Da remiziramo...
Page 32 of 50
Page 32 of 50 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 41 ... 50
Re: Da remiziramo...
Ko da ne znam ali šta je metar drva?mortal wrote:ne možete se vi mjeriti s kontinentalnom klimomT. wrote:Ložio od 5 do 7 popodne...Legendovich wrote:..i brutalna izolacija,i blaga zima,i ......4 metra nije za prizemnicu za cijelu zimu..T. wrote:Moj dide je jednom prije 10-ak godina 4 metra razvuka na 3 zime...mortal wrote:
imali oko 15 m ..tj imam još
cijelu zimu se grijali, ali nije bila hladna
A ložio peć od centralnoga za 2 kata...
Šta ti je štedljivost...
Ostalo deka i duple čarape...
kod nas je uvijek par stupnjeva hladnije, zimi i puno više
Niti za gradele ...
T.- Posts : 17560
2014-04-14
prešišao tebe i rujkuLegendovich wrote:Legenda...T. wrote:Ložio od 5 do 7 popodne...Legendovich wrote:..i brutalna izolacija,i blaga zima,i ......4 metra nije za prizemnicu za cijelu zimu..T. wrote:Moj dide je jednom prije 10-ak godina 4 metra razvuka na 3 zime...mortal wrote:
Šta ti je štedljivost...
immortal-
2014-04-16
mda...kad je prava zima,Slavonija otkida,nema milosti,moras loziti svojski.mortal wrote:ne možete se vi mjeriti s kontinentalnom klimomT. wrote:Ložio od 5 do 7 popodne...Legendovich wrote:..i brutalna izolacija,i blaga zima,i ......4 metra nije za prizemnicu za cijelu zimu..T. wrote:Moj dide je jednom prije 10-ak godina 4 metra razvuka na 3 zime...mortal wrote:
Šta ti je štedljivost...
Guest- Guest
ovisi koliko ribe pečeš i znaš li vatru naložit za te potrebeT. wrote:Ko da ne znam ali šta je metar drva?mortal wrote:ne možete se vi mjeriti s kontinentalnom klimomT. wrote:Ložio od 5 do 7 popodne...Legendovich wrote:..i brutalna izolacija,i blaga zima,i ......4 metra nije za prizemnicu za cijelu zimu..T. wrote:
Moj dide je jednom prije 10-ak godina 4 metra razvuka na 3 zime...
Šta ti je štedljivost...
Niti za gradele ...
moj sin neki dan tri puta drva dodavao za roštilj prije pečenja
kao da grije dnevnu sobu
2014-04-16
Legendovich wrote:
mda...kad je prava zima,Slavonija otkida,nema milosti,moras loziti svojski.
immortal-
2014-04-16
mislim da to sve dolaziLegendovich wrote:samo si polako slazite sve st omozete..danas cuh termin.."glad biblijskih razmjera..!..nadam se da ovi gori malo ipak pretjeruju
možda neće biti baš gladni, ali iskopčane struje, vode i tko zna u kakvim uvjetima
narod bi pod hitno trebao ustati protiv ovrha i onih koji nas gule radi par kuna duga
kako da im netko plati ako ga ostave bez posla
immortal-
2014-04-16
Sjecam se 2012. drugi mjesec..tri tjedna minusa od -20 do -30...sibirska zima 1/1...a sto se onda palilo drveta...a josh nisam bio stolariju promjenio,svuda je sviralo..u ski hoznama,gojzericama,rolci debeloj i džemperu,i futranom prsluku cjeli dan visio u kuci..dok prestanes loziti,vec hladnomortal wrote:Legendovich wrote:
Guest- Guest
nekad i gori a neće da ugrijeLegendovich wrote:Sjecam se 2012. drugi mjesec..tri tjedna minusa od -20 do -30...sibirska zima 1/1...a sto se onda palilo drveta...a josh nisam bio stolariju promjenio,svuda je sviralo..u ski hoznama,gojzericama,rolci debeloj i džemperu,i futranom prsluku cjeli dan visio u kuci..dok prestanes loziti,vec hladnomortal wrote:Legendovich wrote:
a onda svađa
kakva su to jebena drva
gore a toplinu ne daju
