Ravna crta?Vidjet ćemo
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Ravna crta?Vidjet ćemo
Cijepivo neće biti ništa učinkovitije od ovog za gripu.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Jebe se tebe za sreću sviju nas nego da ti ne propadne 50 tisuća eura.epikur37 wrote:Eroo wrote:3 tjedna.epikur37 wrote:Bilo bi lipo....praktički za mjesec dana je gotovo a u europi za 2.
ajde i ti ero jednom pogodi...na sreću svih nas :)
4000 onih koji bi prebolili virus i stekli imunitet je jedan promil od ukupne populacije , to znači da ti 99,99% stanovništva nema imunitet.
Ne nađu li cijepivo kroz 12 mjeseci propada ti i iduća sezona.
Nema prometa ljudi.
slažem se, cjepivo je ključno...s medicinske, epidemiološke ali i psihološke perspektive
I dalje će svake godine oboljevat desetci tisuća i umirat na stotine ljudi od toga. I to samo u RH. Na svijetskoj razini će to ići kao i gripa. Na stotine tisuća mrtvih svake sezone.
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
popodne u 17 sati 21 novi,sad ukupno 382.
u 24 sata 67 novooboljelih
vili40-
2015-08-02
Prihvatljivo i izvan svih očekivanja struke...vili40 wrote:popodne u 17 sati 21 novi,sad ukupno 382.
Bitno je izbjeći strmu krivulju a to za sada uspijeva...
T.- Posts : 17547
2014-04-14
Markotić upozorava da su iduća tri tjedna kritična, objasnila zašto
U HRVATSKOJ su danas registrirane ukupno 382 osobe zaražene koronavirusom.
Najviše je zaraženih u Gradu Zagrebu gdje je evidentirano 177 osoba pozitivnih na koronavirus.
Prosjek dobi bolesnika je 49,05 godina, 56 posto su muškarci, a 44 posto žene. U dobi od 60 do 70 godina je 12,7 posto bolesnika, a onih od 70 do 80 godina je 6,1 posto, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.
Iako broj oboljelih raste, ohrabruje činjenica da je epidemiološka slika ipak bolja nego u drugim zemljama.
Šefica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević i članica Kriznog stožera dr. Alemka Markotić kazala je gostujući u emisiji RTL Danas da se Hrvatska u ovom trenutku penje po epidemijskoj krivulji.
"Sljedećih nekoliko tjedana je kritično"
''Dobro je što smo to penjanje jako odgodili i penjanje ne ide prenaglo. Sljedećih nekoliko tjedana je kritično jer se dosta ljudi vratilo sa skijanja i rada u inozemstvu u Austriji i Sloveniji, a tu je i potres koji je doveo do toga da neki zaborave na mjere. Tu bi moglo biti novih slučajeva'', kazala je Markotić.
''Ako se uspijemo održati još tri tjedna da ne bude rapidnog rasta, mislim da smo na dobrom putu da budemo među zemljama koje su krenule izvrsno i koje su uspjele održati normalan porast broja oboljelih", dodala je.
Ističe kako je dobra stvar da u prethodna dva dana nije bilo duplog broja oboljelih, no isto tako napominje kako se ne smijemo opuštati.
"To ljudima ne smije davati ideju da se mogu uljuljkati, da to nije opasno. Jako je važno kako ćemo se ponašati sljedeća tri do četiri tjedna, da se pridržavamo svih mjera i kao što kažem svi zajedno to možemo pobijediti i spriječiti štetu. Ja sam sigurna da to i želimo", kazala je Markotić.
Na upit kada možemo očekivati vrhunac širenja koronavirusa, Markotić kaže kako ne bi htjela izlaziti s prognozama jer se virus neobično ponaša te da jako ovisi o ponašanju ljudi.
"Svaka predikcija može biti pogrešna. Svi se nadamo da ćemo uspjeti da ne dođe do crnog scenarija."
"Talijani i Španjolci su sve shvatili nonšalantno"
Govoreći o iskustvu drugih zemalja, Markotić kaže kako su Talijani i Španjolci sve skupa shvatili vrlo nonšalantno, a posljedice su tragične.
