ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 35 of 50 Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 35 Empty Re: Denkverbot

Post by Guest 3/3/2020, 11:37

Nema te u ametist ligi. Gdje si?

Naisla sam na japanski "ku". Pisu ga kao runu " kenaz". Ne znam sto to znaci, ali pozabavit cu se tom poveznicom.

Denkverbot - Page 35 Japanese_Ku

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 3/3/2020, 11:54

usao sam u pearl ligu

ku ku kul
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 13:46

Bravo!

Ali gdje si bio? Niti u jednom te trenutku nisam ugledala u prvih deset. Mozda su drugacije postavke kad vjezbas putem kompa?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 3/3/2020, 14:18

čak imam neki deja-vu, da smo pričali o Ku, i nekoj povezanosti nordijsko-japanskoj, ili je nešto drugo bilo u pitanju između tih kultura..

ne vježbam preko kompa, nisam nikad-

mislim da postoje paralelne verzije svake lige, koliko ih je - ne znam, ali teško da je "samo 49" ljudova u svijetu, na tvojoj-ili-mojoj razini
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 14:38

To ima smisla. Te paralelne lige. Iako te je u jednom trenutku bilo ondje, onda si nestao, no prema gomilanju XP-a vidjeh da si trebao biti ispred mene, u prvih deset, ali nije te bilo. Hmmm.

----

Ne sjecam se da smo ikada to spominjali. Ovo s ~ ku zamijetila sam prije nekoliko dana. Mozda je Devide dosao do slicne usporedbe - ipak ga citas u posljednje vrijeme

HAI-ku!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 3/3/2020, 15:18

quantum-leap-jump!

nešto je bilo zajedničko, gdje se nazirao neki pradavni doticaj

čitao sam ga sinoć opet, i došao sam do poglavlja gdje je počeo spominjati sudbinu svoje obitelji, i morao sam prekinuti čitanje jer su toliko nedaća, bolesti i sl prošli, da nisam mogao nastaviti..

a većina knjige zapravo odiše lijepim i laganim humorom.. i onda kad vidiš šta je sve zapravo prošao hm

tell me your relation to pain, and I will tell you who you are..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 15:32

aben wrote:
ebenica wrote:
aben wrote:
From the time of his first job, where he earned 50 cents a day, the 16-year-old Rockefeller gave to his local Baptist church, to missions in New York City and abroad, and to the poor—black or white. As his salary increased, so did his giving. By the time he was 45, he was up to $100,000 per year; at age 53, he topped the $1,000,000 mark in his annual giving. His eightieth year was his most generous: $138,000,000 he happily gave away.

The more he earned the more he gave, and the more he gave the more he earned. To Rockefeller, it was the true fulfillment of the Biblical law: “Give, and it shall be given unto you; good measure, pressed down, and shaken together, and running over, shall men give into your bosom.” Not “money” itself but “the love of money” was “the root of all evil.”

Paying higher than market wages was Rockefeller’s controversial policy: he believed it helped slash costs in the long run. For example, Standard was rarely hurt by strikes or labor unrest. Also, he could recruit and keep the top talent and command their future loyalty.
jebate,
di ti vadiš ta usrana sranja?
https://en.wikipedia.org/wiki/Ludlow_Massacre

da, jeboteeeeeeeee :O

a ca se dogodilo u ludlowu?

napisao si da:

citiram:

"da, kapitalizam je dobar, to znun iako ga nis osobno iskusi, jer je temeljen na dobrovoljnin odnosima."

https://www.ex-iskon-pleme.com/t39181p20-denkverbot

i kako sad tumačiš ovo što se desilo u Ludlowu? radnici su dobrovoljno prestali raditi a Rockefeller ih je poubijao --- dobrovoljno. tebi to liči na dobrovoljne odnose?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 16:16

ma daj pusti budalu, to je neizlječivo.
kapitalizam je nastao na tim sranjima, dječja radna snaga, robovi, jeftini imigranti, prijevare i monopoli, vojska, panduri i štrajkolomci..šteta kaj nisu ruski pisci pisali o tome, datume, događaje i detalje ne osjećamo, fali ta pišćev dodir.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 3/3/2020, 16:23

zanimljivo je da su Devideovi držali bravariju, i to jednu od najvećih u ovom dijelu Europe, zapošljavali su stotinjak radnika i držali ih na stanu i hrani, poslije je to nacionalizirano, manje bitno jer je nacionalizacija privatnog bila tad opća stvar, na jednoj slici prije prvog svjetskog rata su ispred bravarije slikan njegov djed s tri sina (jedan od njih je otac V.Devidea naravno) kako drže ruke na jednom velikom ključu, poslije je u jednoj publikaciji ta slika postala dokaz da je buržujsko Austro-Ugarsko društvo izrabljivalo dječji rad..

