...glumi medicinsku sestru u Obrovcu?
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: ...glumi medicinsku sestru u Obrovcu?
kako ti onda naplate kaznu jer nisi pomogao unesrećenom?Yehudim wrote:veber wrote:dolazimo u sivu zonu. bio je gadan sudar.
izašao sam iz svog vozila i pomogao unesrećenima.
bio sam krvav kompletno.
što da sam fulao u dijagnozi?
strojar sam. nije direktno uz temu.
u novo vrijeme. stati nekom na cesti i pomoći mu ili se praviti grbavi kit. bivša mi isto bila sva u krvi, djecu smo maknuli s ceste. nismo mogli krv oprat tri dana.
Ti sve znaš inače ali eto ne znaš da - ne smiješ - pomagati unesrećenima - ako nisi med. struke.
Možeš biti optužen za izazivanje smrtnog ishoda , dodatne ozljede i sl.
Nikad čuo ?
zašto onda polažemo prvu pomoć?
zašto ako u autu nemam prvu pomoć naplate kaznu?
recimo, ne moram imati rezervnu gumu, ali moram imati prvu pomoć.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
potpuno si u pravu, unesrećenom se mora pomoći, ne sad glumiti specijalca ali u domeni zaustavljanja krvarenja, okretanja na bok, odvlačenja od mjesta nesreće ako postoji opasnost od požara itd.veber wrote:kako ti onda naplate kaznu jer nisi pomogao unesrećenom?Yehudim wrote:veber wrote:dolazimo u sivu zonu. bio je gadan sudar.
bio sam krvav kompletno.
u novo vrijeme. stati nekom na cesti i pomoći mu ili se praviti grbavi kit. bivša mi isto bila sva u krvi, djecu smo maknuli s ceste. nismo mogli krv oprat tri dana.
Ti sve znaš inače ali eto ne znaš da - ne smiješ - pomagati unesrećenima - ako nisi med. struke.
Nikad čuo ?
tre wrote:potpuno si u pravu, unesrećenom se mora pomoći, ne sad glumiti specijalca ali u domeni zaustavljanja krvarenja, okretanja na bok, odvlačenja od mjesta nesreće ako postoji opasnost od požara itd.
Ali on te kasnije svejedno ima pravo tužiti.
catabbath-
2015-08-22
Ako je u zivotnoj opasnosti a to mozes izvesti bez ugrozavanja svoga zivota, da.tre wrote:potpuno si u pravu, unesrećenom se mora pomoći, ne sad glumiti specijalca ali u domeni zaustavljanja krvarenja, okretanja na bok, odvlačenja od mjesta nesreće ako postoji opasnost od požara itd.veber wrote:kako ti onda naplate kaznu jer nisi pomogao unesrećenom?Yehudim wrote:veber wrote:dolazimo u sivu zonu. bio je gadan sudar.
bio sam krvav kompletno.
Nikad čuo ?
Sto ce reci ne moras se bas baciti u plamen..ali ovako u nesrecama stati , vidjeti , zvati hitnu , pokriti ili nesto drugo .. ne moras bas izvoditi zahvate jer ih zbilja mozes potrgati jos vise..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
čisto sumnjam u to, možda ako glumiš dpktora pa nekome sjebeš kralježnicu ili sl. Za ovo što sam naveo sumnjamcatabbath wrote:tre wrote:potpuno si u pravu, unesrećenom se mora pomoći, ne sad glumiti specijalca ali u domeni zaustavljanja krvarenja, okretanja na bok, odvlačenja od mjesta nesreće ako postoji opasnost od požara itd.
Ali on te kasnije svejedno ima pravo tužiti.
Ne smiješ micati unesrećenog do dolaska hitne pomoći ako mu nije život ugrožen.
To ućiš na prvoj pomoći.
