Zbunjuje li Svedska svojim mjerama borbe protiv korone ostatak Europe
Page 26 of 43
Page 26 of 43 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 34 ... 43
Re: Zbunjuje li Svedska svojim mjerama borbe protiv korone ostatak Europe
odakle ti taj podatak?AssadNaPodmornici wrote:Smrtnost je 0.1 do 0.2, što znači da ih je cca 1milijun i više bilo zaraženih sa virusom. Imunitet krda po nekim ide čak na 15% populacije dakle blizu suEroo wrote:Voliš ti lupat, pa-ga-jebi.AssadNaPodmornici wrote:https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-austriji-znacajan-pad-novozarazenih-u-svedskoj-do-sada-umrlo-skoro-1600-ljudi/2176349.aspx
dobre vijesti iz degenerirane švedske
40mrtvih , i 300 i nešto zaraženih
jučer iako je nedjelja , 29 mrtvih
dakle njima broj zaraženih registriranih pada konstatno, broj mrtvih.. hm. treba vidjeti iduća 2-3 dana ako se održi, to znači da su praktički postigli imunitet krda već
a moguće da tek u utorak navodno sam čuo dolaze pravi rezultati od vikenda :D
Potvrđeno pozitivnih 14,777, umrlih 1580, što će reći da je smrtnost 10,7%. Brat bratu ne može biti više od 1%.
Koji je zaključak? Može biti samo to da je u ovoj kvoti barem 10x bilo više zaraženih iliti cca 160,000.
Da mi ne bi postavio dodatno pitanje: testirano je bilo 74,600.
Zaključak : barem toliko im je i "pobjeglo" ispod radara.
Pitanje: Šta misliš što radi sad ta dio zaraženih?
Ne žuri s odgovorom.
kolektivni imunitet ne postoji ako 80% i više populacije nije rezistentno na infekciju
jel uopće razumiješ što znači kolektivni imunitet?
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Nije ti to 'imunitet krda'...AssadNaPodmornici wrote:Smrtnost je 0.1 do 0.2, što znači da ih je cca 1milijun i više bilo zaraženih sa virusom. Imunitet krda po nekim ide čak na 15% populacije dakle blizu suEroo wrote:Voliš ti lupat, pa-ga-jebi.AssadNaPodmornici wrote:https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-austriji-znacajan-pad-novozarazenih-u-svedskoj-do-sada-umrlo-skoro-1600-ljudi/2176349.aspx
dakle njima broj zaraženih registriranih pada konstatno, broj mrtvih.. hm. treba vidjeti iduća 2-3 dana ako se održi, to znači da su praktički postigli imunitet krda već
Potvrđeno pozitivnih 14,777, umrlih 1580, što će reći da je smrtnost 10,7%. Brat bratu ne može biti više od 1%.
Koji je zaključak? Može biti samo to da je u ovoj kvoti barem 10x bilo više zaraženih iliti cca 160,000.
Ne žuri s odgovorom.
Imunitet krda znači da je toliki postotak raskuženih da oni svojim imunitetom štite neraskužene...
Tako se sprječava širenje virusa na neraskužene...
15% je goli ku*ac za takvu situaciju...
T.- Posts : 17600
2014-04-14
Gle radi se o procjeni koliko je šveda bilo u kontaktu sa virusom i na kojem postotku s postiže taj kolektivni imunitet
Čekamo sutra nove rezultate iz Švedske ako se potvrde, to će značiti da im je taj imunitet praktički iza ugla
Čekamo sutra nove rezultate iz Švedske ako se potvrde, to će značiti da im je taj imunitet praktički iza ugla
70% kažu, a ja mislim barem 80%.T. wrote:Nije ti to 'imunitet krda'...AssadNaPodmornici wrote:Smrtnost je 0.1 do 0.2, što znači da ih je cca 1milijun i više bilo zaraženih sa virusom. Imunitet krda po nekim ide čak na 15% populacije dakle blizu suEroo wrote:Voliš ti lupat, pa-ga-jebi.AssadNaPodmornici wrote:https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-austriji-znacajan-pad-novozarazenih-u-svedskoj-do-sada-umrlo-skoro-1600-ljudi/2176349.aspx
Ne žuri s odgovorom.
