Nije gotovo
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Nije gotovo
vamo su skole postale indoktrinacijske fabrikemelkior wrote:Ok, još toliko nismo napredni, ali koliko se srozalo javno obrazovanje u Hrvatskoj vidi se po količini potrebnih instrukcija koje djeca redovito uzimaju da bi uspješno položila maturu ili prijemni na fakultetu. Ono što je u moje vrijeme bilo više iznimka nego pravilo, danas je postalo sveprisutno rašireno. Ma goni to u kurac. To ti dođe kao javno zdravstvo: čekaš kontrolu za redovni pregled 6 mjeseci u javnoj bolnici (ili možeš u privatnu ordinaciju već sutra). Nek mi država vrati razliku između bruto i neto plaće. Jedini javni trošak koji priznajem je policija i vojska. Čak ni pravosuđe kao opravdani trošak ne, jer nisu tu sudovi zbog mene, već zbog države koja hoće imati monopol vlasti i red i mir. Meni ne treba sud da mi uvede pravdu, dapače, sud mi tu može biti samo smetnja. Provalnika koji mi upadne u kuću mogu i sam riješiti trajno vlastitim alatom uz zaradu pogrebnog poduzeća, država tu samo smeta.prckov wrote:a nece ti kupci platit da im predajes teoriju lezbijskog plesa
izvode djecu na proteste sa politickim porukama
akcenat je na vaspitanju I na nekakvom novom drustvenom moralu, a ne na znanju
sto god drzava vodi mozes se posrat, pogotovo ako nema alternative u privatluku
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
ovdje si mogo nac I za 60-70 kunamelkior wrote:Iskreno, mislio sam da će biti skuplja. 100 kn je dobar kompromis za oboje, cijenu smo odredili dogovorno.prckov wrote:puno joj placasmelkior wrote:Privatno plaćam sat klavira za svoj vlastiti gušt. Dogovorio sam satnicu 100 kn /sat. Profesorica je mlada i zgodna, radi u jednoj glazbenoj školi u Zagrebu, izvan redovne nastave zaradi na entuzijastima kao što sam ja. Dogovorimo se kad imam vremena; jednom do dva puta tjedno, ukupno tri sata poduke. Cura završila Akademiju u Beču, profesor joj bio Ivo Pogorelić, sjajna pedagoginja. Osim toga, ima vlastiti bend s kojim nastupa što po Beču, što po Sloveniji. Pravo znanje košta.melkior wrote:Pardon, nisam bio dovoljno precizan. Dakle, 1000 eura mjesečne plaće za učitelja/profesora u privatnoj školi.prckov wrote:
nije tolko jebo ga ti
solidna privatna skola ovdje je prosjecno oko $10 000 godisnje
kod vas nek bude pola toga
il trecina
jel to ona naplacuje I dodatak na empancipaciju
2014-04-19
melkior wrote:Da ti pravo kažem, što sam dulje u pravnim vodama, to više cijenim glazbucrvenkasti wrote:Dere se kad joj kažem idi sviraj klavir.
Ja sam mislio, nek nauči svirat klavijaturu, onako pravilno, po notama.
Ali ne postoji ozbiljna škola za klavijaturu, nego samo za klavir.
Morao sam joj kupit klavir.
