Zagreb : Majke odgojiteljice ostaju bez sedam godina plaće
Page 4 of 9
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Zagreb : Majke odgojiteljice ostaju bez sedam godina plaće
Tema nije moja praksa u odgoju nego vrtići i napisala sam svoju praksu s vrtićem.Noor wrote:nisam te komentirala, samo rekla da si napisala gluposti i onda pitala par pitanja o tvojoj praksi u odgojuTriny wrote:Nisi ni ti komentirala moj post, nego mene.Noor wrote:nisi odgovorila, nego postavila pitanjeTriny wrote:A nije tortura dijete od 2,3,4 godine siliti da spava ako mu se ne spava?Noor wrote:
pričaš o torturi nekoj
reci, ti si svojoj kceri bas sve pustala na volju? nista nije bilo po tvome? dijete te nije slušalo?
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
U suštini s jaslicama. Slat dijete mlađe od dvi godine u tuđu okolinu je nezdravo.Triny wrote:Tema nije moja praksa u odgoju nego vrtići i napisala sam svoju praksu s vrtićem.Noor wrote:nisam te komentirala, samo rekla da si napisala gluposti i onda pitala par pitanja o tvojoj praksi u odgojuTriny wrote:Nisi ni ti komentirala moj post, nego mene.Noor wrote:nisi odgovorila, nego postavila pitanjeTriny wrote:
A nije tortura dijete od 2,3,4 godine siliti da spava ako mu se ne spava?
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
sjecam se bas Ručka u 12 uvrticu...slijedilo je spavanje do 14 sati...ugodna tisina,otvoreni prozori,a vanka suskaju listovi divljeg kestena,na vjetru uz toplo i tad josh ugodno popodnevno sunce...
budim se ,a stari nasmijan iznad mene ..tadasnje "drugarice" nas bude i spremaju,pomazu nam..
Tako sam tada duboko i dobro spavao,da kad sam se probudio,imao sam osjecaj da je iduci dan svanuo..
Triny..Ne bih prodao ta sjecanja za nikakve pare,jedna su od najljepsih,iako je bilo i ruznih stvari,ali opet,to su normalne stvari u zivotu..
budim se ,a stari nasmijan iznad mene ..tadasnje "drugarice" nas bude i spremaju,pomazu nam..
Tako sam tada duboko i dobro spavao,da kad sam se probudio,imao sam osjecaj da je iduci dan svanuo..
Triny..Ne bih prodao ta sjecanja za nikakve pare,jedna su od najljepsih,iako je bilo i ruznih stvari,ali opet,to su normalne stvari u zivotu..
Guest- Guest
Pričali smo već o tome. Urbanizacija i doseljavanje u velike gradove di nemaju mogućnost tzv baka servis itd.
Prvu godinu je beba a drugu istražuje okolinu. Ako ga drugu godinu ubaciš u nepoznat okoliš oduzimaš mu socijalizaciju s obitelji.
To je nezdrav mentalni odgoj djeteta. Može postat asocijalno u odnosu na roditelje.
Prvu godinu je beba a drugu istražuje okolinu. Ako ga drugu godinu ubaciš u nepoznat okoliš oduzimaš mu socijalizaciju s obitelji.
To je nezdrav mentalni odgoj djeteta. Može postat asocijalno u odnosu na roditelje.
2014-04-11
Ista stvar i s vrtićem, kad već cjepidlačimo.RayMabus wrote:U suštini s jaslicama. Slat dijete mlađe od dvi godine u tuđu okolinu je nezdravo.Triny wrote:Tema nije moja praksa u odgoju nego vrtići i napisala sam svoju praksu s vrtićem.Noor wrote:nisam te komentirala, samo rekla da si napisala gluposti i onda pitala par pitanja o tvojoj praksi u odgojuTriny wrote:Nisi ni ti komentirala moj post, nego mene.Noor wrote:
nisi odgovorila, nego postavila pitanje
Trinity-
2014-04-17
Individualac ne postaješ zato što ideš spavati kad hoćeš sa 4 godine ili jedeš kada hočeš i što hoćeš.
Tako možeš postati jedino asocijalni pospani kreten sa viškom kila.
Znači neki režim u vrtiću ili doma je usvajanje nekih navika koje su korisne.
Ako ideš spavati kada hoćeš sa 7 godina ujutro ne možeš pratiti nastavu. Pa na kraju jedva prođeš razred i ostaneš glup.
Vrtić je uvertira za školu. Neki raspored mora biti. Ujutro doručkuju, pa ih vode vani, pa se igraju u vrtiću, kroz igru nešto ih uče, pa ručaju, pa spavaju.
Ako ideš spavati kada hoćeš sa 7 godina ujutro ne možeš pratiti nastavu. Pa na kraju jedva prođeš razred i ostaneš glup.