To ućiš na prvoj pomoći.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
hebaji ga, život mu je svakako ugrožen ako krvari, ako se pojavi vatra, opasnost od pada u provaliju, sa mosta, u rijeku...RayMabus wrote:Ne smiješ micati unesrećenog do dolaska hitne pomoći ako mu nije život ugrožen.
To ućiš na prvoj pomoći.
E pa to san i napisa. Pa to ste učili na prvoj pomoći kad ste za vozački polqgali.tre wrote:hebaji ga, život mu je svakako ugrožen ako krvari, ako se pojavi vatra, opasnost od pada u provaliju, sa mosta, u rijeku...RayMabus wrote:Ne smiješ micati unesrećenog do dolaska hitne pomoći ako mu nije život ugrožen.
To ućiš na prvoj pomoći.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
tipa za volanom nisam dirao. bio je vezan i priklješten. jedino sam mu odmaknuo airbag s tjela. drugi je ionako bio vani i sav krvav i polomljen. jebga rane na glavi izgledaju gadne, a bezopasne su samo puno krvi. on je htio dići se i otići pomoć onom za volanom. nismo mu dali da se mrda dok nije došla hitna. posljedica je ta da smo bili krvavi od glave do pete.
s druge strane mene je frajer na ilici napucao onako da nisam više imao haubu straga.
nikakvih krvarenja, a bivša mi ima 15% invalidnosti jer nemre vrat okrenut u jednu stranu.
s druge strane mene je frajer na ilici napucao onako da nisam više imao haubu straga.
nikakvih krvarenja, a bivša mi ima 15% invalidnosti jer nemre vrat okrenut u jednu stranu.
2014-12-30
zamisli u ratu si čekaš hitnu i ne buš ga pomaknul.tre wrote:hebaji ga, život mu je svakako ugrožen ako krvari, ako se pojavi vatra, opasnost od pada u provaliju, sa mosta, u rijeku...RayMabus wrote:Ne smiješ micati unesrećenog do dolaska hitne pomoći ako mu nije život ugrožen.
To ućiš na prvoj pomoći.
ili si netko strga ruku, a ti čekaš hitnu. ili mu padne komad stroja, pa ti čekaš hitnu.
svima nam je u genima da odemo pomoći.
2014-12-30
frka wrote:Ma to je komad budaletine koji je tipichni bosanceros..Koliko god da mi je taj Marcelius odvratan ...ako sam se druzio sa njim nikada ne bi na taj nacin pricao o njemu i njegovoj obitelji..Smece od covjeka,,glumi nekog intelektualca koji nema pojma o zivotu,,Karma je jebena stvar,,,neki Srbin ce mu jebati kcerku,,ili neki cigo,,pa ce se mala odjednom osjetiti slobodnom i tati reci,,,odjebi budalo...to ga ceka...bez daljnjega..
dobro jel može bez uvlačenja obitelji u priču?
tada sve, od imobilizacije udova do ruske kape, postavljanje u nosila itdRayMabus wrote:E pa to san i napisa. Pa to ste učili na prvoj pomoći kad ste za vozački polqgali.tre wrote:hebaji ga, život mu je svakako ugrožen ako krvari, ako se pojavi vatra, opasnost od pada u provaliju, sa mosta, u rijeku...RayMabus wrote:Ne smiješ micati unesrećenog do dolaska hitne pomoći ako mu nije život ugrožen.
To ućiš na prvoj pomoći.
samog sebe demantira, nikaj strašnog.sacrificial_anode wrote:frka wrote:Ma to je komad budaletine koji je tipichni bosanceros..Koliko god da mi je taj Marcelius odvratan ...ako sam se druzio sa njim nikada ne bi na taj nacin pricao o njemu i njegovoj obitelji..Smece od covjeka,,glumi nekog intelektualca koji nema pojma o zivotu,,Karma je jebena stvar,,,neki Srbin ce mu jebati kcerku,,ili neki cigo,,pa ce se mala odjednom osjetiti slobodnom i tati reci,,,odjebi budalo...to ga ceka...bez daljnjega..
dobro jel može bez uvlačenja obitelji u priču?
