PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU
Page 8 of 22
Page 8 of 22 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 15 ... 22
Re: PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU
vergin most, ali tek od 1700 na ovamo... do tad ga nikako nisu zvali...vuksadinare wrote:zvali su ga most kod vrgejastreb wrote:Pa baš su stari ljudi govorili Brioni.vuksadinare wrote:
jeno je sto je bilo sluzbeno a drugo sto su govorili nasi stari i ljudi prije nas...stari zagrepcani npr kao i splicani uvijek su govorili dosta izvornih rijeci...poput šparta umjesto sparte...umjesto kora kruha..šnita...umjesto brioni brijuni...umjesto dres govorili su šorc...itd..itd...
Šorts nije isto što i dres. Dres je majica,a šorts su hlačice.
Brijuni su "nastali" 90-tih.
Još ćeš reći da su stari ljudi Vrginmost zvali Gvozd.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Da,a Knin je Zvonigrad.vuksadinare wrote:
zvali su ga most kod vrge
jeba ga pas,90-tih je izlazio jedan ustaški list,koji se zvao Hrvatski vjesnik,a uređivao ga je neki Šekulin,koji je nagovjestio da će poslije oslobođenja Kninu promijeniti ime u Zvonigrad,jer Knin asocira na Srbe.
Bože,idiota.
Pitam se samo da je to prošlo,koliko bi vas dešnjaka tu štupidnu ideju podržavalo???
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
pa to se slažem... petrova gora je gora znamo čija i koga.... i tko sa njom apsolutno nikakve veze nema... i da, ndh nije mjenjala ime, nije se ni trebalo mijenjati ali jebiga kad su neki partizani i komunistihtjeli bit veći ustaše od ustašajastreb wrote:Kako ga nije bilo.michaellcmacha wrote:
nisu ga zvali ni vrginmost, jer ga nije bilo kad su bili stari ljudi...
Pa Pavelić je 1941. u Vrginmostu držao jednu bojnu i nije mu na pamet padalo mijenjati mu ime.
Kako sada Gvozd? Gvozd je nekadašnji naziv za Petrovu goru.
2015-08-08
Ok,tu se slažemo,ali onda čemu mijenjati Banija u Banovina???michaellcmacha wrote:pa to se slažem... petrova gora je gora znamo čija i koga.... i tko sa njom apsolutno nikakve veze nema... i da, ndh nije mjenjala ime, nije se ni trebalo mijenjati ali jebiga kad su neki partizani i komunistihtjeli bit veći ustaše od ustašajastreb wrote:Kako ga nije bilo.michaellcmacha wrote:
Pa Pavelić je 1941. u Vrginmostu držao jednu bojnu i nije mu na pamet padalo mijenjati mu ime.
Pričao sam sa masu Hrvata i Srba sa Banije i kažu mi da od kako oni pamte da se zvalo Banija.
2014-04-22
pa dobro moglo se promijeniti ali i nije moralo... oba naziva su isključivo hrvatska...nemaju nikakve veze sa srbimajastreb wrote:Ok,tu se slažemo,ali onda čemu mijenjati Banija u Banovina???michaellcmacha wrote:pa to se slažem... petrova gora je gora znamo čija i koga.... i tko sa njom apsolutno nikakve veze nema... i da, ndh nije mjenjala ime, nije se ni trebalo mijenjati ali jebiga kad su neki partizani i komunistihtjeli bit veći ustaše od ustašajastreb wrote:Kako ga nije bilo.michaellcmacha wrote:
Pričao sam sa masu Hrvata i Srba sa Banije i kažu mi da od kako oni pamte da se zvalo Banija.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
znamo s kim ti možeš doći u doticajjastreb wrote:Ok,tu se slažemo,ali onda čemu mijenjati Banija u Banovina???michaellcmacha wrote:pa to se slažem... petrova gora je gora znamo čija i koga.... i tko sa njom apsolutno nikakve veze nema... i da, ndh nije mjenjala ime, nije se ni trebalo mijenjati ali jebiga kad su neki partizani i komunistihtjeli bit veći ustaše od ustašajastreb wrote:Kako ga nije bilo.michaellcmacha wrote:
Banovina je izvorno, a banija nastala govornom promjenom naziva
kao što mnoge stvari i imena nazivaju drugim imenom
immortal-
2014-04-16
Kad dodaš "je" na početku, onda ispadne "jebanija", a to se srpski, zato smo promijenili.
