Denkverbot
Page 42 of 50
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Re: Denkverbot
Maggie19 wrote:jeff bridges mi je oduvijek drag..Strijelac je, mislim. On mi ima dobru vibru, za razliku od..jel'te..;-))night sky wrote:Maggie19 wrote:clint?kic wrote:
citao sam njegovu biografiju, skoro je poginuo jednom zbog ljubavi, bio je u vojsci i oni su mogli besplatno letiti pa se utrpao da vidi nju, ne sjecam se koji grad je bio - i na povratku nije bilo mjesto i onda bi ga uhvatili i tko zna kakvu kaznu bi dobio, mozda bi ga poslali u Korejski rat.. i zamoli nekog pilota koji je imao samo mjesta u nekoj maloj prostoroji za radar za vrijeme leta su ta vratasca odletila i jos gore sam avion je poslije pao u ocean ali su i on i pilot prezivili plivajuci do obale..
Ne sumnjam da je njegov zivot buran bio. I je, koliko moze s 90 :-D
On mi nikad nije ostavljao dobru vibru.
Mislim da je opak.
Sarmantan, sposoban, ali opak.
ni meni....hladan jako....zamalo neljudski ... a
sarmantan kao komad pleha :D....ali da je sposoban.....oooo da....
90?....dobri geni.....
volim jeff bridgesa, odlican glumac.... i zgodan hehr, a cini se i odan supruzi,obitelji sto je izgleda rijetkost medu avijetom u kojem se krece....
nedavno megdje bio kralj ribara....nemam obicaj glefati reprize ali....nidam mogla odoljeti .....
I odlicni su mu svi filmovi..:')
pozitivan, otvoren...... dok je c.e.....ajde ,reci cemo samozatajan :D.....
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
pa dobro....ja bas nisam za rogobusne tipove ali mora imati jak karakter ,da ga niceg nije strah....ali sa toplim srcekom :).....
moj bas pravi mljac bi bio lee pace.....
r.armitrage ima karizmu ali je isto malo ustoglljen,kao da ima tezak korak jer nosi teret citavog svijeta na svojim plecima.....ali se cni se dobrica.... :)
r.armitrage ima karizmu ali je isto malo ustoglljen,kao da ima tezak korak jer nosi teret citavog svijeta na svojim plecima.....ali se cni se dobrica.... :)
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
zbog pogleda :)Maggie19 wrote:clint?kic wrote:
citao sam njegovu biografiju, skoro je poginuo jednom zbog ljubavi, bio je u vojsci i oni su mogli besplatno letiti pa se utrpao da vidi nju, ne sjecam se koji grad je bio - i na povratku nije bilo mjesto i onda bi ga uhvatili i tko zna kakvu kaznu bi dobio, mozda bi ga poslali u Korejski rat.. i zamoli nekog pilota koji je imao samo mjesta u nekoj maloj prostoroji za radar za vrijeme leta su ta vratasca odletila i jos gore sam avion je poslije pao u ocean ali su i on i pilot prezivili plivajuci do obale..
Mislim da je opak.
Maggie19 wrote:Meni je od starijih zgodan Kevin Costner. I, naravno, neponovljivi Richard Gere.;-))
El to ovaj na 2:08?
darth_vader-
2014-04-17
izmedju ostalog, ali najvise zracenje ;-))Noor wrote:zbog pogleda :)Maggie19 wrote:clint?kic wrote:
Mislim da je opak.
aben wrote:Rabarbara wrote:aben wrote:jesus, woman, tuđice nisu tuđi jezik. koristi ti jezik ki oćeš, samo osiguroj da znoš ča ka riječ znoči. jo stalno koristin tuđice u svomu pisanju iRabarbara wrote:
Engleski nije tuđi jezik, to je još jedan hrvatski dijalekt? Ti se ne koristiš tuđicama u hrvatskom jeziku, ti si naprosto dvojezičan? Ili čak dvodijalektan? Ideš!
Sad bih te trebala pitati: jesi li ti Englez? Ako nisi, zašto se onda praviš Englez?
dvojezičan sun.
