Da remiziramo...
Page 33 of 50
Page 33 of 50 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50
Re: Da remiziramo...
to smo ja i najstariji sin na brzinu prikupili, onda su on i srednji to kalačom pokalali i sad ide akcija piljenja i prijevoza..... prvo njemu kući u Vrbinu, a potom meni na Zeleni Brijeg... u osnovi meni je to više za radionu i eventualno ako ostanem na knap s peletima, onda pripalim raketu. koju sam iskombinirao sa vulkan peći...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Da te vidi Greta Thunberg...michaellcmacha wrote:to smo ja i najstariji sin na brzinu prikupili, onda su on i srednji to kalačom pokalali i sad ide akcija piljenja i prijevoza..... prvo njemu kući u Vrbinu, a potom meni na Zeleni Brijeg... u osnovi meni je to više za radionu i eventualno ako ostanem na knap s peletima, onda pripalim raketu. koju sam iskombinirao sa vulkan peći...
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
zašto... pa ne grijem se na mazut...mutava baštarda wrote:Da te vidi Greta Thunberg...michaellcmacha wrote:to smo ja i najstariji sin na brzinu prikupili, onda su on i srednji to kalačom pokalali i sad ide akcija piljenja i prijevoza..... prvo njemu kući u Vrbinu, a potom meni na Zeleni Brijeg... u osnovi meni je to više za radionu i eventualno ako ostanem na knap s peletima, onda pripalim raketu. koju sam iskombinirao sa vulkan peći...
2015-08-08
Ubijaš šumu i sl...michaellcmacha wrote:zašto... pa ne grijem se na mazut...mutava baštarda wrote:Da te vidi Greta Thunberg...michaellcmacha wrote:to smo ja i najstariji sin na brzinu prikupili, onda su on i srednji to kalačom pokalali i sad ide akcija piljenja i prijevoza..... prvo njemu kući u Vrbinu, a potom meni na Zeleni Brijeg... u osnovi meni je to više za radionu i eventualno ako ostanem na knap s peletima, onda pripalim raketu. koju sam iskombinirao sa vulkan peći...michaellcmacha wrote:ja sam teški srčani bolesnik... moram biti aktivan inače ode u kurac i druga polovica pumpe...mutava baštarda wrote:
Potentno, pola godine se jebeš sa drvima, a pola sa zimom...
Ja ću ovih dana kupiti 4m, jedan mi ostao od ove godine i to je to... Imam kalijevu peć i klimu za dnevni, blagovaonu, kuhinju i zimski vrt, a ostalo ne grijem... Stakla zimskog vrta kad je sunčano griju mi cilu kuću... Nedavno sam renovira WC, a nisam napravio podno grijanje . Imam pripremu za centralno koje vjerojatno neću nikad staviti... Naučio spavat otvorenog prozora, a kad se idem kupati jedino grijanje mi je zatvaranje prozora....
peć vulkan je kupovna ja sam samo na nju nadogradio ovu kockastu kupolu i cijev uzgona iz ložišta te dimnjaču spustio u donju razinu... Taj tip peći koriste rusi u raznim izvedbama a dobra je jer kod nje nema povrata kod južine i mali je potrošač a zagrijava veliku površinu. samo ju zarotiraj ulijevo da stoji na nogicama... nisam gledao kako je pristigla...mutava baštarda wrote:Vulkan peć? Nikad čuo
2015-08-08
Izmedju cijevi za uzgon i vanjskog plašta ide dim koji grije dodatno? Čini se dobro.
Najgori ispadaju kamini kad gledaš iskoristivost topline.ć, ali su zato najljepši...
Najgori ispadaju kamini kad gledaš iskoristivost topline.ć, ali su zato najljepši...
Ovaj otvor zraka ide odozgor, to mi je malo neobično...
