ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU

Page 7 of 22 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 14 ... 22  Next

Go down

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 7 Empty Re: PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU

Post by Ringo10 Wed 29 May - 3:31

michaellcmacha wrote:
Ringo10 wrote:
michaellcmacha wrote:
jastreb wrote:
michaellcmacha wrote:

eto upravo iz navedenih pobuda to su radili prvenstveno divlji ustaše srbima... regularne postrojbe HOS-a u pravilu nisu činile nikakve zločine, izuzev što su u 
U glinskoj crkvi napravili belaj.
što je bilo u glinskoj crkvi
PA ništa posebno, poklali nekoliko stotina srpskih seljaka pa je čak i Stepinac poslao protestno pismo vašem Priglavniku.
ako ti je ljuban jednak izvor, onda prdiš u kurac ko i on... u glini je bila klasična odmazda koju je opisao gnječ...
MA jebo te taj Ljuban i Jednak i Nejednak, pa sam Alojzije je protestirao kod Pavelica ardi tog pokolja u Glini.

Sta sad, i Alojzije je lagao ...

U kojem MAtrixu zivite vi neoustase?

Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 7 Empty Re: PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU

Post by Guest Wed 29 May - 4:27

by kaya Yesterday at 15:37
Ma ne znas ti nista, i jedino tebe je iz nekoga razloga sram izjasniti se. Ostali kako vidis nemaju taj problem.
========================================================================
A mene zaboli kurac za vas koje nije sram reci da ste glupi i idioti koji misle da ce im netko vjrovati ako kazu shto su..Pa davno sam dokazao kako odredjeni znanstveni krugovi iz svijeta tvrde i prostiru dokaze da hrvati kao narod ne postoje..Eto ti josh jedan dokaz,,Vlaj land..netko tako zove dalmatinsku zagoru.,,,Ne da mi se,,troshiti vrijeme na glupe ljude kao shto si ti..Jebiga,,,educiraj se na nekom drugom mjestu u svijetu,,,nauchi strane jezike,,,prekopaj arhive ,,ne budi idiot koji vjeruje ,,,u rekla kazala,,,zbog svoga kompleksa manje vrijednosti ...upravo zbog njega ne zelim da kazem svoje porijeklo,,,,korijene koji su vam donijeli civilizaciju i kulturu na te prostore ali vi i dalje vjerujete da ste s time rodjeni..Ne bih zelio da produbljujem vashe komplekse manje vrijednosti,,iz toga razloga ne zelim da kazem tko sam shto sam i odakle sam...Mada mogu priznati da sam vam svojevremno prodavao kulturu kao muda za bubrege i uzimao lovu od idiota koji su mislili da je to umjetnost:::))))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 29 May - 4:31

by Gnječ Yesterday at 17:26

@frka wrote:
by jastreb Today at 14:28
Znam,samo kažem da se Pulu u hrvatskim knjigama nekada(do početka 20.st.) nazivalo Pulj.
==================================================================
OK...isprichavam se ..ali ubuduce se jasnije izrazavaj::))

Pulj je slovenski naziv.

Pulj (hrvaško Pula, italijansko Pola) je mesto na Hrvaškem, največje mesto Istrske županije. Leži na jugu istrskega polotoka v dobro zaščitenem zalivu.

i sad nisam 100% siguran ali ime PULA je srpska izmišljotina. srbi su pomiješali Pulj i Pola i smislili mix PULJ POLA i nastalo je ime PULA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ma znam,,,ali mi se neda polemizirati sa "znanstvenikom" ::)))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 29 May - 5:05

:tu..frka je zakon i najpametniji tu dileme nema
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 29 May - 6:00

Gnječ wrote:
michaellcmacha wrote:
Gnječ wrote:
michaellcmacha wrote:
Ringo10 wrote:
A koja je uopce razlika izmedju Hrvata i Srba u tim vremenima
ma kojih srba... srba do 1680 i neke na hrvatskim prostorima nije bilo... to sokol baljezga onako reda radi tj srba radi...

ej komšija milicioner, Istra nije nikada bila hrvatski prostor.
pa to smo apsolvirali... lijepo si nam ti kao pravi ortodoksni fašista pojasnio da je istra oduvijek bila talijanska, isto kak i rab, zadar, rijeka cres, lošinji...sve se slažem... moja primjedba sokolu je išla tragom njegove tvrdnje da su srbi pod fol vekovima ovdje prisutni, pri tom je prvenstveno aludirao na kontinentalni dio hrvatske i dublje zaobalje...

