Poginuo Šaban Šaulić
Page 2 of 7
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Poginuo Šaban Šaulić
Jebi ga, nije se opasal eksplozivom i razniel na božićnom sajmu pa žena nije sigurna da mu pripadaju sedamdeset dvie djevice.kofein wrote:Hektorović wrote: nadam se da će mu biti dobro i na onom svijetu – poručila je Suljaković za „Avaz“.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
na wiki mu vec stavili dan kad je umro
Na zidiću iza kioska na berlinskom Haupbahnhoffu.kofein wrote:jastreb wrote:Nikad ga nisam obožavao.kofein wrote:Na otvaranje ovakove teme, tapiju ima svejugoslavenski biograf lakih nota i kafanskih kompozicija - Jastreb.
RIP.
Ne plediram na osobni ukus, nego na jugoslavenski opus kao takav. Informiran si za razliku od mladeži koja otvara temu. Dao bih se opkladiti, da si ga gdje-gdje susreo u anegdotalnoj situaciji.
Što ti je ažurnost!prckov wrote:na wiki mu vec stavili dan kad je umro
jastreb wrote:Sad će se pojaviti Marcellus i napisati "Tko je taj?"
za njega sam čak i čuo. 82. u vojsci od bosanaca. Bio im je idol. Nekako nisam imao želju poslušati što pjeva. Nemam ni danas.
prckov wrote:jel patka il je stvarno pogino
Poginuo.
Ništa čudno.......dobra smrt. Bolje nego da je zaboravljen, bolestan, umira lagano godinama.
I Halid je skoro poginuo ( izubio oko ) jedva preživio.
Pa onaj Makedonac isto, onaj mladi.....( Šteta njega )
Regoč wrote:Na zidiću iza kioska na berlinskom Haupbahnhoffu.kofein wrote:jastreb wrote:Nikad ga nisam obožavao.kofein wrote:Na otvaranje ovakove teme, tapiju ima svejugoslavenski biograf lakih nota i kafanskih kompozicija - Jastreb.
RIP.
Ne plediram na osobni ukus, nego na jugoslavenski opus kao takav. Informiran si za razliku od mladeži koja otvara temu. Dao bih se opkladiti, da si ga gdje-gdje susreo u anegdotalnoj situaciji.
Zoologischegarten oder Friedrichstrasse
kofein wrote:Hektorović wrote: nadam se da će mu biti dobro i na onom svijetu – poručila je Suljaković za „Avaz“.
Šemsa Suljaković.......Šta se čudiš kao da nikad nisi piva njezine pisme
Puno ranije i on je nosio periku kao i onaj ........you know
Nije moj tip glazbe, ali vrhunski pjevac.
R.I.P.
R.I.P.
Toše Proeski, pokraj Nove Gradiške.Yehudim wrote:prckov wrote:jel patka il je stvarno pogino
Poginuo.
Ništa čudno.......dobra smrt. Bolje nego da je zaboravljen, bolestan, umira lagano godinama.
I Halid je skoro poginuo ( izubio oko ) jedva preživio.
Pa onaj Makedonac isto, onaj mladi.....( Šteta njega )
RIP
Boy George?Yehudim wrote:
Popularna bosanskohercegovačka pjevačica sevdalinki i folk pjesama Hanka Paldum duboko je ožalošćena viješću o smrti dragog kolege Šabana Šaulića.
- Strašno. Bože, vidiš šta je život...Nikad se ne zna dokad je kome zapisano i kada mu je posljednji korak. Tako mi je žao. Taman sam klanjala kad je moja sestra Raza vrisnula. Neko joj javio da je Šaban poginuo. Odmah sam selam predala. Zaista mi ga je žao - rekla je Hanka Paldum za "Avaz".
- Strašno. Bože, vidiš šta je život...Nikad se ne zna dokad je kome zapisano i kada mu je posljednji korak. Tako mi je žao. Taman sam klanjala kad je moja sestra Raza vrisnula. Neko joj javio da je Šaban poginuo. Odmah sam selam predala. Zaista mi ga je žao - rekla je Hanka Paldum za "Avaz".