Vrtić je uvertira za školu. Neki raspored mora biti. Ujutro doručkuju, pa ih vode vani, pa se igraju u vrtiću, kroz igru nešto ih uče, pa ručaju, pa spavaju.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
P dite je u vrticu radno vrijeme,dakle 8 sati..16 sat ije sa roditeljima..
Guest- Guest
Neka tebi ta sjećanja, sve 5, moja kćer ima skroz druga.Legendovich wrote:sjecam se bas Ručka u 12 uvrticu...slijedilo je spavanje do 14 sati...ugodna tisina,otvoreni prozori,a vanka suskaju listovi divljeg kestena,na vjetru uz toplo i tad josh ugodno popodnevno sunce...
Trinity-
2014-04-17
Ja nisam išla u vrtić kao i uglavnom sva djeca sa sela pa sam svejedno sve razrede prolazila s 5.kaya wrote:Individualac ne postaješ zato što ideš spavati kad hoćeš sa 4 godine ili jedeš kada hočeš i što hoćeš.
Trinity-
2014-04-17
Nije jer treću godinu kad je vas sviju upoznalo i kuću di živi triba mu proširit vidike. Ako ga ostaviš u kući ostat će oštećen za širenje vidika i upoznavanje drugih dakle možeš stvorit asocijalnost al ovaj put prema okolini i drugima van njegovog poznatog teritorija a to su kuća i roditelji.Triny wrote:Ista stvar i s vrtićem, kad već cjepidlačimo.RayMabus wrote:U suštini s jaslicama. Slat dijete mlađe od dvi godine u tuđu okolinu je nezdravo.Triny wrote:Tema nije moja praksa u odgoju nego vrtići i napisala sam svoju praksu s vrtićem.Noor wrote:nisam te komentirala, samo rekla da si napisala gluposti i onda pitala par pitanja o tvojoj praksi u odgojuTriny wrote:
Nisi ni ti komentirala moj post, nego mene.
Oni su ti ko psi.
2014-04-11
vrlo moguce,..ne bih u detalje,ali treba analizirati,ako je imala uglavnom losa sjecanja,ZASTO ih je imala,odnosno zasto su joj se dogadjale lose stvari..mozda su odgojiteljice bile nedovoljno posvecene djeci,pa nisu kontrolirale situaciju,moze biti sto stvari..ako situacija je kontrolirana,ruzne stvari su minimalne,nisu stresne po dijete..opet..i drustvo je zagazilo u "kapitalizam" i individualizam,pa se djeca od malih nogu ponasaju neprimjereno i agresivno...svasta moze biti..a bit ce i sve gorih stvari...Triny wrote:Neka tebi ta sjećanja, sve 5, moja kćer ima skroz druga.Legendovich wrote:sjecam se bas Ručka u 12 uvrticu...slijedilo je spavanje do 14 sati...ugodna tisina,otvoreni prozori,a vanka suskaju listovi divljeg kestena,na vjetru uz toplo i tad josh ugodno popodnevno sunce...
Guest- Guest
Iznad mene žive tri " individualca" od par godina jer je mama odgajateljica. Po danu ih ne čuješ jer valjda gledaju sapunicu s mamom, ona je mrtvo tijelo jer je morala roditi što brže zbog mjera. Po suncu ne izlaze. Oko 20,21 valjda podivljaju pa skaču do ponoći. Pa haustoru pričaju s odraslim osobama jer se s njima druže pa im to normalno. Imaju valjda, 2,3,4 godine ili godinu više.
To je za socijalnu službu skoro slučaj.
Ona jadnik tata izgleda kao da će moždani doživjeti. Dode tu i tamo navečer i izvede kojeg od njih po mraku vani.
Ona jadnik tata izgleda kao da će moždani doživjeti. Dode tu i tamo navečer i izvede kojeg od njih po mraku vani.
Last edited by kaya on 9/1/2020, 19:35; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
Pa majkumu odakle vam da su djeca koja ne idu u vrtić stalno zatvorena u kući i ne vide vanjskog svijeta?RayMabus wrote:Nije jer treću godinu kad je vas sviju upoznalo i kuću di živi triba mu proširit vidike. Ako ga ostaviš u kući ostat će oštećen za širenje vidika i upoznavanje drugih dakle možeš stvorit asocijalnost al ovaj put prema okolini i drugima van njegovog poznatog teritorija a to su kuća i roditelji.Triny wrote:Ista stvar i s vrtićem, kad već cjepidlačimo.RayMabus wrote:U suštini s jaslicama. Slat dijete mlađe od dvi godine u tuđu okolinu je nezdravo.Triny wrote:Tema nije moja praksa u odgoju nego vrtići i napisala sam svoju praksu s vrtićem.Noor wrote:
nisam te komentirala, samo rekla da si napisala gluposti i onda pitala par pitanja o tvojoj praksi u odgoju
Oni su ti ko psi.
