Moj komentar na pariz
Page 2 of 7
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Moj komentar na pariz
kic wrote:pa nekad imam dojam da je dosta toga virtualno što pišeš kako bih objasnio, i onda se to razgrana dosta široko i onda okopni u svojim najbitnijim zaključcima, ljudi u redu je pokazati sentimentalnost, pa čak i s onima s kojima ne djelimo iste vrijednosti, da nije bilo Karla Maya i njegove mašte možda bi i dan danas Indijance smatrali bušmanima koje je trebalo satrati, ali u njegovim knjigama je i bijelac mogao biti pozitivac što je bio povod da je bilo zabranjeno tiskanje njegovih knjiga u DDRu dosta dugo, pa su čak snimali u DDRu filmove u kojima su svi bijelci negativci, a danas je prostor DDRa desničarsko krilo Njemačke, ali dobro, ode ja u svom toku misli sad..marcellus wrote:kic wrote:jebes fejs vise e..
?
naravno, ja prvo na fejsu i ovdje prodiskutiram stvar i onda napišem sve skupa kad razbistrim priču.
Karl May nije imao maštu nego je bio patološki lažov, u biti sitni krimos i prevarant s psihičkim poremećajem (pseudologia fantastica).
Indijanci jesu bili bušmani kad su prvi useljenici došli u Ameriku, manje više.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Shvati jednu stvar, ljudi su takva vrsta...Uskoro im slijedi kolaps...kic wrote:pa nekad imam dojam da je dosta toga virtualno što pišeš kako bih objasnio, i onda se to razgrana dosta široko i onda okopni u svojim najbitnijim zaključcima, ljudi u redu je pokazati sentimentalnost, pa čak i s onima s kojima ne djelimo iste vrijednosti, da nije bilo Karla Maya i njegove mašte možda bi i dan danas Indijance smatrali bušmanima koje je trebalo satrati, ali u njegovim knjigama je i bijelac mogao biti pozitivac što je bio povod da je bilo zabranjeno tiskanje njegovih knjiga u DDRu dosta dugo, pa su čak snimali u DDRu filmove u kojima su svi bijelci negativci, a danas je prostor DDRa desničarsko krilo Njemačke, ali dobro, ode ja u svom toku misli sad..marcellus wrote:kic wrote:jebes fejs vise e..
?
Guest- Guest
Karl May je možda i najzaslužniji što se Indijance prestalo gledati kao divljake i što se senzibilizirala javnost prema genocidu istih, ali dobro, kad treba oplesti po SADu onda se koristi argument njihova tretmana prema domorodcima, a kad treba podržati politiku SADa onda su isti bušmani bez povijesti, mythosa, i kulture..marcellus wrote:naravno, ja prvo na fejsu i ovdje prodiskutiram stvar i onda napišem sve skupa kad razbistrim priču.
Karl May nije imao maštu nego je bio patološki lažov, u biti sitni krimos i prevarant s psihičkim poremećajem (pseudologia fantastica).
Da, bilo kako bilo ali vrancuski predsjednik dana rafalnom paljbom ispaljuje isprazne fraze. Treci atentat koji je uspio u samo desetak mjeseci. Mi cemo, hm , da mi moramo, hmmmm, mi znamo, hmhmmhhh, mi mozemo , hmmm, bl, bla bla. Sad i kao bombardiraju. Bombardiraj predgrajda velikih vrancuskih gradova u koja policija ne ulazi osim kada je izzvanredno stanje kao sada. Za tjedan ce sve prekriti ruzmarin, snjegovi i sas dok i jope ne puke. Opet ce svi biti iznenadjeni , zalosni, tuzni, odlucni i tako to. Ista prica ali ce se sve sleci za dan dva. Poslije kada pukne ,eeee, da, koji ono kvart??? Boga ti nije kod nas vec dugo otuklo. Muhahahahahahaaa kila mozga dvije bosanske a pamcenje kisne gliste.