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Zbog jedne pijane budale stradao je naš velikan Šaban - kazao je za "Avaz" Halid Muslimović nakon informacije da je u Njemačkoj nastradao kralj regionalne muzičke scene Šaban Šaulić.
- Nemam riječi kada je njegov odlazak u pitanju osim da kažem da na spomen Šabanovog imena čovjek treba ustati i poklonitise - dodao je Muslimović.
- Svi znamo njegovu narav i nije bio samo pjevač nego učitelj dobrog ponašanja, poštovanja i svih dobrih stvari. Često je noćivao kod mene u Prijedoru, pričali bismo do zore i uglavnom nikad ništa loše nisam mogao čuti iz njegovih usta. Jedna dobra, posebna i tiha osoba. Njegov odlazak znači kao da je cijela estrada poginula – naglasio je Muslimović.
- Nemam riječi kada je njegov odlazak u pitanju osim da kažem da na spomen Šabanovog imena čovjek treba ustati i poklonitise - dodao je Muslimović.
- Svi znamo njegovu narav i nije bio samo pjevač nego učitelj dobrog ponašanja, poštovanja i svih dobrih stvari. Često je noćivao kod mene u Prijedoru, pričali bismo do zore i uglavnom nikad ništa loše nisam mogao čuti iz njegovih usta. Jedna dobra, posebna i tiha osoba. Njegov odlazak znači kao da je cijela estrada poginula – naglasio je Muslimović.
2018-04-10
Sad malo patetike kako su ga svi voljeli i kako je sa svimi bil dobar, a za koji mjesec naslovnice "Istina o Šabanu!", "Ovo je pravo Šabanovo lice!"... Umjereno, ljudi, umjereno!
Regoč wrote:Sad malo patetike kako su ga svi voljeli i kako je sa svimi bil dobar, a za koji mjesec naslovnice "Istina o Šabanu!", "Ovo je pravo Šabanovo lice!"... Umjereno, ljudi, umjereno!
Orijentalni pristup životu i smrti.
2018-04-10
Vijest o smrti Šabana Šaulića koji je važio za kralja narodne muzike mnogo je potresla njegove kolege i prijatelje. Među njima je i pjevač Šerif Konjević koji nam je kroz suze kazao da Šabana niko ne može zamijeniti.
"Ja ga nisam poznavao, volio sam ga, svi me zovu jer znaju koliko smo bili povezani i kroz pjesme i kroz mnogo toga. Niko ga ne može zamijeniti", kazao nam je Šerif Konjević kroz suze.
"Ja ga nisam poznavao, volio sam ga, svi me zovu jer znaju koliko smo bili povezani i kroz pjesme i kroz mnogo toga. Niko ga ne može zamijeniti", kazao nam je Šerif Konjević kroz suze.
2018-04-10
Regoč wrote:Boy George?Yehudim wrote:
NE.....ma onaj Hrvat......kako se ono zove
A, da!Yehudim wrote:Regoč wrote:Boy George?Yehudim wrote:
NE.....ma onaj Hrvat......kako se ono zove
Yehudim wrote:kofein wrote:Hektorović wrote: nadam se da će mu biti dobro i na onom svijetu – poručila je Suljaković za „Avaz“.
Šemsa Suljaković.......Šta se čudiš kao da nikad nisi piva njezine pisme
Dobro to.....
...ali poželjeti nekome ugodan boravak na onom svijetu. :)
Guest- Guest
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Poginuo Šaban Šaulić
» Dodik je šaban
» Njemački Šaban nije brojao mrtve
» Poginuo Ćorušić
» poginuo ravnozemljas, RIP
» Dodik je šaban
» Njemački Šaban nije brojao mrtve
» Poginuo Ćorušić
» poginuo ravnozemljas, RIP