sve vrste oružja.MI smo oružje.
U planu je također i nekoliko posebnih treninga, tečajeva i seminara, koja neka zasada budu iznenađenje za članove.
Pridružite nam se na treninzima SPECWOGa, i naučite tehnike, taktike, principe borbe Specijalnih postrojbi.
SPECWOG
Klub Ratničkih Vještina
Hrgovići 49, Zagreb
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Kalašnjikov ima domet 700 metara a snajperi puno više.
Jel vi stvarno mislite da će vas u ratu netko pustit da mu dođete na po metra da mu izbijete kalašnjikov iz ruku ?
Jel vi stvarno mislite da će vas u ratu netko pustit da mu dođete na po metra da mu izbijete kalašnjikov iz ruku ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Vidim, lik je nabavio luk i strijele, ima vježbe gađanja iz luka. Rambo.RayMabus wrote:Kalašnjikov ima domet 700 metara a snajperi puno više.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Bolje da vi ostanete doma kad rat počme. Ja vas ne bi zva u vojsku. Ne znate ni da kalaš ima domet 700 metara. Vi bi ste se tukli palicama s njima.
Ne tribaju mi takvi u vojsci kao pričuvni vojni kadar. Samo bi mi smetali. Opasno vam je i dat oružje. Jedino lopatu pa kopat rovove.
Ne tribaju mi takvi u vojsci kao pričuvni vojni kadar. Samo bi mi smetali. Opasno vam je i dat oružje. Jedino lopatu pa kopat rovove.
2014-04-11
Radije bih bio sam u rovu nego s tako nekim tko misli da je rat rambo film.
Veći su mi izgledi za preživljavanje.
Ja sam toliko tih da ni ne pucam dok ne vidim metu točno. Ne otkrivam položaj bespotrebno. Vi previše klapate. Šta dalje od mene. Privukli bi mi samo neprijateljsku vatru.
Veći su mi izgledi za preživljavanje.
Ja sam toliko tih da ni ne pucam dok ne vidim metu točno. Ne otkrivam položaj bespotrebno. Vi previše klapate. Šta dalje od mene. Privukli bi mi samo neprijateljsku vatru.
2014-04-11
Ljudi s pogrešnim i fiks idejama o ratu a koje su stekli gledajući Rambo filmove zavaljeni u udobnost svog kauča su opasni i za sebe i za druge.
Prvo niste profi vojska nego pričuva dakle ne napadate nego imate svrhu obrane.
Znači osnovno rukovanje osnovnim tipom poluautomatske puške , pravilno rukovanje itd i to je sve.
Za napad triba tri puta više vojske dakle kao obrana vrijedite tri napadača.
To je sve.
Prvo niste profi vojska nego pričuva dakle ne napadate nego imate svrhu obrane.
Znači osnovno rukovanje osnovnim tipom poluautomatske puške , pravilno rukovanje itd i to je sve.
Za napad triba tri puta više vojske dakle kao obrana vrijedite tri napadača.
To je sve.
2014-04-11
Prvo triba maknit Krstičevića i sve one koji bi muškima obvezno a žene dragovoljno.
https://www.google.com/amp/s/m.vecernji.hr/amp/vijesti/od-2019-uvodi-se-obvezni-light-vojni-rok-do-30-dana-1145838
Ja ti se neću javit prvi jer me diskriminiraš a u emanicipaciji smo. Ako smo ravnopravni a onda budimo ravnopravni a ne ti gini a ona nek čuva dupe e.
https://www.google.com/amp/s/m.vecernji.hr/amp/vijesti/od-2019-uvodi-se-obvezni-light-vojni-rok-do-30-dana-1145838
Ja ti se neću javit prvi jer me diskriminiraš a u emanicipaciji smo. Ako smo ravnopravni a onda budimo ravnopravni a ne ti gini a ona nek čuva dupe e.