zato volim sitna drva suha -kockice koje rasplamsaju vatru i nabiju temperaturu, kasnije krupna da održavaju
immortal-
2014-04-16
stolarija i izolacija igraju veliku ulogu..moja je kuca dupla cigla puna,stolarija sad PVC sa ISO staklima..nebo i zemlja naspram onda..mortal wrote:nekad i gori a neće da ugrijeLegendovich wrote:Sjecam se 2012. drugi mjesec..tri tjedna minusa od -20 do -30...sibirska zima 1/1...a sto se onda palilo drveta...a josh nisam bio stolariju promjenio,svuda je sviralo..u ski hoznama,gojzericama,rolci debeloj i džemperu,i futranom prsluku cjeli dan visio u kuci..dok prestanes loziti,vec hladnomortal wrote:Legendovich wrote:
a onda svađa
kakva su to jebena drva
gore a toplinu ne daju
zato volim sitna drva suha -kockice koje rasplamsaju vatru i nabiju temperaturu, kasnije krupna da održavaju
Guest- Guest
fora mi je i navečer zimi.. kao neću više ložit , idem još malo u krevet a onda se ne mogu skinuti s kompa a peć se izgasi.. kad odem u sobu nikako zaspat ako se prije toga ne ugrijem pod vrućim tušem
2014-04-16
stara gradnja mislimLegendovich wrote:stolarija i izolacija igraju veliku ulogu..moja je kuca dupla cigla puna,stolarija sad PVC sa ISO staklima..nebo i zemlja naspram onda..mortal wrote:nekad i gori a neće da ugrijeLegendovich wrote:Sjecam se 2012. drugi mjesec..tri tjedna minusa od -20 do -30...sibirska zima 1/1...a sto se onda palilo drveta...a josh nisam bio stolariju promjenio,svuda je sviralo..u ski hoznama,gojzericama,rolci debeloj i džemperu,i futranom prsluku cjeli dan visio u kuci..dok prestanes loziti,vec hladnomortal wrote:Legendovich wrote:
a onda svađa
kakva su to jebena drva
gore a toplinu ne daju
immortal-
2014-04-16
ja imam sbo jednu na katu,sjevero-zapadna..prije je bio u njoj vjeciti propuh radi sasusene stolarije..a ja upravo po najveco jzimi tamo uzivao spavati...imam neke prastare perine,debele deke,sve pobacam na sebe,na glavu kukuljica vunena samo noz vanka..spavao kao bebica..mortal wrote:fora mi je i navečer zimi.. kao neću više ložit , idem još malo u krevet a onda se ne mogu skinuti s kompa a peć se izgasi.. kad odem u sobu nikako zaspat ako se prije toga ne ugrijem pod vrućim tušem
Guest- Guest
1968-69mortal wrote:stara gradnja mislimLegendovich wrote:stolarija i izolacija igraju veliku ulogu..moja je kuca dupla cigla puna,stolarija sad PVC sa ISO staklima..nebo i zemlja naspram onda..mortal wrote:nekad i gori a neće da ugrijeLegendovich wrote:Sjecam se 2012. drugi mjesec..tri tjedna minusa od -20 do -30...sibirska zima 1/1...a sto se onda palilo drveta...a josh nisam bio stolariju promjenio,svuda je sviralo..u ski hoznama,gojzericama,rolci debeloj i džemperu,i futranom prsluku cjeli dan visio u kuci..dok prestanes loziti,vec hladnomortal wrote:
a onda svađa
kakva su to jebena drva
gore a toplinu ne daju
Guest- Guest
kad je čovjek zdrav i u dobroj formi ništa mu ne smetaLegendovich wrote:ja imam sbo jednu na katu,sjevero-zapadna..prije je bio u njoj vjeciti propuh radi sasusene stolarije..a ja upravo po najveco jzimi tamo uzivao spavati...imam neke prastare perine,debele deke,sve pobacam na sebe,na glavu kukuljica vunena samo noz vanka..spavao kao bebica..mortal wrote:fora mi je i navečer zimi.. kao neću više ložit , idem još malo u krevet a onda se ne mogu skinuti s kompa a peć se izgasi.. kad odem u sobu nikako zaspat ako se prije toga ne ugrijem pod vrućim tušem