2014-12-30
zaboravio si umjetno disanjetre wrote:tada sve, od imobilizacije udova do ruske kape, postavljanje u nosila itdRayMabus wrote:E pa to san i napisa. Pa to ste učili na prvoj pomoći kad ste za vozački polqgali.tre wrote:hebaji ga, život mu je svakako ugrožen ako krvari, ako se pojavi vatra, opasnost od pada u provaliju, sa mosta, u rijeku...RayMabus wrote:Ne smiješ micati unesrećenog do dolaska hitne pomoći ako mu nije život ugrožen.
To ućiš na prvoj pomoći.
2014-12-30
da, to je obavezni dio. Ja sam na polaganju dobio rusku kapu i još nešto lakše, ne sjećam se baš što no svakako smo sve to prošli a što mi je u ratu momački puno pomoglo i kad sam druge pokušavao sklepati i kad su mene drugi sastavljaliveber wrote:zaboravio si umjetno disanjetre wrote:tada sve, od imobilizacije udova do ruske kape, postavljanje u nosila itdRayMabus wrote:E pa to san i napisa. Pa to ste učili na prvoj pomoći kad ste za vozački polqgali.tre wrote:hebaji ga, život mu je svakako ugrožen ako krvari, ako se pojavi vatra, opasnost od pada u provaliju, sa mosta, u rijeku...RayMabus wrote:Ne smiješ micati unesrećenog do dolaska hitne pomoći ako mu nije život ugrožen.
To ućiš na prvoj pomoći.
-Koju školu ste završili?
-Iskreno ne mogu se sada sjetiti
2014-04-15
naravno da ne buš obavljao operaciju, ali da budeš pomogao, budeš. imaš zaštitu na radu i dio je prva pomoć.tre wrote:da, to je obavezni dio. Ja sam na polaganju dobio rusku kapu i još nešto lakše, ne sjećam se baš što no svakako smo sve to prošli a što mi je u ratu momački puno pomoglo i kad sam druge pokušavao sklepati i kad su mene drugi sastavljaliveber wrote:zaboravio si umjetno disanjetre wrote:tada sve, od imobilizacije udova do ruske kape, postavljanje u nosila itdRayMabus wrote:E pa to san i napisa. Pa to ste učili na prvoj pomoći kad ste za vozački polqgali.tre wrote:
hebaji ga, život mu je svakako ugrožen ako krvari, ako se pojavi vatra, opasnost od pada u provaliju, sa mosta, u rijeku...
u njemačkoj pun kurac onih defibrilatora. od šoping centara pa do benzinskih. to baš ne bi išao upotjebit.
2014-12-30
n_razbojnik wrote:-Koju školu ste završili?
nije trenutak za takva pitanjca
- kada ste zavrsilo skolu?n_razbojnik wrote:-Koju školu ste završili?
- prije 13 godina.
- ali tada ste imali 12 godina !
:)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Nevažan detaljkaya wrote:- kada ste zavrsilo skolu?n_razbojnik wrote:-Koju školu ste završili?
- prije 13 godina.
- ali tada ste imali 12 godina !
:)
2014-04-15
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» U BiH ste se prekvalificirali za medicinsku sestru a htjeli bi raditi u Hrvatskoj ?
» Doktor ubio pacijenta jer je dirao medicinsku sestru
» Ubojica slobodan k'a tica a cale ide u bajbuk.Evo i zasto.
» trump glumi al bundyja
» Pijani pop na ulici istukao časnu sestru
» Doktor ubio pacijenta jer je dirao medicinsku sestru
» Ubojica slobodan k'a tica a cale ide u bajbuk.Evo i zasto.
» trump glumi al bundyja
» Pijani pop na ulici istukao časnu sestru
Page 4 of 8