crvenkasti-
2014-04-17
Kao što npr?mortal wrote:znamo s kim ti možeš doći u doticajjastreb wrote:michaellcmacha wrote:jastreb wrote:michaellcmacha wrote:
Banovina je izvorno, a banija nastala govornom promjenom naziva
kao što mnoge stvari i imena nazivaju drugim imenom
https://www.hrt.hr/218839/sladana-bukovac/kako-su-mi-ukrali-baniju
Pročitaj članak. Piše ga Hrvatica. I neka te njeno ime,Slađa,ne zavara.
I sjeti se pok.Gordana Lederera. Njegov dokumentarac zvao se Banijska ratna praskozorja,a ne banovinska.
2014-04-22
Gnječ wrote:kaya wrote:Gnjecolo :), gnjec jesi ti talijan?
jesam ali nisam samo to imam još tri plus ovu talijansku znači 4. RH nije među njima a ni RS. ni Slo ni išta sa podrućja SFRJ. tako da odmah skratimo nebuloze. i da skratimo još više ništa slavenskog kod mene nema. neću reći dalje ništa jer takve podatke ne iznosim javno a i da iznesem opet mi nitko ne bi vjerovao tako da let's take a brake.
Zašto ne želiš biti Hrvat?
To je baš lijepo. I nije uopće teško.
Last edited by crvenkasti on 29/5/2019, 07:30; edited 1 time in total
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Gnječ wrote:kaya wrote:Gnjecolo :), gnjec jesi ti talijan?
jesam ali nisam samo to imam još tri plus ovu talijansku znači 4. RH nije među njima a ni RS. ni Slo ni išta sa podrućja SFRJ. tako da odmah skratimo nebuloze. i da skratimo još više ništa slavenskog kod mene nema. neću reći dalje ništa jer takve podatke ne iznosim javno a i da iznesem opet mi nitko ne bi vjerovao tako da let's take a brake.
samo dišeš
crvenkasti-
2014-04-17
Pa i Srbin je biti lijepo,ali teško.crvenkasti wrote:Gnječ wrote:kaya wrote:Gnjecolo :), gnjec jesi ti talijan?
Ima jedna anegdota iz života nar.heroja Filipa Kljajića-Fiće.
kao komunista bio je prije rata hapšen i mučen od moharhofašističke velikosrpske policije.
Jednom prilikom dok su ga mučili agenti policije u Beogradu,mučitelj mu je rekao:"Teško je biti Srbin?!"
A Fićo mu je rekao "Jeste,ali je lijepo!"
2014-04-22
michaellcmacha wrote:evo kaya ti je gore lijepo objasnila, moraš biti hrvat ili bar politički hrvat, i nikako ne biti protiv hrvatske državnosti jer to dvoje su obilježja oko kojih nema rasprave i ako si u suprotnosti s to dvoje najebat ćeš kako god i kad god... hrvati nisu fašisti, nisu ni nacisti, ali se nedaju nikom zajebavati i unatoč visokom pragu tolerancije na maltretiranje,, kad im prekipi onda nije dobro... usput nije zgoreg a da se ne primijeti da je hrvatska multietnička ali sa skoro pa pravom dozom mjere... sve u granicama normale tak da danas sutra ne bi trebalo biti velikih problema...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:pa to smo apsolvirali... lijepo si nam ti kao pravi ortodoksni fašista pojasnio da je istra oduvijek bila talijanska, isto kak i rab, zadar, rijeka cres, lošinji...sve se slažem... moja primjedba sokolu je išla tragom njegove tvrdnje da su srbi pod fol vekovima ovdje prisutni, pri tom je prvenstveno aludirao na kontinentalni dio hrvatske i dublje zaobalje...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:
ma kojih srba... srba do 1680 i neke na hrvatskim prostorima nije bilo... to sokol baljezga onako reda radi tj srba radi...