Skorojević je hrvatska riječ koliko i srpska, znamo oboje što znači, dvojezičnost mi uopće ne bode oči, ni srbizmi ni turcizmi, ni pravopisne greške. Bodu ih tebi, a ja ti samo ukazujem na to da upireš prstom u tuđe trunčiće, a ne vidiš balvan u vlastitom oku.
dakle, oćeš mi reći da nisi bila u pravu ka si rekla da je skorojević čisti srbizam?
jo znun ča znoši, i nemo nikakove veze s ovin o čemu mi pišemo. da imo, već bi mi valjo odgovorila na bold.
meni nijedun jezik ki čitun ne bode u oči. u mojin oku nemo balvanov.
I da, ta provokativna pitanja su bila prozivanje dvoje forumaša. Ne peri se tako djetinjasto, ne prolazi.
Da je to napisao netko tko se nije deklarirao kao mrzitelj Srba ne bih to doživjela kao prozivanje, ali ti si druga priča.
uopće se ne perin, u momu pitanju nemo nišće nepoznato; riječani su, pišu srbski, ne broju zrnca srbima, ne volu tomsona, ne volu katolike, volu boru đorđevića- sve su to indikacije da su iz mešanog braka ili flat out srbi. ča je normalnije na ovomu svitu nego da ih pitun jesu li srbi?
pa pitun ih upravo iz razloga jer mrzin srbe, da znun je li tribun i njih mrziti.Da jezus woman
Pa i oni su samo koristili riječi iz tuđeg jezika (koji nije nihov materinji, a nije ni službeni jezik Hr). Zašto je to kod njih problem, a kod tebe nije?
ma ki je reko da je to problijem, o čemu ti ti govoriš?
ne moreš govoriti isnekin i zamišljati ča je kikoli reko, it just doesnt go that way.
Dvojezični su Italijani u Istri, jer kao nacionalna manjina imaju pravo na svoj materinji jezik u državi u kojoj žive.
Ti nisi dvojezičan jer engleski nije službeni jezik, a nije ni tvoj materinji. Prije bih rekla da si napuhani mladi seronja koji piše dijalektom (dodajući mu gomilu engleskih izraza kako bi pokazao neki stupanj obrazovanja), jer nije siguran da zna hrvatski pravopis i gramatiku pa lovi krivinu na ovaj način. Eto, ja mislim da je to razlog tvom miksanju, a ne domoljublje i/ilii ljubav prema dijalektu. :)
evo ga na, sa ne znoš ni ča je dvojezičnost. prvo skorojević, pa tuđice, a sa i bilingvizam. guglaj nekad, a a za jarca.
ovo kako pišin je moj materinji jezik. engleske fraze volin jer su precizne. književni jezik rasturan, i to ne pravopis, nego sintaksu, fonetiku i morfologiju. nišće od toga nis nauči u skuli, ni to a pogotovo ne engleski. konkretno, jezične vježbe sun položi tako da sun profesora trevi na skalinami i reko mu da zoč ni došo na dogovoreni termin. un se poče znojiti i do mi dvo, na licu mesta, bez ispita. inače bi bi izgubi godinu jer ništa nis zno. tek kasnije ka mi je žena studirala sun sve uči išnjun. domovinu ne volin.
To skorojević/srbizam je bila ironija. Vidio si smajlić na kraju? ->
A ja, ne vidiš smajlić od balvana u oku.
dobro, neka je izjava da je skorojević čisti srbizam ironija. ne zun na ča bi tribala upućivati ota ironija,da je riječ skorojević hrvacka? zoč bi ti to rekla? ali, neka je ironija. ostaje pitanje zoč si iskoristila riječ skorojević u mojin slučaju. jo nis bogat, niti se hvolin skupin stvorima, niti plemenitin podrijetlon, čaviše, suprotno je istina.
Logika kojom ti generaliziraš ljude po pravopisu i sklonosti glazbenim trendovima je fenomenalna. Po tebi je u Hrvatskoj više Srba nego Hrvata.
to jo nika nis reko. to si ti rekla. jo sun govori i indikacijami. gugloj otu riječ, ako ti ni poznata.
Ne volim ni ja Thompsona, koristim puno srbizama, a nisam iz Rijeke. A nisam ni iz miješanog braka. A još manje sam Srpkinja. Što ćemo sad?
Jbg. Oduzela sam ti sve adute da me mrziš. Mogu ti samo i nadalje ići na živce.
P.S.