Imunitet krda znači da je toliki postotak raskuženih da oni svojim imunitetom štite neraskužene...
Tako se sprječava širenje virusa na neraskužene...
15% je goli ku*ac za takvu situaciju...
Hrvatica iz Njemačke: Osjećam se sigurno i zaštićeno. Teško je doći do WC papira
ŽELJKA Babić nedavno je odselila u Njemačku, u okolicu Frankfurta u saveznoj pokrajini Hessen. Stanovnici Njemačke su prošli pet tjedana mjera socijalnog distanciranja te kreću prve mjere popuštanja - otvaraju se trgovine do 800 m2, uskoro počinje škola za neke razrede, a početkom svibnja trebali bi početi raditi frizeri i slične djelatnosti, iako je Njemačka i dalje u vrhu zemalja po broju zaraženih. U ponedjeljak 20. 4. broj zaraženih dostigao je 145.743, a broj umrlih prešao je 4600.
Ipak, panike nema, a stanovnici se, kako za RTL kaže Babić, osjećaju sigurno. Sama karantena njoj život i nije toliko promijenila.
"Kako sam freelancer koji i inače radi od kuće, ovo sve meni osobno poslovno nije donijelo velike promjene, ali istina je da su mi nedostajali lokalni kafići, slastičarnica u kojoj su djeca išla po sladoled… ali što je tu je", kaže Željka.
Zatvoreni dućani dostavljaju
"Mali biznisi su zatvorili dućane, ali dostavljaju - od naših lokalnih trgovina može se dobiti i robu i namještaj, madrace, elektroniku, cvijeće, hranu, knjige, odjeću, sve što ti treba. Jednom tjedno imamo tržnicu - farmer’s market, isto pod strogim mjerama, ali lijepo, može se svašta svježeg kupiti. Atmosfera je kao da je nečije vjenčanje - ljudi su presretni i kupe, pa ostanu na placu još neko vrijeme. Ipak, nema druženja u grupama - doslovce ljudi popričaju na 1,5 m jedan po jedan i odu kući", opisuje.
Poticanje lokalnih biznisa
"Sve je više općina organiziralo svoje digitalne placeve kroz e-commerce ideje i ljudi promoviraju svoje lokalne proizvođače i mogu se naručiti njihovi proizvodi i usluge. Lokalna uprava vrlo je aktivna u podršci takvim aktivnostima, a stranice mjesta i općina jako promoviraju i potiču lokalne biznise. Osim toga, daju razne linkove na lokalne sadržaje za djecu, razonodu, učenje i slično koje osiguravaju lokalne udruge, umjetnici, obrazovne ustanove i slično", govori Željka.
Naglašava da od danas, 20.4., počinju raditi trgovine do 800 m2 uz sve zaštitne mjere, kao i slastičarnice i sladoledarnice, ali uz vrlo stroge mjere, smije se samo doći pokupiti svoju narudžbu.
Sablasno prazni vlakovi
Dalje govori kako vlakovi i dalje voze, po prorijeđenom redu vožnje, tako da se može otići u veći grad obaviti ako se što treba, no da su sablasno prazni.
"Ovdje, u okolici Frankfurta, u malim mjestima, nisam još uopće vidjela policiju ili druge organe reda. Pravilo je da u šetnju ideš sam ili maksimalno jednom osobom koja nije iz tvog kućanstva, uz metar i pol distance."
"Koliko vidim, svi se drže pravila i šeću sa svojim ukućanima, nema okupljanja. Tako da valjda postoji određeno povjerenje prema građanima i nema potrebe za policijskim intervencijama - barem koliko je meni poznato. Vjerujem i da je kod nas sve lakše jer smo faktički na selu i ima prostora za sve. Moguće da je u velikim gradovima teža situacija i da postoji potreba za policijom", kaže.
