Poginuo Šaban Šaulić
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Poginuo Šaban Šaulić
Yehudim wrote:kofein wrote:Hektorović wrote: nadam se da će mu biti dobro i na onom svijetu – poručila je Suljaković za „Avaz“.
Šemsa Suljaković.......Šta se čudiš kao da nikad nisi piva njezine pisme
Dobro to.....
...ali poželjeti nekome ugodan boravak na onom svijetu. :)
Guest- Guest
dobro je da nije pila kahvu kad ju je haber o sabanu zatekoHektorović wrote:Popularna bosanskohercegovačka pjevačica sevdalinki i folk pjesama Hanka Paldum duboko je ožalošćena viješću o smrti dragog kolege Šabana Šaulića.
- Strašno. Bože, vidiš šta je život...Nikad se ne zna dokad je kome zapisano i kada mu je posljednji korak. Tako mi je žao. Taman sam klanjala kad je moja sestra Raza vrisnula. Neko joj javio da je Šaban poginuo. Odmah sam selam predala. Zaista mi ga je žao - rekla je Hanka Paldum za "Avaz".
haman bi joj ispala iz ruke
prckov- Posts : 34563
2014-04-19
prckov wrote:dobro je da nije pila kahvu kad ju je haber o sabanu zatekoHektorović wrote:Popularna bosanskohercegovačka pjevačica sevdalinki i folk pjesama Hanka Paldum duboko je ožalošćena viješću o smrti dragog kolege Šabana Šaulića.
- Strašno. Bože, vidiš šta je život...Nikad se ne zna dokad je kome zapisano i kada mu je posljednji korak. Tako mi je žao. Taman sam klanjala kad je moja sestra Raza vrisnula. Neko joj javio da je Šaban poginuo. Odmah sam selam predala. Zaista mi ga je žao - rekla je Hanka Paldum za "Avaz".
Guest- Guest
kofein wrote:Yehudim wrote:kofein wrote:Hektorović wrote: nadam se da će mu biti dobro i na onom svijetu – poručila je Suljaković za „Avaz“.
Dobro to.....
Šta bi tek Ava karabatić izjavila
prckov wrote:dobro je da nije pila kahvu kad ju je haber o sabanu zatekoHektorović wrote:Popularna bosanskohercegovačka pjevačica sevdalinki i folk pjesama Hanka Paldum duboko je ožalošćena viješću o smrti dragog kolege Šabana Šaulića.
Pa nada se da je otišal u raj, što je čudno u tom? Ne znači da je srjetna što je umrl.kofein wrote:Yehudim wrote:kofein wrote:Hektorović wrote: nadam se da će mu biti dobro i na onom svijetu – poručila je Suljaković za „Avaz“.
Dobro to.....
Regoč wrote:A, da!Yehudim wrote:Regoč wrote:Boy George?Yehudim wrote:
Puno ranije i on je nosio periku kao i onaj ........you know
NE.....ma onaj Hrvat......kako se ono zove
E to je taj. Ki blizanci.
Odmah se sitim svoga prijatelja, pokojnog, Šabana Bajramovića
Što reče moj klinac malopre, sada nemamo ni jednog Šabana. Bio je dobar za kafanu. Šteta što je sendvičario pred kraj života.Yehudim wrote:Regoč wrote:A, da!Yehudim wrote:Regoč wrote:Boy George?Yehudim wrote:
NE.....ma onaj Hrvat......kako se ono zove
E to je taj. Ki blizanci.
Odmah se sitim svoga prijatelja, pokojnog, Šabana Bajramovića
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Da. Dobar je bio.
Upozna sam ga osobno, namučio se i on kroz život.
Upozna sam ga osobno, namučio se i on kroz život.
Yehudim wrote:
uvijek zezala bivšeg da je Šaban njegov miljenik ali ga ni on nije slušao
ipak i meni je dobra ova njegova, čula je tek prošle godine
ja ga vidjela i to mislim ne jednom, ne na koncertu... jedno vrijeme mislila da je musliman
počivao u miru
immortal-
2014-04-16
Istina. Vrhunski vokal.Maggie19 wrote:Nije moj tip glazbe, ali vrhunski pjevac.
R.I.P.