ej komšija milicioner, Istra nije nikada bila hrvatski prostor.
fašisti su bili na vlasti samo neko vrijeme prije i poslije njih su bili i došli neki drugi koji nisu fašisti a kod vas su svo vrijeme na vlasti fašisti. jel tako milicioneru? tako je! jer što je ovo danas kod vas u Hrvatskoj nego nepatvoreni fašizam gdje moraš biti lojalni član stranke da bi mogao živjeti imati posao i sve ostalo? FAŠIZAM!
ali ja ni u ludilu ne želim biti hrvat a ni politički hrvat štagod ti to značilo neznam i kakva su vam to usrana obilježja oko kojih nema rasprave? ma hajde vidi luđaka čime se on bahati. jel si ti normalan jebote a miha jel si normalan vidim da si ti jako daleko od normale kao i većina rvata ili barem oni koji sebe nazivaju rvati.
vi ste hrvati hrpa smrdljivih govana ili kao što vam ameri tepaju junkyard dogs. vi ste fašisti i totalno ste mentalno poremećeni. oni koji su normalni bježe od vas rvat'na ko od kuge. i zapamti vi niste NIKOME nikakva vojna ugroza vas Italija pregazi u dva dana ko plitki potok!
vi imate veliku dozu tolerancije? pa vi ste NACIONALISTI TJ. ŠOVINISTI! a nacionalisti nemaju tolerancije prema nikome tko nije iz njihovog usranog čopora. vi ste tolerantni jer vas gazda amer čvsto drži na uzici jel tako junkyard dog?
Guest- Guest
vidim ti pucas od 'tolerancije'..svaka druga rijec psovka bogmaterisusjebo...zatim toljaga...zasjeda..spijunaza...ubio si se od 'tolerancije'..pila naopako u reziji usne stjepana gnjecaGnječ wrote:michaellcmacha wrote:evo kaya ti je gore lijepo objasnila, moraš biti hrvat ili bar politički hrvat, i nikako ne biti protiv hrvatske državnosti jer to dvoje su obilježja oko kojih nema rasprave i ako si u suprotnosti s to dvoje najebat ćeš kako god i kad god... hrvati nisu fašisti, nisu ni nacisti, ali se nedaju nikom zajebavati i unatoč visokom pragu tolerancije na maltretiranje,, kad im prekipi onda nije dobro... usput nije zgoreg a da se ne primijeti da je hrvatska multietnička ali sa skoro pa pravom dozom mjere... sve u granicama normale tak da danas sutra ne bi trebalo biti velikih problema...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:pa to smo apsolvirali... lijepo si nam ti kao pravi ortodoksni fašista pojasnio da je istra oduvijek bila talijanska, isto kak i rab, zadar, rijeka cres, lošinji...sve se slažem... moja primjedba sokolu je išla tragom njegove tvrdnje da su srbi pod fol vekovima ovdje prisutni, pri tom je prvenstveno aludirao na kontinentalni dio hrvatske i dublje zaobalje...Gnječ wrote:
ej komšija milicioner, Istra nije nikada bila hrvatski prostor.
fašisti su bili na vlasti samo neko vrijeme prije i poslije njih su bili i došli neki drugi koji nisu fašisti a kod vas su svo vrijeme na vlasti fašisti. jel tako milicioneru? tako je! jer što je ovo danas kod vas u Hrvatskoj nego nepatvoreni fašizam gdje moraš biti lojalni član stranke da bi mogao živjeti imati posao i sve ostalo? FAŠIZAM!
