Kompletna Indija ide u karantenu zbog koronavirusa
Page 2 of 7
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Kompletna Indija ide u karantenu zbog koronavirusa
dobro nisam stručan u tom polju, niti sam ja ikada rekao da sam stručnjak za išta osim ekonomije(a i tu ima se prostora za učit ) ne činiš mi se niti ti za sada.. ako si stručnjak u tome, lipo pojasni bez trolanja kao što ja pojasnim svima zašto recimo plenkovicevo, putinovo, trumpovo, madruovo itd kontroliranje cijena stvara još veće nestašice i još veći rast cijena
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Nemoj tako,sad će pojedinci mislit kako si i ti moj alter.Leteca Pegla wrote:AssadNaPodmornici wrote:Leteca Pegla wrote:Noor wrote:pa baš i nisi u pravu :)Leteca Pegla wrote:
To ti je tako kad neko ko je strucan u nekom podrucju, ono vrhunski strucnjak, i onda ide komentirat nesto sto nezna pa pise gluposti.
Dakle, za strucne i neupucene, vanjska temperatura nema utjecaj na prezivljavanje virusa direktno. Ima indirektno. Naime, zimi su svi po zatvorenim prostorima, voze se nagruvani javnim prevozom, pa sline i bale jedni po drugima, po sebi po predmetima i tako onda se to siri ko kuga. Ljeti ljudi idu na godisnji, na otvorenom su i tako pa se manje siri. Ali gripa na primjer je uvijek prisutna, cak i ljeti, samo kod malog broja ljudi, ako ne kod ljudi mogu i neke sorte preskakat na zivotinje i tako to cirkulira. Proslo ljeto, samo zahvaljujuci ljetu i sto su svi bili vani gdje je sirenje limitirano, nismo imali epidemiju ospica u dubrovniku. Sigurno ne zahvaljujuci onim imbecilima koji im rade u bolnici i koji su to sranje prosirili vucarajuci kuznog bolesnika bez zastite okolo po hodnicima bolnice. Dakle zatvorene prostorije. Mali osvrt na to, jao si ga dubrovcanima sa takvim debilima koji im rade u bolnici. Takvi debili najzasluzniji za sirenje korone. Dakle u biti debili su najveci krivci, onda zatvorene prostorije, onda gustoca naseljenosti. Temperatura zadnja na listi utjecaja, mozda eventualno se malo brze virusi raspadaju kad je toplije, al to sve minimalni ucinak na cjelokupan dojam.
Ali to vrijedi kod nas, dakle da se ljeti kojekakve kuge manje sire pa je to uobicajeno tako reci jer ljudi vide poveznicu, ne kod ovih gusto naseljenih debila po indiji bez higijenskih navika. Oni bi mogli imat katastrofu...
https://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/prijelomno-otkrice-kineskih-znanstvenika-visa-temperatura-i-veca-vlaga-ipak-mogu-usporiti-sirenje-koronavirusa/10131277/
Jesam, nego ti neznas kriticki procitat nesto i skuzit kad neko napise muljazu. Moras poradit na kritickom razmisljanju, nedostak istog je ono sto te najvise dovede na krive zakljucke, i nikako da progledas kako spada. Ne skaci na prvu...
gle stručnjak niti znanstvenici nisu sigurni
da li
1)viša temperatura sama po sebi ubija viruse. oni su kao bića vrlo tanki i tako su osjetljivi
2)da li viša temepratura sama po sebi znači jače sunčevo zračene pa da li to ubija virus, jer su virusi vrlo maleni pa ih malo jače sunce teoretski može sjebati
3) da li viša vlaga - nepovoljno utječe na širenje virusa, jer su oni maleni, pa kada ima vlage, zakače se na nju , i padnu na pod i umru
a onda ide
4)jači imunitet ljeti
5)ljudi su više na otvorenim prostorima.
ili je rezultat zbroj svih ovih faktora 1+2+3+4+5
nisi niti baš stručan, zapravo znaš o ovome jednako ako ne i manje od mene to što nisam napisao elaborat i ne znači da ne razumijem materiju , to jest znam googlati i čitati
Jesu sigurni su oni koji su zaista strucni u tom podrucju. A ne ko recimo ti ili ona budala iz dubrovnika koja je mislila zato sto je cjepljen ne moze dobit ospice pa zarazio sebe, svoju obitelj i hrpu drugih cjepljenih i djelomicno cjepljenih dole...
