komentar na brexit
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
komentar na brexit
http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/brexit-pobjeda-slobodarskog-duha-poraz-eurobirokrata-financijskih-oligarha-933526
Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Kermit-
2014-04-17
Re: komentar na brexit
EU je općenito prepustila Balkan Englezima i Amerima. Mogu ga podpalit kad god im se prohtije.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Niste nikada do sada vidjeli,na primjer, francuske, talijanske ili njemačke razarače u splitskoj luci,
ali jeste američke, a neki dan i eno engleski...Ništa slučajno.
Dobar je kometar, međutim promijenit će se politička ravnoteža, to definitoivno.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Misliš, Šiptare su prepustili.Ero wrote:EU je općenito prepustila Balkan Englezima i Amerima. Mogu ga podpalit kad god im se prohtije.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Niste nikada do sada vidjeli,na primjer, francuske, talijanske ili njemačke razarače u splitskoj luci,
Interesantno da ovi što tvrde i ubeđuju sebe da su Srednja Evropa, uvek imaju osvrt na Balkna i Srbiju umesto na Austriju, Češku i Slovačku.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Manje više sve. I vas.dzango wrote:Misliš, Šiptare su prepustili.Ero wrote:EU je općenito prepustila Balkan Englezima i Amerima. Mogu ga podpalit kad god im se prohtije.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
I vi se osvrćete na Rusiju i Kinu kao da su vam prvi susjedi.dzango wrote:Interesantno da ovi što tvrde i ubeđuju sebe da su Srednja Evropa, uvek imaju osvrt na Balkna i Srbiju umesto na Austriju, Češku i Slovačku.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Srbe ne mogu da potpale. Narod je za Rusiju a vlast za EU:Ero wrote:Manje više sve. I vas.dzango wrote:Misliš, Šiptare su prepustili.Ero wrote:EU je općenito prepustila Balkan Englezima i Amerima. Mogu ga podpalit kad god im se prohtije.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Ja se uvek osvrnem na Rusiju.Ero wrote:I vi se osvrćete na Rusiju i Kinu kao da su vam prvi susjedi.dzango wrote:Interesantno da ovi što tvrde i ubeđuju sebe da su Srednja Evropa, uvek imaju osvrt na Balkna i Srbiju umesto na Austriju, Češku i Slovačku.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Kuš više.dzango wrote:Srbe ne mogu da potpale. Narod je za Rusiju a vlast za EU:Ero wrote:Manje više sve. I vas.dzango wrote:Misliš, Šiptare su prepustili.Ero wrote:EU je općenito prepustila Balkan Englezima i Amerima. Mogu ga podpalit kad god im se prohtije.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Pa i kod nas su simpatije većinom na strani Rusije.dzango wrote:Ja se uvek osvrnem na Rusiju.Ero wrote:I vi se osvrćete na Rusiju i Kinu kao da su vam prvi susjedi.dzango wrote:Interesantno da ovi što tvrde i ubeđuju sebe da su Srednja Evropa, uvek imaju osvrt na Balkna i Srbiju umesto na Austriju, Češku i Slovačku.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Svi ovdje znaju za izvoz američke demokracije.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
To vam ga dođe kao aspirin za glavobol. Kakvu korist ste od njih imali u zadnjih 25 godina?dzango wrote:Ja se uvek osvrnem na Rusiju.Ero wrote:I vi se osvrćete na Rusiju i Kinu kao da su vam prvi susjedi.dzango wrote:Interesantno da ovi što tvrde i ubeđuju sebe da su Srednja Evropa, uvek imaju osvrt na Balkna i Srbiju umesto na Austriju, Češku i Slovačku.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Od Rusa ne dolaze iluziorne koristi ,niti osjećaji lažne sigurnosti.Ero wrote:To vam ga dođe kao aspirin za glavobol. Kakvu korist ste od njih imali u zadnjih 25 godina?dzango wrote:Ja se uvek osvrnem na Rusiju.Ero wrote:I vi se osvrćete na Rusiju i Kinu kao da su vam prvi susjedi.dzango wrote:Interesantno da ovi što tvrde i ubeđuju sebe da su Srednja Evropa, uvek imaju osvrt na Balkna i Srbiju umesto na Austriju, Češku i Slovačku.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
Kad Rus pruži pomoć onda je to pomoć.
Kao u bivšim dijelovima Ukrajine ili u Siriji.