ali ja ni u ludilu ne želim biti hrvat a ni politički hrvat štagod ti to značilo neznam i kakva su vam to usrana obilježja oko kojih nema rasprave? ma hajde vidi luđaka čime se on bahati. jel si ti normalan jebote a miha jel si normalan vidim da si ti jako daleko od normale kao i većina rvata ili barem oni koji sebe nazivaju rvati.
vi ste hrvati hrpa smrdljivih govana ili kao što vam ameri tepaju junkyard dogs. vi ste fašisti i totalno ste mentalno poremećeni. oni koji su normalni bježe od vas rvat'na ko od kuge. i zapamti vi niste NIKOME nikakva vojna ugroza vas Italija pregazi u dva dana ko plitki potok!
vi imate veliku dozu tolerancije? pa vi ste NACIONALISTI TJ. ŠOVINISTI! a nacionalisti nemaju tolerancije prema nikome tko nije iz njihovog usranog čopora. vi ste tolerantni jer vas gazda amer čvsto drži na uzici jel tako junkyard dog?
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
vuksadinare wrote:vidim ti pucas od 'tolerancije'..svaka druga rijec psovka bogmaterisusjebo...zatim toljaga...zasjeda..spijunaza...ubio si se od 'tolerancije'..pila naopako u reziji usne stjepana gnjecaGnječ wrote:michaellcmacha wrote:evo kaya ti je gore lijepo objasnila, moraš biti hrvat ili bar politički hrvat, i nikako ne biti protiv hrvatske državnosti jer to dvoje su obilježja oko kojih nema rasprave i ako si u suprotnosti s to dvoje najebat ćeš kako god i kad god... hrvati nisu fašisti, nisu ni nacisti, ali se nedaju nikom zajebavati i unatoč visokom pragu tolerancije na maltretiranje,, kad im prekipi onda nije dobro... usput nije zgoreg a da se ne primijeti da je hrvatska multietnička ali sa skoro pa pravom dozom mjere... sve u granicama normale tak da danas sutra ne bi trebalo biti velikih problema...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:
pa to smo apsolvirali... lijepo si nam ti kao pravi ortodoksni fašista pojasnio da je istra oduvijek bila talijanska, isto kak i rab, zadar, rijeka cres, lošinji...sve se slažem... moja primjedba sokolu je išla tragom njegove tvrdnje da su srbi pod fol vekovima ovdje prisutni, pri tom je prvenstveno aludirao na kontinentalni dio hrvatske i dublje zaobalje...
hah jebote koji si ti degenerik to je za medicinsku ekspertizu već. odi se lječit jebotebog.mene optužuješ da nisam tolerantan? ne prema lopinama kriminalcima ustašama i ostalom šljamu nisam tolerantan. kao što ni policija nije tolerantna prema lopinama kriminalcima pa ih spizdi u tamnicu. što ne ideš prosvjedovat pred MUP i vikat policijonerima kako mogu bit tako netolerantni prema poštenim kriminalcima koji se muče sa kruh im svagdašnji kradući tuđi. ali zajebi MUP to su isto kriminalci. ali odi recimo u neku drugu normalnu državu pa prosvjeduj pred polizei i kaži im da nisu tolerantni prema lopinama i da im to ne valja trebaju bit tolerantni prema kriminalcima i još im pomoć držat lojtre kaj ne?