Svaki student na molekularnoj sa pmfa ti zna ovo sa cjepivima, a svaka budala koja nezna misli suprotno od toga sto ovi znaju.
Takodjer svako sa malo mozga u glavi moze povezat da bolestine, virusne, ima po toplim i vlaznim zemljama koliko hoces i da nesyo ne stima.
Ovo sa slabasnim imunitetom ljeti i jacim zimi si isto okaci macku o rep laice, pa koje ja pizdarije citam to je za ne povjerovat.
Morat cu izgleda ko moj Jey, ogranicit se samo na trolanje jer sa ogranicenima ionako ne mozes drugacije...
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
AssadNaPodmornici wrote:dobro nisam stručan u tom polju, niti sam ja ikada rekao da sam stručnjak za išta osim ekonomije(a i tu ima se prostora za učit ) ne činiš mi se niti ti za sada.. ako si stručnjak u tome, lipo pojasni bez trolanja kao što ja pojasnim svima zašto recimo plenkovicevo, putinovo, trumpovo, madruovo itd kontroliranje cijena stvara još veće nestašice i još veći rast cijena
A ako je ovo tvoj nacin molbe da ti posaljem primjerak svoje zbirke poezije, posaljem ti jedan kad izadje, bez frke...
Guest- Guest
סמאל wrote:Nemoj tako,sad će pojedinci mislit kako si i ti moj alter.Leteca Pegla wrote:AssadNaPodmornici wrote:Leteca Pegla wrote:Noor wrote:
pa baš i nisi u pravu :)
https://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/prijelomno-otkrice-kineskih-znanstvenika-visa-temperatura-i-veca-vlaga-ipak-mogu-usporiti-sirenje-koronavirusa/10131277/
Jesam, nego ti neznas kriticki procitat nesto i skuzit kad neko napise muljazu. Moras poradit na kritickom razmisljanju, nedostak istog je ono sto te najvise dovede na krive zakljucke, i nikako da progledas kako spada. Ne skaci na prvu...
gle stručnjak niti znanstvenici nisu sigurni
da li
1)viša temperatura sama po sebi ubija viruse. oni su kao bića vrlo tanki i tako su osjetljivi
2)da li viša temepratura sama po sebi znači jače sunčevo zračene pa da li to ubija virus, jer su virusi vrlo maleni pa ih malo jače sunce teoretski može sjebati
3) da li viša vlaga - nepovoljno utječe na širenje virusa, jer su oni maleni, pa kada ima vlage, zakače se na nju , i padnu na pod i umru
a onda ide
4)jači imunitet ljeti
5)ljudi su više na otvorenim prostorima.
ili je rezultat zbroj svih ovih faktora 1+2+3+4+5
nisi niti baš stručan, zapravo znaš o ovome jednako ako ne i manje od mene to što nisam napisao elaborat i ne znači da ne razumijem materiju , to jest znam googlati i čitati
Jesu sigurni su oni koji su zaista strucni u tom podrucju. A ne ko recimo ti ili ona budala iz dubrovnika koja je mislila zato sto je cjepljen ne moze dobit ospice pa zarazio sebe, svoju obitelj i hrpu drugih cjepljenih i djelomicno cjepljenih dole...
Svaki student na molekularnoj sa pmfa ti zna ovo sa cjepivima, a svaka budala koja nezna misli suprotno od toga sto ovi znaju.
Takodjer svako sa malo mozga u glavi moze povezat da bolestine, virusne, ima po toplim i vlaznim zemljama koliko hoces i da nesyo ne stima.