Medicinski sustav - super organiziran i otporan
"Svi liječnici specijalisti rade. Oni ovdje imaju svoje ordinacije van bolnica, u običnim poslovnim prostorima u gradu ili u stanovima i možeš dobiti sve usluge koje trebaš, a imaju i svoje laboratorije, uređaje, tako da s te strane ne osjećamo razliku - možemo obaviti i ortopede i ortodonte i sve ostale preglede koje trebamo bez ikakve potrebe da se ide u bolnice, bilo na pretrage, bilo u laboratorije. Impresionirana sam kako ovdje izgleda zdravstveni sustav, upravo su nevjerojatno organizirani i sve je jako brzo i efikasno. Kako svaki doktor ima svoju ordinaciju, nema gužvi, pa su zato i manje izloženi zarazama, što je dobro, ulijeva nadu da ma što bilo, možeš dobiti pomoć koja ti treba", govori.
WC papir se i dalje kupuje kao lud
"Dućani poput Lidla, Aldija ili Kauflanda rade normalno, cijele dane, griješila bih dušu da kažem da nam nešto nedostaje. Osim WC papira, to se mora čekati dan dostave i biti rano tamo jer se razgrabi."
Željka u trgovinu ide nekoliko puta tjedno. "Povremeno nema brašna i kvasca, pa kad dođe, nastojim kupiti par kilograma. Ali, ne gomilam namirnice. Mi jedemo puno povrća, to ne možeš gomilati. Kupila sam nešto više samo u prvom tjednu karantene jer nisam znala što nas čeka, ali ništa ekstremno. Ne gomilam iz uvjerenja. Jasno mi je kako rade lanci nabave i ne želim pridonositi histeriji koja će stvarati dodatan teret i ugrožavati druge ljude."
Pomoć države
"Njemačka je ponudila raznorazne oblike pomoći, od onih za biznise i freelancere, uz jednostavnu birokraciju (za Njemačke pojmove), a u Berlinu i uplatu umjetnicima i freelancerima od €5000 bez da su oni uopće i tražili, samo su uplatili na račune."
Svako dijete u Njemačkoj prima mjesečno oko €200 tzv. Kindergelda - neovisno o primanju roditelja, a dječji doplatak, Kinderzuschlag, je socijalna mjera ako roditelju nedostaje novca za životne potrebe prema cenzusu Njemačke.
Zabranjeno izbacivati podstanare
"Sad su pojednostavili dobivanje tog dječjeg doplatka, može se dobiti do 185€ po djetetu, a kako bi svi pogođeni dobili novac, traže samo financijsku situaciju od prošlog mjeseca. Sve je to na stranicama službenih tijela, relativno pregledno i jednostavno. Na klik od dobivanja pomoći. Osim toga, zakonski su zabranili izbacivanje podstanara ako nemaju novca za stanarinu do rujna. Naravno, morat će se platiti, ali kroz rate do 2022. godine. Ta mjera je stvarno fantastična, jer je spriječila paniku i histerične poteze bilo jedne, bilo druge strane", kaže.
"Osjećam se zaštićeno i sigurno u Njemačkoj. Iako puno stvari može biti još bolje, osjeća se istinska namjera vlasti da zaštiti građane i reagira na probleme kako nastaju", zaključuje.
ŽELJKA Babić nedavno je odselila u Njemačku, u okolicu Frankfurta u saveznoj pokrajini Hessen. Stanovnici Njemačke su prošli pet tjedana mjera socijalnog distanciranja te kreću prve mjere popuštanja - otvaraju se trgovine do 800 m2, uskoro počinje škola za neke razrede, a početkom svibnja trebali bi početi raditi frizeri i slične djelatnosti, iako je Njemačka i dalje u vrhu zemalja po broju zaraženih. U ponedjeljak 20. 4. broj zaraženih dostigao je 145.743, a broj umrlih prešao je 4600.
Ipak, panike nema, a stanovnici se, kako za RTL kaže Babić, osjećaju sigurno. Sama karantena njoj život i nije toliko promijenila.
"Kako sam freelancer koji i inače radi od kuće, ovo sve meni osobno poslovno nije donijelo velike promjene, ali istina je da su mi nedostajali lokalni kafići, slastičarnica u kojoj su djeca išla po sladoled… ali što je tu je", kaže Željka.