fašisti su bili na vlasti samo neko vrijeme prije i poslije njih su bili i došli neki drugi koji nisu fašisti a kod vas su svo vrijeme na vlasti fašisti. jel tako milicioneru? tako je! jer što je ovo danas kod vas u Hrvatskoj nego nepatvoreni fašizam gdje moraš biti lojalni član stranke da bi mogao živjeti imati posao i sve ostalo? FAŠIZAM!
evo kaya ti je gore lijepo objasnila, moraš biti hrvat ili bar politički hrvat, i nikako ne biti protiv hrvatske državnosti jer to dvoje su obilježja oko kojih nema rasprave i ako si u suprotnosti s to dvoje najebat ćeš kako god i kad god... hrvati nisu fašisti, nisu ni nacisti, ali se nedaju nikom zajebavati i unatoč visokom pragu tolerancije na maltretiranje,, kad im prekipi onda nije dobro... usput nije zgoreg a da se ne primijeti da je hrvatska multietnička ali sa skoro pa pravom dozom mjere... sve u granicama normale tak da danas sutra ne bi trebalo biti velikih problema...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 29 May - 6:06

frka wrote:by kaya Yesterday at 15:37
Ma ne znas ti nista, i jedino tebe je iz  nekoga razloga sram izjasniti se. Ostali kako vidis nemaju taj problem.
A mene zaboli kurac za vas koje nije sram reci da ste glupi i idioti koji misle da ce im netko vjrovati ako kazu shto su..Pa davno sam dokazao kako odredjeni znanstveni krugovi iz svijeta tvrde i prostiru dokaze da hrvati kao narod ne postoje..Eto ti josh jedan dokaz,,Vlaj land..netko tako zove dalmatinsku zagoru.,,,Ne da mi se,,troshiti vrijeme na glupe ljude kao shto si ti..Jebiga,,,educiraj se na nekom drugom mjestu u svijetu,,,nauchi strane jezike,,,prekopaj arhive ,,ne budi idiot koji vjeruje ,,,u rekla kazala,,,zbog svoga kompleksa manje vrijednosti ...upravo zbog njega ne zelim da kazem svoje porijeklo,,,,korijene koji su vam donijeli civilizaciju i kulturu na te prostore ali vi i dalje vjerujete da ste s time rodjeni..Ne bih zelio da produbljujem vashe komplekse manje vrijednosti,,iz toga razloga ne zelim da kazem tko sam shto sam i odakle sam...Mada mogu priznati da sam vam svojevremno prodavao kulturu kao muda za bubrege i uzimao lovu od idiota koji su mislili da je to umjetnost:::))))
znači cigo koji je preprodavao slike po obali... ;)... jebiga veliš strani jezici, autentični zapisi i tako to... pa pisali su o ovim prostorima i poljaci i česi i slovaci i sačuvali te zapise i gle pizdarije u njihovim spisima itekako se da iščitati da su ovdje bili hrvati...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 29 May - 6:11

frka wrote: by Gnječ Yesterday at 17:26

@frka wrote:
Znam,samo kažem da se Pulu u hrvatskim knjigama nekada(do početka 20.st.) nazivalo Pulj.

Pulj je slovenski naziv.

Pulj (hrvaško Pula, italijansko Pola) je mesto na Hrvaškem, največje mesto Istrske županije. Leži na jugu istrskega polotoka v dobro zaščitenem zalivu.

i sad nisam 100% siguran ali ime PULA je srpska izmišljotina. srbi su pomiješali Pulj i Pola i smislili mix PULJ POLA i nastalo je ime PULA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobro,a što sa Brionima/Brijunima.

Ja znam da taj arhipelag od davnina svi zovu Brioni. Imamo čak i autobusno poduzeće Brioni Pula,a onda se Tuđman 94. sjetio da su to Brijuni. I da su Brijuni hrvatski naziv. Kao i milijuni,a ne milioni.

Pitam ja Tuđmana ako mogu Brijuni,zašto ne i avijuni,kamijuni,šampijuni...?

Uostalom ono "u" uvijek više podsjeća na Srbadiju koja ga masovno koristi svuda(unda,kumandant, muzak,smukva,buće...)
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 29 May - 6:15

jastreb wrote:
frka wrote: by Gnječ Yesterday at 17:26

@frka wrote:

Pulj je slovenski naziv.

Dobro,a što sa Brionima/Brijunima.

Ja znam da taj arhipelag od davnina svi zovu Brioni. Imamo čak i autobusno poduzeće Brioni Pula,a onda se Tuđman 94. sjetio da su to Brijuni. I da su Brijuni hrvatski naziv. Kao i milijuni,a ne milioni.

Pitam ja Tuđmana ako mogu Brijuni,zašto ne i avijuni,kamijuni,šampijuni...?

Uostalom ono "u" uvijek više podsjeća na Srbadiju koja ga masovno koristi svuda(unda,kumandant, muzak,smukva,buće...)
pirat
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 29 May - 6:16

ja nikad bogami nisam govorio bruoni ni moji uvijek brijuni...moj pok stari kad je isao osamdesetih na brijune poslom govorio je idem na brijune...tako da reci da je to tuđmanova izmisljotina je bedastoca...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 29 May - 6:20

vuksadinare wrote:ja nikad bogami nisam govorio bruoni ni moji uvijek brijuni...moj pok stari kad je isao osamdesetih na brijune poslom govorio je idem na brijune...tako da reci da je to tuđmanova izmisljotina je bedastoca...
Ma da. I ti i stari ste Baniju uvijek zvali Banovina,a Dalmaciju Primorska Hrvatska. 

