Denkverbot
Page 42 of 50
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Re: Denkverbot
pa prečitoj esejGnječ wrote:aben wrote:ni to ota bolGnječ wrote:aben wrote:kic wrote:
da, nije lako štivo, iako kratko-
we described discipline as wat to maintain man contact with pain.
ne znos da si ziv ako nisi u kontaktu s boli, ako si ne nametnes disciplinu
bol nije tu da bi te podsjetila da si živ nego je bol alarm da nešto nije u redu i signal koji te upozorava da izbjegavaš stvari žive ili nežive koje te mogu ozlijediti i ubiti. to je sva svrha boli.
nego?
aben- Posts : 35492
2014-04-16
aben wrote:pa prečitoj esejGnječ wrote:aben wrote:ni to ota bolGnječ wrote:aben wrote:
we described discipline as wat to maintain man contact with pain.
ne znos da si ziv ako nisi u kontaktu s boli, ako si ne nametnes disciplinu
bol nije tu da bi te podsjetila da si živ nego je bol alarm da nešto nije u redu i signal koji te upozorava da izbjegavaš stvari žive ili nežive koje te mogu ozlijediti i ubiti. to je sva svrha boli.
nego?
ča je to ti esej:
On Pain by Ernst Junger
Written and published in 1934, a year after Hitler's rise to power in Germany, Ernst Jünger's On Pain is an astonishing essay that announces the rise of a new metaphysics of pain in a totalitarian age. One of the most controversial authors of twentieth-century Germany, Jünger rejects the liberal values of liberty, security, ease, and comfort, and seeks instead the measure of man in the capacity to withstand pain and sacrifice. Jünger heralds the rise of a breed of men who--equipped with an unmatched ability to treat themselves and others in a cold and detached way--become one with new, terrorizing machines of death and destruction in human-guided torpedoes and manned airborne missiles, and whose "peculiarly cruel way of seeing," resembling the insensitive lens of a camera, anticipates the horrors of World War II. With a preface by Russell A. Berman and an introduction by translator David C. Durst, this remarkable essay not only provides valuable insights into the cult of courage and death in Nazi Germany, but also throws light on the ideology of terrorism today.
https://archive.org/details/OnPain/mode/2up
Guest- Guest
ebenica wrote:razumiješ ti kurca, nitko ga nije učinio bogatim svojevoljno, učinio se bogat sam prevarantskim preuzimanjem tržišta, stvaranjem monopola gdje je jedini postojao, nakon clevlandskog masakra nije postojao nitko drugi, ni shell ni nitko drugi.aben wrote:a, sad razuzmin. ti si me dočeko ne na ideji da su ga ljudi svojevoljno učinili nojbogatijin čovikon na svitu, nego jesu li ga svojevoljno učinili nojbogatijin čovikon na svitu kupujući lampe?
u clevelandskon masakru je kupi 22 od 26 tvrtki.
jel ti razumiš da ni dovoljno napisati monopol? triboš reći ča je problijem kod monopola, i zbog čega je to prevara.
ili da ti nađem ono čime si ti ovdje mahao gnječu, ono sranje na engleskom: da su ljudi radije kupovali njegov jeftini proizvod? na tržištu gdje niti jedan drugi ne postoji :D
ili ono sranje kako je on spustio cijene? a preuzeo je tržište u doba velike panike 1873. kad su cijene svega bile iznad normalnih, što znači da je preuzeo tržište na vrhuncu i onda su se cijene svega počele spuštati stabiliziranjem tržišta pa i cijene petroleja a ti si i to pripisao njemu i njegovoj uspješnosti?
ti si smeće koje konstantno laže. u biti ne, ti si smeće koje ne zna logički razmišljati zato se i zapetljavaš u govna koja sam sebi serviraš. nemaš pojma o ničemu a glumiš neko znanje.
pa da. ni da je postojala obaveza da kupu njegov proizvod.
pa da, njegova uspješnost, un je stalno kalivo cijene povećavajući produktivnost, ne zun ča ti tote smeto.
nego, pomišo si nešto. clevelandski masakr je spas za konkurenciju, jer su cijene padale, i un ih je uze jeftino jer nišće nisu vridile ;
With little initial capital or expertise required for start-up, refineries quickly sprang up all over Cleveland. As Rockefeller would later recall, “All sorts of people went into it: the butcher, the baker, and the candlestickmaker began to refine oil.” (Chernow, p. 130). Within a decade of opening its first refinery, Cleveland was overrun with a surplus of capacity. In 1870, refining capacity outweighed demand by a factor of three to one and the retail price of kerosene plummeted by more than half. (Yergin, p. 40). By 1871 only 26 refineries remained, down from as many as 50 in 1866, and 90% of the survivors were losing money. (Chernow, p. 130).
