ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Da remiziramo...

Page 33 of 50 Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50  Next

Go down

Da remiziramo... - Page 33 Empty Re: Da remiziramo...

Post by michaellcmacha 22/4/2020, 23:41

michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:
michaellcmacha wrote:Jebeš Drva, drva ima ko drva...Da remiziramo... - Page 33 Img_2029
Potentno, pola godine se jebeš sa drvima, a pola sa zimom...   :)
ja sam teški srčani bolesnik... moram biti aktivan inače ode u kurac i druga polovica pumpe...
to smo ja i najstariji sin na brzinu prikupili, onda su on i srednji to kalačom pokalali i sad ide akcija piljenja i prijevoza..... prvo njemu kući u Vrbinu, a potom meni na Zeleni Brijeg... u osnovi meni je to više za radionu i eventualno ako ostanem na knap s peletima, onda pripalim raketu. koju sam iskombinirao sa vulkan peći...

michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 22/4/2020, 23:43

michaellcmacha wrote:
michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:
michaellcmacha wrote:Jebeš Drva, drva ima ko drva...Da remiziramo... - Page 33 Img_2029
ja sam teški srčani bolesnik... moram biti aktivan inače ode u kurac i druga polovica pumpe...
to smo ja i najstariji sin na brzinu prikupili, onda su on i srednji to kalačom pokalali i sad ide akcija piljenja i prijevoza..... prvo njemu kući u Vrbinu, a potom meni na Zeleni Brijeg... u osnovi meni je to više za radionu i eventualno ako ostanem na knap s peletima, onda pripalim raketu. koju sam iskombinirao sa vulkan peći...
Da te vidi Greta Thunberg...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 22/4/2020, 23:45

Vulkan peć? Nikad čuo :roll

2015-09-14

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 22/4/2020, 23:45

mutava baštarda wrote:
michaellcmacha wrote:
michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:
zašto... pa ne grijem se na mazut...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 22/4/2020, 23:49

michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:
michaellcmacha wrote:
michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:
zašto... pa ne grijem se na mazut...
Ubijaš šumu i sl...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 23/4/2020, 00:04

Ja ću ovih dana kupiti 4m, jedan mi ostao od ove godine i to je to... Imam kalijevu peć i klimu za dnevni, blagovaonu, kuhinju i zimski vrt, a ostalo ne grijem... Stakla zimskog vrta kad je sunčano griju mi cilu kuću...  Nedavno sam renovira WC, a nisam napravio podno grijanje  :D . Imam pripremu za centralno koje vjerojatno neću nikad staviti... Naučio spavat otvorenog prozora, a kad se idem kupati jedino grijanje mi je zatvaranje prozora....

2015-09-14

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 23/4/2020, 00:10

mutava baštarda wrote:Vulkan peć? Nikad čuo :roll
Da remiziramo... - Page 33 Img_2030peć vulkan je kupovna ja sam samo na nju nadogradio ovu kockastu kupolu i cijev uzgona iz ložišta te dimnjaču spustio u donju razinu... Taj tip peći koriste rusi u raznim izvedbama a dobra je jer kod nje nema povrata kod južine i mali je potrošač a zagrijava veliku površinu. samo ju zarotiraj ulijevo da stoji na nogicama... nisam gledao kako je pristigla...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 23/4/2020, 00:19

Izmedju cijevi za uzgon i vanjskog plašta ide dim koji grije dodatno? Čini se dobro.
Najgori ispadaju kamini kad gledaš iskoristivost topline.ć, ali su zato najljepši...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 23/4/2020, 00:20

Ovaj otvor zraka ide odozgor, to mi je malo neobično...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 23/4/2020, 00:22

mutava baštarda wrote:Izmedju cijevi za uzgon i vanjskog plašta ide dim koji grije dodatno? Čini se dobro.
Najgori ispadaju kamini kad gledaš iskoristivost topline.ć, ali su zato najljepši...
I ovo dobro izgleda obučeš ju u kakav god kamen ili keramiku hoćeš... Plus onaj huk kroz otvoreni dotok zraka... Zato se i zove raketa... Kad prestane huk onda znaš da je vrijeme da ubaciš drvo