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 7 9k=

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 7 2Q==

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 7 Images?q=tbn:ANd9GcQcqg-EmKZmJ8mhcznGEdbAP1E_PUdmuMTsymXzjevP0ECy2mJz
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 29 May - 6:21

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 7 Brioni-nacionalni-park-spomen-podrucje-slika-63093219
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 29 May - 6:22

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 7 1bb973c387fff2461e724cfa90cf60a56079e6e1
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 29 May - 6:25

jastreb wrote:
vuksadinare wrote:ja nikad bogami nisam govorio bruoni ni moji uvijek brijuni...moj pok stari kad je isao osamdesetih na brijune poslom govorio je idem na brijune...tako da reci da je to tuđmanova izmisljotina je bedastoca...
Ma da. I ti i stari ste Baniju uvijek zvali Banovina,a Dalmaciju Primorska Hrvatska. 

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 7 9k=

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 7 2Q==

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 7 Images?q=tbn:ANd9GcQcqg-EmKZmJ8mhcznGEdbAP1E_PUdmuMTsymXzjevP0ECy2mJz
jeno je sto je bilo sluzbeno a drugo sto su govorili nasi stari i ljudi prije nas...stari zagrepcani npr kao i splicani uvijek su govorili dosta izvornih rijeci...poput šparta umjesto sparte...umjesto kora kruha..šnita...umjesto brioni brijuni...umjesto dres govorili su šorc...itd..itd...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by kaya Wed 29 May - 6:28

frka wrote:by kaya Yesterday at 15:37
Ma ne znas ti nista, i jedino tebe je iz  nekoga razloga sram izjasniti se. Ostali kako vidis nemaju taj problem.
Pa ja znam samo jedan znanstveni krug koji tvrdi da hrvati ne postoje, to je krug profesora  jovana deretica koji inace tvrdi da je isus bio srbin i da je velika srbija podijeljena na europske zemlje; francusku, izaliju, njemacku i ostale. 
Tako da :) nije nam bas relevantan kao tebi. A inace vezano za sebe mozes slobodno reci , evo ja ti obecavam da se necemo iskompleksirati zato sto si porijeklom iz indije jel..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 29 May - 6:34

vuksadinare wrote: 
jeno je sto je bilo sluzbeno a drugo sto su govorili nasi stari i ljudi prije nas...stari zagrepcani npr kao i splicani uvijek su govorili dosta izvornih rijeci...poput šparta umjesto sparte...umjesto kora kruha..šnita...umjesto brioni brijuni...umjesto dres govorili su šorc...itd..itd...
Pa baš su stari ljudi govorili Brioni.

Šorts nije isto što i dres. Dres je majica,a šorts su hlačice.

Brijuni su "nastali" 90-tih.

Još ćeš reći da su stari ljudi Vrginmost zvali Gvozd.  lol!
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 29 May - 6:35

kaya wrote:
frka wrote:  evo ja ti obecavam da se necemo iskompleksirati zato sto si porijeklom iz indije jel..
To budem ja provjeril.

Frka,phen mange;džane tu po romani?
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 29 May - 6:35

jastreb wrote:
vuksadinare wrote: 

nisu ga zvali ni vrginmost, jer ga nije bilo kad su bili stari ljudi...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by kaya Wed 29 May - 6:36

michaellcmacha wrote:

znači cigo koji je preprodavao slike po obali... ;)... jebiga veliš strani jezici, autentični zapisi i tako to... pa pisali su o ovim prostorima i poljaci i česi i slovaci i sačuvali te zapise i gle pizdarije u njihovim spisima itekako se da iščitati da su ovdje bili hrvati...
Prodavao je kulturu u gepeku :)
- buraz, eke, treba nozevi, slike, tava ,  ima sve, vidi.. dam povoljno .. mayke mi orginal !
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 29 May - 6:37

michaellcmacha wrote:  
nisu ga zvali ni vrginmost, jer ga nije bilo kad su bili stari ljudi...
Kako ga nije bilo.

Pa Pavelić je 1941. u Vrginmostu držao jednu bojnu i nije mu na pamet padalo mijenjati mu ime.

Kako sada Gvozd? Gvozd je nekadašnji naziv za Petrovu goru.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 29 May - 6:38

jastreb wrote:
vuksadinare wrote: 

zvali su ga most kod vrge pirat
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 29 May - 6:41

vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
vuksadinare wrote: 

zvali su ga most kod vrge pirat
vergin most, ali tek od 1700 na ovamo... do tad ga nikako nisu zvali...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 22 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 14 ... 22  Next

Back to top

- Similar topics