ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 11 of 50 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 11 Empty Re: Denkverbot

Post by aben 28/2/2020, 10:43

kic wrote:
samo razmislite, biste li volili da svit razvije
stabilne mehanizme razvoja poželjnih stvari, ili da ovisi o dobročinstvu i hiru bogatunov?

sve potencijalni Cezari-

jo nis sigur more li se dobrocinstvon jumpstart prosoeritet.
to se svakako ne more naciniti tako da se nahronu glodni, iz ocitog razloga. mislin da se to ne more ni donacijon infrastrukture iz manje ocitog razloga;
infrastruktura more pomoci samo ako vec postoju mehanizmi kapitalizma. zamisli to ko vlacnu cvrstocu kadene, svaka pojedinacna infrastrukturna karika more biti joka, ali samonametnute antikapitalisticke karike su slabe, i tu kadena puco. jos tribo naglositi da donirana infrastruktura u kapitalizmu donosi tektonske poremecaje na trzistu, pa se iskrivljuje slika di i u ca ulogati. sve to ce biti jedna anomalija koja ce vrimenon biti neutralizirana, ali steta od krivih signala ce siguro biti plocena.

ali stvor je jos gora. jo mislin da se ni donacija kapitalizma ne more generirati prosperitet. jo sun pobornik popperovog otvorenog drustva koga je soros doniro mnogin zemljami. na prvi pogljed je to proturjecno jer su osobno zatvorena licnost, ali tu je posrijedi sposobnost kapitalizma da absorbiro i potpuno suprotne pojave. drugin rjecima, jedino otvoreno drustvo meni omogucuje da buden zatvoren.
zoc donacija kapitalizma ne donosi prosperitet?

o tomu malo posli.

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 28/2/2020, 14:18

aben wrote:
kic wrote:
samo razmislite, biste li volili da svit razvije
stabilne mehanizme razvoja poželjnih stvari, ili da ovisi o dobročinstvu i hiru bogatunov?

sve potencijalni Cezari-

jo nis sigur more li se dobrocinstvon jumpstart prosoeritet.
to se svakako ne more naciniti tako da se nahronu glodni, iz ocitog razloga. mislin da se to ne more ni donacijon infrastrukture iz manje ocitog razloga;
infrastruktura more pomoci samo ako vec postoju mehanizmi kapitalizma. zamisli to ko vlacnu cvrstocu kadene, svaka pojedinacna infrastrukturna karika more biti joka, ali samonametnute antikapitalisticke karike su slabe, i tu kadena puco. jos tribo naglositi da donirana infrastruktura u kapitalizmu donosi tektonske poremecaje na trzistu, pa se iskrivljuje slika di i u ca ulogati. sve to ce biti jedna anomalija koja ce vrimenon biti neutralizirana, ali steta od krivih signala ce  siguro biti plocena.

ali stvor je jos gora. jo mislin da se ni donacija kapitalizma ne more generirati prosperitet. jo sun pobornik popperovog otvorenog drustva koga je soros doniro mnogin zemljami. na prvi pogljed je to proturjecno jer su osobno zatvorena licnost, ali tu je posrijedi sposobnost kapitalizma da absorbiro i potpuno suprotne pojave. drugin rjecima, jedino otvoreno drustvo meni omogucuje da buden zatvoren.
zoc donacija kapitalizma ne donosi prosperitet?

