ISELJENIČKI LIST KUKA
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
ISELJENIČKI LIST KUKA
DEVET POSTO JE DEVET POSTO
ISELJENIČKI LIST KUKA: Hrvatski doseljenici u Njemačku izjašnjavaju se kao ateisti da ne bi morali plaćati crkveni porez
Dovoljno je otići na sud ili Gradski ured i zatražiti ispis iz Crkve, navodi Fenix te ističe da je samo prošle godine u Njemačkoj iz Katoličke i Protestantske crkve istupilo 88.510 ljudi, 22 posto više nego prethodne, 2017. godine.
Iseljenički list hrvatske zajednice u Njemačkoj, Fenix Magazin, objavio je članak u kojem izražava svoju zabrinutost jer mnogi doseljenici iz Hrvatske pred njemačkom državom taje svoju vjeru, kako ne bi platitli takozvani crkveni porez. Iseljenici se pred njemačkom državom naprosto izjasne kao ateisti, što ih oslobađa davanja Crkvi. Naime, takozvani "crkveni porez" u Njemačkoj plaćaju samo vjernici, pripadnici Rimokatoličke i Evangelističke crkve, Židovske zajednice, te nekih pojedinih slobodnih zajednica.
- Dakle, useljeniku je dovoljno prilikom prijave ne spomenuti da je katolik, čime će mjesečno uštedjeti devet posto poreza na dohodak koliko naplaćuje državna porezna uprava, da bi taj novac potom proslijedila Crkvi, informira o ovoj temi portal Telegram.
Ukoliko se i ne sjete u startu izjasniti kao ateisti, iseljenici, kao i svi drugi koji žive u Njemačkoj, još uvijek imaju mogućnost službeno istupiti iz Crkve, a tim činom istupaju i iz redova poreznih obveznika koji financiraju vjerske zajednice.
- Dovoljno je otići na sud ili Gradski ured i zatražiti ispis iz Crkve, navodi Fenix te ističe da je samo prošle godine u Njemačkoj iz Katoličke i Protestantske crkve istupilo 88.510 ljudi, 22 posto više nego prethodne, 2017. godine.
http://novilist.hr/Vijesti/Svijet/ISELJENICKI-LIST-KUKA-Hrvatski-doseljenici-u-Njemacku-izjasnjavaju-se-kao-ateisti-da-ne-bi-morali-placati-crkveni-porez?meta_refresh=true
-----------------------------
Znači da RH ne uzima automatski
( i daje Vatikanu )
ni kune Hrvati nebi dali sami od sebe....
pametno
Iebiga.......9% je 9%
na 2 000 Eura to dojde 180 Eura misečno ..........2160 godišnje.........KAKO SI .........
ODJEB LAGANINI
Re: ISELJENIČKI LIST KUKA
A zašto bi davali novac njemačkoj crkvi ako nemoraju ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ja sam odmah tražio prilikom potpisivanja ugovora da ne želim plaćat porez crkvi.
uskoro će muje plaćat steur ili se odreći vjere. novi prijedlog zakona
2014-12-30
Pa normalno , tvoja plaća ide nekom njemačkom popu , aj ono tvoje selo pa ok nego doša tamo radit njemački pop te pita pare. Za šta ? Za koga ? Ajmo čelom nazad.veber wrote:ja sam odmah tražio prilikom potpisivanja ugovora da ne želim plaćat porez crkvi.
2014-04-11
pa ako sam prijavljen u njemačkoj, a odjavljen u rvacko, onda sam građanin njemačke, a ne hrvatske. no kada našim rvatima pukneš porez u njemčiji odjednom postanu katolici samo u širokom brijegu.
2014-12-30
Nije bas tako...recimo ako si u berlinu,imas oko 3000 brutto,mjesecno platis oko 40 Ojrova..
https://www.smart-rechner.de/kirchensteuer/rechner.php
Guest- Guest
moj brutto je debelo iznad i ne plaćam nikaj.pismejker wrote:Nije bas tako...recimo ako si u berlinu,imas oko 3000 brutto,mjesecno platis oko 40 Ojrova..
dovoljno je potpisat formular i firma odradi sve ostalo.
veber-
2014-12-30
RayMabus wrote:A zašto bi davali novac njemačkoj crkvi ako nemoraju ?
vatikanu katoličkoj crkvi. ne postoji njemačka crkva.
Guest- Guest
Njemačkim biskupijama. Ne bi ni ja da sam u Njemačkoj. Šta ja iman s njima ?Gnječ wrote:RayMabus wrote:A zašto bi davali novac njemačkoj crkvi ako nemoraju ?