Ovo sa slabasnim imunitetom ljeti i jacim zimi si isto okaci macku o rep laice, pa koje ja pizdarije citam to je za ne povjerovat.
Morat cu izgleda ko moj Jey, ogranicit se samo na trolanje jer sa ogranicenima ionako ne mozes drugacije...
Sirimo se ko korona virus
Ili mozda tocnoje, ko imuni odgovor na koronu...
Guest- Guest
A tko je onda patient zero ?Leteca Pegla wrote:
2015-07-23
סמאל wrote:A tko je onda patient zero ?Leteca Pegla wrote:
Neko iz nju jorka bice
Guest- Guest
Ne,ne,ne.To ne smije bit iz prijestolnice emanćipacije.Leteca Pegla wrote:סמאל wrote:A tko je onda patient zero ?Leteca Pegla wrote:
Neko iz nju jorka bice
2015-07-23
סמאל wrote:Ne,ne,ne.To ne smije bit iz prijestolnice emanćipacije.Leteca Pegla wrote:סמאל wrote:A tko je onda patient zero ?Leteca Pegla wrote:
Neko iz nju jorka bice
A jesi cjepidlaka, ajde, virus je razvijen iz nesto juznotuznijih predijela, koji su bice i topliji, ali prvi zarazeni koji to prosirio ko kugu je iz njujorka. Jel tako bolje?
Guest- Guest
Pa sad,i virus Hiv-a takođe je bio vrlo dobro prihvaćen u njujorku,možda ima neki šablon.Leteca Pegla wrote:סמאל wrote:Ne,ne,ne.To ne smije bit iz prijestolnice emanćipacije.Leteca Pegla wrote:סמאל wrote:A tko je onda patient zero ?Leteca Pegla wrote:
Neko iz nju jorka bice
A jesi cjepidlaka, ajde, virus je razvijen iz nesto juznotuznijih predijela, koji su bice i topliji, ali prvi zarazeni koji to prosirio ko kugu je iz njujorka. Jel tako bolje?
2015-07-23
Po onome šta san ja sad na brzinu uspija proičit o vlagi i temperaturi a vezano uz širenje virusa Indiji to neće pomoć jer je gusto naseljena i jer imaju dosta siromašnog stanovništva.
Vlaga spriječava širenje virusa jer je virus mali i lakši od pare ( jedno od agregatnih stanja vode ) i ako je velika vlažnost onda kad izdišeš a kliconoša si kontaminirani zrak i ti mali virusi koji su lakši od pare ne odu daleko i ne stoje u atmosferi puno jer ih vlaga poklopi i gura prema tlu.
No gusto su naseljeni a i nemaju higjenske navike a virus se zadržava na površini a oni svi do jednoga kopaju nos i ne peru ruke.
Temperatura ima veze s jačanjem imunološkog sustava no dobar dio njih je i neuhranjen a to isto slabi imunološki sustav dakle to plus velika gustoća naseljenosti i nehigjena opet neće utjecat šta je temperatura viša.
Vlaga spriječava širenje virusa jer je virus mali i lakši od pare ( jedno od agregatnih stanja vode ) i ako je velika vlažnost onda kad izdišeš a kliconoša si kontaminirani zrak i ti mali virusi koji su lakši od pare ne odu daleko i ne stoje u atmosferi puno jer ih vlaga poklopi i gura prema tlu.
No gusto su naseljeni a i nemaju higjenske navike a virus se zadržava na površini a oni svi do jednoga kopaju nos i ne peru ruke.