I ovo dobro izgleda obučeš ju u kakav god kamen ili keramiku hoćeš... Plus onaj huk kroz otvoreni dotok zraka... Zato se i zove raketa... Kad prestane huk onda znaš da je vrijeme da ubaciš drvomutava baštarda wrote:Izmedju cijevi za uzgon i vanjskog plašta ide dim koji grije dodatno? Čini se dobro.
2015-08-08
70 cm ložište, ono može trupac....ubaci i zaboravi...michaellcmacha wrote:I ovo dobro izgleda obučeš ju u kakav god kamen ili keramiku hoćeš... Plus onaj huk kroz otvoreni dotok zraka... Zato se i zove raketa... Kad prestane huk onda znaš da je vrijeme da ubaciš drvomutava baštarda wrote:Izmedju cijevi za uzgon i vanjskog plašta ide dim koji grije dodatno? Čini se dobro.
Dobra sprava
Da to je jedini dotok zraka a temperatura u cijevi uzgona onemogućuje povrat u ložište. Dimnjača je u donjoj zoni, a temp na gornjoj ploči za 30-50 stupnjeva niža nego u cijevi uzgona tako da se topli zrak iskorištava maksimalno u fazi hlađenja i spuštanja do razine dimnjače... Uglavnom odlična stvar i kao primarna peć, ali ja ju koristim kao sekundarnu...mutava baštarda wrote:Ovaj otvor zraka ide odozgor, to mi je malo neobično...
2015-08-08
Unutra je šamot tak da efektivno ide 55-60. Ja stavim 3 komada po 50 i slijedeće loženje nakon 5-6 sati...mutava baštarda wrote:70 cm ložište, ono može trupac....ubaci i zaboravi...michaellcmacha wrote:I ovo dobro izgleda obučeš ju u kakav god kamen ili keramiku hoćeš... Plus onaj huk kroz otvoreni dotok zraka... Zato se i zove raketa... Kad prestane huk onda znaš da je vrijeme da ubaciš drvomutava baštarda wrote:Izmedju cijevi za uzgon i vanjskog plašta ide dim koji grije dodatno? Čini se dobro.
Dobra sprava
2015-08-08
Ovako se stvar razvijala u Sjevernoj Koreji.
Primjetit ćete sličnost sa Hrvatskom.
Primjetit ćete sličnost sa Hrvatskom.
Evo i Hrvatska.
"Odvajanje" od abscise : kod HR 3 tjedna kasnije nego kod Koreje.
"Odvajanje" od abscise : kod HR 3 tjedna kasnije nego kod Koreje.
počnite pušiti
Francuski znanstvenici: Nikotin možda štiti od koronavirusa
NIKOTIN možda štiti od koronavirusa, pokazala su istraživanja u Francuskoj i u pripremi su preventivne i terapeutske studije na pacijentima koje će se provesti u pariškoj bolnici La Pitié-Salpêtrière. Vijest o tome prenosi Guardian.
Hipotezu o zaštitnom učinku nikotina podupire nizak postotak pušača među pacijentima hospitaliziranim zbog covida-19 diljem svijeta, a dobila je i solidnu potvrdu u novoj francuskoj studiji na 350 pacijenata na bolničkom liječenju i još 150 njih s blažim simptomima.
"Među njima je samo pet posto pušača, što je nesrazmjerno manje nego što ih ima u ukupnoj populaciji", rekao je profesor interne medicine Zahir Amoura koji je proveo istraživanje.
"Hipoteza je da se nikotin veže na stanične receptore kojima se koristi i koronavirus i tako ga sprječava da ih preuzme, uđe u stanicu i počne se multiplicirati", kazao je profesor Jean-Pierre Changeux s Pasteurova instituta.
Taj svjetski poznati neurobiolog, specijalist za nikotinske receptore, jedan je od autora članka koji je na tu temu objavljen u časopisu francuske akademije znanosti.