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 23/4/2020, 00:24

michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:Izmedju cijevi za uzgon i vanjskog plašta ide dim koji grije dodatno? Čini se dobro.
I ovo dobro izgleda obučeš ju u kakav god kamen ili keramiku hoćeš... Plus onaj huk kroz otvoreni dotok zraka... Zato se i zove raketa... Kad prestane huk onda znaš da je vrijeme da ubaciš drvo
70 cm ložište, ono može trupac....ubaci i zaboravi...
Dobra sprava

2015-09-14

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 23/4/2020, 00:31

mutava baštarda wrote:Ovaj otvor zraka ide odozgor, to mi je malo neobično...
Da to je jedini dotok zraka a temperatura u cijevi uzgona onemogućuje povrat u ložište. Dimnjača je u donjoj zoni, a temp na gornjoj ploči za 30-50 stupnjeva niža nego u cijevi uzgona tako da se topli  zrak iskorištava maksimalno u fazi hlađenja i spuštanja do razine dimnjače... Uglavnom odlična stvar i kao primarna peć, ali ja ju koristim kao sekundarnu...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 23/4/2020, 00:34

mutava baštarda wrote:
michaellcmacha wrote:
70 cm ložište, ono može trupac....ubaci i zaboravi...
Dobra sprava
Unutra je šamot tak da efektivno ide 55-60. Ja stavim 3 komada po 50 i slijedeće loženje nakon 5-6 sati...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Eroo 23/4/2020, 01:58

Ovako se stvar razvijala u Sjevernoj Koreji. 
Primjetit ćete sličnost sa Hrvatskom.

Da remiziramo... - Page 33 1-1

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 23/4/2020, 01:59

Evo i Hrvatska.
"Odvajanje" od abscise : kod HR 3 tjedna kasnije nego kod Koreje.
Da remiziramo... - Page 33 1-2

2016-07-22

Back to top Go down

Post by vili40 23/4/2020, 08:21

počnite pušiti  :D
Francuski znanstvenici: Nikotin možda štiti od koronavirusa
Da remiziramo... - Page 33 50807bbb-46ec-42fc-ad2e-46a5d6c3c27f

NIKOTIN možda štiti od koronavirusa, pokazala su istraživanja u Francuskoj i u pripremi su preventivne i terapeutske studije na pacijentima koje će se provesti u pariškoj bolnici La Pitié-Salpêtrière. Vijest o tome prenosi Guardian.
Hipotezu o zaštitnom učinku nikotina podupire nizak postotak pušača među pacijentima hospitaliziranim zbog covida-19 diljem svijeta, a dobila je i solidnu potvrdu u novoj francuskoj studiji na 350 pacijenata na bolničkom liječenju i još 150 njih s blažim simptomima. 
"Među njima je samo pet posto pušača, što je nesrazmjerno manje nego što ih ima u ukupnoj populaciji", rekao je profesor interne medicine Zahir Amoura koji je proveo istraživanje. 
"Hipoteza je da se nikotin veže na stanične receptore kojima se koristi i koronavirus i tako ga sprječava da ih preuzme, uđe u stanicu i počne se multiplicirati", kazao je profesor Jean-Pierre Changeux s Pasteurova instituta. 