The future of Cleveland refining was in a critically dangerous position, and the way Rockefeller saw it, any solution began by eliminating the “ruinous competition” within the industry. He began to envision his version of a successful enterprise which replaced competition with cooperation in order to control production output and stabilize prices. The first step was to eliminate his rivals in Cleveland. Too impatient to wait for the refining downturn to slowly bankrupt the other refineries, Rockefeller instead decided to simply acquire and add them to his operation. (Chernow, p. 130 -131)
ne znaš niti najoosnovniju stvar da kapitalizam bez jake države ne može postojati jer samo u regulaciji kapitalizam može postojati. al kaj bi ti smeće znao.
a ča ti je to joka država?
2014-04-16
4 nisu htjele prodat i propale su, cijene prijevoza na željeznici su ih ubile, googlaj jebote. pa dao sam ti linkove zašto je prijevara preko željezničkih ugovora koji su njemu pogodovali duplo jeftinijih prijevozom robe. to je ono što je zabranjeno na tržištu nejednaki uvjeti.aben wrote:
jel ti razumiš da ni dovoljno napisati monopol? triboš reći ča je problijem kod monopola, i zbog čega je to prevara.ne znaš niti najoosnovniju stvar da kapitalizam bez jake države ne može postojati jer samo u regulaciji kapitalizam može postojati. al kaj bi ti smeće znao.
znaš kaj je jaka država?
a tko bi meni točno zabranio da ja ne štancam majice s natpisom Nike i ne prodajem ih iz gepeka? tko? Nike iz Oregona?
tko bi mi zabranio da na svaki komp na svijetu ne instaliram ilegalne windowse? buljooki gates?
tko bi mi zabranio da na štandu kraj kafića ne prodajem pivu u pola cijene? vlasnik kafića?
jaka država je kapitalizam, razumiješ seronjo:)
Guest- Guest
e da.
imo jedna čudna serija, leftovers.
rodi se o tomu da je svaki..12? čovik na svitu nesto, jednostavno nesto, vanished. serija prikazuje ostale stanovnike i njihov život nakon toga jedinog nestvarnog događaja. mnogi se nisu uspili vrotiti normalnon životu zbog kognitivne disonance, kako nastaviti živiti ako ne znomo ni ča to znoči živiti.
ne zun o čemu su oni hotili da se rodi, ali po meni su opisali običnu stvarnost. i mi živimo ko da znomo o čemu se tote rodi, ča to znoči biti, i svako malo smo suočeni sa nestankon ljudi, koji smo samo normalizirali.
meni se uopće ne živi ozbiljno, ko ča to ovi naši lolek i bolek živu, ki zazivaju ubijanje zbog toga ča neko nemo klima uređaj ili tekuću vodu unutar kuće. jo grin linijon manjeg otpora dokle mi god neko ne reče o čemu se vode zapravo rodi, dok mi ne objosni ča to život.
2014-04-16
ebenica wrote:4 nisu htjele prodat i propale su, cijene prijevoza na željeznici su ih ubile, googlaj jebote. pa dao sam ti linkove zašto je prijevara preko željezničkih ugovora koji su njemu pogodovali duplo jeftinijih prijevozom robe. to je ono što je zabranjeno na tržištu nejednaki uvjeti.aben wrote:
jel ti razumiš da ni dovoljno napisati monopol? triboš reći ča je problijem kod monopola, i zbog čega je to prevara.ne znaš niti najoosnovniju stvar da kapitalizam bez jake države ne može postojati jer samo u regulaciji kapitalizam može postojati. al kaj bi ti smeće znao.
da, budale se nisu hotile spasiti.
to ni prijevara.
to su privatne kompanije, žljeznice, one smu pogodovati kome god oće. a i logično je da će njemu dovati nojjeftinije kad in je jamči puno posla. i danas je jeftinije kupiti paket nego jedun komod.
da su to bile državne firme, i da su pogodovale, to bi bilo nepošteno. znoš ki bi prvi galami protiv njih na ovin forumu?
znaš kaj je jaka država?