Trinity-
2014-04-17
Možda ti jesi, ali ako netko mali ode spavati kada hoće umoran je drugi dan.Triny wrote:Ja nisam išla u vrtić kao i uglavnom sva djeca sa sela pa sam svejedno sve razrede prolazila s 5.kaya wrote:Individualac ne postaješ zato što ideš spavati kad hoćeš sa 4 godine ili jedeš kada hočeš i što hoćeš.
Ne možeš pustiti sve na volju. Valjda.
2015-08-15
Pa selo je jedan veliki vrtic,u obitelji svakoj puno dice...milina..zato si dobro i ispala..selo je krajnje pozitivna sredinaTriny wrote:Ja nisam išla u vrtić kao i uglavnom sva djeca sa sela pa sam svejedno sve razrede prolazila s 5.kaya wrote:Individualac ne postaješ zato što ideš spavati kad hoćeš sa 4 godine ili jedeš kada hočeš i što hoćeš.
vrtić je samo forma,uglavnom u urbanoj sredini,gdje djeca osim ulice nemaju alternativu..osim vrtica..
Nekad je postojala izreka..."Ulica te odgojila"..to je bila najgora uvreda za necije dijete..
danas ulica "odgaja" vecinu djece urbane,pa je jasno o cemu se radi...agresivnim,divljim,sebicnim karakterima...san takvih retardiranih individua jestpostati "kralj"nekog MMA-a,ili ako je cura u pitanu "model",afirmiran na nekoj "drustvenoj" mrezi..Ono dosezi,samo takvi..
Guest- Guest
Moguće da je i tako. Ali to je njihovo pravo. I ne bih rekla da je za socijalnu službu.kaya wrote:Iznad mene žive tri " individualca" od par godina jer je mama odgajateljica. Po danu ih ne čuješ jer valjda gledaju sapunicu s mamom, ona je mrtvo tijelo jer je morala roditi što brže zbog mjera. Po suncu ne izlaze. Oko 20,21 valjda podivljaju pa skaču do ponoći. Pa haustoru pričaju s odraslim osobama jer se s njima druže pa im to normalno. Imaju valjda, 2,3,4 godine ili godinu više.
Trinity-
2014-04-17
Pa ako žive u gradu ni nemaju se s kim družiti ujutro, druga djeca su u vrtiću.Triny wrote:
Pa majkumu odakle vam da su djeca koja ne idu u vrtić stalno zatvorena u kući i ne vide vanjskog svijeta?
Mogu s mamom al nije mama društvo.
2015-08-15
Mogu se družit s Bandićem.kaya wrote:Pa ako žive u gradu ni nemaju se s kim družiti ujutro, druga djeca su u vrtiću.Triny wrote:
Pa majkumu odakle vam da su djeca koja ne idu u vrtić stalno zatvorena u kući i ne vide vanjskog svijeta?
2014-04-11
Pa gle, nisu oni zapušteni. Al nije normalno da mala curica priča sa nepoznatim 40 godišnjacima kao da su joj to frendovi.Triny wrote:Moguće da je i tako. Ali to je njihovo pravo. I ne bih rekla da je za socijalnu službu.kaya wrote:Iznad mene žive tri " individualca" od par godina jer je mama odgajateljica. Po danu ih ne čuješ jer valjda gledaju sapunicu s mamom, ona je mrtvo tijelo jer je morala roditi što brže zbog mjera. Po suncu ne izlaze. Oko 20,21 valjda podivljaju pa skaču do ponoći. Pa haustoru pričaju s odraslim osobama jer se s njima druže pa im to normalno. Imaju valjda, 2,3,4 godine ili godinu više.
Po tome vidiš da se mala samo s odraslima druži.
2015-08-15
Da, užas.RayMabus wrote:Mogu se družit s Bandićem.kaya wrote:Pa ako žive u gradu ni nemaju se s kim družiti ujutro, druga djeca su u vrtiću.Triny wrote:
2015-08-15
Mama zna druge mame koje su također doma s djecom.kaya wrote:Pa ako žive u gradu ni nemaju se s kim družiti ujutro, druga djeca su u vrtiću.Triny wrote:
Trinity-
2014-04-17
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Bandić će tražiti od Vlade da prizna status majke odgojiteljice u cijeloj zemlji
» Tko su majke odgojiteljice? Puno ih je dalo otkaz, trećina nije rođena u Hrvatskoj
» Troskot:Zagreb volim jos dok sam bio u utrobi svoje majke
» The 9th International Degrowth Conference will take place Aug 29 – Sep 2 2023 in Zagreb
» U sedam godina Hrvatska je ostala bez dvije i po tisuće razreda
» Tko su majke odgojiteljice? Puno ih je dalo otkaz, trećina nije rođena u Hrvatskoj
» Troskot:Zagreb volim jos dok sam bio u utrobi svoje majke
» The 9th International Degrowth Conference will take place Aug 29 – Sep 2 2023 in Zagreb
» U sedam godina Hrvatska je ostala bez dvije i po tisuće razreda
Page 4 of 9