Moram priznati da mi je zabavna ova prepiska
bojin se da ne znoš ča znoči adut, jer vjerojatnost da je neko mešan na temelju glazbe ili jezika ni adut.
i meni, je zabavno. pa da ni, valjo ne bi bili vode i pisali[/quote]
Ma jesi li ti to mene upravo uputio na stričeka Googl-a?
A fakat si napuhani skorojević (intelektualni).
Guest- Guest
haha, da, taj.."Rados"..;-Djasambrend wrote:Maggie19 wrote:Meni je od starijih zgodan Kevin Costner. I, naravno, neponovljivi Richard Gere.;-))
Pljunuti!jasambrend wrote:Maggie19 wrote:Meni je od starijih zgodan Kevin Costner. I, naravno, neponovljivi Richard Gere.;-))
Uh zaboravia sam jednog od najboljih. Onog što već peti put umire muški.
Guest- Guest
E sad bi ti i ovo i ono... :pnight sky wrote:pa dobro....ja bas nisam za rogobusne tipove ali mora imati jak karakter ,da ga niceg nije strah....ali sa toplim srcekom :).....
Guest- Guest
Rabarbara wrote:
a ča, draže ti je listati rječnike? listoj, unda.
intelektualni skorojević? to je čovik ki je ...ki imo...čigovi roditelji nisu obrazovani?
l
2014-04-16
Ne treba mi riječnik. Nema veze što to nisu hrvatske riječi, čula sam ih nebrojeno puta. A neke sam i zapamtila. Čak.aben wrote:Rabarbara wrote:
intelektualni skorojević? to je čovik ki je ...ki imo...čigovi roditelji nisu obrazovani?
l
Ne nego onaj koji se morao oženiti da bi mogao od nekog naučio hrvatski... A onda time maše kao da je u najmanju ruku sukreator ovog nadri novokompiranog hrvatskog.
Guest- Guest
Rabarbara wrote:Ne treba mi riječnik. Nema veze što to nisu hrvatske riječi, čula sam ih nebrojeno puta. A neke sam i zapamtila. Čak.aben wrote:Rabarbara wrote:
l
Ne nego onaj koji se morao oženiti da bi mogao od nekog naučio hrvatski... A onda time maše kao da je u najmanju ruku sukreator ovog nadri novokompiranog hrvatskog.
čula si ih? a ča ti to vridi ako ne znoš ča znoču?
pa kakove veze imo ka je ki ča nauči? ko da postoji vremenski limit doka se nešto tribo saznati.
2014-04-16
Aha.... Ne znam čo znoču? Emtimiša, nisam ni znala koliko ne znam.aben wrote:Rabarbara wrote:Ne treba mi riječnik. Nema veze što to nisu hrvatske riječi, čula sam ih nebrojeno puta. A neke sam i zapamtila. Čak.aben wrote:Rabarbara wrote:
l
pa kakove veze imo ka je ki ča nauči? ko da postoji vremenski limit doka se nešto tribo saznati.
Ali ti si obrazovan, znaš se služii Googl-om.
Predlažem da mi ti objasniš, ali na hrvatskom, ako ikako može. Dobar sam učenik, brzo ću ja to.
Guest- Guest
Rabarbara wrote:Aha.... Ne znam čo znoču? Emtimiša, nisam ni znala koliko ne znam.aben wrote:Rabarbara wrote:Ne treba mi riječnik. Nema veze što to nisu hrvatske riječi, čula sam ih nebrojeno puta. A neke sam i zapamtila. Čak.aben wrote:Rabarbara wrote:
l
Predlažem da mi ti objasniš, ali na hrvatskom, ako ikako može. Dobar sam učenik, brzo ću ja to.
ok, pitoj ča ne znoš
2014-04-16
Pa ne znon ča ne znon.aben wrote:Rabarbara wrote:Aha.... Ne znam čo znoču? Emtimiša, nisam ni znala koliko ne znam.aben wrote:Rabarbara wrote:Ne treba mi riječnik. Nema veze što to nisu hrvatske riječi, čula sam ih nebrojeno puta. A neke sam i zapamtila. Čak.aben wrote:
l
ok, pitoj ča ne znoš
Ti si rekao da ne znam što znače pojedine riječi.
Aj po redu i za one koje tvrdiš da ne znam objasni mi ih.
