Poginuo Šaban Šaulić
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Poginuo Šaban Šaulić
Od pjevaca narodne muzike onomad...meni nije medju prva 3,4 pjevaca...no svatko ima svoj ukus...ne zamjeram..
vuksadinare- Posts : 100333
2015-09-08
Nisam nikad bio ljubitelj te vrste muzike ali Saban je bio kralj u svome fahu.
I iz prve ruke znam da je bio jako dobar covjek.
Slava mu i nek mu je rahmet vjecni.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
PA i bio je musliman i porijeklom Rom. Ali religija mu je bila zadnja rupa na svirali.mortal wrote:Yehudim wrote:
Puno ranije i on je nosio periku kao i onaj ........you know
uvijek zezala bivšeg da je Šaban njegov miljenik ali ga ni on nije slušao
ipak i meni je dobra ova njegova, čula je tek prošle godine
ja ga vidjela i to mislim ne jednom, ne na koncertu... jedno vrijeme mislila da je musliman
počivao u miru
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
šaban i arkan druga dvaRingo10 wrote:Nisam nikad bio ljubitelj te vrste muzike ali Saban je bio kralj u svome fahu.
2015-09-08
inace za njega je toma zdravkovic profesor ako vec treba raditi neke usporedbe...
2015-09-08
RIP četniku...
rvati mnogo vole da nariču za ljudima koji s hrvatskom nemaju baš ništa ako su srbi, a naročito ako malo vuku na četničku stranu
rvati mnogo vole da nariču za ljudima koji s hrvatskom nemaju baš ništa ako su srbi, a naročito ako malo vuku na četničku stranu
a zato se sviđa ringu i zato ga ringo hvalimarcellus wrote:RIP četniku...
Dobro ajde to je samo kokarda, glavno da nije ZDS ili šahovnica s bijelim prvim poljem jer bi to onda već bio fašizam
haso je jedno imo kapu al nije bila kokarda nego nešto drugo
imo 16 godina
ali kažu ustaša i gotovo
imo 16 godina
ali kažu ustaša i gotovo
to mu je greška a kad ima još i 16 godina onda je to i neoprostiv grijeh. Poltronstvo među hrvatekima je stvar ponosa, takmičenje u tome ko će se više uvući u guzicu srbendama, balijama ili nekom trećemmarcellus wrote:haso je jedno imo kapu al nije bila kokarda nego nešto drugo
imo 16 godina
ali kažu ustaša i gotovo
..a on i arkan su bili ponajbolji drugovi...inace dobricina od covjeka..samo iam jedan problem..manje vise druzio se sa bitangama pogotovo onima kojima je kao reci keks ubiti covjeka..
2015-09-08
Jebo te Glas Bosne. Četnička beretka? Može da bude četnička šubara i četnička šajkača ukoliko ina kokardu i time nije deo narodne nošnje. Ovo je beretka Vojske Srbije, ba.marcellus wrote:
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Haso je balija i ustaško cveće i bez ijedne kape.marcellus wrote:haso je jedno imo kapu al nije bila kokarda nego nešto drugo
imo 16 godina
ali kažu ustaša i gotovo
2014-04-19
'oce to..kad nisi rodjen "ispravan", moras se dokazivat extra..ima toga i kod nas, makar su nasi manje eksplicitni.marcellus wrote:
"Šaban Šaulić je srpski Mocart"
Šulić i Stjepan Hauser su u više navrata govorili da obožavaju Šaulića i čak se nakon svojih koncerata opuštaju uz njegovu pjesmu "S namerom dođoh u veliki grad".
Iako su izgradili velike karijere svirajući muziku koja pripada potpuno drugačijem muzičkom žanru od onog u kome je dominirao Šaban Šaulić, članovi duo "2Cellos" nikada nisu krili simpatije koje su gajili prema njemu.
Pjesma "S namerom dođoh u veliki grad" za Šulića ima posebnu vrijednost.
"Ova pesma mi je omiljena još iz školskih dana. Iz Maribora sam se otisnuo u svet zbog školovanja i tu pesmu sam puštao i posle koncerata. Trebalo je da je sviram na Šabanovom koncertu u Areni, ali zbog turneje nije došlo do toga", izjavio je Šulić za "Blic ženu".
