ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Moj komentar na pariz

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Moj komentar na pariz - Page 5 Empty Re: Moj komentar na pariz

Post by Guest 18/11/2015, 13:32

marcellus wrote:E da... i nabijem na kurac vašu bliskoistočnu "civilizaciju"... da se ponašamo ko barbari, roknuli bi vam dvije bombe one prave... a vas prvo otpratili sve odakle ste dojahali...
Za razliku od kulture, demokracija se ne može oktroirati. Demokracija je proces u kojem se štijengle ne mogu preskakati. Svaki narod ima onakvu demokraciju kakvu zaslužuje.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dzango 18/11/2015, 13:32

prckov wrote:
Sora wrote:
marcellus wrote:
dudette wrote:
marcellus wrote:Samo u kontaktu dvije kulture na posve različitom stupnju društvenog i kulturnog razvoja ona nerazvijena je po defaultu osuđena na propast ili asimilaciju, i nema ničeg što ona druga jača kultura može uraditi da to spriječi.
Pa ne baš. Ako netko ne pripada istom civilizacijskom i kulturnom krugu onda ga ni ne možemo mjeriti istim/vlastitim mjerilima, n'est-ce pas? Sirija je jedna od kolijevki civilizacije i dokaz u prilog suprotnom. Gledano kroz prizmu zapadnih vrijednosti Sirija je (odavno devoluirala. Ista sudbina zadesila je kroz povijest i druge visoke kulture i civilizacije od kojih su neke potpuno iščezle. Aktualnu globalnu devoluciju svjedočimo sami.

zapravo sirija nije jedna od 6 kolijevki civilizacije koliko se sjećam, ali ne kužim poantu. 

Civilizacije imaju uspone i padove, ali u dodiru dvije kulture ili civilizacije, ili u dodiru predcivilizacijske kulture (indijanci sjeverne amerike su bili upravo to) i civilizacije ona manje razvijena će se ili asimilirati, ili će propasti, nema načina, ponavljam, da se to spriječi, osim da ih držiš kao kukce pod staklom i ne dolaziš u dodir s njima
Propast ce . U pravilu su naprednije kulture pripadale pod  najezdom Barbara svejedno otkuda . Tako je propao Rim, Grčka , stare europske kulture ... Nakon križarskih ratova propali su razvijeni mauri i njihova kultura . EUROPOCENTRICNI GADOVI koji misle da su oni otkrili ama sve na svijetu , ponašaju se  na bliskom istoku kao barbari i ubojice i naravno da ce pobijediti. Nego. Batina ima dva  kraja .  :cry
ti si slucaj za policiju
Pa sad. Nije daleko od istine. Stoka jedni, stoka drugi. Ja navijam za nerešeno.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by dzango 18/11/2015, 13:34

dudette wrote:
marcellus wrote:E da... i nabijem na kurac vašu bliskoistočnu "civilizaciju"... da se ponašamo ko barbari, roknuli bi vam dvije bombe one prave... a vas prvo otpratili sve odakle ste dojahali...
Za razliku od kulture, demokracija se ne može oktroirati. Demokracija je proces u kojem se štijengle ne mogu preskakati. Svaki narod ima onakvu demokraciju kakvu zaslužuje.
Demokratija je sranje. Naročito kad je nameću drugi. Zbog toga i jesmo tu gde jesmo.
dzango
dzango

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 13:36

dudette wrote:
Demokracija nije proces. Definiciju procesa pogledaj u rječniku. Demokratski proces je nešto ssasvim drugo od demokracije, također primjeti da je riječ demokratski pridjev uz imenicu proces, a riječ demokracija je imenica.

Dogodi se često da ljudi ne poznaju značenje rječi i nepismeni su, neuki pa pričaju gluposti koje nemaju smisla.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 13:37

dudette wrote:Za razliku od kulture, demokracija se ne može oktroirati. Demokracija je proces u kojem se štijengle ne mogu preskakati. Svaki narod ima onakvu demokraciju kakvu zaslužuje.

Temeljem djelomičnih saznanja i uvida kao i kontakata s nekim kulturama sklona sam pomisliti da je za jedan dio islamskog svijeta put do demokracije preko totalitarizma manje štetan od silovanja demokracije na način kako to rade Amerikanci. Zato su Rusi i bili uspješniji u Afganistanu. Da nije bilo perestrojke koja je 1991. zahtijevala maksimalno fokusiranje na unatarnjopolitičkom planu danas bi u Afganistanu moguće bila ponešto drukčija situacija. Ameri su intervencijom u Siriji još jednom pokazali da cowboy style u Aziji i na Srednjem Istoku jednostavno ne pali.

Last edited by dudette on 18/11/2015, 13:57; edited 2 times in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 13:40

ostrakon wrote:
dudette wrote:
Demokracija nije proces. Definiciju procesa pogledaj u rječniku. Demokratski proces je nešto ssasvim drugo od demokracije, također primjeti da je riječ demokratski pridjev uz imenicu proces, a riječ demokracija je imenica.

