Zadar postaje transportni hub Jadrana
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Zadar postaje transportni hub Jadrana
Da , svak mora nać svoj model održivog razvoja i onda to guratflumen wrote:ma svi ti gradovi na obali imaju potencijala, samo steta to upropastit...bolje jamrat kako nista ne ide...
Zadar ok no njemu željeznica ide na sjeveroistok pa je Split bliži brodovima tako je on zapadnije al mu nije željeznica bliže Evropi
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Sad se doli proširuje sueski kanal a znamo koliko su velika tržišta Afrike i Azije , znači to ti je grana gospodarstva koja može samo rast. ista stvar ti je sa zračnim prijevozom , zna se da fali na tisuće i tisuće pilota u toj industriji koja samo raste svake godine.
U prevodu nemaš šta gledat okolo nego razvijaj svoju infrastrukturu i to ti je to.
No jedna bitna stvar : gradove nečine samo luke i aerodromi , triba ulagat i u druge stvari :: sport , kulturu , informatički sektor , industriju itd itd itd
U prevodu nemaš šta gledat okolo nego razvijaj svoju infrastrukturu i to ti je to.
No jedna bitna stvar : gradove nečine samo luke i aerodromi , triba ulagat i u druge stvari :: sport , kulturu , informatički sektor , industriju itd itd itd
2014-04-11
RayMabus wrote:Varaš se za Split...a i Ploče istoSpeare Shaker wrote:epikur37 wrote:A tek luka...
Zadar je prirodni centar jadrana...
Ovdje si potpuno u pravu, a Zadar ima nevjerojatan potencijal jačanja svog gospodarstva, ali i prostornog širenja na okolicu, za razliku od recimo Splita, da o Rijeci, Dubrovniku, Šibeniku ili Pločama i ne govorimo.
Nisu niti blizu Zadru po tom potencijalu prostornog širenja.
Guest- Guest
Ali ga imaju dovoljno za tu priču koju ti spominješ a to je rubno širenje gradova.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Varaš se za Split...a i Ploče istoSpeare Shaker wrote:epikur37 wrote:A tek luka...
Ovdje si potpuno u pravu, a Zadar ima nevjerojatan potencijal jačanja svog gospodarstva, ali i prostornog širenja na okolicu, za razliku od recimo Splita, da o Rijeci, Dubrovniku, Šibeniku ili Pločama i ne govorimo.
Gledaj sad :
2014-04-11
RayMabus wrote:Ali ga imaju dovoljno za tu priču koju ti spominješ a to je rubno širenje gradova.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Varaš se za Split...a i Ploče istoSpeare Shaker wrote:epikur37 wrote:A tek luka...
Pa nisam ni mislio reći da ga nemaju uopće, samo da im Zadar tu jako bježi. Iza sebe ima praktički cijele Ravne kotare koji se ne zovu bezveze ravnima.
Guest- Guest
mi smo imali nacionalni interes stvorit drzavu, pa obranit drzavu, pa uci u NATO i u EU i sad kad smo ostvarili te ciljeve vise nemamo pojma sto bi...
da se mene pita, dao bih cijeli rijecki akvatorij amerima, kinezima, japancima i zemljama u okruzenju Koje nemaju svoga mora (AU) kao bescarinsku zonu...neka rade sto hoce 99 godina...valjda bi i mi neke mrvice dobili...samo da maknu onaj CK KP sa Korza, pizda im materina
da se mene pita, dao bih cijeli rijecki akvatorij amerima, kinezima, japancima i zemljama u okruzenju Koje nemaju svoga mora (AU) kao bescarinsku zonu...neka rade sto hoce 99 godina...valjda bi i mi neke mrvice dobili...samo da maknu onaj CK KP sa Korza, pizda im materina
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Dubrovnik , Rijeka i Omiš su ti gradovi koji okolo nemaju prostor za urbanizaciju ili ga imaju jako malo ....doduše Rijeka ima nešto al i oni su ograničeni na uski pojas pa moraju iza brda gradit
Split ima a nije poanta da ti imaš kilometrima oko grada nego odma uz centar jer svak oće bliže znači to ti je kurčev potencijal šta imaš okolo kad ljudi oće na rub grada
Kužiš ?