Temperatura ima veze s jačanjem imunološkog sustava no dobar dio njih je i neuhranjen a to isto slabi imunološki sustav dakle to plus velika gustoća naseljenosti i nehigjena opet neće utjecat šta je temperatura viša.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
I meni si obećala dat.Leteca Pegla wrote:AssadNaPodmornici wrote:dobro nisam stručan u tom polju, niti sam ja ikada rekao da sam stručnjak za išta osim ekonomije(a i tu ima se prostora za učit ) ne činiš mi se niti ti za sada.. ako si stručnjak u tome, lipo pojasni bez trolanja kao što ja pojasnim svima zašto recimo plenkovicevo, putinovo, trumpovo, madruovo itd kontroliranje cijena stvara još veće nestašice i još veći rast cijena
A ako je ovo tvoj nacin molbe da ti posaljem primjerak svoje zbirke poezije, posaljem ti jedan kad izadje, bez frke...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:I meni si obećala dat.Leteca Pegla wrote:AssadNaPodmornici wrote:dobro nisam stručan u tom polju, niti sam ja ikada rekao da sam stručnjak za išta osim ekonomije(a i tu ima se prostora za učit ) ne činiš mi se niti ti za sada.. ako si stručnjak u tome, lipo pojasni bez trolanja kao što ja pojasnim svima zašto recimo plenkovicevo, putinovo, trumpovo, madruovo itd kontroliranje cijena stvara još veće nestašice i još veći rast cijena
Ma ti dobis original, ovaj ce dobit neki scan e-mailom i to mozda
Guest- Guest
Ovo zvuči dvosmisleno.jastreb wrote:I meni si obećala dat.Leteca Pegla wrote:AssadNaPodmornici wrote:dobro nisam stručan u tom polju, niti sam ja ikada rekao da sam stručnjak za išta osim ekonomije(a i tu ima se prostora za učit ) ne činiš mi se niti ti za sada.. ako si stručnjak u tome, lipo pojasni bez trolanja kao što ja pojasnim svima zašto recimo plenkovicevo, putinovo, trumpovo, madruovo itd kontroliranje cijena stvara još veće nestašice i još veći rast cijena
2015-07-23
E,za ovo imaš piće koje poželiš,pa makar i litra Đilasa.Leteca Pegla wrote:jastreb wrote:I meni si obećala dat.Leteca Pegla wrote:AssadNaPodmornici wrote:dobro nisam stručan u tom polju, niti sam ja ikada rekao da sam stručnjak za išta osim ekonomije(a i tu ima se prostora za učit ) ne činiš mi se niti ti za sada.. ako si stručnjak u tome, lipo pojasni bez trolanja kao što ja pojasnim svima zašto recimo plenkovicevo, putinovo, trumpovo, madruovo itd kontroliranje cijena stvara još veće nestašice i još veći rast cijena
Ma ti dobis original, ovaj ce dobit neki scan e-mailom i to mozda
Ovo je dokaz koliko sam cijenjen na forumu u usporedbi sa Iknarom jeom gayem,jer na jednoj drugoj temi,baš o tome vodimo diskusiju.
2014-04-22
Vidiš kako si ti to ljepo obrazložio.Indija je pre gusto naseljena,dobar put prema onih 500 milijuna.RayMabus wrote:Po onome šta san ja sad na brzinu uspija proičit o vlagi i temperaturi a vezano uz širenje virusa Indiji to neće pomoć jer je gusto naseljena i jer imaju dosta siromašnog stanovništva.
2015-07-23
סמאל wrote:Pa sad,i virus Hiv-a takođe je bio vrlo dobro prihvaćen u njujorku,možda ima neki šablon.Leteca Pegla wrote:סמאל wrote:Ne,ne,ne.To ne smije bit iz prijestolnice emanćipacije.Leteca Pegla wrote:סמאל wrote:
A tko je onda patient zero ?
Neko iz nju jorka bice
Nju jork kuzna prjestolnica svijeta...
A vidi ove ki bi da bi, a u kojem to peer review casopisu pise da ljudski imunitet, to jest jacina istog, ovisi o temperaturi. Pa koje su ovo fakare i fake njuzare...
Guest- Guest
Pa u Indiji bi moglo biti najmanje od 30 miljona mrtvih do nekih 100 miljona.סמאל wrote:Vidiš kako si ti to ljepo obrazložio.Indija je pre gusto naseljena,dobar put prema onih 500 milijuna.RayMabus wrote:Po onome šta san ja sad na brzinu uspija proičit o vlagi i temperaturi a vezano uz širenje virusa Indiji to neće pomoć jer je gusto naseljena i jer imaju dosta siromašnog stanovništva.