2014-04-14
Kladim se da je ovakav atentat nemoguc na Islandu. Pitam se samo, zasto???? Kila mozga ......
2014-04-14
Mozda sto Island nije zanimljiv kao meta a mozda i sto ne postoji peta kolona. Vrag bi ga znao.
2014-04-14
marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/zasto-necu-staviti-francusku-trobojnicu-na-profilnu-sliku-jer-mi-se-licemjerje-gadi-857417
pravi je trenutak da se srbija, vlada srbije i predsednik, distanciraju od politike " druga Tita " kojom je
negativno zaduzio srbiju i srpski narod, podrzavajuci sve antifrancuske, odnosno antizapadne pokrete u svetu.
alzir ili kongo, tzv. pravedni, oslobodilacki ratovi, tito ih je opravdavao, a mi se nismo distancirali, sad je trenutak.
OBAVEZA SRBA i SRBIJE JE DA SE DISTANCIRA OD TAKVIH STAVOVA, TITA I NJEGOVE POLITIKE.
srbija se nikada nije odrekla takvih stavova, zvanicno. mi smo mala drzava, malobrojnog naroda,
daleko od kapaciteta da vodi svetsku politiku. visoku cenu smo platili, dosta je bilo,
gledajmo srpski narod i svoje interese. ogromna vecina onih koje smo podrzavali, sada su
nasi politicki protivnici, u institucijama m.zajednice.
Last edited by pizzon on 17/11/2015, 20:34; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ali vam smeta Tito...Ma smeta vam taj Zagorac...Ali vas je zajebao...hahahahahahahahahahahahapizzon wrote:marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/zasto-necu-staviti-francusku-trobojnicu-na-profilnu-sliku-jer-mi-se-licemjerje-gadi-857417
pravi je trenutak da se srbija, vlada srbije i predsednik, distanciraju od politike " druga Tita " kojom je
negativno zaduzio srbiju i srpski narod, podrzavajuci sve antifrancuske, odnosno antizapadne pokrete u svetu.
alzir ili kongo, tzv. pravedni, oslobodilacki ratovi, tito ih je opravdavao, a mi se nismo distancirali, sad je trenutak.
OBAVEZA SRBA i SRBIJE JE DA SE DISTANCIRA OD TAKVIH STAVOVA, TITA I NJEGOVE POLITIKE.
srbija se nikada nije odrekla takvih stavova, zvanicno. mi smo mala drzava, malobrojnog naroda,
daleko od kapaciteta da vodi svetsku politiku. visoku cenu smo platili, dosta je bilo,
gledajmo srpski narod i svoje.
Guest- Guest
kic wrote:Karl May je možda i najzaslužniji što se Indijance prestalo gledati kao divljake i što se senzibilizirala javnost prema genocidu istih, ali dobro, kad treba oplesti po SADu onda se koristi argument njihova tretmana prema domorodcima, a kad treba podržati politiku SADa onda su isti bušmani bez povijesti, mythosa, i kulture..marcellus wrote:naravno, ja prvo na fejsu i ovdje prodiskutiram stvar i onda napišem sve skupa kad razbistrim priču.
Sjevernoamerički indijanci su indijanci. Divljaci, ništa više ništa manje. Predcivilizacijska kultura koja nije poznavala pismo, gradnju kuća, gradove, kotač, domaće životinje, kultiviranje zemlje, poljoprivredne kulture (tu su bili u začetku). Dakle civilizacijski su bili negdje 20 000 godina iza bijelaca. Cca. Nomadski lovci i sakupljači, narod ratnika i lovaca. Nikakvo idilično društvo, nego vrlo okrutna plemena. Jebiga. Neki su bili razvijeniji, neki poput seminola su još bili kanibali. Ima tu dosta povijesnog materijala o indijancima, mitovi su došli kasnije. "Plemeniti divljaci", avatar i te brije. Malo morgen.
a genocid spram indijanaca je jako relativna stvar, da su ih bijelci htjeli izgenocidirati ne bi bio problem nikakav.