Split ima a nije poanta da ti imaš kilometrima oko grada nego odma uz centar jer svak oće bliže znači to ti je kurčev potencijal šta imaš okolo kad ljudi oće na rub grada
Kužiš ?
2014-04-11
Znaš kako se Zadar može razvit ? Moraš to platit al isplati se. Odeš u Malmo i potpišeš sprazum o prijateljstvu gradova i cijelogodišnja avio linija Malmo Zadar
To ti je u biti Kopenhagen ,dakle Danska i južna Skandinavija
Dovućeš ih na Jadran , ciljano , eto pa izvoli
To ti je u biti Kopenhagen ,dakle Danska i južna Skandinavija
Dovućeš ih na Jadran , ciljano , eto pa izvoli
2014-04-11
RayMabus wrote:Dubrovnik , Rijeka i Omiš su ti gradovi koji okolo nemaju prostor za urbanizaciju ili ga imaju jako malo ....doduše Rijeka ima nešto al i oni su ograničeni na uski pojas pa moraju iza brda gradit
Kužiš ?
Kod nas doslovce autocesta ulazi u najnoviju i najbolju luku na jadranu...znači tranzit idealan.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa ok al kažem : proširuje se sueski kanal , Afrika je gospodarstvo koje raste , tu je još i Azija , posla imaepikur37 wrote:RayMabus wrote:Dubrovnik , Rijeka i Omiš su ti gradovi koji okolo nemaju prostor za urbanizaciju ili ga imaju jako malo ....doduše Rijeka ima nešto al i oni su ograničeni na uski pojas pa moraju iza brda gradit
Kužiš ?
Kod nas doslovce autocesta ulazi u najnoviju i najbolju luku na jadranu...znači tranzit idealan.
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa ok al kažem : proširuje se sueski kanal , Afrika je gospodarstvo koje raste , tu je još i Azija , posla imaepikur37 wrote:RayMabus wrote:Dubrovnik , Rijeka i Omiš su ti gradovi koji okolo nemaju prostor za urbanizaciju ili ga imaju jako malo ....doduše Rijeka ima nešto al i oni su ograničeni na uski pojas pa moraju iza brda gradit
Kužiš ?
Važno da se vrti pa će svi imati
2015-08-06
Pa vrti se , vidiš da ti govorin da se proširuje sueski kanal a afrička gospodarstva rastu , evo ti i službeni podaci , Afrička ekonomija i općenito svijet
Libija 15% gospodarski rast
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_real_GDP_growth_rate
Etiopija 9,6 % rast itd
Etiopija 9,6 % rast itd
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa vrti se , vidiš da ti govorin da se proširuje sueski kanal a afrička gospodarstva rastu , evo ti i službeni podaci , Afrička ekonomija i općenito svijet
Etiopija 9,6 % rast itd
eto nam i jeftine radne snage za sezonu
2015-08-06
Je tako ste iz Srbije prošle godine uvezli pa neki momak sa ospicama iz Zaječara završio u bolniciepikur37 wrote:RayMabus wrote:Pa vrti se , vidiš da ti govorin da se proširuje sueski kanal a afrička gospodarstva rastu , evo ti i službeni podaci , Afrička ekonomija i općenito svijet
Etiopija 9,6 % rast itd
Isto i u Dubrovniku
Žalim slučaj al crnci i Srbi će ubuduće morat proć rigorozan veterinarski pregled
Virusi , bakterije i turizam neidu zajedno
2014-04-11
epikur37 wrote:vuksadinare wrote:oce bit sta?epikur37 wrote:dijagram wrote:jesi prizdravio:)epikur37 wrote:
jel tebi išta valja od jutra do mraka....pa hebemu
Jesam, za jedan dan sam skinuo prehladu: propolis, nekakv royal med sa svime iz verunića, češnjaka puno, limuna i slanina.
kao rukom odneseno...
evo dvije moje asistentice me zovu na zajednički joging na višnjiku...a što mogu :)
Ja sam konzervativac, samo ću praviti društvo i pojašnjavati tehnike trčanja.