Čim dobije zeleno svjetlo, što se očekuje od ministra zdravstva Oliviera Vérana, nikotinski flasteri bit će primijenjeni u različitim dozama u tri ispitivanja - kao preventiva medicinskim radnicima, da se vidi štiti li ih, kao terapija hospitaliziranim pacijentima kako bi se ustanovili ublažava li simptome i konačno, bolesnicima s teškom kliničkom slikom na odjelu intenzivne njege, rekao je profesor Amoura.
Studija, međutim, ne treba poticati ljude da pohrle po cigarete, kazali su znanstvenici. Nikotin je i dalje štetan za pluća, srce i opće zdravlje.
NIKOTIN možda štiti od koronavirusa, pokazala su istraživanja u Francuskoj i u pripremi su preventivne i terapeutske studije na pacijentima koje će se provesti u pariškoj bolnici La Pitié-Salpêtrière. Vijest o tome prenosi Guardian.
Hipotezu o zaštitnom učinku nikotina podupire nizak postotak pušača među pacijentima hospitaliziranim zbog covida-19 diljem svijeta, a dobila je i solidnu potvrdu u novoj francuskoj studiji na 350 pacijenata na bolničkom liječenju i još 150 njih s blažim simptomima.
"Među njima je samo pet posto pušača, što je nesrazmjerno manje nego što ih ima u ukupnoj populaciji", rekao je profesor interne medicine Zahir Amoura koji je proveo istraživanje.
"Hipoteza je da se nikotin veže na stanične receptore kojima se koristi i koronavirus i tako ga sprječava da ih preuzme, uđe u stanicu i počne se multiplicirati", kazao je profesor Jean-Pierre Changeux s Pasteurova instituta.
Taj svjetski poznati neurobiolog, specijalist za nikotinske receptore, jedan je od autora članka koji je na tu temu objavljen u časopisu francuske akademije znanosti.
Čim dobije zeleno svjetlo, što se očekuje od ministra zdravstva Oliviera Vérana, nikotinski flasteri bit će primijenjeni u različitim dozama u tri ispitivanja - kao preventiva medicinskim radnicima, da se vidi štiti li ih, kao terapija hospitaliziranim pacijentima kako bi se ustanovili ublažava li simptome i konačno, bolesnicima s teškom kliničkom slikom na odjelu intenzivne njege, rekao je profesor Amoura.
Studija, međutim, ne treba poticati ljude da pohrle po cigarete, kazali su znanstvenici. Nikotin je i dalje štetan za pluća, srce i opće zdravlje.
vili40-
2015-08-02
VIDEO Pogledajte trenutak potresa u saboru
Njonjo se prvi dao u bijeg
ZAGREB je u 9:52 sati zatresao potres.
EMSC javlja da je magnituda potresa bila 3.2 po Richteru.
Potres je zastupnike iznenadio usred sjednice sabora.
VIDEO:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-pogledajte-trenutak-potresa-u-saboru/2177391.aspx?index_tid=9864
Njonjo se prvi dao u bijeg
ZAGREB je u 9:52 sati zatresao potres.
EMSC javlja da je magnituda potresa bila 3.2 po Richteru.
Potres je zastupnike iznenadio usred sjednice sabora.
VIDEO:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-pogledajte-trenutak-potresa-u-saboru/2177391.aspx?index_tid=9864
vili40-
2015-08-02
i šta sad? pa to je najnormalnija, a i poželjna ljudska reakcija
Ništa sad,samo se pitam kud je mislio pobjeći.Noor wrote:i šta sad? pa to je najnormalnija, a i poželjna ljudska reakcija
vili40-
2015-08-02
to je bilo refleksnovili40 wrote:Ništa sad,samo se pitam kud je mislio pobjeći.Noor wrote:i šta sad? pa to je najnormalnija, a i poželjna ljudska reakcija
Ja siguran.vili40 wrote:počnite pušiti
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Page 33 of 50 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50
Page 33 of 50