Guest- Guest
Rabarbara wrote:Pa ne znon ča ne znon.aben wrote:Rabarbara wrote:Aha.... Ne znam čo znoču? Emtimiša, nisam ni znala koliko ne znam.aben wrote:Rabarbara wrote:
Ne treba mi riječnik. Nema veze što to nisu hrvatske riječi, čula sam ih nebrojeno puta. A neke sam i zapamtila. Čak.
ok, pitoj ča ne znoš
evo, kasno si mi došla pa se ne sićun o čemu smo razgovorali, ali na temelju ovoga ča citirun morin kozati da si prilično neinformirona o preskribcijami u književnin jeziku;
skorojević su novi šoldi i ne postoji intelektualni skorojević, riječ ku išćeš je vjerojatno snob, prefiks nadri se piše spojeno, padežni nastavci stranog nazivlja se ne pišu is spojnicon, riječnik ne postoji, jo jes sukreator jezika i još nekoliko zarezov ki su nužni nisi stavila
2014-04-16
aben je profesor hrvatskog jezika...kladila bih se, hehe
Tolikooo grešaka si otkrio? Priznat ću ih ako moj tekst napišeš pravilno i bez ijedne greške.aben wrote:Rabarbara wrote:Pa ne znon ča ne znon.aben wrote:Rabarbara wrote:Aha.... Ne znam čo znoču? Emtimiša, nisam ni znala koliko ne znam.aben wrote:
ok, pitoj ča ne znoš
evo, kasno si mi došla pa se ne sićun o čemu smo razgovorali, ali na temelju ovoga ča citirun morin kozati da si prilično neinformirona o preskribcijami u književnin jeziku;
skorojević su novi šoldi i ne postoji intelektualni skorojević, riječ ku išćeš je vjerojatno snob, prefiks nadri se piše spojeno, padežni nastavci stranog nazivlja se ne pišu is spojnicon, riječnik ne postoji, jo jes sukreator jezika i još nekoliko zarezov ki su nužni nisi stavila
Pa ajmo onda guglati. :)
Skorojević: Ne odnosi se samo na nove šolde. Odnosi se na sve što je zeleno i nema dugu tradiciju. Kao recimi novopečeni Hrvati. Ili Intelektualci.
Ne tražim. Nemaš porijeklo da bih te nazvala snobom.
DEFINICIJA
pejor. onaj koji se obogatio ili probio u više društvo, koji oponaša stil višeg društvenog sloja; parveni, arivisthttps://jezikoslovac.com/word/137w
-
Parveni
Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigacijuIdi na pretragu
[ltr]Parveni (franc. parvenu; mn. parveniji) izraz je koji dolazi od francuskog glagola parvenir ("doći", "stići"), a označava pojedince koji su tek nedavno stekli bogatstvo ili na drugi način postali članovi neke, u pravilu hijerarhijski više društvene klase.
Parveniji u pravilu nisu prihvaćeni od članova svoje klase jer se drže nedostojnim zbog svog porijekla, stupnja kulture, obrazovanja i sl. te trpe klasnu diskriminaciju.
Uz pojam "parveni" je vezan i pojam "nuvoriš" (nouveau riche, skorojević).
[/ltr]
arivist (franc. arriviste).
1. Čovjek koji po svaku cijenu nastoji uspjeti u životu; karijerist, laktaš.
Dakle, može proći moje značenje. Novopečen si i točka.
A sad moram guglati za dvojezičnost. Uh.
Guest- Guest
A engleski mu je materinji jezik.Noor wrote:aben je profesor hrvatskog jezika...kladila bih se, hehe
Nije. Da je profesor znao bi da je i neću i ne ću pravilno.
Guest- Guest
Noor wrote:aben je profesor hrvatskog jezika...kladila bih se, hehe
ne, ne, nis,
sukreator jezika sun jer su svi govornici sukreatori.
a znun ga jer su mi srbi oduzeli uobičajeno vrime za učenje, pa sun uči sve naknadno. to je težje, ali je intrizično motivirano, pa kvalitetnije
2014-04-16
aha, znaci tvrdio je da se negacija u ovom slucaju pravilno pise odvojeno?Rabarbara wrote:A engleski mu je materinji jezik.Noor wrote:aben je profesor hrvatskog jezika...kladila bih se, hehe
Nije. Da je profesor znao bi da je i neću i ne ću pravilno.
inace, milina je citati vase dijaloge
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Page 42 of 50