"Mali biznisi su zatvorili dućane, ali dostavljaju - od naših lokalnih trgovina može se dobiti i robu i namještaj, madrace, elektroniku, cvijeće, hranu, knjige, odjeću, sve što ti treba. Jednom tjedno imamo tržnicu - farmer’s market, isto pod strogim mjerama, ali lijepo, može se svašta svježeg kupiti. Atmosfera je kao da je nečije vjenčanje - ljudi su presretni i kupe, pa ostanu na placu još neko vrijeme. Ipak, nema druženja u grupama - doslovce ljudi popričaju na 1,5 m jedan po jedan i odu kući", opisuje.
"Sve je više općina organiziralo svoje digitalne placeve kroz e-commerce ideje i ljudi promoviraju svoje lokalne proizvođače i mogu se naručiti njihovi proizvodi i usluge. Lokalna uprava vrlo je aktivna u podršci takvim aktivnostima, a stranice mjesta i općina jako promoviraju i potiču lokalne biznise. Osim toga, daju razne linkove na lokalne sadržaje za djecu, razonodu, učenje i slično koje osiguravaju lokalne udruge, umjetnici, obrazovne ustanove i slično", govori Željka.
Naglašava da od danas, 20.4., počinju raditi trgovine do 800 m2 uz sve zaštitne mjere, kao i slastičarnice i sladoledarnice, ali uz vrlo stroge mjere, smije se samo doći pokupiti svoju narudžbu.
Sablasno prazni vlakovi
Dalje govori kako vlakovi i dalje voze, po prorijeđenom redu vožnje, tako da se može otići u veći grad obaviti ako se što treba, no da su sablasno prazni.
"Ovdje, u okolici Frankfurta, u malim mjestima, nisam još uopće vidjela policiju ili druge organe reda. Pravilo je da u šetnju ideš sam ili maksimalno jednom osobom koja nije iz tvog kućanstva, uz metar i pol distance."
"Koliko vidim, svi se drže pravila i šeću sa svojim ukućanima, nema okupljanja. Tako da valjda postoji određeno povjerenje prema građanima i nema potrebe za policijskim intervencijama - barem koliko je meni poznato. Vjerujem i da je kod nas sve lakše jer smo faktički na selu i ima prostora za sve. Moguće da je u velikim gradovima teža situacija i da postoji potreba za policijom", kaže.
"Svi liječnici specijalisti rade. Oni ovdje imaju svoje ordinacije van bolnica, u običnim poslovnim prostorima u gradu ili u stanovima i možeš dobiti sve usluge koje trebaš, a imaju i svoje laboratorije, uređaje, tako da s te strane ne osjećamo razliku - možemo obaviti i ortopede i ortodonte i sve ostale preglede koje trebamo bez ikakve potrebe da se ide u bolnice, bilo na pretrage, bilo u laboratorije. Impresionirana sam kako ovdje izgleda zdravstveni sustav, upravo su nevjerojatno organizirani i sve je jako brzo i efikasno. Kako svaki doktor ima svoju ordinaciju, nema gužvi, pa su zato i manje izloženi zarazama, što je dobro, ulijeva nadu da ma što bilo, možeš dobiti pomoć koja ti treba", govori.
"Dućani poput Lidla, Aldija ili Kauflanda rade normalno, cijele dane, griješila bih dušu da kažem da nam nešto nedostaje. Osim WC papira, to se mora čekati dan dostave i biti rano tamo jer se razgrabi."
Željka u trgovinu ide nekoliko puta tjedno. "Povremeno nema brašna i kvasca, pa kad dođe, nastojim kupiti par kilograma. Ali, ne gomilam namirnice. Mi jedemo puno povrća, to ne možeš gomilati. Kupila sam nešto više samo u prvom tjednu karantene jer nisam znala što nas čeka, ali ništa ekstremno. Ne gomilam iz uvjerenja. Jasno mi je kako rade lanci nabave i ne želim pridonositi histeriji koja će stvarati dodatan teret i ugrožavati druge ljude."
Pomoć države
"Njemačka je ponudila raznorazne oblike pomoći, od onih za biznise i freelancere, uz jednostavnu birokraciju (za Njemačke pojmove), a u Berlinu i uplatu umjetnicima i freelancerima od €5000 bez da su oni uopće i tražili, samo su uplatili na račune."