"U zemljama koje disciplinom pokušavaju spriječiti širenje zaraze, kao što su Njemačka, Hrvatska ili Južna Koreja, čini se da jednostavne, ali bitne mjere mogu značajno doprinijeti dobrom scenariju", kazala je.
Potvrdila je i da se više ljudi testira jer je i više sumnjivih slučajeva.
"Sad već malo šire gledamo, sve osobe koje su češće u kretanju, koje se pojave s respiratornim simptomima dolaze u obzir da budu testirani", kaže doktorica Markotić.
U HRVATSKOJ su danas registrirane ukupno 382 osobe zaražene koronavirusom.
Najviše je zaraženih u Gradu Zagrebu gdje je evidentirano 177 osoba pozitivnih na koronavirus.
Prosjek dobi bolesnika je 49,05 godina, 56 posto su muškarci, a 44 posto žene. U dobi od 60 do 70 godina je 12,7 posto bolesnika, a onih od 70 do 80 godina je 6,1 posto, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.
Iako broj oboljelih raste, ohrabruje činjenica da je epidemiološka slika ipak bolja nego u drugim zemljama.
Šefica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević i članica Kriznog stožera dr. Alemka Markotić kazala je gostujući u emisiji RTL Danas da se Hrvatska u ovom trenutku penje po epidemijskoj krivulji.
"Sljedećih nekoliko tjedana je kritično"
''Dobro je što smo to penjanje jako odgodili i penjanje ne ide prenaglo. Sljedećih nekoliko tjedana je kritično jer se dosta ljudi vratilo sa skijanja i rada u inozemstvu u Austriji i Sloveniji, a tu je i potres koji je doveo do toga da neki zaborave na mjere. Tu bi moglo biti novih slučajeva'', kazala je Markotić.
''Ako se uspijemo održati još tri tjedna da ne bude rapidnog rasta, mislim da smo na dobrom putu da budemo među zemljama koje su krenule izvrsno i koje su uspjele održati normalan porast broja oboljelih", dodala je.
Ističe kako je dobra stvar da u prethodna dva dana nije bilo duplog broja oboljelih, no isto tako napominje kako se ne smijemo opuštati.
"To ljudima ne smije davati ideju da se mogu uljuljkati, da to nije opasno. Jako je važno kako ćemo se ponašati sljedeća tri do četiri tjedna, da se pridržavamo svih mjera i kao što kažem svi zajedno to možemo pobijediti i spriječiti štetu. Ja sam sigurna da to i želimo", kazala je Markotić.
Na upit kada možemo očekivati vrhunac širenja koronavirusa, Markotić kaže kako ne bi htjela izlaziti s prognozama jer se virus neobično ponaša te da jako ovisi o ponašanju ljudi.
"Svaka predikcija može biti pogrešna. Svi se nadamo da ćemo uspjeti da ne dođe do crnog scenarija."
"Talijani i Španjolci su sve shvatili nonšalantno"
Govoreći o iskustvu drugih zemalja, Markotić kaže kako su Talijani i Španjolci sve skupa shvatili vrlo nonšalantno, a posljedice su tragične.
"U zemljama koje disciplinom pokušavaju spriječiti širenje zaraze, kao što su Njemačka, Hrvatska ili Južna Koreja, čini se da jednostavne, ali bitne mjere mogu značajno doprinijeti dobrom scenariju", kazala je.
Potvrdila je i da se više ljudi testira jer je i više sumnjivih slučajeva.