immortal-
2014-04-16
tada se već gradilo drugačije ali ste vi zadržali način zidanja od prije.. očito imali takvu ciglu ili majstoraLegendovich wrote:1968-69mortal wrote:stara gradnja mislimLegendovich wrote:stolarija i izolacija igraju veliku ulogu..moja je kuca dupla cigla puna,stolarija sad PVC sa ISO staklima..nebo i zemlja naspram onda..mortal wrote:nekad i gori a neće da ugrijeLegendovich wrote:
Sjecam se 2012. drugi mjesec..tri tjedna minusa od -20 do -30...sibirska zima 1/1...a sto se onda palilo drveta...a josh nisam bio stolariju promjenio,svuda je sviralo..u ski hoznama,gojzericama,rolci debeloj i džemperu,i futranom prsluku cjeli dan visio u kuci..dok prestanes loziti,vec hladno
a onda svađa
kakva su to jebena drva
gore a toplinu ne daju
immortal-
2014-04-16
cist i frisak zrak..kad sam bio mali,tamo smo drzali 4-5 kisti domacih jabuka,one zute zlatni delises..ybt...spavam,leden zraka mirise na jabuke..cesto sam znao ispuzati iz kreveta uzeti dvi jabuke i trkom natrag,i izjesti ih..ko klincu mi uvijek igra popila svu energiju,a ovo je bilo ono pravo..mortal wrote:kad je čovjek zdrav i u dobroj formi ništa mu ne smetaLegendovich wrote:ja imam sbo jednu na katu,sjevero-zapadna..prije je bio u njoj vjeciti propuh radi sasusene stolarije..a ja upravo po najveco jzimi tamo uzivao spavati...imam neke prastare perine,debele deke,sve pobacam na sebe,na glavu kukuljica vunena samo noz vanka..spavao kao bebica..mortal wrote:fora mi je i navečer zimi.. kao neću više ložit , idem još malo u krevet a onda se ne mogu skinuti s kompa a peć se izgasi.. kad odem u sobu nikako zaspat ako se prije toga ne ugrijem pod vrućim tušem
Guest- Guest
eh Legendovichu,, a da si odrastao u Izraelu ne bi pola ljepote osjetio kao u SlavonijiLegendovich wrote:cist i frisak zrak..kad sam bio mali,tamo smo drzali 4-5 kisti domacih jabuka,one zute zlatni delises..ybt...spavam,leden zraka mirise na jabuke..cesto sam znao ispuzati iz kreveta uzeti dvi jabuke i trkom natrag,i izjesti ih..ko klincu mi uvijek igra popila svu energiju,a ovo je bilo ono pravo..mortal wrote:kad je čovjek zdrav i u dobroj formi ništa mu ne smetaLegendovich wrote:ja imam sbo jednu na katu,sjevero-zapadna..prije je bio u njoj vjeciti propuh radi sasusene stolarije..a ja upravo po najveco jzimi tamo uzivao spavati...imam neke prastare perine,debele deke,sve pobacam na sebe,na glavu kukuljica vunena samo noz vanka..spavao kao bebica..mortal wrote:fora mi je i navečer zimi.. kao neću više ložit , idem još malo u krevet a onda se ne mogu skinuti s kompa a peć se izgasi.. kad odem u sobu nikako zaspat ako se prije toga ne ugrijem pod vrućim tušem
immortal-
2014-04-16
2015-08-08
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
to smo ja i najstariji sin na brzinu prikupili, onda su on i srednji to kalačom pokalali i sad ide akcija piljenja i prijevoza..... prvo njemu kući u Vrbinu, a potom meni na Zeleni Brijeg... u osnovi meni je to više za radionu i eventualno ako ostanem na knap s peletima, onda pripalim raketu. koju sam iskombinirao sa vulkan peći...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Page 32 of 50 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 41 ... 50
Page 32 of 50