Svako dijete u Njemačkoj prima mjesečno oko €200 tzv. Kindergelda - neovisno o primanju roditelja, a dječji doplatak, Kinderzuschlag, je socijalna mjera ako roditelju nedostaje novca za životne potrebe prema cenzusu Njemačke.
"Sad su pojednostavili dobivanje tog dječjeg doplatka, može se dobiti do 185€ po djetetu, a kako bi svi pogođeni dobili novac, traže samo financijsku situaciju od prošlog mjeseca. Sve je to na stranicama službenih tijela, relativno pregledno i jednostavno. Na klik od dobivanja pomoći. Osim toga, zakonski su zabranili izbacivanje podstanara ako nemaju novca za stanarinu do rujna. Naravno, morat će se platiti, ali kroz rate do 2022. godine. Ta mjera je stvarno fantastična, jer je spriječila paniku i histerične poteze bilo jedne, bilo druge strane", kaže.
"Osjećam se zaštićeno i sigurno u Njemačkoj. Iako puno stvari može biti još bolje, osjeća se istinska namjera vlasti da zaštiti građane i reagira na probleme kako nastaju", zaključuje.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:Hrvatica iz Njemačke: Osjećam se sigurno i zaštićeno. Teško je doći do WC papira
Sablasno prazni vlakovi
Pomoć države
Pametna i objektivna cura.. ŽENIT...
Guest- Guest
koji kurac rade sa tolikom količinom wc papira?
Guest- Guest
..ihhhh,pa osjecaju se sigurnije..sto drugo...zene..
Guest- Guest
Cura mi natrpala u spajzu 40 kila brasna..a brasna posvuda..dobro,njoj je kuanje manija,pecenje,pravljenje kolaca...
Guest- Guest
Seru po forumima, facebookovima, wacapima 24/7...Gnječ wrote:koji kurac rade sa tolikom količinom wc papira?
2014-04-14
Legendovich wrote:..ihhhh,pa osjecaju se sigurnije..sto drugo...zene..
sa rolom wc papira si sigurniji? bolje kupit 10 kašeta piva nego rolu wc papira.
Guest- Guest
T. wrote:Seru po forumima, facebookovima, wacapima 24/7...Gnječ wrote:koji kurac rade sa tolikom količinom wc papira?
ali
Nismo ni mi tu daleko,al ne brišemo non stop...Noor wrote:T. wrote:Seru po forumima, facebookovima, wacapima 24/7...Gnječ wrote:koji kurac rade sa tolikom količinom wc papira?
ali
Nego kad se skupi, štedi se...
2014-04-14
ja prekjucer uzeo sve Baikal vodke koje je bilo na polici u Kajuflandu..nije ih bilo previse 8 pakiranja,onako u kartonu + 2 štamplića..karton Monstera i karton Rock Star-a,ostal osve dupkom puno..tri obicna frizidera i jedan ladicar..kabinet u stanu pretvoren u curino skladiste za sve ostalo..Gnječ wrote:Legendovich wrote:..ihhhh,pa osjecaju se sigurnije..sto drugo...zene..
sa rolom wc papira si sigurniji? bolje kupit 10 kašeta piva nego rolu wc papira.
Guest- Guest
a bogati, sveto...ko da hotel imaš :)Legendovich wrote:ja prekjucer uzeo sve Baikal vodke koje je bilo na polici u Kajuflandu..nije ih bilo previse 8 pakiranja,onako u kartonu + 2 štamplića..karton Monstera i karton Rock Star-a,ostal osve dupkom puno..tri obicna frizidera i jedan ladicar..kabinet u stanu pretvoren u curino skladiste za sve ostalo..Gnječ wrote:Legendovich wrote:..ihhhh,pa osjecaju se sigurnije..sto drugo...zene..
jel to u dnevnom držiš?
dva frizidera i ladicar u kujni,jedan friziner u kabinetu+mjesto kao skladisteNoor wrote:a bogati, sveto...ko da hotel imaš :)Legendovich wrote:ja prekjucer uzeo sve Baikal vodke koje je bilo na polici u Kajuflandu..nije ih bilo previse 8 pakiranja,onako u kartonu + 2 štamplića..karton Monstera i karton Rock Star-a,ostal osve dupkom puno..tri obicna frizidera i jedan ladicar..kabinet u stanu pretvoren u curino skladiste za sve ostalo..Gnječ wrote:Legendovich wrote:..ihhhh,pa osjecaju se sigurnije..sto drugo...zene..
jel to u dnevnom držiš?
