Tečaj politički korektnog pišanja za muškarce
Page 12 of 12
Page 12 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Re: Tečaj politički korektnog pišanja za muškarce
Najviše volim kad me Bosanci i 'Ercegovci uče Hrvatski.
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Ličnu kartu,moliću!dzango wrote:Ja mislio glupson.jastreb wrote:Recimo policajac koji ide ili je išao na tečaj ili kurs nazivao se tečajac ili kursadžija.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
pa u hercegovini se govori najcisci knjizevni hrvatski jezik..:)marcus-t wrote:Najviše volim kad me Bosanci i 'Ercegovci uče Hrvatski.
2014-04-12
Ne govori se, ali Marko očito voli da mu Srbin propisuje pravopis.maggie13 wrote:pa u hercegovini se govori najcisci knjizevni hrvatski jezik..:)marcus-t wrote:Najviše volim kad me Bosanci i 'Ercegovci uče Hrvatski.
sto nisi nikad bio u Hercegovini?:PRegoč wrote:Ne govori se, ali Marko očito voli da mu Srbin propisuje pravopis.maggie13 wrote:pa u hercegovini se govori najcisci knjizevni hrvatski jezik..:)marcus-t wrote:Najviše volim kad me Bosanci i 'Ercegovci uče Hrvatski.
2014-04-12
Književni se jezik nigdje ne govori, a osobito ne najčišći. Spomenimo samo da su Hercegovci ikavci, da im manjka o u perfektu te da pogrješno naglašuju.maggie13 wrote:sto nisi nikad bio u Hercegovini?:PRegoč wrote:Ne govori se, ali Marko očito voli da mu Srbin propisuje pravopis.maggie13 wrote:pa u hercegovini se govori najcisci knjizevni hrvatski jezik..:)marcus-t wrote:Najviše volim kad me Bosanci i 'Ercegovci uče Hrvatski.
Poglešno.maggie13 wrote:pa u hercegovini se govori najcisci knjizevni hrvatski jezik..:)marcus-t wrote:Najviše volim kad me Bosanci i 'Ercegovci uče Hrvatski.
Najčišće se govori na Kordunu,i to u Slunju i okolici.
2014-04-22
Nigdje se ne govori najčišće, svatko govori svojim narječjem.
Mislio sam reći najbliže između lokalnog narječja i književnog govora.Regoč wrote:Nigdje se ne govori najčišće, svatko govori svojim narječjem.
2014-04-22
Regoč wrote:Književni se jezik nigdje ne govori, a osobito ne najčišći. Spomenimo samo da su Hercegovci ikavci, da im manjka o u perfektu te da pogrješno naglašuju.maggie13 wrote:sto nisi nikad bio u Hercegovini?:PRegoč wrote:Ne govori se, ali Marko očito voli da mu Srbin propisuje pravopis.maggie13 wrote:pa u hercegovini se govori najcisci knjizevni hrvatski jezik..:)marcus-t wrote:Najviše volim kad me Bosanci i 'Ercegovci uče Hrvatski.
Nisu ikavci...Livno, Duvno da. Hercegovina ne
hercegovina..istocna i zapadna:)jastreb wrote:Poglešno.maggie13 wrote:pa u hercegovini se govori najcisci knjizevni hrvatski jezik..:)marcus-t wrote:Najviše volim kad me Bosanci i 'Ercegovci uče Hrvatski.
Najčišće se govori na Kordunu,i to u Slunju i okolici.
Samo sto je u zapadnoj govor ikavica (ne jezik),sto je i regocha zbunilo..:)
2014-04-12
Nije me zbunilo, znam za tu razliku. Činjenica je da nam se književni jezik zasniva na istočnohercegovačkom govoru, no ima nadgradnju koja ga odvaja od njegove osnovice. E, sad, da se u Mostaru govori sličnije književnom jeziku negoli u Brodu, Sisku ili Bjelovaru, ne bih tvrdio. Ipak bi trebalo provesti istraživanje.
Najčišći hrvatski književni jezik se govori u okolici Tršića.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 12 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Malo politički nekorektnih vijesti iz politički korektne Australije
» Malo pišanja po Radi
» New York ukida zabranu pišanja na ulici...
» slučaj pišanja na javnom mjestu i 150 kn kazne završen nakon 4 godine sudovanja...
» Tečaj krojenja i šivanja
» Malo pišanja po Radi
» New York ukida zabranu pišanja na ulici...
» slučaj pišanja na javnom mjestu i 150 kn kazne završen nakon 4 godine sudovanja...
» Tečaj krojenja i šivanja
Page 12 of 12