2014-04-11
Jedan tekst relativno novijeg datuma ( 2017 godina )
https://obris.org/hrvatska/cirkus-zvan-obvezni-vojni-rok-u-hrvatskoj/
Nema ništa od toga i te priče obveznog vojnog roka. Kad zapuca sami se obučajite.
https://obris.org/hrvatska/cirkus-zvan-obvezni-vojni-rok-u-hrvatskoj/
Nema ništa od toga i te priče obveznog vojnog roka. Kad zapuca sami se obučajite.
2014-04-11
Imaju problem zbog kraha nataliteta , iseljavanja mladih , slabog interesa za dragovoljnim služenjem vojnog roka te s tim šta im je obvezno za sve preskupo i ne triba im.
https://obris.org/hrvatska/prijeti-li-hrvatskoj-vojsci-manjak-vojnika/
A recimo da uvedeš neke mjere poput oslobođenja porez na kupnju prvog auta il stana tko ovo odsluži pa onda recimo na listi za čekanje kod pos stanova pa ono malo reklamiraš na tv i tako to pa ćeš imat oko 200 ročnika više godišnje.
Generalno ako želiš da ti oni ostanu živit u državi onda ih moraš oslobađat nekakvih poreza i da imaju neke privilegije u odnosu na nekog tko to nije odslužija.
Lako bi ja to iskemija di bi se moglo njima izić u susret tako će biti oslobođeni nekih poreza i davanja.
Oslobodi ga poreza na cestovna vozila tj jedno vozilo godišnje na njegovo il njeno ime.
https://www.porezna-uprava.hr/Gradani/Stranice/Motorna%20vozila/Vlasnik.aspx
Klasa : Pričuva
https://obris.org/hrvatska/prijeti-li-hrvatskoj-vojsci-manjak-vojnika/
A recimo da uvedeš neke mjere poput oslobođenja porez na kupnju prvog auta il stana tko ovo odsluži pa onda recimo na listi za čekanje kod pos stanova pa ono malo reklamiraš na tv i tako to pa ćeš imat oko 200 ročnika više godišnje.
Generalno ako želiš da ti oni ostanu živit u državi onda ih moraš oslobađat nekakvih poreza i da imaju neke privilegije u odnosu na nekog tko to nije odslužija.
Lako bi ja to iskemija di bi se moglo njima izić u susret tako će biti oslobođeni nekih poreza i davanja.
Oslobodi ga poreza na cestovna vozila tj jedno vozilo godišnje na njegovo il njeno ime.
https://www.porezna-uprava.hr/Gradani/Stranice/Motorna%20vozila/Vlasnik.aspx
Klasa : Pričuva
2014-04-11
veber wrote:I zamisli situaciju gdje se nađu marc, ovaj iz GF i recimo ero i epi. Imaš mrtvih na kvadratHektorović wrote:Podržavam
Prije svega zbog discipline i odgoja kolektivne odgovornosti.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Mene neće ni zvat jer imam x u vojnoj knjižici , jer sam prestar za pješadiju i jer sam abk obrana dakle zadnji sam im na popisu a kad bi me zvali zvali bi me samo u ovakvoj situaciji kakva je sad tj nekovencionalni rat jer nemaju ljudi obućene za to pošto su ukinili vojni rok a malo ljudi ima temeljnu obuku plus abko obuku.Hektorović wrote:veber wrote:I zamisli situaciju gdje se nađu marc, ovaj iz GF i recimo ero i epi. Imaš mrtvih na kvadratHektorović wrote:Podržavam
Prije svega zbog discipline i odgoja kolektivne odgovornosti.
No morali bi proglasit ratno stanje na tu šemu tj da recimo ova pandemija postane biološki napad i službeno.
Vidim da im fali ljudi totalno čak i ovi s temljnom obukom
https://obris.org/hrvatska/ima-li-posla-nakon-treceg-ugovora/
Praktički oni nemaju ni pješadiju u pričuvi.