Danas-sutra na Kosovu,ili na Cipru.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
al ga nasereš.
funta je bila samo mazanje očiju britancima, sav platni promet bio je i ostao u eurima. od uvođenja eura u platni promet i hrvatska je bila u sustavu euro platnog prometa.
na tržištu eu postoji višak mlijeka i svinjetine, izlaskom britanije iz eu desit će im se što i švicarcima i norvežanima.
plaćat će u eu proračun, a na robu koju izvoze ići će prelevmani i carine.
selo koje je glasalo za će stradat. eu će zaštiti svoje tržište carinama.
kao što već prije napisah kao primjer na norveški bakalar ide carina, a na danski ili švedski ne.
britanija ionako nikada nije bila za eu već američka podmetnuta kost.
sada će malo kusat što su zakuhali.
recimo s australijom će morat potpisivat bilateralni ugovor o trgovini....
funta je bila samo mazanje očiju britancima, sav platni promet bio je i ostao u eurima. od uvođenja eura u platni promet i hrvatska je bila u sustavu euro platnog prometa.
na tržištu eu postoji višak mlijeka i svinjetine, izlaskom britanije iz eu desit će im se što i švicarcima i norvežanima.
plaćat će u eu proračun, a na robu koju izvoze ići će prelevmani i carine.
selo koje je glasalo za će stradat. eu će zaštiti svoje tržište carinama.
kao što već prije napisah kao primjer na norveški bakalar ide carina, a na danski ili švedski ne.
britanija ionako nikada nije bila za eu već američka podmetnuta kost.
sada će malo kusat što su zakuhali.
recimo s australijom će morat potpisivat bilateralni ugovor o trgovini....
2014-12-30
Marcelusov članak je, kao i obično, diletantski i infantilan i ne dotiče se suštinskih pitanja.
Ne spominju se pravi temelji na kojima je postavljena Europska unija niti govori stvarnim relacijama između centara moći koji čitav sklop drže na okupu.
Ne spominju se pravi temelji na kojima je postavljena Europska unija niti govori stvarnim relacijama između centara moći koji čitav sklop drže na okupu.
crvenkasti-
2014-04-17
Na primer u blokiranje britanske i EU rezolucije o Srebrenici u UN. Pa neprimanju Kosova u UNESCO. Kakvu smo političku korist imali od EU?Ero wrote:To vam ga dođe kao aspirin za glavobol. Kakvu korist ste od njih imali u zadnjih 25 godina?dzango wrote:Ja se uvek osvrnem na Rusiju.Ero wrote:I vi se osvrćete na Rusiju i Kinu kao da su vam prvi susjedi.dzango wrote:Interesantno da ovi što tvrde i ubeđuju sebe da su Srednja Evropa, uvek imaju osvrt na Balkna i Srbiju umesto na Austriju, Češku i Slovačku.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
veber wrote:britanija ionako nikada nije bila za eu već američka podmetnuta kost.
Daj reci to svom glupom marcelusu kad slijedeći put budete zajedno negdje.
crvenkasti-
2014-04-17
govorim mu to stalno, ali ne sluša...crvenkasti wrote:veber wrote:britanija ionako nikada nije bila za eu već američka podmetnuta kost.
Daj reci to svom glupom marcelusu kad slijedeći put budete zajedno negdje.
2014-12-30
dzango wrote:Interesantno da ovi što tvrde i ubeđuju sebe da su Srednja Evropa, uvek imaju osvrt na Balkna i Srbiju umesto na Austriju, Češku i Slovačku.asilovski wrote:Odličan članak, samo uključivanje Srbije u raspravu o ovome je po meni nepotrebno, osim toga Makedonija bi trebala biti uključena na neki način jer bez toga dolazi do rata
zato jer ovo ima izravnog utjecaja na proširenje EU. Doduše Dačić kaže da nema.
Similar topics
» Komentar: Brexit, Trump i François Fillon
» Brexit znači Brexit i kraj priče: Većina Britanaca protiv drugog referenduma o izlasku iz EU
» Moj komentar na pariz
» Komentar predsjedničke debate!
» Posuđen "Posuđeni komentar"
» Brexit znači Brexit i kraj priče: Većina Britanaca protiv drugog referenduma o izlasku iz EU
» Moj komentar na pariz
» Komentar predsjedničke debate!
» Posuđen "Posuđeni komentar"
Page 1 of 6