Članovi grupe "2Cellos" su često izjavljivali da obožavaju Šaulića, pa je uoči njihovog koncerta 2015. godine na konferenciji na novinare kralj narodne muzike rešio da ih iznenadi.
"Mi vas obožavamo. Da li može jedan selfi? Rado slušamo vašu pjesmu ''S namerom dođoh u veliki grad'' i tako se opuštamo nakon naših koncerata”, rekli su tada u glas Šulić i Hauser.
Iako je uglavnom Šulić taj koji je uvijek isticao da privatno voli da sluša Šaulićeve pjesme, i Hauser ga je jako cijenio kao umjetnika.
"Šaban je srpski Mocart. Njegove pjesme bismo vrlo rado svirali na svojim koncertima klasične muzike", rekao je prije par godina Hauser u izjavi domaćim medijima.
BEOGRAD - Među slavnim ličnostima koje je pogodila smrt Šabana Šaulića, našao se i Luka Šulić, član hrvatskog dua "2Cellos", koji se na svom Instagram profilu oprostio od njega riječima: "Počivaj u miru kralju. Hvala na svemu".
17.02.2019 21:48Šulić i Stjepan Hauser su u više navrata govorili da obožavaju Šaulića i čak se nakon svojih koncerata opuštaju uz njegovu pjesmu "S namerom dođoh u veliki grad".
Iako su izgradili velike karijere svirajući muziku koja pripada potpuno drugačijem muzičkom žanru od onog u kome je dominirao Šaban Šaulić, članovi duo "2Cellos" nikada nisu krili simpatije koje su gajili prema njemu.
Pjesma "S namerom dođoh u veliki grad" za Šulića ima posebnu vrijednost.
"Ova pesma mi je omiljena još iz školskih dana. Iz Maribora sam se otisnuo u svet zbog školovanja i tu pesmu sam puštao i posle koncerata. Trebalo je da je sviram na Šabanovom koncertu u Areni, ali zbog turneje nije došlo do toga", izjavio je Šulić za "Blic ženu".
Članovi grupe "2Cellos" su često izjavljivali da obožavaju Šaulića, pa je uoči njihovog koncerta 2015. godine na konferenciji na novinare kralj narodne muzike rešio da ih iznenadi.
"Mi vas obožavamo. Da li može jedan selfi? Rado slušamo vašu pjesmu ''S namerom dođoh u veliki grad'' i tako se opuštamo nakon naših koncerata”, rekli su tada u glas Šulić i Hauser.
Iako je uglavnom Šulić taj koji je uvijek isticao da privatno voli da sluša Šaulićeve pjesme, i Hauser ga je jako cijenio kao umjetnika.
"Šaban je srpski Mocart. Njegove pjesme bismo vrlo rado svirali na svojim koncertima klasične muzike", rekao je prije par godina Hauser u izjavi domaćim medijima.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
marcellus wrote:
Četnička beretka? Ovo je beretka Vojske Srbije, veze sa četničkom beretkom nema.
Kako ste bolesni i pogani, smradovi ustaški.
Guest- Guest
dzango wrote:Haso je balija i ustaško cveće i bez ijedne kape.marcellus wrote:haso je jedno imo kapu al nije bila kokarda nego nešto drugo
imo 16 godina
ali kažu ustaša i gotovo
hasanče je zds!
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:dzango wrote:Haso je balija i ustaško cveće i bez ijedne kape.marcellus wrote:haso je jedno imo kapu al nije bila kokarda nego nešto drugo
imo 16 godina
ali kažu ustaša i gotovo
hasanče je zds!
Serem mu se u usta, i njemu i njegovim ,,štovareljima”.
Guest- Guest
Za Alaha, Bakira i ZDS.epikur37 wrote:dzango wrote:Haso je balija i ustaško cveće i bez ijedne kape.marcellus wrote:haso je jedno imo kapu al nije bila kokarda nego nešto drugo
imo 16 godina
ali kažu ustaša i gotovo
hasanče je zds!
2014-04-19
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Poginuo Šaban Šaulić
» Dodik je šaban
» Njemački Šaban nije brojao mrtve
» Poginuo Ćorušić
» poginuo ravnozemljas, RIP