RayMabus wrote:Je tako ste iz Srbije prošle godine uvezli pa neki momak sa ospicama iz Zaječara završio u bolniciepikur37 wrote:RayMabus wrote:Pa vrti se , vidiš da ti govorin da se proširuje sueski kanal a afrička gospodarstva rastu , evo ti i službeni podaci , Afrička ekonomija i općenito svijet
Etiopija 9,6 % rast itd
Isto i u Dubrovniku
Žalim slučaj al crnci i Srbi će ubuduće morat proć rigorozan veterinarski pregled
Virusi , bakterije i turizam neidu zajedno
Vuče, 'ajmo ti i ja jednom za svagda raščistiti neke stvari:vuksadinare wrote:pa bar sam ja pristojan prema zenama..pitaj soru..ja sam uvijek bio najpristojniji prema njoj bez obzira na razlicite stavove..dok jedan dan nije prekardasila i morao sam obraniti svoju osobnost...lijepo sam ja spikao sa zenama ovdje...sa nekima sam bio i privatno ok...za mene su veber i svetac sirovine..krkansko ponasanje...mozda tebe takvi privlace pa ne znas razlikovat krkanluk..moze biti...ima i takvih...moja obrada je na fini nacin i duze trajeRabarbara wrote:Imaš pravo... Nisi ti oni.vuksadinare wrote:prvo ja nikom ne okrecem leđa tako da od iznenađenja nista...a ako se i to desi...ne bi ti oprostio...nisam ja svetac i veber hvalisavci a vecinom suhog....onda cemo prvo da se mjerkamo pa onda a sto ja znam mnogo je toga na kockiRabarbara wrote:Pripazi kad mi okrećeš leđa. Mogla bih te iznenaditi... a tebi se svidjeti, pa što ćemo onda.vuksadinare wrote:
hebome pas ako ovo nije yehudim u haljini
Oni imaju malo više pristojnosti kad razgovaraju sa ženama, znaju se nositi i prihvatiti različite stavove bez krkanskih ispada.
Bez obzira na povremeno hvalisanje, imaju i smisao za humor (kao i Džango i Levi npr.) pa mi je zanimljivo 'popričati' s njima.
Prvo - ja nisam njiva da me bilo tko obrađuje, a pogotovo ne ekipa na ovom forumu. Te insinuacije i mokre snove izbaci iz svoje tintare jer su promašeni. Nađi si drugi objekt za svoje fine obrade, a mene molim te zaobiđi.
Drugo - nisam ti se obratila niti jednim postom niti sam na bilo koji način prekardašila u komunikaciji da bi mi psovao mater. Napisala sam da je Krstičević vjerujatno bio dobar vojnik, ali je loš ministar. I ti si mi opsovao mater. (?!)
Čak i kad sam ti rekla da mi je to uvreda jer mi je mater mrtva, nisi se ispričao. Praviš se kao da se to nije dogodilo. I onda se ti nađeš reći za Pisa i Vebera da su krkani? Ti!
Oni mogu pisati što ih volja, uostalom tu je malo onih koji pišu smisleno o otvorenim temama, ali nikad, baš nikad ni jedan od njih dvojice me nije uvrijedio niti se ponašao krkanski. Muška blebetanja su moja svakodnevica, s tim se znam nositi jer sam svakodnevno okružena muškarcima, ali uvreda je uvreda.
E tu je tvoj problem... ti ne vidiš što je uvreda, a što trla baba lan da joj prođe dan. Zato ne mogu s tobom komunicirati na taj način.
Treće - nisam došla na forum tražiti švalere, niti se ponašam tako. Trenutno imam brdo slobodnog vremena i mogu pisati više nego inače, tako da te svoje pretpostavke slobodno objesi mačku o rep.
Nemam ništa protiv zdrave zafrkancije, ali za to treba biti bistar, duhovit i znati gdje je granica (pristojan). Tebi fale minimalno dva od ta tri uvjeta, tako da te molim da niti ne pokušavaš takve pošalice samnom.