2014-04-11
Meni ni ne triba puška u abko. To jedino ako osiguravamo objekt il je neki napad na nešto pod maskama šta je malo vjerojatan scenarij tako da taj x šta je psihička meni iksala da odmorim dvi godine jer sam pod stresom za to ne igra ništa jer mogu ja to sve bez puške odradit jer se tu traži znanje a ne pucanje po nekome.
Taj x je više ako kojoj budali padne da me zove u pješadiju pa bi mi dao kalaš u ruke.
To već radiš na svoju odgovornost a i njima se zadržavaju činovi.
Taj x je više ako kojoj budali padne da me zove u pješadiju pa bi mi dao kalaš u ruke.
To već radiš na svoju odgovornost a i njima se zadržavaju činovi.
2014-04-11
Proučija san ja ovu tematiku i šta je njima problem. Oni bi da se više ljudi godišnje dragovoljno prijavi , odsluži temeljnu od dva mjeseca pa ako dođe do neke situacije da ih mogu zvat.
Oslobodi ih plaćanja trošarine na auto pri registraciji pa će se on pohvalit u društvu i ćaća će mu se pohvalit pa će reč oni drugi iden i ja i to ti je to i dok je god on u državi tako si ga zadrža i imaš na raspolaganju temelju pješadiju u državi i to ti je cila priča.
Malo igraš na tu ljudsku psihu a u biti par stotina kuna godišnje do kraja života oslobođen pa ti računaj.
Oslobodi ih plaćanja trošarine na auto pri registraciji pa će se on pohvalit u društvu i ćaća će mu se pohvalit pa će reč oni drugi iden i ja i to ti je to i dok je god on u državi tako si ga zadrža i imaš na raspolaganju temelju pješadiju u državi i to ti je cila priča.
Malo igraš na tu ljudsku psihu a u biti par stotina kuna godišnje do kraja života oslobođen pa ti računaj.
2014-04-11
I to najbolje na tu šemu da ga oslobodiš plaćanja trošarine na auto kad je registriracija jer tako dobivaš one koji imaju vozački dakle dobivaš vojnika koji zna vozit. Ja iman i za motor i za auto položeno.
Osam tjedana temeljne i da ne ideš dalje nego samo to oslobođen si trošarine na osobno vozilo do kraja života dakle dok si god u državi to ti paše i tako te zadržavam tu.
Jedina tvoja obaveza je da u slučaju rata se javiš i uglavnom ideš na čuvanje vojarni i objekata znači neš ić u neki rat u drugu državu nego samo obrana.
Osam tjedana temeljne i da ne ideš dalje nego samo to oslobođen si trošarine na osobno vozilo do kraja života dakle dok si god u državi to ti paše i tako te zadržavam tu.
Jedina tvoja obaveza je da u slučaju rata se javiš i uglavnom ideš na čuvanje vojarni i objekata znači neš ić u neki rat u drugu državu nego samo obrana.
2014-04-11
Ja koliko san to sve shvatija to je 2007 ukinuto i od tada se jsvljalo manje od tisuću ljudi na to dragovoljno služenje vojnog roka od kojih je 95% šta je završilo tu temeljnu ostalo radit u vojsci znači da se sad zapuca ti unazad 13 godina dakle generacije od 18 do 30 godina nemaš kome ni uručit poziv za mobilizaciju da sad priko noći netko napadne.
To baš nije dobro. Moraš imat jedno 20 tisuća ljudi u pričuvi.
To baš nije dobro. Moraš imat jedno 20 tisuća ljudi u pričuvi.
2014-04-11
Praktički radi se o tome da ti triba najmanje dva a u suštini i tri mjeseca kad bi te netko napa da ti svim tim civilima koji ne znaju ništa pošalješ poziv , pošalješ ih na lječnički i onda još dva misecs temeljne a ako se nešto geopolitički promini u jedan dan il u manje od tri miseca a ti to nemaš e onda si jeba ježa.