a tko bi meni točno zabranio da ja ne štancam majice s natpisom Nike i ne prodajem ih iz gepeka? tko? Nike iz Oregona?
tko bi mi zabranio da na svaki komp na svijetu ne instaliram ilegalne windowse? buljooki gates?
tko bi mi zabranio da na štandu kraj kafića ne prodajem pivu u pola cijene? vlasnik kafića?
ki bi ti zabroni da to činiš? pa ne zun, ali ako neko bi, unda su to fašisti, a ne kapitalisti.
kapitalizam nemo nišće protiv da ti prodoješ ča oćeš.
joka država naravski nije kapitalizam. kapitalizam pretpostavlja samo rule of law, private property, free market. to se more postići s minarhističkon državon, ili s potpunin izostankon države.
2014-04-16
kraj priče, logika 10000 aben 0.glup si ko 300 crvljivih kuracaaben wrote:a tko bi meni točno zabranio da ja ne štancam majice s natpisom Nike i ne prodajem ih iz gepeka? tko? Nike iz Oregona?
ki bi ti zabroni da to činiš? pa ne zun, ali ako neko bi, unda su to fašisti, a ne kapitalisti.
joka država naravski nije kapitalizam. kapitalizam pretpostavlja samo rule of law, private property, free market. to se more postići s minarhističkon državon, ili s potpunin izostankon države.
Guest- Guest
aben wrote:e da.
rodi se o tomu da je svaki..12? čovik na svitu nesto, jednostavno nesto, vanished. serija prikazuje ostale stanovnike i njihov život nakon toga jedinog nestvarnog događaja. mnogi se nisu uspili vrotiti normalnon životu zbog kognitivne disonance, kako nastaviti živiti ako ne znomo ni ča to znoči živiti.
ne zun o čemu su oni hotili da se rodi, ali po meni su opisali običnu stvarnost. i mi živimo ko da znomo o čemu se tote rodi, ča to znoči biti, i svako malo smo suočeni sa nestankon ljudi, koji smo samo normalizirali.
meni se uopće ne živi ozbiljno, ko ča to ovi naši lolek i bolek živu, ki zazivaju ubijanje zbog toga ča neko nemo klima uređaj ili tekuću vodu unutar kuće. jo grin linijon manjeg otpora dokle mi god neko ne reče o čemu se vode zapravo rodi, dok mi ne objosni ča to život.
hm da
zato sam i sinoć rekao da si ti nekako Aristotelovac, krećeš s objašnjavanjem odozdol, od ljudske biologije, poriva i interesa, from the underground..
dok Platonisti, žele dobrog-filozofa-kralja koji će odozgor nametnuti najbolji sistem koji će sve moći riješiti, ali čemu onda živjeti ako se sve zna, a očito se ne može sve znati (Petersonov chaos)
aben wrote:ebenica wrote:4 nisu htjele prodat i propale su, cijene prijevoza na željeznici su ih ubile, googlaj jebote. pa dao sam ti linkove zašto je prijevara preko željezničkih ugovora koji su njemu pogodovali duplo jeftinijih prijevozom robe. to je ono što je zabranjeno na tržištu nejednaki uvjeti.aben wrote:
da, budale se nisu hotile spasiti.
to ni prijevara.
to su privatne kompanije, žljeznice, one smu pogodovati kome god oće. a i logično je da će njemu dovati nojjeftinije kad in je jamči puno posla. i danas je jeftinije kupiti paket nego jedun komod.
da su to bile državne firme, i da su pogodovale, to bi bilo nepošteno. znoš ki bi prvi galami protiv njih na ovin forumu?znaš kaj je jaka država?
Guest- Guest
kic wrote:aben wrote:e da.
hm da
zato sam i sinoć rekao da si ti nekako Aristotelovac, krećeš s objašnjavanjem odozdol, od ljudske biologije, poriva i interesa, from the underground..
dok Platonisti, žele dobrog-filozofa-kralja koji će odozgor nametnuti najbolji sistem koji će sve moći riješiti, ali čemu onda živjeti ako se sve zna, a očito se ne može sve znati (Petersonov chaos)
da ovi naši platonovci bar nemaju ot impuls za ubijanjem, bilo bi idealno živiti pored njih. oni brinu za sve one ki nemaju, ki su izvukli deblji kroj u životnon lotu. to je ko živiti među kršćanskin pacifistima, ki okriću drugi obraz i skrbu se za gubavce. strašno su altruistični, ali i trigger happy- srića da se založu za zabranu posjedovanja oružja, jer bi nas inače pobili ko miši.