Dogodi se često da ljudi ne poznaju značenje rječi i nepismeni su, neuki pa pričaju gluposti koje nemaju smisla.
Quatsch.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 13:43

dudette wrote:
Temeljem djelomičnih saznanja i uvida kao i kontakata s nekim kulturama sklona sam pomisliti da je za jedan dio islamskog svijeta put do demokracije preko totalitarizma manje štetan od silovanja demokracije na način kako to rade Amerikanci.

Opiši na koji način to Amerikanci siluju demokraciju jer nije jasno što pod time misliš.

dudette wrote:
Zato su Rusi i bili uspješniji u Afganistanu.
Uspješni u kom smislu, zar nisu izgubili rat? A nakon toga im se i komunistički sustav i država raspala...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 13:45

dudette wrote:
ostrakon wrote:
dudette wrote:

Quatsch.
Što je glupost?
Ne vidiš razliku između sustava i procesa? Demokracija je sustav, nije proces.
Ili si općenito neuka i nepismena pa ti je doseg pisanje maloumnih idiotarija?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 13:51

Kao i većina malumnih filozofa, znaju fiozofirati o svemu, filozofirati o demokraciji.
No što je demokracija to nemaju pojma.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Stanojko 18/11/2015, 13:53

dzango wrote:
dudette wrote:
Demokratija je sranje. Naročito kad je nameću drugi. Zbog toga i jesmo tu gde jesmo.
Bas... Vlast polusveta...

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 13:55

ostrakon wrote:
Opiši na koji način to Amerikanci siluju demokraciju jer nije jasno što pod time misliš
Ne da mi se. Pati. :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Stanojko 18/11/2015, 13:59

ostrakon wrote:
dudette wrote:
Temeljem djelomičnih saznanja i uvida kao i kontakata s nekim kulturama sklona sam pomisliti da je za jedan dio islamskog svijeta put do demokracije preko totalitarizma manje štetan od silovanja demokracije na način kako to rade Amerikanci.

Opiši na koji način to Amerikanci siluju demokraciju jer nije jasno što pod time misliš.

Evo ukratko... Americki narod (ma sta to bilo) zivi u iluziji da bira svoje predsednike, a u stvari zna se da je ovaj morao da bude crnac, sledeca je zena (psiho-kucka Hilari) a posle nje ide furundijza sa "prvim gospodinom"...

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 14:00

dudette wrote:
ostrakon wrote:
Opiši na koji način to Amerikanci siluju demokraciju jer nije jasno što pod time misliš
Ne da mi se. Pati. :P
Od čega da patim, od toga što ti baš i nisi bistra?
To je tvoj živoitni teret, i tvoje obitelji.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 14:03

Joj, kaj si naporan. I k tome iskompleksiran i nezanimljiv.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 14:09

dudette wrote:Joj, kaj si naporan. I k tome iskompleksiran i nezanimljiv.
znam, to je najčešći komentar koji redovito dobijem od neukih i nepismenih
nemaju sposobnosti argumentirati gluposti koje pišu, pa se krevelje i prave blesavi

navikli su biti okruženi istomišljenicima bez mozga, gdje svi lupaju gluposti i plješću jedni drugima
kritička misao im je nepoznanica
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 14:13

Moj komentar na pariz - Page 5 Audience-clapping-smiley-emoticon
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by L'âme 18/11/2015, 14:14

Koji su problemi,dead?
Malo primis,malo das.

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 14:16

maggie13 wrote:Koji su problemi,dead?
Malo primis,malo das.
ja nemam problem, evo ova ne zna što je to demokracija pa ju to zbunjuje
hoćeš joj ti objasniti što je demokracija, da li je to nekakav proces ili pak sustav
ako znaš, ako ne znaš nema veze, ne trebaju svi sve znati
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by L'âme 18/11/2015, 14:20

Ja samo mirim trenutno.
Nekako mi se cini da su vam se stavovi razisli odavno,pa je bolje ne silovat.

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 14:22

ostrakon wrote:
Malo primis,malo das.
ja nemam problem, evo ova ne zna što je to demokracija pa ju to zbunjujeNi
hoćeš joj ti objasniti što je demokracija, da li je to nekakav proces ili pak sustav
Uzalud me pokušavaš isprovocirati. 'ladna sam ko špricer. B-) 

Nego, po tebi smo prelaskom iz jednostranačkog sistema na višestranačku demokraciju 1990. odmah o demokraciji znali sve. Ništa više ne trebamo učiti ni mijenjati nego jednostavno zacementirati situaciju i to je to.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/11/2015, 14:25

dudette wrote:
ostrakon wrote:
Malo primis,malo das.
ja nemam problem, evo ova ne zna što je to demokracija pa ju to zbunjuje
Uzalud me pokušavaš isprovocirati. 'ladna sam ko špricer. B-) 

Nego, po tebi smo prelaskom iz jednostranačkog sistema na višestranačku demokraciju 1990. odmah o demokraciji znali sve. Ništa više ne trebamo učiti ni mijenjati nego jednostavno zacementirati situaciju i to je to.

zašto bi ukazivanje na glupost bila provokacija?

1990a je bila pred 25 godina, malo si onda spora ako još nisi ništa novog naučila

Last edited by ostrakon on 18/11/2015, 14:27; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Back to top

- Similar topics