Last edited by RayMabus on 24/3/2020, 22:21; edited 1 time in total
2014-04-11
Pa više je to bilo u San Francisku i Los Endžilisu.סמאל wrote:
Pa sad,i virus Hiv-a takođe je bio vrlo dobro prihvaćen u njujorku,možda ima neki šablon.
2014-04-22
Utopljenici se hvataju za slamkicu,a zapravo još nitko ništa sa sigurnošću ne zna.No mislim kako bi u pravom matrijahalnom društvu,ovaj virus bio ranije stavljen pod kontrolu,jer majke kao brižnije i empatičnije,stavile bi ljude na prvo mjesto a ne ekonomiju kao grabežljivi i pohlepni muškarci,kao recimo Trump.Leteca Pegla wrote:סמאל wrote:Pa sad,i virus Hiv-a takođe je bio vrlo dobro prihvaćen u njujorku,možda ima neki šablon.Leteca Pegla wrote:סמאל wrote:Ne,ne,ne.To ne smije bit iz prijestolnice emanćipacije.Leteca Pegla wrote:
Neko iz nju jorka bice
Nju jork kuzna prjestolnica svijeta...
A vidi ove ki bi da bi, a u kojem to peer review casopisu pise da ljudski imunitet, to jest jacina istog, ovisi o temperaturi. Pa koje su ovo fakare i fake njuzare...
Pratimo situaciju u Njemačkoj,da vidimo kako će majčica Merkel nosit se s tim.
2015-07-23
Al puno zanimljivije od toga je scenarij di ovo ruši ekonomiju i radi paniku i onda se primitivni Hindusi i njihova božica Kali okomi na muslimane u Indiji kojih ima masu i sve ih potiraju u Njemačku.RayMabus wrote:Pa u Indiji bi moglo biti najmanje od 30 miljona mrtvih do nekih 100 miljona.סמאל wrote:Vidiš kako si ti to ljepo obrazložio.Indija je pre gusto naseljena,dobar put prema onih 500 milijuna.RayMabus wrote:Po onome šta san ja sad na brzinu uspija proičit o vlagi i temperaturi a vezano uz širenje virusa Indiji to neće pomoć jer je gusto naseljena i jer imaju dosta siromašnog stanovništva.
To bi bio odličan scenarij. Sve trpaj u zapadnu Europu.
2014-04-11
Ipak mislim kako sve ovo više ide meni na ruku,nego tebi.Sjeti se o čemu smo proteklih godina pričali.RayMabus wrote:Al puno zanimljivije od toga je scenarij di ovo ruši ekonomiju i radi paniku i onda se primitivni Hindusi i njihova božica Kali okomi na muslimane u Indiji kojih ima masu i sve ih potiraju u Njemačku.RayMabus wrote:Pa u Indiji bi moglo biti najmanje od 30 miljona mrtvih do nekih 100 miljona.סמאל wrote:Vidiš kako si ti to ljepo obrazložio.Indija je pre gusto naseljena,dobar put prema onih 500 milijuna.RayMabus wrote:Po onome šta san ja sad na brzinu uspija proičit o vlagi i temperaturi a vezano uz širenje virusa Indiji to neće pomoć jer je gusto naseljena i jer imaju dosta siromašnog stanovništva.
To bi bio odličan scenarij. Sve trpaj u zapadnu Europu.
2015-07-23
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Sve teže stanje u BiH zbog koronavirusa
» Propade globalizacija zbog koronavirusa
» Ode Tetrijeb u karantenu!Dijelovi Rijeke idu u karantenu?!
» Još malo katoličke patekike zbog koronavirusa
» Njemačka zatvara granice zbog koronavirusa
» Propade globalizacija zbog koronavirusa
» Ode Tetrijeb u karantenu!Dijelovi Rijeke idu u karantenu?!
» Još malo katoličke patekike zbog koronavirusa
» Njemačka zatvara granice zbog koronavirusa
Page 2 of 7