o tomu malo posli.
ako uzmemo soroševe donacije on face value, tj ako ih uzmemo za onakove kako su propagirone, a ne onako kako in se pripisuje (negativne možebitne namjere), jepeta nišće nismo dobili. šoroš je hodi ozdol, od ljudi, i uči ih je vridnostima otvorenog društva. sve i da su svi građani naklonjeni kapitalizmu, to nišće ne znoči ako vlost ni naklonjena. waiterspool, ili kako se ono zvo, u honkongu je potezon pera učini otu državu prosperitetnon, chigago boysi čile, car u japanu, itd. kapitalizam je okvir, a okvir se ne more donirati.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 28/2/2020, 14:27

my brain power is currently to low to be able into structuring an answer^^
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 15:19

kic wrote:
ebenica wrote:
kic wrote:
Hitler je došao na vlast demokratskim metodama

zapravo se svi slažemo u tome da demokraciju treba odbaciti-
ne, ne slažemo se...nije demokracija kriva za ništa, kriv je sustav u kojem nema zaštitnog mehanizma da nas štiti od loših pojava, da nas štiti od ljudi koji bi taj sustav mogli iskoristiti.
kao društvo nećemo dopustit da svatko bude policajac, bude vojnik, ima dozvolu za držanje oružja, da sjedne u najobičniji auto sa željom ubit svakoga na cesti...za takve stvari nemamo samo kazne već i žaštitni mehanizam psiho testova zato što su za društvo to moguće opasne radnje i nećemo dopustit da nas pojedinci dovode u opasnost, kad se kroz taj sustav potradu teški bolesnici trudimo ih se kaznit i javno osudit zato smo izmislili institucije.
za bavljenje politikom i dolazak na vlast nemamo apsolutno nikakav obrambeni mehanizam, može tko god želi, koliko god bio sjeban u glavi i štetan za zajednicu, dovoljno je da dobro laže i ima dobru podršku...nije na ljudima da svakodnevno po cijele dane razmišljaju o politici i da snose odgovornost za pojave poput hitlera, tuđmana, miloševića, sanadera niti je krimen biti naivan i prevaren. kad stvorimo društvo u kojem ćemo imat zaštitu od takvih ljudi imati ćemo i razloga nešto birati i onda bi se vidjeli rezultati. sve dok imamo društvo u kojem kapitalizam treba što pokvareniju jabuku na vlasti jer mu je to u interesu, jednima i drugima jer su to psihološki isti profili: iskorištavanje, parazitiranje, stvaranje klasa i vrijednosti imamo to što imamo. demokracija je daleko najbolje što smo mogli smisliti do sada ali ne ovaj tip koji trenutno postoji, divlji.

u ovom drugom dijelu si zapravo isto rekao kao i Hoppe u onom članku koji stalno spominjem, i koji preporučujem za pročitati, stvarno nije dug..

demokracija nužno stvara demagoge i potiče ambiciozne lajavce da se pokušaju uhvatiti moći, ali problem je što demokracija omogućuje da lajavci stvarno i dođu do poluga moći! i svi ti lajavci i lažov ne ostaju u domeni facebook komentatora, već ih gledamo u odijelima i sl, i zato je cijeli niz tih demagoga stoji u redu za preuzeti tu demokratsku vlast, nema tu normalne osobe, tek poneka karakterna boja, ovaj ima narančasti obraz i sluša rock'n'roll, a onaj ima plavi obraz i voli gangu..

tako da mislim da si u teškom sukobu pojmova, razvrstaj i razdvoji kako treba: kapitalizam, sigurnosni mehanizam, demokraciju, institucije..