Samo u kontaktu dvije kulture na posve različitom stupnju društvenog i kulturnog razvoja ona nerazvijena je po defaultu osuđena na propast ili asimilaciju, i nema ničeg što ona druga jača kultura može uraditi da to spriječi.
Samo u kontaktu dvije kulture na posve različitom stupnju društvenog i kulturnog razvoja ona nerazvijena je po defaultu osuđena na propast ili asimilaciju, i nema ničeg što ona druga jača kultura može uraditi da to spriječi.
2014-04-16
Strašno...Nemam riječi više na tebe...marcellus wrote:a genocid spram indijanaca je jako relativna stvar, da su ih bijelci htjeli izgenocidirati ne bi bio problem nikakav.
Guest- Guest
a što se Karl Maya tiče, on nikad nije ni bio u SAD niti je kurca znao o indijancima. Winnetou je bio neka vrsta crvenog isusa, posve nerealan lik, pridonio je romantiziranom gledanju na indijance koje je više zla nanijelo baš tim indijancima nego brutalno realno.
2014-04-16
zapravo, da ne lažemo, jednom je pred kraj života otišao u SAD sa drugom ženom, u tipičnom turističkom aranžmanu. Ali nikad nije stigao zapadnije od New Yorka.
Svejedno, Karla Maya to nije sprječavalo da cijeli život tvrdi da je upravo on zapravo bio Old Shatterhand (i kad smo kod toga Kara Ben Nemsi isto tako). Što se tiče utjecaja na gledanje na indijance tiče, Karl May nije imao nikakvog utjecaja na to - u Americi se njegove knjige nisu nikad čitale, i on je tamo kao pisac nepoznat i dan danas. A ono što je pisao iskreno nije ništa bolje od scenarija stripova o Zagoru.
Svejedno, Karla Maya to nije sprječavalo da cijeli život tvrdi da je upravo on zapravo bio Old Shatterhand (i kad smo kod toga Kara Ben Nemsi isto tako). Što se tiče utjecaja na gledanje na indijance tiče, Karl May nije imao nikakvog utjecaja na to - u Americi se njegove knjige nisu nikad čitale, i on je tamo kao pisac nepoznat i dan danas. A ono što je pisao iskreno nije ništa bolje od scenarija stripova o Zagoru.
abraham wrote:Da, bilo kako bilo ali vrancuski predsjednik dana rafalnom paljbom ispaljuje isprazne fraze. Treci atentat koji je uspio u samo desetak mjeseci. Mi cemo, hm , da mi moramo, hmmmm, mi znamo, hmhmmhhh, mi mozemo , hmmm, bl, bla bla. Sad i kao bombardiraju. Bombardiraj predgrajda velikih vrancuskih gradova u koja policija ne ulazi osim kada je izzvanredno stanje kao sada. Za tjedan ce sve prekriti ruzmarin, snjegovi i sas dok i jope ne puke. Opet ce svi biti iznenadjeni , zalosni, tuzni, odlucni i tako to. Ista prica ali ce se sve sleci za dan dva. Poslije kada pukne ,eeee, da, koji ono kvart??? Boga ti nije kod nas vec dugo otuklo. Muhahahahahahaaa kila mozga dvije bosanske a pamcenje kisne gliste.
da, za dvije godine će to bit ono što si rekao, "to sam ja mujo, vozi dalje".
2014-04-16
Zalosno ali istinito. Medjutim da se nadovezem na prijasnji tekst o indijancima i o susrtu dvije kulture i da uvijek naprednija pobijedi.. Ne bih se zakleo. Barbari drugi put razvaljuju europu. Tako da.....marcellus wrote:abraham wrote:Da, bilo kako bilo ali vrancuski predsjednik dana rafalnom paljbom ispaljuje isprazne fraze. Treci atentat koji je uspio u samo desetak mjeseci. Mi cemo, hm , da mi moramo, hmmmm, mi znamo, hmhmmhhh, mi mozemo , hmmm, bl, bla bla. Sad i kao bombardiraju. Bombardiraj predgrajda velikih vrancuskih gradova u koja policija ne ulazi osim kada je izzvanredno stanje kao sada. Za tjedan ce sve prekriti ruzmarin, snjegovi i sas dok i jope ne puke. Opet ce svi biti iznenadjeni , zalosni, tuzni, odlucni i tako to. Ista prica ali ce se sve sleci za dan dva. Poslije kada pukne ,eeee, da, koji ono kvart??? Boga ti nije kod nas vec dugo otuklo. Muhahahahahahaaa kila mozga dvije bosanske a pamcenje kisne gliste.
da, za dvije godine će to bit ono što si rekao, "to sam ja mujo, vozi dalje".
2014-04-14
Da se ne zajebavamo, naivan je onaj tko misli da ce ovo dobro zavrsiti.
2014-04-14
Oni koji čitaju ovo, valjda sad shvaćate zašto će ova civilizacija doživjeti ono što mora?...
Guest- Guest
Prije sam mislio da ce sve ovo zavrsiti na nekoj "amerikanizaciji" Europe ali vise ne. Meksi i crni su premija za MENA ekipu.
2014-04-14
ne znam na što bih se obazreo prvo, na ovo da Indijanci nisu imali svoje pismo? čuj ja definitivno volim Europu i mislim da se razvija neka zajednička svijest o sudbini Zapadnjaka koji osjećaju jedni za druge od Portugala do Finske i Islanda do Grčke, ali nećemo naprijed s šutiranjem Grka u jaja što si ti radio marc, ali to je druga tema..
ok dakle pismo, to je kao da Europljanin dođe u Kinu i kaže kakve su im ono švrljotine?! pa jebote naravno da su imali svoja pisma, jesi ikad čuo za Quipu? pa to je jedan čudan sustav jezika od obojenih čvorova, korišten baš u birokratske svrhe skupljanja poreza ! dakle ne lovačke priče
kuće im nisu izgledale kao prekrasne njemačke Fachwerkhauser ali imali su svoju sliku kuće od materijala koji su im bili dobri sluge jer su dobrim dijelom bili nomadi ne znam čemu ruganje..
ja ih ne idealiziram ali imali su svoje stvari, na svoj način, i da imaju pravo postojati, jebeno ima svatko, ali sad im se rugati, e svaka časst :D
ok dakle pismo, to je kao da Europljanin dođe u Kinu i kaže kakve su im ono švrljotine?! pa jebote naravno da su imali svoja pisma, jesi ikad čuo za Quipu? pa to je jedan čudan sustav jezika od obojenih čvorova, korišten baš u birokratske svrhe skupljanja poreza ! dakle ne lovačke priče
kuće im nisu izgledale kao prekrasne njemačke Fachwerkhauser ali imali su svoju sliku kuće od materijala koji su im bili dobri sluge jer su dobrim dijelom bili nomadi ne znam čemu ruganje..
ja ih ne idealiziram ali imali su svoje stvari, na svoj način, i da imaju pravo postojati, jebeno ima svatko, ali sad im se rugati, e svaka časst :D
Sad kada znamo ko nam je zajednički neprijatelj bilo bi vrijeme da napravimo pomirbu i da ustaša prizna grešku i zamoli partizana za oprost. Samo zajedno u bractvu i jedinstvu će da pobedimo kozojebe i vinetua
Similar topics
» komentar na brexit
» Komentar predsjedničke debate!
» Posuđen "Posuđeni komentar"
» Komentar Darija Kuntića
» Koji je komentar Astar podružnice na ovo
» Komentar predsjedničke debate!
» Posuđen "Posuđeni komentar"
» Komentar Darija Kuntića
» Koji je komentar Astar podružnice na ovo
Page 2 of 7