Možeš li ovo apsorbirati ili ti treba napisati još koji put? :)
Guest- Guest
epikur37 wrote:
Hvala Kalmeta :)
Taj čovjek zaslužuje trg u Zadru
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Pa bolje da ide na Zadar nego priko Zagore , ovako su svi priobalni dalmatinski gradovi povezani autocestom međusobno , digneš se na autocestu i onda samo pravac do Šibenika ili Zadra
2014-04-11
Hektorović wrote:epikur37 wrote:
Hvala Kalmeta :)
Taj čovjek zaslužuje trg u Zadru
Zaslužuje metak u čelo prvenstveno.
darth_vader-
2014-04-17
j-bote..Fuk kao pravi zreli tinejdžer pljucka po superiornijima,da bi sebe malo pogurao u prvi plan...hajd,hajd..i bete katkad moraju doci do izrazaja... T okako Weber i Ja nastupamo prema curama,ti mosh samo sanjati u zelji..Rabarbara wrote:Vuče, 'ajmo ti i ja jednom za svagda raščistiti neke stvari:vuksadinare wrote:pa bar sam ja pristojan prema zenama..pitaj soru..ja sam uvijek bio najpristojniji prema njoj bez obzira na razlicite stavove..dok jedan dan nije prekardasila i morao sam obraniti svoju osobnost...lijepo sam ja spikao sa zenama ovdje...sa nekima sam bio i privatno ok...za mene su veber i svetac sirovine..krkansko ponasanje...mozda tebe takvi privlace pa ne znas razlikovat krkanluk..moze biti...ima i takvih...moja obrada je na fini nacin i duze trajeRabarbara wrote:Imaš pravo... Nisi ti oni.vuksadinare wrote:prvo ja nikom ne okrecem leđa tako da od iznenađenja nista...a ako se i to desi...ne bi ti oprostio...nisam ja svetac i veber hvalisavci a vecinom suhog....onda cemo prvo da se mjerkamo pa onda a sto ja znam mnogo je toga na kockiRabarbara wrote:
Pripazi kad mi okrećeš leđa. Mogla bih te iznenaditi... a tebi se svidjeti, pa što ćemo onda.
Oni imaju malo više pristojnosti kad razgovaraju sa ženama, znaju se nositi i prihvatiti različite stavove bez krkanskih ispada.
Bez obzira na povremeno hvalisanje, imaju i smisao za humor (kao i Džango i Levi npr.) pa mi je zanimljivo 'popričati' s njima.
Prvo - ja nisam njiva da me bilo tko obrađuje, a pogotovo ne ekipa na ovom forumu. Te insinuacije i mokre snove izbaci iz svoje tintare jer su promašeni. Nađi si drugi objekt za svoje fine obrade, a mene molim te zaobiđi.
Drugo - nisam ti se obratila niti jednim postom niti sam na bilo koji način prekardašila u komunikaciji da bi mi psovao mater. Napisala sam da je Krstičević vjerujatno bio dobar vojnik, ali je loš ministar. I ti si mi opsovao mater. (?!)
Čak i kad sam ti rekla da mi je to uvreda jer mi je mater mrtva, nisi se ispričao. Praviš se kao da se to nije dogodilo. I onda se ti nađeš reći za Pisa i Vebera da su krkani? Ti!
Oni mogu pisati što ih volja, uostalom tu je malo onih koji pišu smisleno o otvorenim temama, ali nikad, baš nikad ni jedan od njih dvojice me nije uvrijedio niti se ponašao krkanski. Muška blebetanja su moja svakodnevica, s tim se znam nositi jer sam svakodnevno okružena muškarcima, ali uvreda je uvreda.
E tu je tvoj problem... ti ne vidiš što je uvreda, a što trla baba lan da joj prođe dan. Zato ne mogu s tobom komunicirati na taj način.
Treće - nisam došla na forum tražiti švalere, niti se ponašam tako. Trenutno imam brdo slobodnog vremena i mogu pisati više nego inače, tako da te svoje pretpostavke slobodno objesi mačku o rep.
Nemam ništa protiv zdrave zafrkancije, ali za to treba biti bistar, duhovit i znati gdje je granica (pristojan). Tebi fale minimalno dva od ta tri uvjeta, tako da te molim da niti ne pokušavaš takve pošalice samnom.
Možeš li ovo apsorbirati ili ti treba napisati još koji put? :)
Guest- Guest
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Slovenci kupili transportni avion
» Pizonovi ne mogu bez Jadrana
» Masovno i organizirano pustošenje Jadrana
» Orban : Više Balatona , manje Jadrana
» Putin na Balkan ulazi preko Jadrana
» Pizonovi ne mogu bez Jadrana
» Masovno i organizirano pustošenje Jadrana
» Orban : Više Balatona , manje Jadrana
» Putin na Balkan ulazi preko Jadrana