evo moj pokušaj:
- kapitalizam: slobodno poduzetništvo, pravo vlasništva kao vrhovno, sloboda govora i misli, dobrovoljno kooperacija
- sigurnosni mehanizam: i da se uspostavi sigurnosni mehanizam, njega će činiti ljudi od krvi i mesa - koji imaju svoje mane (psihološke/rodbinske utege itd), mislim da je slična ideja bila sa stvaranjem Hrvatske u početku: govorilo se da će u "sigurnosnim mehanizmima" (što god to uopće i bilo zapravo?) ubuduće sjediti Hrvati a ne neki drugi, i tako ćemo sami odlučivati o svojoj sudbini i sve će biti poštenije, pravednije itd..  FALSE, Hrvati su isto ljudi s puno mana i samo gledaju iskoristiti poluge moći kao i svi prije njih (Srbi, Austrijanci, Mađari, Turci...), tako da je jedino rješenje koje ja vidim upravo u dokidanju "sigurnosnih mehanizama".. jer je vjerovanje u takvo nešto kao sigurnosni mehanizam (štogod to bilo) jedna velika i neutemeljena naivnost
-  institucije: see above^^
stvarno sam u sukobu pojmova? znači kao društvo smo sposobni odrediti tko smije biti pilot, vojnik, policajac, vozač ; to su poslovi koji su potencionalno opasni za druge jer pojedinci imaju određenu moć nad drugim životima, ali kao društvo nismo sposobni odrediti da se baviti politikom mogu samo oni koji, kao i svi koje sam naveo, polože psihotest? da nas netko vozi u avionu mora položiti psihotest jer mu ne vjerujemo ne želimo mu dati tek tako svoj život u ruke ali ćemo dati da nam netko donosi zakone i odluke koje imaju izravan utjecaj na naš život? ja sam u sukobu pojmova jel? okej.

drugi bold; upravo sam ti objasnio što su sigurnosni mehanizmi i ti isti mehanizmi postoje za sve što je potencionalno opasno za društvo osim za politiku koja je u stvari najopasnija za društvo. da si služio vojsku znao bi da prije moraš ići na liječnički u sklopu kojeg je psihotest na kojem ako ne zadovoljiš minimum ideš na komisiju gdje psiholog odlučuje jel ti smiješ imati oružje u rukama.

a vidim da bi ti ukinuo mehanizme koji uopće ne postoje kad je riječ o politici i kako kažeš sve je to jedno veliko sranje i naivnost, pa aimo onda ukinuti i zakone i sudove, sve je to sranje aimo po zakonu najjačeg...samo pazi kaj želiš jer u tom slučaju ja sam pri vrhu hranidbenog lanca a ti i aben ste hrana.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Maggie19 28/2/2020, 15:34

kic wrote:
Maggie19 wrote:
kic wrote:
Maggie19 wrote:uN
:-)

pospani zatipak!

(ne pomiješati s onim budnim!^^)
;-))
Sjetila se sad eve..

forumske, ili green?
Forumske.
Pokusavala je pisat francuski, a uglavnom bih je odoljela ispraviti.
Bila mi je draga, na neki cudan nacin.

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 15:36

aben wrote:

o tomu malo posli.
to kaj pišeš je hrpa indirektnih i retardiranih sranja, fikcija tebe i ostalih psihopata tak da to komotno možeš poslati kicu na pp jer nitko neće potrošit 20 godina odgovarat na to usrano govno od retardiranih misli i teorija.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 15:37

Maggie19 wrote:
koja si ti buržujski sjebana osobnost to je nešto nevjerojatno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 28/2/2020, 15:45

Maggie19 wrote:
kic wrote:
Maggie19 wrote:
kic wrote:

pospani zatipak!

;-))
Sjetila se sad eve..

forumske, ili green?
Forumske.

je, baš je bila lucidna..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Maggie19 28/2/2020, 15:46

ebenica wrote:
Maggie19 wrote:
Dosadno ti, pa pokusavas mene uvuc u spiku?!
Poslije ces se zalit, ugrozen, da je obrnuto, kao i obicno.
Bolje nemoj.
;-D

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Maggie19 28/2/2020, 15:48

kic wrote:
Maggie19 wrote:
kic wrote:
Maggie19 wrote:
kic wrote:

pospani zatipak!