R.I.P.
Guest- Guest
Lijepa pjesma ovdje
Tekst i note su odlični, emotivni
Za neke osobe starije generacije da dirne u dusu
POČIVAO U MIRU
Tekst i note su odlični, emotivni
Za neke osobe starije generacije da dirne u dusu
POČIVAO U MIRU
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Šabana Šaulića, koji je jutros poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.
"Sa nevjericom i neizmjernom tugom primio sam tužnu vijest da je Šaban Šaulić tragično izgubio život. Bio sam njegov veliki poštovalac i kao čovjeka i muzičara, njegovih pjesama i neponovljivog glasa i mogu reći da je s pravom dobio nadimak 'kralj narodne muzike'", naveo je Dodik.
On je naglasio da je Šaban Šaulić ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj historiji cijelog regiona, otišao je u legendu, ali će njegove pjesme, koje su ušle u muzičku antologiju, ostati da žive.
"U ime svih građana BiH i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće porodici dragog prijatelja i velikog majstora narodne pjesme, koji je pet decenija suvereno dominirao ovim muzičkim prostorima. Počivaj u miru legendo narodne muzike", navodi se u telegramu saučešća.
"Sa nevjericom i neizmjernom tugom primio sam tužnu vijest da je Šaban Šaulić tragično izgubio život. Bio sam njegov veliki poštovalac i kao čovjeka i muzičara, njegovih pjesama i neponovljivog glasa i mogu reći da je s pravom dobio nadimak 'kralj narodne muzike'", naveo je Dodik.
On je naglasio da je Šaban Šaulić ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj historiji cijelog regiona, otišao je u legendu, ali će njegove pjesme, koje su ušle u muzičku antologiju, ostati da žive.
"U ime svih građana BiH i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće porodici dragog prijatelja i velikog majstora narodne pjesme, koji je pet decenija suvereno dominirao ovim muzičkim prostorima. Počivaj u miru legendo narodne muzike", navodi se u telegramu saučešća.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
mortal wrote:Yehudim wrote:
uvijek zezala bivšeg da je Šaban njegov miljenik ali ga ni on nije slušao
ipak i meni je dobra ova njegova, čula je tek prošle godine
ja ga vidjela i to mislim ne jednom, ne na koncertu... jedno vrijeme mislila da je musliman
počivao u miru
Šaban je bio Rom islamske vjeroispovjesti...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
https://www.blick.ch/news/ausland/trauer-um-serbischen-saenger-saban-saulic-67-bei-autounfall-gestorben-id15174034.html
https://m.bild.de/regional/ruhrgebiet/ruhrgebiet-aktuell/a2-bei-guetersloh-betrunkener-34-faehrt-serbischen-star-saenger-tot-60200604.bildMobile.html###wt_ref=https%3A%2F%2Fwww.google.it%2F&wt_t=1550445183596
https://www.kosmo.at/serbische-medien-saban-saulic-bei-tragischem-unfall-ums-leben-gekommen/
https://m.bild.de/regional/ruhrgebiet/ruhrgebiet-aktuell/a2-bei-guetersloh-betrunkener-34-faehrt-serbischen-star-saenger-tot-60200604.bildMobile.html###wt_ref=https%3A%2F%2Fwww.google.it%2F&wt_t=1550445183596
https://www.kosmo.at/serbische-medien-saban-saulic-bei-tragischem-unfall-ums-leben-gekommen/
Serbinho-3- Posts : 27698
2014-08-25
Foto: Instagram
JOŠ JEDNA ŽRTVA TRAGEDIJE
PREMINUO I MUZIČAR KOJI JE VOZIO ŠABANA ŠAULIĆA: Mirsad Kerić (43) umro od zadobijenih povreda
Serbinho-3- Posts : 27698
2014-08-25
Od pjevaca narodne muzike onomad...meni nije medju prva 3,4 pjevaca...no svatko ima svoj ukus...ne zamjeram..
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Poginuo Šaban Šaulić
» Dodik je šaban
» Njemački Šaban nije brojao mrtve
» Poginuo Ćorušić
» poginuo ravnozemljas, RIP
» Dodik je šaban
» Njemački Šaban nije brojao mrtve
» Poginuo Ćorušić