Dobit ćeš kaos a netko te napada. Zato to moraš imat i onda to pozoveš i oni ti ojačaju obranu u manje od 24 sata i raspoređeni su u svojoj regiji i oni mogu obućavat druge i ti moš u logistlci obućavat ostale.
Zato postoji ta pričuva.
Dobit ćeš kaos a netko te napada. Zato to moraš imat i onda to pozoveš i oni ti ojačaju obranu u manje od 24 sata i raspoređeni su u svojoj regiji i oni mogu obućavat druge i ti moš u logistlci obućavat ostale.
Zato postoji ta pričuva.
2014-04-11
to ti njemu odmah nađi...pečati i to, nije on za sve ovo drugoLegendovich wrote:ugovor na 5 godina,dvije obavezno van granica Francuske,tri u francuskoj..obuku PDD jedinice imaju na Korzici..TAMO se uci skakati padobranom,po onom kamenjaru..
nakon 5 godina,mosh uzeti neki uredski posao..recimo obavjestajna sluzba..
On bi se s palicama tuka s četnicima i talijanskim fašistima.Noor wrote:to ti njemu odmah nađi...pečati i to, nije on za sve ovo drugoLegendovich wrote:ugovor na 5 godina,dvije obavezno van granica Francuske,tri u francuskoj..obuku PDD jedinice imaju na Korzici..TAMO se uci skakati padobranom,po onom kamenjaru..
nakon 5 godina,mosh uzeti neki uredski posao..recimo obavjestajna sluzba..
Više vridi moj talijanski nego njegova palica ako dođe do rata s Italijom. Neće al recimo da podivljaju al nemaju oni kapacitet ni volje za tako šta osim protiv arapske invazije.
2014-04-11
Uglavnom rezime je ne triba nam uvođenje vojnog roka nego jačanje pričuve ( temeljna obuka ) a šta se tiče specijalizacije to su ovi šta idu nakon temeljne dalje u smislu vojne obuke i da rade u vojsci s tim da ako se školuju onda ostaju u sistemu MORHa i nakon 35 godine.
Sveučilište u Zagrebu Vojni studijski programi | ||||||||
PRIJAVA English | ||||||||
| ||||||||
Sveučilište u Zagrebu - Vojni studijski programi | Email: vojni@unizg.hr |
2014-04-11
Za ove specijalizacije ne triba pričuva mada ova pandemija di su pogođene sve članice NATO-a ipak pokazuje na to da i tu moramo radit na jačanju samo šta je tu bitnija infrastruktura i tehnika nego sama činjenica da imaš pričuvu jer šta će ti pričuva kod aatomskog napada ako nemaš opremu a tim napadom su pogođeni i svi oko tebe pa ti ne mogu poslat opremu i osoblje.
Zato ova pandemija razvalila Italiju.
Zato ova pandemija razvalila Italiju.
2014-04-11
RayMabus wrote:Rješenje za šta ? Da spašavaju uhljebistan i vaše guzice ?!?!?!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/pavle-kalinic-trazi-uvodenje-obveznog-vojnog-roka-i-za-zene-i-za-muskarce-nacija-smo-s-malo-ljudi-to-je-jedino-rjesenje-evo-koliko-bi-trajao/10217767/
Plati čovika pa nek ti ratuje.
Tom debilu treba doslovno zabraniti istupanje u javnosti...
darth_vader-
2014-04-17
Page 11 of 16 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16
Similar topics
» Plenkovic : Obveznog vojnog roka neće biti
» Moguće uvođenje vojnog roka u Srbiji i utjecaj na region
» Pavle Kalinić ima novi posao
» Pavle Kalinić: Kolinda je intelektualno potkapacitirana
» Pavle Kalinić: "Preko dva tjedna kasnimo s donošenjem odluka"
» Moguće uvođenje vojnog roka u Srbiji i utjecaj na region
» Pavle Kalinić ima novi posao
» Pavle Kalinić: Kolinda je intelektualno potkapacitirana