;-))
Sjetila se sad eve..

forumske, ili green?
Forumske.

je, baš je bila lucidna..
Zlockasta, ali bistra.
Volim takve ljude, zanimljivi su mi.
Ah, bilo je tu dosta pametnih i zanimljivih likova, razisli nam se puti u medjuvremenu.
No, sve je to zivot.
8-)

2019-01-30

Back to top Go down

Post by kic 28/2/2020, 15:48

ebenica wrote:
kic wrote:
ebenica wrote:
kic wrote:
Hitler je došao na vlast demokratskim metodama

zapravo se svi slažemo u tome da demokraciju treba odbaciti-
ne, ne slažemo se...nije demokracija kriva za ništa, kriv je sustav u kojem nema zaštitnog mehanizma da nas štiti od loših pojava, da nas štiti od ljudi koji bi taj sustav mogli iskoristiti.
kao društvo nećemo dopustit da svatko bude policajac, bude vojnik, ima dozvolu za držanje oružja, da sjedne u najobičniji auto sa željom ubit svakoga na cesti...za takve stvari nemamo samo kazne već i žaštitni mehanizam psiho testova zato što su za društvo to moguće opasne radnje i nećemo dopustit da nas pojedinci dovode u opasnost, kad se kroz taj sustav potradu teški bolesnici trudimo ih se kaznit i javno osudit zato smo izmislili institucije.
za bavljenje politikom i dolazak na vlast nemamo apsolutno nikakav obrambeni mehanizam, može tko god želi, koliko god bio sjeban u glavi i štetan za zajednicu, dovoljno je da dobro laže i ima dobru podršku...nije na ljudima da svakodnevno po cijele dane razmišljaju o politici i da snose odgovornost za pojave poput hitlera, tuđmana, miloševića, sanadera niti je krimen biti naivan i prevaren. kad stvorimo društvo u kojem ćemo imat zaštitu od takvih ljudi imati ćemo i razloga nešto birati i onda bi se vidjeli rezultati. sve dok imamo društvo u kojem kapitalizam treba što pokvareniju jabuku na vlasti jer mu je to u interesu, jednima i drugima jer su to psihološki isti profili: iskorištavanje, parazitiranje, stvaranje klasa i vrijednosti imamo to što imamo. demokracija je daleko najbolje što smo mogli smisliti do sada ali ne ovaj tip koji trenutno postoji, divlji.

u ovom drugom dijelu si zapravo isto rekao kao i Hoppe u onom članku koji stalno spominjem, i koji preporučujem za pročitati, stvarno nije dug..

demokracija nužno stvara demagoge i potiče ambiciozne lajavce da se pokušaju uhvatiti moći, ali problem je što demokracija omogućuje da lajavci stvarno i dođu do poluga moći! i svi ti lajavci i lažov ne ostaju u domeni facebook komentatora, već ih gledamo u odijelima i sl, i zato je cijeli niz tih demagoga stoji u redu za preuzeti tu demokratsku vlast, nema tu normalne osobe, tek poneka karakterna boja, ovaj ima narančasti obraz i sluša rock'n'roll, a onaj ima plavi obraz i voli gangu..

tako da mislim da si u teškom sukobu pojmova, razvrstaj i razdvoji kako treba: kapitalizam, sigurnosni mehanizam, demokraciju, institucije..

evo moj pokušaj:
- kapitalizam: slobodno poduzetništvo, pravo vlasništva kao vrhovno, sloboda govora i misli, dobrovoljno kooperacija
- sigurnosni mehanizam: i da se uspostavi sigurnosni mehanizam, njega će činiti ljudi od krvi i mesa - koji imaju svoje mane (psihološke/rodbinske utege itd), mislim da je slična ideja bila sa stvaranjem Hrvatske u početku: govorilo se da će u "sigurnosnim mehanizmima" (što god to uopće i bilo zapravo?) ubuduće sjediti Hrvati a ne neki drugi, i tako ćemo sami odlučivati o svojoj sudbini i sve će biti poštenije, pravednije itd..  FALSE, Hrvati su isto ljudi s puno mana i samo gledaju iskoristiti poluge moći kao i svi prije njih (Srbi, Austrijanci, Mađari, Turci...), tako da je jedino rješenje koje ja vidim upravo u dokidanju "sigurnosnih mehanizama".. jer je vjerovanje u takvo nešto kao sigurnosni mehanizam (štogod to bilo) jedna velika i neutemeljena naivnost
-  institucije: see above^^
stvarno sam u sukobu pojmova? znači kao društvo smo sposobni odrediti tko smije biti pilot, vojnik, policajac, vozač ; to su poslovi koji su potencionalno opasni za druge jer pojedinci imaju određenu moć nad drugim životima, ali kao društvo nismo sposobni odrediti da se baviti politikom mogu samo oni koji, kao i svi koje sam naveo, polože psihotest? da nas netko vozi u avionu mora položiti psihotest jer mu ne vjerujemo ne želimo mu dati tek tako svoj život u ruke ali ćemo dati da nam netko donosi zakone i odluke koje imaju izravan utjecaj na naš život? ja sam u sukobu pojmova jel? okej.