Guest- Guest
Noor wrote:a bogati, sveto...ko da hotel imaš :)Legendovich wrote:ja prekjucer uzeo sve Baikal vodke koje je bilo na polici u Kajuflandu..nije ih bilo previse 8 pakiranja,onako u kartonu + 2 štamplića..karton Monstera i karton Rock Star-a,ostal osve dupkom puno..tri obicna frizidera i jedan ladicar..kabinet u stanu pretvoren u curino skladiste za sve ostalo..Gnječ wrote:Legendovich wrote:..ihhhh,pa osjecaju se sigurnije..sto drugo...zene..
jel to u dnevnom držiš?
nije rekao da li je frižider brojao prije ili nakon konzumacije Baikal vodke.
Guest- Guest
yeeeeee..... ..obicno drzim dvi flase u frizideru..ostalo kojekuda..uglavnom ..meni blizuGnječ wrote:Noor wrote:a bogati, sveto...ko da hotel imaš :)Legendovich wrote:ja prekjucer uzeo sve Baikal vodke koje je bilo na polici u Kajuflandu..nije ih bilo previse 8 pakiranja,onako u kartonu + 2 štamplića..karton Monstera i karton Rock Star-a,ostal osve dupkom puno..tri obicna frizidera i jedan ladicar..kabinet u stanu pretvoren u curino skladiste za sve ostalo..Gnječ wrote:Legendovich wrote:..ihhhh,pa osjecaju se sigurnije..sto drugo...zene..
jel to u dnevnom držiš?
Guest- Guest
to su oni mali frizderi visine ves masine,pajedan stavin a drugi..laksi su kod transporta..
Guest- Guest
jebote svetozare pa ti i kad si u četiri zida ti si u ribičiji...Legendovich wrote:yeeeeee..... ..obicno drzim dvi flase u frizideru..ostalo kojekuda..uglavnom ..meni blizuGnječ wrote:Noor wrote:a bogati, sveto...ko da hotel imaš :)Legendovich wrote:ja prekjucer uzeo sve Baikal vodke koje je bilo na polici u Kajuflandu..nije ih bilo previse 8 pakiranja,onako u kartonu + 2 štamplića..karton Monstera i karton Rock Star-a,ostal osve dupkom puno..tri obicna frizidera i jedan ladicar..kabinet u stanu pretvoren u curino skladiste za sve ostalo..Gnječ wrote:
jel to u dnevnom držiš?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
jebiga ta tvoja rujka stalno za vrijeme policijskog sata baza dok ide sebi doma...Legendovich wrote:Cura mi natrpala u spajzu 40 kila brasna..a brasna posvuda..dobro,njoj je kuanje manija,pecenje,pravljenje kolaca...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Page 26 of 43 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 34 ... 43
Similar topics
» Presuda pioniru borbe protiv islamizacije Europe
» Prva članica EU koja je ‘zabranila‘ ruski plin: ‘Ako možemo mi, može i ostatak Europe!‘
» Švedska: da udome emigrante oduzimat će domove svojim građanima
» EU: nove sankcije protiv Rusije i Irana usmjerene protiv Europe
» Muslimanski i jevrejski „barbari“ su pred vratima Europe sa svojim „ritualnim“ noževima za klanje
» Prva članica EU koja je ‘zabranila‘ ruski plin: ‘Ako možemo mi, može i ostatak Europe!‘
» Švedska: da udome emigrante oduzimat će domove svojim građanima
» EU: nove sankcije protiv Rusije i Irana usmjerene protiv Europe
» Muslimanski i jevrejski „barbari“ su pred vratima Europe sa svojim „ritualnim“ noževima za klanje
Page 26 of 43