"Sad već malo šire gledamo, sve osobe koje su češće u kretanju, koje se pojave s respiratornim simptomima dolaze u obzir da budu testirani", kaže doktorica Markotić.
vili40-
2015-08-02
kao da je trend u padu..nekidan smo imali 80-tak u jednom danu...a vrsimo sve vise testiranja i danas je 30 dan od prve zaraze...talijani su u 30 dana imali 15-tak tisuca zarazenih i 1500 umrlih..mi za sad samo jednog
vuksadinare- Posts : 100233
2015-09-08
"Tri vojnika u Litvi imaju koronavirus, 39 pripadnika je stavljeno u samoizolaciju. Za jednog se čekaju rezultati", rekao je general Hrvatske vojske.
vili40-
2015-08-02
pod hitno bi trebalo povećati broj testiranja,drugo ne može se na temelju jednog dana nešto ozbiljnije zaključivativuksadinare wrote:kao da je trend u padu..nekidan smo imali 80-tak u jednom danu...a vrsimo sve vise testiranja i danas je 30 dan od prve zaraze...talijani su u 30 dana imali 15-tak tisuca zarazenih i 1500 umrlih..mi za sad samo jednog
vili40-
2015-08-02
testiramo u skladu vlastitih mogucnosti...testovi u skupi a donirano ih nije puno...jedino bolja situacija je sa respiratorima..vili40 wrote:pod hitno bi trebalo povećati broj testiranja,drugo ne može se na temelju jednog dana nešto ozbiljnije zaključivativuksadinare wrote:kao da je trend u padu..nekidan smo imali 80-tak u jednom danu...a vrsimo sve vise testiranja i danas je 30 dan od prve zaraze...talijani su u 30 dana imali 15-tak tisuca zarazenih i 1500 umrlih..mi za sad samo jednog
2015-09-08
jel slušate konferenciju??
kako je Beroš oprao lječnike, apotekare koji šire dezinformacije da nemaju maski, rukavica...kaže da je dobio info da ih namjerno sklanjaju s polica i javno ih prozvao 5. kolonom i zatražio od Božinovića da poduzme mjere protiv takvih
ovaj Beroš je najbolje što nam se moglo dogoditi...
kako je Beroš oprao lječnike, apotekare koji šire dezinformacije da nemaju maski, rukavica...kaže da je dobio info da ih namjerno sklanjaju s polica i javno ih prozvao 5. kolonom i zatražio od Božinovića da poduzme mjere protiv takvih
....putin je zaprijetio apotekarima koji prodaju skupo maske na crno ili skrivaju oduzimanjem licence za rad...tako bi trebali i nasi...ali sumnjam...ukor i mozda finacijska kazna ne ise od togaNoor wrote:jel slušate konferenciju??
2015-09-08
svakog dana sve više dezinformacija,neki su dočekali svojih 5 minuta.Noor wrote:jel slušate konferenciju??
vili40-
2015-08-02
Noor wrote:jel slušate konferenciju??
"Ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme sa polica da bi lažno prikazali stanje. Svi znamo da u svakom ratu ima pete kolone. U ovom trenu iz Zaboka za Zagreb stiže 7 tisuću maski i milijun rukavica... Sutra isto stiže. Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad ovo završi evaluirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, jasno je svima. Davno je bilo rečeno Domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, gdje su sad ti ravnatelji? Jesu li je nabavili?", rekao je Beroš. "Neće uspjeti oni koji nam bacaju klipove pod noge", poručio je Beroš.
nekako sam stekao dojam da puno ljudi ništa drugo ne radi nego se bave dezinformacijama koje redovito primaju na svoje "pametne" telefone pa kritiziraju umjesto da se discipliniraju i slušaju ono što im se veli sa glavnog mjesta.Pa koji bi to kaos bio da nam se dogodi talijanski scenarij.
vili40-
2015-08-02
Zato nebeski narod kaska prema nebesimavuksadinare wrote:kao da je trend u padu..nekidan smo imali 80-tak u jednom danu...a vrsimo sve vise testiranja i danas je 30 dan od prve zaraze...talijani su u 30 dana imali 15-tak tisuca zarazenih i 1500 umrlih..mi za sad samo jednog
https://www.klix.ba/vijesti/regija/od-koronavirusa-preminula-doktorica-u-nisu-cetvrta-zrtva-u-srbiji/200325009
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
a čuj one babe novinarke što ga klepeću,one bi sad čavrljale cijeli danNoor wrote:Noor wrote:jel slušate konferenciju??
"Ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme sa polica da bi lažno prikazali stanje. Svi znamo da u svakom ratu ima pete kolone. U ovom trenu iz Zaboka za Zagreb stiže 7 tisuću maski i milijun rukavica... Sutra isto stiže. Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad ovo završi evaluirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, jasno je svima. Davno je bilo rečeno Domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, gdje su sad ti ravnatelji? Jesu li je nabavili?", rekao je Beroš. "Neće uspjeti oni koji nam bacaju klipove pod noge", poručio je Beroš.
vili40-
2015-08-02
....mi i displina opcenito na ovim prostorima...ali kako vidim po zagrebu vrlo malo ljudi na ulicama i to oni koji moraju...vjerojatno je veci problem u dalmaciji i na moru gdje su ljudi temperamentniji i svako zatvaranje tesko im padavili40 wrote:nekako sam stekao dojam da puno ljudi ništa drugo ne radi nego se bave dezinformacijama koje redovito primaju na svoje "pametne" telefone pa kritiziraju umjesto da se discipliniraju i slušaju ono što im se veli sa glavnog mjesta.Pa koji bi to kaos bio da nam se dogodi talijanski scenarij.
2015-09-08
ne može sad biti sve savršeno kad očigledno baš mi sami ne radimo ono što se od nas traži
vili40-
2015-08-02
- … Kaj mi ovi dinamovci rade. Veli on meni: 'Znaš zakaj si tako uspješan? Jer si kao hajdukovac naučio desetljećima na krizu'. I kaj bi mu sad čovjek reko? - simpatično je u emisiji RTL Danas zborio Beroš, inače simpatizer Hajduka.
Ovo je nevjerojatan rezultat! Do kraja dana ćete vjerojatno stići do cca 450.vili40 wrote:danas 25.03. u 9:00 36 novih,ukupno 418
Ako je vjerovati statistici ovaj trend povećavanja ćete imati još par dana,
a onda sljedeći tjedan možete očekivati naglo dnevno povećavanje (450-600)/na dan.
Tjedan dana nakon toga slijedi postupno smirivanje do "ravne crte" (sredina travnja!).
Ne bih se ovo usudio javno objaviti, ali ovdje mogu jer ovo neće pročitati mnogo ljudi.
Last edited by Eroo on 25/3/2020, 09:46; edited 1 time in total
vuksadinare wrote:....mi i displina opcenito na ovim prostorima...ali kako vidim po zagrebu vrlo malo ljudi na ulicama i to oni koji moraju...vjerojatno je veci problem u dalmaciji i na moru gdje su ljudi temperamentniji i svako zatvaranje tesko im padavili40 wrote:nekako sam stekao dojam da puno ljudi ništa drugo ne radi nego se bave dezinformacijama koje redovito primaju na svoje "pametne" telefone pa kritiziraju umjesto da se discipliniraju i slušaju ono što im se veli sa glavnog mjesta.Pa koji bi to kaos bio da nam se dogodi talijanski scenarij.
kralju ovdje ti je veća disciplina nego igdje.
ja sam jučer trčao na žnjanu i napravio sklekove, inače nije bilo pasa nigdje. bilo je par ljudi u šetnji, svi su u razmaku, prođe policija ali nikoga ne upozorava jer ljudi su ili solo ili maximalno 2 osobe i drže razmak. ovdje u mom kvartu ljudi kada pričau sa jednim drugima deru se preko ograde.
disciplina je na razini. evo i u italiji je disciplina sada.
nije niti Kina bila savršena imaš videa gdje se kinezi hvale kako su sa vrućicom utekli iz wuhana u drugi grad ili čak u europu. i objavljivali na njihovim društvenim mrežama
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Similar topics
» Ravna crta?Vidjet ćemo
» Karamarko zestoko po Grbinu i SDP-u:'Grbin i ja vidjet cemo se na sudu.On se ponasa kao neki mali mostovac ili Dalija.'
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
» Karamarko zestoko po Grbinu i SDP-u:'Grbin i ja vidjet cemo se na sudu.On se ponasa kao neki mali mostovac ili Dalija.'
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
Page 4 of 50