drugi bold; upravo sam ti objasnio što su sigurnosni mehanizmi i ti isti mehanizmi postoje za sve što je potencionalno opasno za društvo osim za politiku koja je u stvari najopasnija za društvo. da si služio vojsku znao bi da prije moraš ići na liječnički u sklopu kojeg je psihotest na kojem ako ne zadovoljiš minimum ideš na komisiju gdje psiholog odlučuje jel ti smiješ imati oružje u rukama.

a vidim da bi ti ukinuo mehanizme koji uopće ne postoje kad je riječ o politici i kako kažeš sve je to jedno veliko sranje i naivnost, pa aimo onda ukinuti i zakone i sudove, sve je to sranje aimo po zakonu najjačeg...samo pazi kaj želiš jer u tom slučaju ja sam pri vrhu hranidbenog lanca a ti i aben ste hrana.

koja hrpa egotripa :D

imam poznanike koji su po nekoliko puta padali psihotestove i sad rade u vojsci-

to mi ulijeva puno povjerenja u vojsku.

baš mi je neko mjerilo, našao si najtotalitarniju instituciju - vojsku, kao primjer kako ustrojiti pravila za društvo, nice job-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 15:55

kic wrote:

imam poznanike koji su po nekoliko puta padali psihotestove i sad rade u vojsci-

baš mi je neko mjerilo, našao si najtotalitarniju instituciju - vojsku, kao primjer kako ustrojiti pravila za društvo, nice job-
jeboteeeeee, jel to od susjedovog rođaka malog najbolji prijatelj? :O

našao sam ti primjer isto kao i pazi sad: pilot, vozač, policajac, astronaut, vatrogasac i nastavi niz..hrpa zanimanja koje zahtijevaju određenu psihološku sposobnost i određeno postojanje empatije za razliku od politike koja je u stvari najopasnije zanimanje za društvo a nema nikakvu kontrolu...ali veliš ti jebeš mehanizme. :coffee
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 15:56

Maggie19 wrote:
ebenica wrote:
Maggie19 wrote:
Dosadno ti, pa pokusavas mene uvuc u spiku?!
Poslije ces se zalit, ugrozen, da je obrnuto, kao i obicno.
Bolje nemoj.
;-D
ne bih te želio uvuć' nikuda, ne hvala, odvratno :/
promijeni terapiju, bunika je štetna.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Maggie19 28/2/2020, 16:00

Haha..k"'o dijete si malo ;-D

Samo za tebe, ebeni ;-))

https://youtu.be/MS9puJZHBHY

2019-01-30

Back to top Go down

Post by aben 28/2/2020, 16:29

ebenica wrote:
aben wrote:

o tomu malo posli.
to kaj pišeš je hrpa indirektnih i retardiranih sranja, fikcija tebe i ostalih psihopata tak da to komotno možeš poslati kicu na pp jer nitko neće potrošit 20 godina odgovarat na to usrano govno od retardiranih misli i teorija.