2014-04-11
ako si s kamena i dva brega onda pod muss ideš u minkenu na misu, marienplatz. slikaju te za mostarski list, ercegovačke novice i grude se delaju od snega ne od kamena. dan prije si na printeru odprintal 250€ koje hitaš u škrabicu.RayMabus wrote:Njemačkim biskupijama. Ne bi ni ja da sam u Njemačkoj. Šta ja iman s njima ?Gnječ wrote:RayMabus wrote:A zašto bi davali novac njemačkoj crkvi ako nemoraju ?
zato moraš calenzi.
ali ekipa skuži da je jeftinije kupit boju u mediamaxu i špancirat se, a porez odjebat.
a porez je porez. to što ti nemaš nikaj s njemačkim župama je tvoj problem.
ja sam obveznik poreza njemačke države, a ovi iz rvacke mi mogu popušit kitu.
veber-
2014-12-30
Normalno je da naši ljudi ne daju novac njemačkoj crkvi, već crkvi u hrvata...
Kroz razne donacije, milodare i činidbe, kad posjete Domovinu...
Ma glup mi je zakon iz točke gledišta nekog tko je doša privremeno radit tamo na.godini dvije , doša san radit a ne molit se tu.
Normalno da bi ih odjeba , to druga stvar da tamo živiš pa ajd nego ti si skakvac koji je tu skočija a on te uvjetuje ako neplatiš bit ćeš eskomuniciran.
A pa eto neću ti iz dišpeta platit.
Normalno da bi ih odjeba , to druga stvar da tamo živiš pa ajd nego ti si skakvac koji je tu skočija a on te uvjetuje ako neplatiš bit ćeš eskomuniciran.
2014-04-11
znači lagat o vjeri je ok?T. wrote:Normalno je da naši ljudi ne daju novac njemačkoj crkvi, već crkvi u hrvata...
zanijekat krista zbog par soma ojra?
ma da, eto dva sančosa sa hr putovnicom mislili sjebat firmu. spavali kod zeme, ovaj im izdao lažni račun. ova prva dva dobila otkaz te račun za nadoknadu troškova, a treći zemo će malo odležat u njemačkom hotelu jer je izdao lažni račun.
tko god se ne izjasni da nije pripadnik katoličke crkve ili da ne želi plaćat porez, ne plaća ga.
ali onda neka ne budu licemjerni zbog par soma ojra i neka ne idu u crkvu i sve pet.
veber-
2014-12-30
Vjera je jedno, crkva drugo...
Jedem das seine...
Osim toga, u EU vrijedi zabrana dvostrukog oporezivanja...
Te ako hrvati iz dijaspore financiraju crkvu u hrvata, nisu obvezni financirati istu u inozemstvu...
Jedem das seine...
Te ako hrvati iz dijaspore financiraju crkvu u hrvata, nisu obvezni financirati istu u inozemstvu...
Last edited by T. on 1/3/2019, 23:51; edited 1 time in total
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Platit će ovima u Hrvatskoj. Ne vidim zašto bi plaća uslugu koju nekoristim ? Jel se krstiš , pričešćuješ , ženiš u Njemačkoj tj njihovim župama ? Ne. Pa ?veber wrote:znači lagat o vjeri je ok?T. wrote:Normalno je da naši ljudi ne daju novac njemačkoj crkvi, već crkvi u hrvata...
zanijekat krista zbog par soma ojra?
ma da, eto dva sančosa sa hr putovnicom mislili sjebat firmu. spavali kod zeme, ovaj im izdao lažni račun. ova prva dva dobila otkaz te račun za nadoknadu troškova, a treći zemo će malo odležat u njemačkom hotelu jer je izdao lažni račun.
tko god se ne izjasni da nije pripadnik katoličke crkve ili da ne želi plaćat porez, ne plaća ga.
ali onda neka ne budu licemjerni zbog par soma ojra i neka ne idu u crkvu i sve pet.
2014-04-11
nemrem više biti u kontejneru, odoh do hauptbanhofa, možda nađem koju bocu ili limenku...
2014-12-30
Točno.T. wrote:Vjera je jedno, crkva drugo...
Jedem das seine...
2014-04-11
Bože, znaš li priku šta je napa autobus brisačem?RayMabus wrote:Točno.T. wrote:Vjera je jedno, crkva drugo...
Jedem das seine...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
RayMabus wrote:Ma glup mi je zakon iz točke gledišta nekog tko je doša privremeno radit tamo na.godini dvije , doša san radit a ne molit se tu.
favela boy
Guest- Guest
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Hoće li se novi iseljenički val Hrvata imati kamo vratiti?
» Obersnel kuka i pljucka:Svi su protiv mene i SDP-a
» Kabala kuka jer ne može pobijediti Rusiju
» Vučić kuka:Hrvati pišu da smo bili velikosrpski agresori
» Anusic kuka,ljuti se,trazi pomoc:Plenki pomagaj..
» Obersnel kuka i pljucka:Svi su protiv mene i SDP-a
» Kabala kuka jer ne može pobijediti Rusiju
» Vučić kuka:Hrvati pišu da smo bili velikosrpski agresori
» Anusic kuka,ljuti se,trazi pomoc:Plenki pomagaj..
Page 1 of 4