Guest- Guest
opet nisi nista shvatio...ti svakom prijetis i vrijeđas ovdje forumase pa cak i one sklone tebi...o tome se radi..a ne o lopovima,krimosima,policiji...Gnječ wrote:vuksadinare wrote:vidim ti pucas od 'tolerancije'..svaka druga rijec psovka bogmaterisusjebo...zatim toljaga...zasjeda..spijunaza...ubio si se od 'tolerancije'..pila naopako u reziji usne stjepana gnjecaGnječ wrote:michaellcmacha wrote:evo kaya ti je gore lijepo objasnila, moraš biti hrvat ili bar politički hrvat, i nikako ne biti protiv hrvatske državnosti jer to dvoje su obilježja oko kojih nema rasprave i ako si u suprotnosti s to dvoje najebat ćeš kako god i kad god... hrvati nisu fašisti, nisu ni nacisti, ali se nedaju nikom zajebavati i unatoč visokom pragu tolerancije na maltretiranje,, kad im prekipi onda nije dobro... usput nije zgoreg a da se ne primijeti da je hrvatska multietnička ali sa skoro pa pravom dozom mjere... sve u granicama normale tak da danas sutra ne bi trebalo biti velikih problema...Gnječ wrote:
hah jebote koji si ti degenerik to je za medicinsku ekspertizu već. odi se lječit jebotebog.mene optužuješ da nisam tolerantan? ne prema lopinama kriminalcima ustašama i ostalom šljamu nisam tolerantan. kao što ni policija nije tolerantna prema lopinama kriminalcima pa ih spizdi u tamnicu. što ne ideš prosvjedovat pred MUP i vikat policijonerima kako mogu bit tako netolerantni prema poštenim kriminalcima koji se muče sa kruh im svagdašnji kradući tuđi. ali zajebi MUP to su isto kriminalci. ali odi recimo u neku drugu normalnu državu pa prosvjeduj pred polizei i kaži im da nisu tolerantni prema lopinama i da im to ne valja trebaju bit tolerantni prema kriminalcima i još im pomoć držat lojtre kaj ne?
2015-09-08
Gnječ,nisi pratio prijašnju raspravu.
Kako Istrijani kažu i kako su stariji ljudi ondje govorili Brioni ili Brijuni?
2014-04-22
vuksadinare wrote:opet nisi nista shvatio...ti svakom prijetis i vrijeđas ovdje forumase pa cak i one sklone tebi...o tome se radi..a ne o lopovima,krimosima,policiji...Gnječ wrote:vuksadinare wrote:vidim ti pucas od 'tolerancije'..svaka druga rijec psovka bogmaterisusjebo...zatim toljaga...zasjeda..spijunaza...ubio si se od 'tolerancije'..pila naopako u reziji usne stjepana gnjecaGnječ wrote:michaellcmacha wrote:
evo kaya ti je gore lijepo objasnila, moraš biti hrvat ili bar politički hrvat, i nikako ne biti protiv hrvatske državnosti jer to dvoje su obilježja oko kojih nema rasprave i ako si u suprotnosti s to dvoje najebat ćeš kako god i kad god... hrvati nisu fašisti, nisu ni nacisti, ali se nedaju nikom zajebavati i unatoč visokom pragu tolerancije na maltretiranje,, kad im prekipi onda nije dobro... usput nije zgoreg a da se ne primijeti da je hrvatska multietnička ali sa skoro pa pravom dozom mjere... sve u granicama normale tak da danas sutra ne bi trebalo biti velikih problema...
ajd ti sad već kad si to reko nađi sve moje postove i dokaži da sam prijetio SVIM forumašima forumašicama i da sa SVAKOG SVAKU SVE forumaše forumašice vrijeđao.
nećeš naći jer to što ti govoriš je LAŽ. ja tu jebem majku uvijek vama istima vas nekoliko ustaških budaletina psihopata. i dalje ću vam jebat mater ne brini. ohoho da ću vam se vama nekolicini imbecila ustaških budaletina još najebat matere budi siguran.
Guest- Guest
jastreb wrote:Gnječ,nisi pratio prijašnju raspravu.
Brioni. bili i ostali i danas. nitko tu ne kaže za taj arhipelag Brijuni nego Brioni.
