Marcellus:Pristojni ljudi nisu bili u Vukovaru ni 1991
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Marcellus:Pristojni ljudi nisu bili u Vukovaru ni 1991
https://priznajem.hr/novosti/hrvatska/marcel-holjevac-pristojni-ljudi-nisu-bili-u-vukovaru-ni-91/104315/
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Marcellus:Pristojni ljudi nisu bili u Vukovaru ni 1991
odlicna kolumna marcellusa..
2015-09-08
Zoran Milanović je pred nekoliko dana izjavio da u koloni sjećanja „naprosto nema mjesta za pristojne ljude“. U bilo kojoj drugoj državi, takva bi izjava zapečatila karijeru političara koji bi je izrekao: Ne u Hrvatsko
potkopao si ga i to debelo
ne bojiš se lijevih ??
potkopao si ga i to debelo
ne bojiš se lijevih ??
immortal-
2014-04-16
pa gledano marcelus je u svemu u pravu...dok su 'pritojni decki' ili jos bolje reci pobjegulje,minhen bojna cohali jaja i ispijali sampanjce u londonu,parizu ili gdjke li vec...decki od 18,19 godina a i neki maloljetni su hrabro stupali u redove zng-a...pa i policije..djeca mahom sljakera,seljaka...a i bilo ej ponekog iz visokostojecih obitelji koji su imali savjest
2015-09-08
vuksadinare wrote:pa gledano marcelus je u svemu u pravu...dok su 'pritojni decki' ili jos bolje reci pobjegulje,minhen bojna cohali jaja i ispijali sampanjce u londonu,parizu ili gdjke li vec...decki od 18,19 godina a i neki maloljetni su hrabro stupali u redove zng-a...pa i policije..djeca mahom sljakera,seljaka...a i bilo ej ponekog iz visokostojecih obitelji koji su imali savjest
a slabo, pa lijepo je milanović još 2015 reko da on nije nosio pušku jer je u rat išla samo fukara, bogati su ostali u uredima i na fakultetima
...je...ali prava cinjenica trebas imati muda da odes a ne biti jak na riejcima..'ja frajer ja mangup'...kad nema opasnosti..isao bi i milanovic ali mudica..mudica...treba izlpzitivatri..a oni koji su na rijeciam jaki u tim trenucima nigdje ih ne vidis..magla...ono..'ja studiram'..'otac bolestan'..',moram po sestru u london'...na kraju nakon dvajs godina seru tipa kao ono fol..'mi pristojni'..i slicno..reci care nisam imao muda..nije za svakog bila puska...a ne ukopavati se idiotskim izjavamamarcellus wrote:vuksadinare wrote:pa gledano marcelus je u svemu u pravu...dok su 'pritojni decki' ili jos bolje reci pobjegulje,minhen bojna cohali jaja i ispijali sampanjce u londonu,parizu ili gdjke li vec...decki od 18,19 godina a i neki maloljetni su hrabro stupali u redove zng-a...pa i policije..djeca mahom sljakera,seljaka...a i bilo ej ponekog iz visokostojecih obitelji koji su imali savjest
a slabo, pa lijepo je milanović još 2015 reko da on nije nosio pušku jer je u rat išla samo fukara, bogati su ostali u uredima i na fakultetima
2015-09-08
vuksadinare wrote:odlicna kolumna marcellusa..
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
jebate,pa gori ste od boraca nakon WW2...jesus,pa ovo je ocito ispiranje ono malo mozga sto je glupoj teladi jos ostalo..
Unutarnji vanjski neprijatelji ruju protiv tekovina obrambenog rata....kako se povijest ponavlja..
Unutarnji vanjski neprijatelji ruju protiv tekovina obrambenog rata....kako se povijest ponavlja..
Guest- Guest
A da se uhvatite posela??..bude vam puno bolje a nesh i nuzput zaradite..bit ce te zadovoljni..
Guest- Guest
kaj tebe grebe..ti si bil u domovinskom ratu i trebao bi prvi zokiju pljunit u lice sto prica bedastoce..on 'pristojan'..i 'fin'..a sam sebe je hvalio kako je bio kvartovski mangup,štemer...a znam deckiju iz trnja brdo..jer mi je bio susjedni kvart i bormes ga nitko nikad nije vidio u štemerstvu,frci i manguparijama...pravi trnjaski mangupi i stemeri kazuda zokija su prvi put vidjeli na tv a da uopce ga se ne mogu sjetiti iz kvarat i je'l tam neka faca bio..pismejker wrote:jebate,pa gori ste od boraca nakon WW2...jesus,pa ovo je ocito ispiranje ono malo mozga sto je glupoj teladi jos ostalo..