crvenkasti-
2014-04-17
Država je samo još jedna korporacija u nizu, ali korporacija u kojoj ja radim bolje stoji i ima bolju budućnost nego država.prckov wrote:vamo su skole postale indoktrinacijske fabrikemelkior wrote:Ok, još toliko nismo napredni, ali koliko se srozalo javno obrazovanje u Hrvatskoj vidi se po količini potrebnih instrukcija koje djeca redovito uzimaju da bi uspješno položila maturu ili prijemni na fakultetu. Ono što je u moje vrijeme bilo više iznimka nego pravilo, danas je postalo sveprisutno rašireno. Ma goni to u kurac. To ti dođe kao javno zdravstvo: čekaš kontrolu za redovni pregled 6 mjeseci u javnoj bolnici (ili možeš u privatnu ordinaciju već sutra). Nek mi država vrati razliku između bruto i neto plaće. Jedini javni trošak koji priznajem je policija i vojska. Čak ni pravosuđe kao opravdani trošak ne, jer nisu tu sudovi zbog mene, već zbog države koja hoće imati monopol vlasti i red i mir. Meni ne treba sud da mi uvede pravdu, dapače, sud mi tu može biti samo smetnja. Provalnika koji mi upadne u kuću mogu i sam riješiti trajno vlastitim alatom uz zaradu pogrebnog poduzeća, država tu samo smeta.prckov wrote:a nece ti kupci platit da im predajes teoriju lezbijskog plesa
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Možda, ali ova je imala iskustva u radu s djecom s posebnim potrebama, a ja sebe percipiram kao dijete s posebnom potrebomprckov wrote:ovdje si mogo nac I za 60-70 kunamelkior wrote:Iskreno, mislio sam da će biti skuplja. 100 kn je dobar kompromis za oboje, cijenu smo odredili dogovorno.prckov wrote:puno joj placasmelkior wrote:Privatno plaćam sat klavira za svoj vlastiti gušt. Dogovorio sam satnicu 100 kn /sat. Profesorica je mlada i zgodna, radi u jednoj glazbenoj školi u Zagrebu, izvan redovne nastave zaradi na entuzijastima kao što sam ja. Dogovorimo se kad imam vremena; jednom do dva puta tjedno, ukupno tri sata poduke. Cura završila Akademiju u Beču, profesor joj bio Ivo Pogorelić, sjajna pedagoginja. Osim toga, ima vlastiti bend s kojim nastupa što po Beču, što po Sloveniji. Pravo znanje košta.melkior wrote:
Pardon, nisam bio dovoljno precizan. Dakle, 1000 eura mjesečne plaće za učitelja/profesora u privatnoj školi.
2015-08-09
u americi su nastavnici a I studenti preko 90% lijevo orjentiranimelkior wrote:Država je samo još jedna korporacija u nizu, ali korporacija u kojoj ja radim bolje stoji i ima bolju budućnost nego država.prckov wrote:vamo su skole postale indoktrinacijske fabrikemelkior wrote:Ok, još toliko nismo napredni, ali koliko se srozalo javno obrazovanje u Hrvatskoj vidi se po količini potrebnih instrukcija koje djeca redovito uzimaju da bi uspješno položila maturu ili prijemni na fakultetu. Ono što je u moje vrijeme bilo više iznimka nego pravilo, danas je postalo sveprisutno rašireno. Ma goni to u kurac. To ti dođe kao javno zdravstvo: čekaš kontrolu za redovni pregled 6 mjeseci u javnoj bolnici (ili možeš u privatnu ordinaciju već sutra). Nek mi država vrati razliku između bruto i neto plaće. Jedini javni trošak koji priznajem je policija i vojska. Čak ni pravosuđe kao opravdani trošak ne, jer nisu tu sudovi zbog mene, već zbog države koja hoće imati monopol vlasti i red i mir. Meni ne treba sud da mi uvede pravdu, dapače, sud mi tu može biti samo smetnja. Provalnika koji mi upadne u kuću mogu i sam riješiti trajno vlastitim alatom uz zaradu pogrebnog poduzeća, država tu samo smeta.prckov wrote:a nece ti kupci platit da im predajes teoriju lezbijskog plesa
novinari koji pisu o ekonomiji su 96% ljevicari a onih 4% su malo desno od centra
stvar je da je leftardluk izaso iz skola u korporacije, kulturu I politiku, jer se godinama indoktriniraju generacije ucenika
to su ti drzavne skole proizvele
ko kad nema odgovornosti prema nikom
2014-04-19
melkiore kupi klavir od mene.
neki stenli, tenvej onak ne uklapa mi se s telkom.
služi ko stalak za lajnu i plazmu.
kak je uglazbljen ne znam. zadnji put je sviro panonac s guzisom svoje ženske.
susjedi se nije svidjelo. ženska malo previsoke tonove puštala, a panonac fakat nema sluha.
susjedi se nije svidjelo. ženska malo previsoke tonove puštala, a panonac fakat nema sluha.
2014-12-30
pitaj je mala bil se ti udalamelkior wrote:Možda, ali ova je imala iskustva u radu s djecom s posebnim potrebama, a ja sebe percipiram kao dijete s posebnom potrebomprckov wrote:ovdje si mogo nac I za 60-70 kunamelkior wrote:Iskreno, mislio sam da će biti skuplja. 100 kn je dobar kompromis za oboje, cijenu smo odredili dogovorno.prckov wrote:puno joj placasmelkior wrote:
Privatno plaćam sat klavira za svoj vlastiti gušt. Dogovorio sam satnicu 100 kn /sat. Profesorica je mlada i zgodna, radi u jednoj glazbenoj školi u Zagrebu, izvan redovne nastave zaradi na entuzijastima kao što sam ja. Dogovorimo se kad imam vremena; jednom do dva puta tjedno, ukupno tri sata poduke. Cura završila Akademiju u Beču, profesor joj bio Ivo Pogorelić, sjajna pedagoginja. Osim toga, ima vlastiti bend s kojim nastupa što po Beču, što po Sloveniji. Pravo znanje košta.
onda mozda ti bude dzabe
2014-04-19
Ideologija je jedno, a život je drugo. Hrvatska povijest je nakupina propalih ideologija i ekonomskih doktrina.prckov wrote:u americi su nastavnici a I studenti preko 90% lijevo orjentiranimelkior wrote:Država je samo još jedna korporacija u nizu, ali korporacija u kojoj ja radim bolje stoji i ima bolju budućnost nego država.prckov wrote:vamo su skole postale indoktrinacijske fabrikemelkior wrote:Ok, još toliko nismo napredni, ali koliko se srozalo javno obrazovanje u Hrvatskoj vidi se po količini potrebnih instrukcija koje djeca redovito uzimaju da bi uspješno položila maturu ili prijemni na fakultetu. Ono što je u moje vrijeme bilo više iznimka nego pravilo, danas je postalo sveprisutno rašireno. Ma goni to u kurac. To ti dođe kao javno zdravstvo: čekaš kontrolu za redovni pregled 6 mjeseci u javnoj bolnici (ili možeš u privatnu ordinaciju već sutra). Nek mi država vrati razliku između bruto i neto plaće. Jedini javni trošak koji priznajem je policija i vojska. Čak ni pravosuđe kao opravdani trošak ne, jer nisu tu sudovi zbog mene, već zbog države koja hoće imati monopol vlasti i red i mir. Meni ne treba sud da mi uvede pravdu, dapače, sud mi tu može biti samo smetnja. Provalnika koji mi upadne u kuću mogu i sam riješiti trajno vlastitim alatom uz zaradu pogrebnog poduzeća, država tu samo smeta.prckov wrote:a nece ti kupci platit da im predajes teoriju lezbijskog plesa
novinari koji pisu o ekonomiji su 96% ljevicari a onih 4% su malo desno od centra
stvar je da je leftardluk izaso iz skola u korporacije, kulturu I politiku, jer se godinama indoktriniraju generacije ucenika
2015-08-09
ok, moram icmelkior wrote:Ideologija je jedno, a život je drugo. Hrvatska povijest je nakupina propalih ideologija i ekonomskih doktrina.prckov wrote:u americi su nastavnici a I studenti preko 90% lijevo orjentiranimelkior wrote:Država je samo još jedna korporacija u nizu, ali korporacija u kojoj ja radim bolje stoji i ima bolju budućnost nego država.prckov wrote:vamo su skole postale indoktrinacijske fabrikemelkior wrote:
Ok, još toliko nismo napredni, ali koliko se srozalo javno obrazovanje u Hrvatskoj vidi se po količini potrebnih instrukcija koje djeca redovito uzimaju da bi uspješno položila maturu ili prijemni na fakultetu. Ono što je u moje vrijeme bilo više iznimka nego pravilo, danas je postalo sveprisutno rašireno. Ma goni to u kurac. To ti dođe kao javno zdravstvo: čekaš kontrolu za redovni pregled 6 mjeseci u javnoj bolnici (ili možeš u privatnu ordinaciju već sutra). Nek mi država vrati razliku između bruto i neto plaće. Jedini javni trošak koji priznajem je policija i vojska. Čak ni pravosuđe kao opravdani trošak ne, jer nisu tu sudovi zbog mene, već zbog države koja hoće imati monopol vlasti i red i mir. Meni ne treba sud da mi uvede pravdu, dapače, sud mi tu može biti samo smetnja. Provalnika koji mi upadne u kuću mogu i sam riješiti trajno vlastitim alatom uz zaradu pogrebnog poduzeća, država tu samo smeta.
sve lijeve ideologe treba isutat
2014-04-19
Imam klavir doma, još od vremena kad mi je sestra završila muzičku školu...ja budala talentiran ali se nisam kao klinac htio zajebavati s notama nego onako, po sluhu...pa sad ispada da po sluhu sviram složene kompozicije na razini 6. razreda osnovne muzičke škole, a istodobna mi je potkovanost glazbene teorije na razini 3. ili 4. razreda osnovne muzičke škole...veber wrote:melkiore kupi klavir od mene.
2015-08-09
Dosta smo razgovarali nevezano za glazbu, imam dojam da smo kompatibilni, ali ne želim narušavati odnos profesor - učenik. Barem ne još, makar mi se čini dami povremeno pošalje kakav skriveni signal, a možda sam samo umislio Kako god bilo, neću narušavati postojeću dinamiku odnosa niti njen autoritet, a što će vrijeme donijeti, nemam pojma.prckov wrote:pitaj je mala bil se ti udalamelkior wrote:Možda, ali ova je imala iskustva u radu s djecom s posebnim potrebama, a ja sebe percipiram kao dijete s posebnom potrebomprckov wrote:ovdje si mogo nac I za 60-70 kunamelkior wrote:Iskreno, mislio sam da će biti skuplja. 100 kn je dobar kompromis za oboje, cijenu smo odredili dogovorno.prckov wrote:
puno joj placas
onda mozda ti bude dzabe
2015-08-09
meni je klavir super u dnevnoj. na njemu tv i linija.
gurnul sam ga do zida jer su djeca voljela lupat po tipkama.
a, kao što natipkah panonac u svojim seksualnim eskapadama sjebao jednu povisilicu.
vidim da i mačka voli pajkit na polituri.
a, kao što natipkah panonac u svojim seksualnim eskapadama sjebao jednu povisilicu.
2014-12-30
Kultura je jedini mogući bijeg protiv mučne svakodnevice, ali i protest protiv ispraznosti i površnosti društva i vremena u kojem živimo. Dobra knjiga i/ili Bachov preludij je ono što mi doslovce spašava život i dušu.veber wrote:meni je klavir super u dnevnoj. na njemu tv i linija.
2015-08-09
Uostalom, u svijetu budućnosti u kojem će roboti preuzeti ako ne sve, a onda većinu dosadašnjih poslova koje sada odrađuju ljudi, za ljude će ostati visoko kreativna zanimanja i za sad, barem još neko vrijeme - intelektualne usluge. Industrija se robotizira, medicina se robotizira, ali društvo se dugoročno dehumanizira, stoga će umjetnost u budućnosti biti jedna od rijetkih oaza/područja djelatnosti u kojima će čovjek moći biti čovjek u punom smislu riječi. Osim toga, glazba je i transcendencija i igra, i filozofija i život. I hrana i zabava.
2015-08-09
pa da nismo industriju robotizirali ja bi sada s crvenim razvlačio kablove po somboru.
stav ti je ko i onih srba u britaniji koji nisu htjeli radit pa su zatukli šivaće mašine umjesto hrvata koji su ih proizvodili.
ko i oktava. umjesto da je trojanka po tri.
zato ovo smilje i bosilje zavija jer im nitko nije objasnio oktavu.
stav ti je ko i onih srba u britaniji koji nisu htjeli radit pa su zatukli šivaće mašine umjesto hrvata koji su ih proizvodili.
2014-12-30
veber-
2014-12-30
Pa, ja ne razbijam tehniku...našao sam svoj put.veber wrote:pa da nismo industriju robotizirali ja bi sada s crvenim razvlačio kablove po somboru.
2015-08-09
Čim joj je prvi put odgovorio na temu, ali to postaje vidljivo tek tamo po pravo u 1.24 minuti...Inače, nisam baš slušatelj Hausera...veber wrote:u kojem dijelu je hauser odsvirao campabillici da joj je mila?
2015-08-09
nisam ni rekao da razbijaš.
muzika je u biti hexadecimalna.
meni će svaki robot zasvirat.
samo postoje razlike.
ja ne mogu udahnut ono kaj se zove duša.
jer nije svaka izvedba ista.
muzika je u biti hexadecimalna.
meni će svaki robot zasvirat.
samo postoje razlike.
ja ne mogu udahnut ono kaj se zove duša.
jer nije svaka izvedba ista.
2014-12-30
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Tbilisi, Gruzija - Nije gotovo dok sve nije gotovo.
» Da li je ipak moguć preokret?HNS-ovac:'Nije još ništa gotovo'
» J. Čelan: Gotovo da nema te ljevičarske "ikone" koja nije krivotvorena
» Objavljena mapa, Italija do Boke Kotorske, "ništa nije gotovo"
» KRŠĆANSKI PROROCI VIČU: ‘Nije gotovo! Trump će biti predsjednik SAD-a i šokirat će svijet’
» Da li je ipak moguć preokret?HNS-ovac:'Nije još ništa gotovo'
» J. Čelan: Gotovo da nema te ljevičarske "ikone" koja nije krivotvorena
» Objavljena mapa, Italija do Boke Kotorske, "ništa nije gotovo"
» KRŠĆANSKI PROROCI VIČU: ‘Nije gotovo! Trump će biti predsjednik SAD-a i šokirat će svijet’
Page 5 of 7