Guest- Guest
ok..meni ne smeta samo daj...ali kad si se u nekom prethodnom postu dotakao mog sina..samo jedno upozorenje..on ne voli prijetnje..uz to provozao bi te kroz sake koje su mu kao 'pola velebita'...b.t.w pokazao sam mu onaj tvj post..znas sto je rekao..'obozavam takve za predjelo'Gnječ wrote:vuksadinare wrote:opet nisi nista shvatio...ti svakom prijetis i vrijeđas ovdje forumase pa cak i one sklone tebi...o tome se radi..a ne o lopovima,krimosima,policiji...Gnječ wrote:vuksadinare wrote:vidim ti pucas od 'tolerancije'..svaka druga rijec psovka bogmaterisusjebo...zatim toljaga...zasjeda..spijunaza...ubio si se od 'tolerancije'..pila naopako u reziji usne stjepana gnjecaGnječ wrote:
ajd ti sad već kad si to reko nađi sve moje postove i dokaži da sam prijetio SVIM forumašima forumašicama i da sa SVAKOG SVAKU SVE forumaše forumašice vrijeđao.
nećeš naći jer to što ti govoriš je LAŽ. ja tu jebem majku uvijek vama istima vas nekoliko ustaških budaletina psihopata. i dalje ću vam jebat mater ne brini. ohoho da ću vam se vama nekolicini imbecila ustaških budaletina još najebat matere budi siguran.
2015-09-08
gnječ jebote al ti si se sam sa sobom posvađao... već jako jako dugo si bio na liniji antifašističkog razmišljanja sa jasnim odrednicama gdje je rezultat odricanja od suvereniteta, integriteta i jurisdikcije ustaša i ndh nad zadrom, otocima, rijekom i kvarnerom plus istra veleizdajnički čin, da bi siizašao sa tvrdnjama kako je to sve i bilo talijansko i da su to ustvari hrvati talijanima oteli... e jebiga sadi u tom logičkom sklopu ti nekom predbacuješ da je fašista... gle možda i je/sam, ali ti si nedvojbeno šizofrena osoba kojoj se koješta pobrkalo u glavi... i fašistoidnost ti također nije strana i to ona izvorna...
2015-08-08
vuksadinare wrote:ok..meni ne smeta samo daj...ali kad si se u nekom prethodnom postu dotakao mog sina..samo jedno upozorenje..on ne voli prijetnje..uz to provozao bi te kroz sake koje su mu kao 'pola velebita'...b.t.w pokazao sam mu onaj tvj post..znas sto je rekao..'obozavam takve za predjelo'Gnječ wrote:vuksadinare wrote:opet nisi nista shvatio...ti svakom prijetis i vrijeđas ovdje forumase pa cak i one sklone tebi...o tome se radi..a ne o lopovima,krimosima,policiji...Gnječ wrote:vuksadinare wrote:
vidim ti pucas od 'tolerancije'..svaka druga rijec psovka bogmaterisusjebo...zatim toljaga...zasjeda..spijunaza...ubio si se od 'tolerancije'..pila naopako u reziji usne stjepana gnjeca
da, tebi ne smeta ali opet prijetiš preko svog sina sad bi ti on ovo ono bum tras svašta nešto. ali kad bi mu moj advokat poslao fakturu za frakturu i poziv na sud onda bi tvom nadobudnom sinu prisjelo a i tebi isto.
Guest- Guest
Page 8 of 22 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 15 ... 22
Similar topics
» SAD-e za veliko širenje EU po cijelom Balkanu
» Baka (98)iz Like pekla rakiju i kažnjena sa 2000 Kn-rakiju oduzeli
» Išarao Torcidin mural Četvrte i Pauka,hvatali su ga po cijelom Solinu
» Naplata u cijelom Zagrebu: U novoj zoni sat parkiranja bit će 75 lipa, a mjesec 10 kn
» SAD nakon Rusije, EU, Turske i Kine najavljuju sankcije Indiji i cijelom svijetu!
» Baka (98)iz Like pekla rakiju i kažnjena sa 2000 Kn-rakiju oduzeli
» Išarao Torcidin mural Četvrte i Pauka,hvatali su ga po cijelom Solinu
» Naplata u cijelom Zagrebu: U novoj zoni sat parkiranja bit će 75 lipa, a mjesec 10 kn
» SAD nakon Rusije, EU, Turske i Kine najavljuju sankcije Indiji i cijelom svijetu!
Page 8 of 22