2015-09-08
Fuk...pazi pazljivo...Kud sam bio Kreten,ali ono vrhunska klasa,pa sam bio spreman izginuti ZA STO U BITI?,kud sam izgubio godina radi toga sranja,sjebo svoje privatne interese,i kao da to nije doboljno,sad bih josh trebao gubiti vrijeme i zivce na BILO KOJE KRETENSKE POLITICKE GARNITURE,i navijati za neku,DOK ONI OCITO,lansiraju ovakve teme glupoj teladi,koja ce opet se baviti prizmenim stvarima,ne misleci kako u biti zive kao stoka,ne kao gradjani puni samopostivanja,zahtijevajuci od vlasti,kojagod bila ,DA NESTO NAPOKON UCINI ZA TU NAPACENU DRZAVU I LJUDE...vuksadinare wrote:kaj tebe grebe..ti si bil u domovinskom ratu i trebao bi prvi zokiju pljunit u lice sto prica bedastoce..on 'pristojan'..i 'fin'..a sam sebe je hvalio kako je bio kvartovski mangup,štemer...a znam deckiju iz trnja brdo..jer mi je bio susjedni kvart i bormes ga nitko nikad nije vidio u štemerstvu,frci i manguparijama...pravi trnjaski mangupi i stemeri kazuda zokija su prvi put vidjeli na tv a da uopce ga se ne mogu sjetiti iz kvarat i je'l tam neka faca bio..pismejker wrote:jebate,pa gori ste od boraca nakon WW2...jesus,pa ovo je ocito ispiranje ono malo mozga sto je glupoj teladi jos ostalo..
etoc,nadam se da sam sad bio jasniji gledeeemog prvog posta..
Guest- Guest
Ono što jedino čudi je da Hrvati nikad nisu imali premijera koji je aktivno sudjelovao u ratu, da sustavno biramo Sanadere i Milanoviće, “građevine” i Plenkoviće. No zapravo niti to ne čudi: Mi radije biramo pristojne ljude.
Ne samo premijera. Ovom nabrajanju nedostaju i druga dva pristojna precjednička kandidata, mesareva kći i pjevac.
Koliko znam i oni su u vrijeme rata pristojno bili negdje drugdje... iza neke zavjese. :)
Ne samo premijera. Ovom nabrajanju nedostaju i druga dva pristojna precjednička kandidata, mesareva kći i pjevac.
Koliko znam i oni su u vrijeme rata pristojno bili negdje drugdje... iza neke zavjese. :)
Guest- Guest
Sami ste krivi.
Gdje su heroji Dom.rata??? Zašto se nikada u HR nije gajio kult heroja,već kult mučenika i žrtvi???
Tako kad se govori o nekom hrvatskom palom ratniku,nitko ne spominje njegove pothvate,ni koliko je neprijatelja ubio(ne daj Bože) ni koliko je tenkova uništio,nego samo kako je jadan nastradao tu i tu(Bože daj mu vječni pokoj,uzmite ga anđeli,jadnoga pred lice Božje)kao da je neko brižno dijete poginulo u saobraćajki,a ne da se radi o palom vojniku.
Umjesto da se na pobjedi izgradi kult heroja i heroizma (a bilo ih je napretek) mi smo u prvi red gurali krunice i križeve,a umjesto poginulih boraca (pa i sam naziv borac zamijenjen je nekakvom nespretnom izvedenicom branitelj) kao najzaslužnije nabrajalo se HDZ, Crkvu i nekakvu iseljenu Hrvatsku.
Prijedlozi da se uvede zvanje heroja Dom.rata već je od prvih pokušaja odbijen i danas naša djeca ne znaju ni ki je bil Zadro,a kamo li Gavran, Pauk itd.
Djeca i mladež se danas na priče o ratu smiju,a nerijetki i sprdaju,čemu sam bio svjedok nebrojeno puta,kad se neki matori pijanac pokušava ubaciti u neko mlađe društvo sa ratnim pričama.
Zasluge ste pripisali sami sebi(obraćam se Kaptolu i HDZ-u)a one najzaslužnije ste bacili u kut.
Milanović i Kenwood Kenon su tu nebitni.
Gdje su heroji Dom.rata??? Zašto se nikada u HR nije gajio kult heroja,već kult mučenika i žrtvi???
Tako kad se govori o nekom hrvatskom palom ratniku,nitko ne spominje njegove pothvate,ni koliko je neprijatelja ubio(ne daj Bože) ni koliko je tenkova uništio,nego samo kako je jadan nastradao tu i tu(Bože daj mu vječni pokoj,uzmite ga anđeli,jadnoga pred lice Božje)kao da je neko brižno dijete poginulo u saobraćajki,a ne da se radi o palom vojniku.
Umjesto da se na pobjedi izgradi kult heroja i heroizma (a bilo ih je napretek) mi smo u prvi red gurali krunice i križeve,a umjesto poginulih boraca (pa i sam naziv borac zamijenjen je nekakvom nespretnom izvedenicom branitelj) kao najzaslužnije nabrajalo se HDZ, Crkvu i nekakvu iseljenu Hrvatsku.
Prijedlozi da se uvede zvanje heroja Dom.rata već je od prvih pokušaja odbijen i danas naša djeca ne znaju ni ki je bil Zadro,a kamo li Gavran, Pauk itd.