da nema svjedočanstva V.Devidea o nj obitelji, taj opis ispod slike, koji je napisan za druge Juge-nebitno i ocito, bi usao u povijest kao istinit i objektivan..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 16:25

ebenica wrote:ma daj pusti budalu, to je neizlječivo.
kapitalizam je nastao na tim sranjima, dječja radna snaga, robovi, jeftini imigranti, prijevare i monopoli, vojska, panduri i štrajkolomci..šteta kaj nisu ruski pisci pisali o tome, datume, događaje i detalje ne osjećamo, fali ta pišćev dodir.

baš me zanima što će odgovoriti koju će verbalnu vratolomiju izmisliti da bi opravdao svoj fanatizam: kapitalizam je raj a socijalizam je pakao.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 16:27

kic wrote:
zanimljivo je da su Devideovi držali bravariju, i to jednu od najvećih u ovom dijelu Europe, zapošljavali su stotinjak radnika i držali ih na stanu i hrani, poslije je to nacionalizirano, manje bitno jer je nacionalizacija privatnog bila tad opća stvar, na jednoj slici prije prvog svjetskog rata su ispred bravarije slikan njegov djed s tri sina (jedan od njih je otac V.Devidea naravno) kako drže ruke na jednom velikom ključu, poslije je u jednoj publikaciji ta slika postala dokaz da je buržujsko Austro-Ugarsko društvo izrabljivalo dječji rad..

da nema svjedočanstva V.Devidea o nj obitelji, taj opis ispod slike, koji je napisan za druge Juge-nebitno i ocito, bi usao u povijest kao istinit i objektivan..  

a koliko je u ono vrijeme bilo bravarija u ovom dijelu evrope?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 3/3/2020, 16:33

Gnječ wrote:
kic wrote:

znaš li ti? uostalom nebitno za argument

na kraju to su doslovne riječi hrvatskog akademika, matematičara i japanologa, koji još dalje opisuje sudbinu obiteljske bravarije ali nisam ulazio u to, više sam išao u smjeru toga koliko tumačenje povijesti u nekim publikacijama treba uzeti sa zrnom soli-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 16:36

inače je velika objektivnost kad ljudi govore o sebi, svojoj obitelji ili precima, kao kad aben piše o kapitalizmu, ful objektivno.
zato su autobiografije posebno cijenjene kao o rockefelleru...dok se ne pogledaju događaji u svijetu i godine kad kad je sve to nastalo.
a mogao je biti isus da ljudi nisu bilježili sranja oko sebe.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 3/3/2020, 16:38

full retard

moram posegnuti za uvredom evo.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 16:41

kic wrote:
full retard

evo vidiš kako je lako napisati ono što ti odgovara, automatski ti ispadneš inteligentan, kako objektivno, jel to taj devide poučak? :coffee
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 16:42

kic wrote:
Gnječ wrote:
kic wrote:

na kraju to su doslovne riječi hrvatskog akademika, matematičara i japanologa, koji još dalje opisuje sudbinu obiteljske bravarije ali nisam ulazio u to, više sam išao u smjeru toga koliko tumačenje povijesti u nekim publikacijama treba uzeti sa zrnom soli-

neznam a kako bih znao? morao bi bunariti po arhivu u Zagrebu i Beogradu. ja sam se referirao na tvoje "i to jednu od najvećih u ovom dijelu Europe" što bi značilo da znaš koliko je bravarija bilo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 3/3/2020, 16:47

ebenica wrote:
kic wrote:
full retard

evo vidiš kako je lako napisati ono što ti odgovara, automatski ti ispadneš inteligentan, kako objektivno, jel to taj devide poučak? :coffee

daj pročitaj nešto duže od ulaznice za utakmicu
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 3/3/2020, 16:48

Gnječ wrote:
kic wrote:
Gnječ wrote:
kic wrote:

neznam a kako bih znao? morao bi bunariti po arhivu u Zagrebu i Beogradu. ja sam se referirao na tvoje "i to jednu od najvećih u ovom dijelu Europe" što bi značilo da znaš koliko je bravarija bilo.

zna Devide, sad da prepišem cijelo poglavlje?
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 16:51

kic wrote:
ebenica wrote:
kic wrote:
full retard

daj pročitaj nešto duže od ulaznice za utakmicu
uuuuu :D  curica je izvukla d'nails, grebeš :x
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 16:54

aben wrote: Millions of Americans illuminated their homes with Standard Oil for one cent per hour; in doing so, they made Rockefeller the wealthiest man in American history.
kako predivno i objektivno napisano...uhhh poluerekcija :ashamed

daj i ti kic nešto od devidea, aj pliz.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2020, 17:11

ebenica wrote:
aben wrote: Millions of Americans illuminated their homes with Standard Oil for one cent per hour; in doing so, they made Rockefeller the wealthiest man in American history.
kako predivno i objektivno napisano...uhhh poluerekcija :ashamed

daj i ti kic nešto od devidea, aj pliz.

ovo kao da je pisao aben :

https://www.jutarnji.hr/arhiva/todoric-strast-za-zemljom/3882255/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 35 of 50 Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50  Next