znoš kako se ovih par glovnih političkih tabora na ke se ljudi dilu, nekako uvik puno njih gravitiro sličnin stavovima o rozličitin tememi?
pa će tako slobodoljubci naginjati low tax, free drugs, climate dont give a fuck i sl a ljevičari povetry aware, income gap, guns control...je ne verujin da neko odluči biti pripadnik nekog tabora, pa kasnije usklađuje stavove. mislin da to gre lipo i spontano. a to znoči da bi mogo postojati neki core belief, iz koga se daju izvesti svi ostali stavovi.
a to bi mogo biti stav o fundamentalnoj ljudckoj prirodi. ako misliš da su ljudi kvarni i da se ne mijenjaju, vjerojatno ćeš biti konzervativac ili libertarijanac. ako misliš da su ljudi divna bića kojih je okolina pokovorila, vjerojatno ćeš biti ljevičar ili liberal.
ako je je prvo točnije, unda će aristotelovci iznjedriti sustav ki odgovoro bijološkin preferencijami. ako je drugo točno, unda će platonovci organizirati edukacije za svih, nakon čega će polaznici tih seminarov početi živiti u skladu.
i, evo zabavan članak d. mitchela o tomu zoč neko odabere neku ideologiju:
https://fee.org/articles/what-makes-someone-decide-to-be-a-liberal-conservative-libertarian-or-statist/
2014-04-16
n ti, ovi siromasi su svi bogatiji omeneGnječ wrote:
2014-04-16
aben wrote:n ti, ovi siromasi su svi bogatiji omeneGnječ wrote:
ča ti je kušin stina?
Guest- Guest
aben wrote:kic wrote:aben wrote:e da.
hm da
da ovi naši platonovci bar nemaju ot impuls za ubijanjem, bilo bi idealno živiti pored njih. oni brinu za sve one ki nemaju, ki su izvukli deblji kroj u životnon lotu. to je ko živiti među kršćanskin pacifistima, ki okriću drugi obraz i skrbu se za gubavce. strašno su altruistični, ali i trigger happy- srića da se založu za zabranu posjedovanja oružja, jer bi nas inače pobili ko miši.
znoš kako se ovih par glovnih političkih tabora na ke se ljudi dilu, nekako uvik puno njih gravitiro sličnin stavovima o rozličitin tememi?
pa će tako slobodoljubci naginjati low tax, free drugs, climate dont give a fuck i sl a ljevičari povetry aware, income gap, guns control...je ne verujin da neko odluči biti pripadnik nekog tabora, pa kasnije usklađuje stavove. mislin da to gre lipo i spontano. a to znoči da bi mogo postojati neki core belief, iz koga se daju izvesti svi ostali stavovi.
a to bi mogo biti stav o fundamentalnoj ljudckoj prirodi. ako misliš da su ljudi kvarni i da se ne mijenjaju, vjerojatno ćeš biti konzervativac ili libertarijanac. ako misliš da su ljudi divna bića kojih je okolina pokovorila, vjerojatno ćeš biti ljevičar ili liberal.
ako je je prvo točnije, unda će aristotelovci iznjedriti sustav ki odgovoro bijološkin preferencijami. ako je drugo točno, unda će platonovci organizirati edukacije za svih, nakon čega će polaznici tih seminarov početi živiti u skladu.
i, evo zabavan članak d. mitchela o tomu zoč neko odabere neku ideologiju:
https://fee.org/articles/what-makes-someone-decide-to-be-a-liberal-conservative-libertarian-or-statist/
ja sam za slobodno nošenje oružja. pobija bi vas ka miševe.
Guest- Guest
kic wrote:
zombie otters :^^
koja šteta da europski zeleni nisu tako bezazleni..
šta ti znači zombie otters? jel to neka uvreda ha?
Guest- Guest
zemlja 21. stoljeća :/ ali ima jogurta u dućanu, to je...Gnječ wrote:
aben i kic su ova dva debela šerifa kaj bacaju ljude na cestu.
pogledaj the pharmacist na netflixu, pravo kapitalistički i kad ti nije ništa dobiješ najjači lijek da tržište ne pati.
Guest- Guest
kic wrote:
ma iz ovog abendova članka gore..
duh. već sam počeo vadit livorver...
Guest- Guest
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Page 42 of 50