Taj svjetski poznati neurobiolog, specijalist za nikotinske receptore, jedan je od autora članka koji je na tu temu objavljen u časopisu francuske akademije znanosti. 
Čim dobije zeleno svjetlo, što se očekuje od ministra zdravstva Oliviera Vérana, nikotinski flasteri bit će primijenjeni u različitim dozama u tri ispitivanja - kao preventiva medicinskim radnicima, da se vidi štiti li ih, kao terapija hospitaliziranim pacijentima kako bi se ustanovili ublažava li simptome i konačno, bolesnicima s teškom kliničkom slikom na odjelu intenzivne njege, rekao je profesor Amoura. 
Studija, međutim, ne treba poticati ljude da pohrle po cigarete, kazali su znanstvenici. Nikotin je i dalje štetan za pluća, srce i opće zdravlje. 
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by vili40 23/4/2020, 10:31

VIDEO Pogledajte trenutak potresa u saboru
Da remiziramo... - Page 33 889c7a5c-8773-45ff-927f-510cce5e5148

Njonjo se prvi dao u bijeg :D

ZAGREB je u 9:52 sati zatresao potres.
EMSC javlja da je magnituda potresa bila 3.2 po Richteru.
Potres je zastupnike iznenadio usred sjednice sabora.
VIDEO:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-pogledajte-trenutak-potresa-u-saboru/2177391.aspx?index_tid=9864
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Noor 23/4/2020, 10:37

i šta sad? pa to je najnormalnija, a i poželjna ljudska reakcija

2017-10-06

Back to top Go down

Post by vili40 23/4/2020, 10:42

Noor wrote:i šta sad? pa to je najnormalnija, a i poželjna ljudska reakcija
Ništa sad,samo se pitam kud je mislio pobjeći.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Noor 23/4/2020, 10:50

vili40 wrote:
Noor wrote:i šta sad? pa to je najnormalnija, a i poželjna ljudska reakcija
Ništa sad,samo se pitam kud je mislio pobjeći.
to je bilo refleksno

2017-10-06

Back to top Go down

Post by dzango 23/4/2020, 10:56

vili40 wrote:počnite pušiti  :D
Francuski znanstvenici: Nikotin možda štiti od koronavirusa
Da remiziramo... - Page 33 50807bbb-46ec-42fc-ad2e-46a5d6c3c27f

NIKOTIN možda štiti od koronavirusa, pokazala su istraživanja u Francuskoj i u pripremi su preventivne i terapeutske studije na pacijentima koje će se provesti u pariškoj bolnici La Pitié-Salpêtrière. Vijest o tome prenosi Guardian.
Hipotezu o zaštitnom učinku nikotina podupire nizak postotak pušača među pacijentima hospitaliziranim zbog covida-19 diljem svijeta, a dobila je i solidnu potvrdu u novoj francuskoj studiji na 350 pacijenata na bolničkom liječenju i još 150 njih s blažim simptomima. 
"Među njima je samo pet posto pušača, što je nesrazmjerno manje nego što ih ima u ukupnoj populaciji", rekao je profesor interne medicine Zahir Amoura koji je proveo istraživanje. 
"Hipoteza je da se nikotin veže na stanične receptore kojima se koristi i koronavirus i tako ga sprječava da ih preuzme, uđe u stanicu i počne se multiplicirati", kazao je profesor Jean-Pierre Changeux s Pasteurova instituta. 

Taj svjetski poznati neurobiolog, specijalist za nikotinske receptore, jedan je od autora članka koji je na tu temu objavljen u časopisu francuske akademije znanosti. 
Čim dobije zeleno svjetlo, što se očekuje od ministra zdravstva Oliviera Vérana, nikotinski flasteri bit će primijenjeni u različitim dozama u tri ispitivanja - kao preventiva medicinskim radnicima, da se vidi štiti li ih, kao terapija hospitaliziranim pacijentima kako bi se ustanovili ublažava li simptome i konačno, bolesnicima s teškom kliničkom slikom na odjelu intenzivne njege, rekao je profesor Amoura. 
Studija, međutim, ne treba poticati ljude da pohrle po cigarete, kazali su znanstvenici. Nikotin je i dalje štetan za pluća, srce i opće zdravlje. 
Ja siguran.
dzango
dzango

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 33 of 50 Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics