Moj komentar na pariz
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Moj komentar na pariz
Za razliku od kulture, demokracija se ne može oktroirati. Demokracija je proces u kojem se štijengle ne mogu preskakati. Svaki narod ima onakvu demokraciju kakvu zaslužuje.marcellus wrote:E da... i nabijem na kurac vašu bliskoistočnu "civilizaciju"... da se ponašamo ko barbari, roknuli bi vam dvije bombe one prave... a vas prvo otpratili sve odakle ste dojahali...
Guest- Guest
Pa sad. Nije daleko od istine. Stoka jedni, stoka drugi. Ja navijam za nerešeno.prckov wrote:ti si slucaj za policijuSora wrote:Propast ce . U pravilu su naprednije kulture pripadale pod najezdom Barbara svejedno otkuda . Tako je propao Rim, Grčka , stare europske kulture ... Nakon križarskih ratova propali su razvijeni mauri i njihova kultura . EUROPOCENTRICNI GADOVI koji misle da su oni otkrili ama sve na svijetu , ponašaju se na bliskom istoku kao barbari i ubojice i naravno da ce pobijediti. Nego. Batina ima dva kraja .marcellus wrote:dudette wrote:Pa ne baš. Ako netko ne pripada istom civilizacijskom i kulturnom krugu onda ga ni ne možemo mjeriti istim/vlastitim mjerilima, n'est-ce pas? Sirija je jedna od kolijevki civilizacije i dokaz u prilog suprotnom. Gledano kroz prizmu zapadnih vrijednosti Sirija je (odavno devoluirala. Ista sudbina zadesila je kroz povijest i druge visoke kulture i civilizacije od kojih su neke potpuno iščezle. Aktualnu globalnu devoluciju svjedočimo sami.marcellus wrote:Samo u kontaktu dvije kulture na posve različitom stupnju društvenog i kulturnog razvoja ona nerazvijena je po defaultu osuđena na propast ili asimilaciju, i nema ničeg što ona druga jača kultura može uraditi da to spriječi.
zapravo sirija nije jedna od 6 kolijevki civilizacije koliko se sjećam, ali ne kužim poantu.
Civilizacije imaju uspone i padove, ali u dodiru dvije kulture ili civilizacije, ili u dodiru predcivilizacijske kulture (indijanci sjeverne amerike su bili upravo to) i civilizacije ona manje razvijena će se ili asimilirati, ili će propasti, nema načina, ponavljam, da se to spriječi, osim da ih držiš kao kukce pod staklom i ne dolaziš u dodir s njima
Demokratija je sranje. Naročito kad je nameću drugi. Zbog toga i jesmo tu gde jesmo.dudette wrote:Za razliku od kulture, demokracija se ne može oktroirati. Demokracija je proces u kojem se štijengle ne mogu preskakati. Svaki narod ima onakvu demokraciju kakvu zaslužuje.marcellus wrote:E da... i nabijem na kurac vašu bliskoistočnu "civilizaciju"... da se ponašamo ko barbari, roknuli bi vam dvije bombe one prave... a vas prvo otpratili sve odakle ste dojahali...
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Demokracija nije proces. Definiciju procesa pogledaj u rječniku. Demokratski proces je nešto ssasvim drugo od demokracije, također primjeti da je riječ demokratski pridjev uz imenicu proces, a riječ demokracija je imenica.dudette wrote:Za razliku od kulture, demokracija se ne može oktroirati. Demokracija je proces u kojem se štijengle ne mogu preskakati. Svaki narod ima onakvu demokraciju kakvu zaslužuje.marcellus wrote:E da... i nabijem na kurac vašu bliskoistočnu "civilizaciju"... da se ponašamo ko barbari, roknuli bi vam dvije bombe one prave... a vas prvo otpratili sve odakle ste dojahali...
Dogodi se često da ljudi ne poznaju značenje rječi i nepismeni su, neuki pa pričaju gluposti koje nemaju smisla.
Guest- Guest
dudette wrote:Za razliku od kulture, demokracija se ne može oktroirati. Demokracija je proces u kojem se štijengle ne mogu preskakati. Svaki narod ima onakvu demokraciju kakvu zaslužuje.
Temeljem djelomičnih saznanja i uvida kao i kontakata s nekim kulturama sklona sam pomisliti da je za jedan dio islamskog svijeta put do demokracije preko totalitarizma manje štetan od silovanja demokracije na način kako to rade Amerikanci. Zato su Rusi i bili uspješniji u Afganistanu. Da nije bilo perestrojke koja je 1991. zahtijevala maksimalno fokusiranje na unatarnjopolitičkom planu danas bi u Afganistanu moguće bila ponešto drukčija situacija. Ameri su intervencijom u Siriji još jednom pokazali da cowboy style u Aziji i na Srednjem Istoku jednostavno ne pali.
Last edited by dudette on 18/11/2015, 13:57; edited 2 times in total
Guest- Guest
Quatsch.ostrakon wrote:Demokracija nije proces. Definiciju procesa pogledaj u rječniku. Demokratski proces je nešto ssasvim drugo od demokracije, također primjeti da je riječ demokratski pridjev uz imenicu proces, a riječ demokracija je imenica.dudette wrote:Za razliku od kulture, demokracija se ne može oktroirati. Demokracija je proces u kojem se štijengle ne mogu preskakati. Svaki narod ima onakvu demokraciju kakvu zaslužuje.marcellus wrote:E da... i nabijem na kurac vašu bliskoistočnu "civilizaciju"... da se ponašamo ko barbari, roknuli bi vam dvije bombe one prave... a vas prvo otpratili sve odakle ste dojahali...
Dogodi se često da ljudi ne poznaju značenje rječi i nepismeni su, neuki pa pričaju gluposti koje nemaju smisla.
Guest- Guest
dudette wrote:
Temeljem djelomičnih saznanja i uvida kao i kontakata s nekim kulturama sklona sam pomisliti da je za jedan dio islamskog svijeta put do demokracije preko totalitarizma manje štetan od silovanja demokracije na način kako to rade Amerikanci.
Opiši na koji način to Amerikanci siluju demokraciju jer nije jasno što pod time misliš.
Uspješni u kom smislu, zar nisu izgubili rat? A nakon toga im se i komunistički sustav i država raspala...dudette wrote:
Zato su Rusi i bili uspješniji u Afganistanu.
Guest- Guest
Što je glupost?dudette wrote:Quatsch.ostrakon wrote:Demokracija nije proces. Definiciju procesa pogledaj u rječniku. Demokratski proces je nešto ssasvim drugo od demokracije, također primjeti da je riječ demokratski pridjev uz imenicu proces, a riječ demokracija je imenica.dudette wrote:Za razliku od kulture, demokracija se ne može oktroirati. Demokracija je proces u kojem se štijengle ne mogu preskakati. Svaki narod ima onakvu demokraciju kakvu zaslužuje.marcellus wrote:E da... i nabijem na kurac vašu bliskoistočnu "civilizaciju"... da se ponašamo ko barbari, roknuli bi vam dvije bombe one prave... a vas prvo otpratili sve odakle ste dojahali...
Ne vidiš razliku između sustava i procesa? Demokracija je sustav, nije proces.
Ili si općenito neuka i nepismena pa ti je doseg pisanje maloumnih idiotarija?
Guest- Guest
Kao i većina malumnih filozofa, znaju fiozofirati o svemu, filozofirati o demokraciji.
No što je demokracija to nemaju pojma.
No što je demokracija to nemaju pojma.
Guest- Guest
Bas... Vlast polusveta...dzango wrote:Demokratija je sranje. Naročito kad je nameću drugi. Zbog toga i jesmo tu gde jesmo.dudette wrote:Za razliku od kulture, demokracija se ne može oktroirati. Demokracija je proces u kojem se štijengle ne mogu preskakati. Svaki narod ima onakvu demokraciju kakvu zaslužuje.marcellus wrote:E da... i nabijem na kurac vašu bliskoistočnu "civilizaciju"... da se ponašamo ko barbari, roknuli bi vam dvije bombe one prave... a vas prvo otpratili sve odakle ste dojahali...
Ne da mi se. Pati.ostrakon wrote:
Opiši na koji način to Amerikanci siluju demokraciju jer nije jasno što pod time misliš
Guest- Guest
ostrakon wrote:dudette wrote:
Temeljem djelomičnih saznanja i uvida kao i kontakata s nekim kulturama sklona sam pomisliti da je za jedan dio islamskog svijeta put do demokracije preko totalitarizma manje štetan od silovanja demokracije na način kako to rade Amerikanci.
Opiši na koji način to Amerikanci siluju demokraciju jer nije jasno što pod time misliš.
Evo ukratko... Americki narod (ma sta to bilo) zivi u iluziji da bira svoje predsednike, a u stvari zna se da je ovaj morao da bude crnac, sledeca je zena (psiho-kucka Hilari) a posle nje ide furundijza sa "prvim gospodinom"...
Od čega da patim, od toga što ti baš i nisi bistra?dudette wrote:Ne da mi se. Pati.ostrakon wrote:
Opiši na koji način to Amerikanci siluju demokraciju jer nije jasno što pod time misliš
To je tvoj živoitni teret, i tvoje obitelji.
Guest- Guest
znam, to je najčešći komentar koji redovito dobijem od neukih i nepismenihdudette wrote:Joj, kaj si naporan. I k tome iskompleksiran i nezanimljiv.
nemaju sposobnosti argumentirati gluposti koje pišu, pa se krevelje i prave blesavi
navikli su biti okruženi istomišljenicima bez mozga, gdje svi lupaju gluposti i plješću jedni drugima
kritička misao im je nepoznanica
Guest- Guest
Koji su problemi,dead?
Malo primis,malo das.
Malo primis,malo das.
2014-04-12
ja nemam problem, evo ova ne zna što je to demokracija pa ju to zbunjujemaggie13 wrote:Koji su problemi,dead?
Malo primis,malo das.
hoćeš joj ti objasniti što je demokracija, da li je to nekakav proces ili pak sustav
ako znaš, ako ne znaš nema veze, ne trebaju svi sve znati
Guest- Guest
Ja samo mirim trenutno.
Nekako mi se cini da su vam se stavovi razisli odavno,pa je bolje ne silovat.
Nekako mi se cini da su vam se stavovi razisli odavno,pa je bolje ne silovat.
2014-04-12
Uzalud me pokušavaš isprovocirati. 'ladna sam ko špricer.ostrakon wrote:ja nemam problem, evo ova ne zna što je to demokracija pa ju to zbunjujeNimaggie13 wrote:Koji su problemi,dead?
Malo primis,malo das.
hoćeš joj ti objasniti što je demokracija, da li je to nekakav proces ili pak sustav
Nego, po tebi smo prelaskom iz jednostranačkog sistema na višestranačku demokraciju 1990. odmah o demokraciji znali sve. Ništa više ne trebamo učiti ni mijenjati nego jednostavno zacementirati situaciju i to je to.
Guest- Guest
dudette wrote:Uzalud me pokušavaš isprovocirati. 'ladna sam ko špricer.ostrakon wrote:ja nemam problem, evo ova ne zna što je to demokracija pa ju to zbunjujemaggie13 wrote:Koji su problemi,dead?
Malo primis,malo das.
Nego, po tebi smo prelaskom iz jednostranačkog sistema na višestranačku demokraciju 1990. odmah o demokraciji znali sve. Ništa više ne trebamo učiti ni mijenjati nego jednostavno zacementirati situaciju i to je to.
zašto bi ukazivanje na glupost bila provokacija?
1990a je bila pred 25 godina, malo si onda spora ako još nisi ništa novog naučila
Last edited by ostrakon on 18/11/2015, 14:27; edited 1 time in total
Guest- Guest
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» komentar na brexit
» Komentar predsjedničke debate!
» Posuđen "Posuđeni komentar"
» Komentar Darija Kuntića
» Koji je komentar Astar podružnice na ovo
» Komentar predsjedničke debate!
» Posuđen "Posuđeni komentar"
» Komentar Darija Kuntića