Djeca i mladež se danas na priče o ratu smiju,a nerijetki i sprdaju,čemu sam bio svjedok nebrojeno puta,kad se neki matori pijanac pokušava ubaciti u neko mlađe društvo sa ratnim pričama.
Zasluge ste pripisali sami sebi(obraćam se Kaptolu i HDZ-u)a one najzaslužnije ste bacili u kut.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Vidi se to i po spomenicima npr.
Evo jedan klasičan spomenik palim borcima NOB-a. Prkos,hrabrost,heroizam i pred puščanim cijevima. Gledatelj se divi junaštvu.
A evo i tipičnog spomenika palim u Dom.ratu. Obavezan križ,nigdje traga nekakvom junaštvu,nečemu što bi podiglo duh.
Evo jedan klasičan spomenik palim borcima NOB-a. Prkos,hrabrost,heroizam i pred puščanim cijevima. Gledatelj se divi junaštvu.
A evo i tipičnog spomenika palim u Dom.ratu. Obavezan križ,nigdje traga nekakvom junaštvu,nečemu što bi podiglo duh.
2014-04-22
zamisli tojastreb wrote:Sami ste krivi.
zasluge kaptola za rat ?
ajme majko
koje je to sranje, koja je to obrnuta logika, koja je to u startu loša ideja za ulazak u pogrešnu povijest
da nema jastreba i pisa
čovjek bi mislio da živi u zemlji debila
počevši od nounara marcelkija
čovjek bi mislio da živi u zemlji debila
počevši od nounara marcelkija
Ah, sudionici DR-a.
Predobar osjecaj.
A onda krene bitka, u najtezim situacijama na bojistu ostanu tek najbolji.
Tko nije dozivio nikada nece razumjeti.
Predobar osjecaj.
A onda krene bitka, u najtezim situacijama na bojistu ostanu tek najbolji.
Tko nije dozivio nikada nece razumjeti.
dijagram-
2015-08-09
Ma i nije tu samo NOB u pitanju. Evo imamo veličanstveni spomenik M.Gupcu i seljacima pobijenim u seljačkoj buni.
Evo. Nigdje kuknjave za pobijenim seljacima i nigdje oplakivanje mučeništva Matije Gupca. Naprotiv,Gubec se prikazuje uspravan i prokosan.
Sreća pa je spomenik Gupcu i Buni napravljen prije 90-te,inače bi ondje Gubec bio prikazan kao nekakav jadni i bedasti Dudek.
Evo. Nigdje kuknjave za pobijenim seljacima i nigdje oplakivanje mučeništva Matije Gupca. Naprotiv,Gubec se prikazuje uspravan i prokosan.
Sreća pa je spomenik Gupcu i Buni napravljen prije 90-te,inače bi ondje Gubec bio prikazan kao nekakav jadni i bedasti Dudek.
2014-04-22
dakle ovakav debilizam
očito ..škole u strajku
marcelko napao milanovića da je pristojan
iako, pazi ovo..svi naši premjeri pristojni ljudi
jebomupas .l.milanović isto premjer
ali je valjda najpristojniji
i
tako ..crodebilizam
ma stići ćemo ameriku, draga kolinda nas vodi tamo sigurnim korakom
očito ..škole u strajku
marcelko napao milanovića da je pristojan
iako, pazi ovo..svi naši premjeri pristojni ljudi
jebomupas .l.milanović isto premjer
ali je valjda najpristojniji
i
tako ..crodebilizam
ma stići ćemo ameriku, draga kolinda nas vodi tamo sigurnim korakom
Čak ni Franji Tuđmanu ne znaju napraviti spomenik.
Umjesto da ga prikažu kao nekog vođu,da iz tog spomenika nešto zveči i odjekuje...Ne,od Franceka prave karikatuire.
Da Tuđman oživi on bi te svoje prikaze prvi miniral.
Umjesto da ga prikažu kao nekog vođu,da iz tog spomenika nešto zveči i odjekuje...Ne,od Franceka prave karikatuire.
Da Tuđman oživi on bi te svoje prikaze prvi miniral.
2014-04-22
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» 'Pristojni ljudi'
» Žele nove izbore,nisu složni a prepucavaju se ko mala djeca:'Mi smo bili prvi.Ne,mi smo bili prvi.'
» Bivši srpski nogometaš 1991.ratovao u Vukovaru
» Ceca se pravda da nije ovo ona 1991 u Vukovaru sa oruzjem ali...
» Nisu više ni četnici što su nekad bili
» Žele nove izbore,nisu složni a prepucavaju se ko mala djeca:'Mi smo bili prvi.Ne,mi smo bili prvi.'
» Bivši srpski nogometaš 1991.ratovao u Vukovaru
» Ceca se pravda da nije ovo ona 1991 u Vukovaru sa oruzjem ali...
» Nisu više ni četnici što su nekad bili
Page 1 of 6