znun da nes odgovoriti, dovoljno je da precitos

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 16:36

aben wrote:
ebenica wrote:
aben wrote:

o tomu malo posli.

ne svršavaj prerano, eiaculatio praecox je izliječivo...
samo zato kai ti se ponekad obratim ne znači da čitam nego znam kai ti možeš pisati i kai pišeš, nisi prva osoba na koju sam naletio da je sjebana u mozak i jedino kai zna je ponavljanje fraza, stavljanje tablica i ostali seks u mozgu i erekcija na kapital.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 16:40

Maggie19 wrote:

Samo za tebe, ebeni ;-))

kako si napasna, lijepo sam ti rekao: ne, hvala...
odjebi ćeš bolje razumijeti jelda buržujko?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 28/2/2020, 17:34

ebenica wrote:
aben wrote:
ebenica wrote:
aben wrote:

o tomu malo posli.

samo zato kai ti se ponekad obratim ne znači da čitam nego znam kai ti možeš pisati i kai pišeš, nisi prva osoba na koju sam naletio da je sjebana u mozak i jedino kai zna je ponavljanje fraza, stavljanje tablica i ostali seks u mozgu i erekcija na kapital.

znun da ne citos, dovoljno je da te tekst o slobodi ozroci

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 28/2/2020, 17:45

ebenica wrote:
kic wrote:

našao sam ti primjer isto kao i pazi sad: pilot, vozač, policajac, astronaut, vatrogasac i nastavi niz..hrpa zanimanja koje zahtijevaju određenu psihološku sposobnost i određeno postojanje empatije za razliku od politike koja je u stvari najopasnije zanimanje za društvo a nema nikakvu kontrolu...ali veliš ti jebeš mehanizme. :coffee

pa ja i ne branim političare, govorim samo da ti nijedan psihotest ne može ništa garantirati, možeš pasti 5 puta psihotest i poslije biti super-astronaut... a možeš proći sve psihotestove, i napraviti neki potez kojim nekog zgaziš..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 17:46

aben wrote:
ebenica wrote:
aben wrote:
ebenica wrote:
aben wrote:

o tomu malo posli.

znun da ne citos, dovoljno je da te tekst o slobodi ozroci

aide se dogovori sam sa sobom, moj prijedlog ti je da sjedneš i meditiraš i kad budeš 100% siguran u nešto, vratiš se ovdje i napišeš: znun da...
jer ovo je smiješno, kai je sljedeće, gatanje iz šalice? retardirano je počinjati rečenicu toliko uvjeren znun da a nemaš jebenog pojma, postat ćeš sprdnja veće nego što sad jesi :(
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/2/2020, 17:53

kic wrote:
ebenica wrote:
kic wrote:

pa ja i ne branim političare, govorim samo da ti nijedan psihotest ne može ništa garantirati, možeš pasti 5 puta psihotest i poslije biti super-astronaut... a možeš proći sve psihotestove, i napraviti neki potez kojim nekog zgaziš..
i mobitel ponekad zblesira pa klikneš restart, ništa nije savršeno, svakom sustavu se potkradu greške isto tako se i psihotestove može prevariti ali su to anomalije a ne pravila i te anomalije nisu prijetnja jer su okružene većinom koja zadovolji neke uvjete i ta većina onda kontrolira te pojedince koji su možda prevarili sustav. mehanizmi imaju svrhu zato i postoje, nećemo dati nepoznaoj osobi da bude kontrolor leta ako nema papir na kojem piše da je normalan i ako ih redovito ne kontroliramo. kai ćemo krivit avione i letove ako psihopatima damo da rade taj posao? demokracija je avion, kontrola leta, kako god hoćeš, nije kriva za ništa i najbolji je sistem koji nam je trenutno poznat od svih povijesnih, krivi su oni koji upravljaju avionom i kontrolom leta i taj dio bi , ne trebao, nego morao biti podložan nekom mehanizmu kontrole.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 50 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next

Back to top