Užas: Đoković pobijedio Nadala
Page 41 of 43
Page 41 of 43 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42, 43
Re: Užas: Đoković pobijedio Nadala
Samo mu ponudis kintu, i on odma mijenja i vjeru i naciju i zaboravi sta je do jucer bio.kofein wrote:Maggie19 wrote:Dzango je Hrvat odavno, kasnis :-D
A, stane zna vise o Zg-u od pola forumasa, stalno je tamo..tako da
..;-P
Po njihovom, Srbi su izuzetno nestabilni....vrlo lako postanu netko drugi. Ne čuvaju "veru" pradedova....pa onda junaštvo koje moraš tražiti mikroskopom i tako. Mrko ih pogledaš i odmah izdaju i Sv.Savu i Pravoslavlje.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Srbi ko srbi da ne lazu ne bi bili srbi...
vuksadinare- Posts : 100233
2015-09-08
Dinaroid napisao:Srbi ko srbi da ne lazu ne bi bili srbi... :)
Pa ti si onda tvin turbo Srbin::))
A pare ces dobiti kad meni Kofein vrati::))
Pa ti si onda tvin turbo Srbin::))
A pare ces dobiti kad meni Kofein vrati::))
Guest- Guest
vuksadinare wrote:Srbi ko srbi da ne lazu ne bi bili srbi...
u vezi cega
ili tek toliko da trujeß
Guest- Guest
Cane objasnio. Šta dalje raspravljati.Speare Shaker wrote:dzango wrote:E jebiga.Stanojko wrote:Hahahahaha...Boze sacuvaj... Zanimljiv tekst...Speare Shaker wrote:Stanojko wrote:
A sta je bio, a da nije religijski odredjen, posto nema nacionalnu odrednicu?
Hrvat, naravno. I ima nacionalnu odrednicu, ali ne kada je u pitanju moderno građansko određenje nacije koje je uostalom nastalo tek od Francuske revolucije nego više u onom njenom starom etničkom temelju.
Njegovi preci po ocu su bili srpska vlastela, poznati kao Potkravići ili Pokrajčići. U Popovom Polju, u selu Orahovu razgranali su se kao Boškovići. Ruđerov otac Nikola, sin Boška Boškovića i Damjane, u Dubrovniku se bavio trgovinom.
Tu oženi devojku čiji je otac došao iz današnje Italije. Nikola se mnogo interesovao za srpsku istoriju i na svojim putovanjima kroz srpske zemlje pod turskom vlašću često slušao guslare i obilazio manastire. Tako je Nikola Bošković, na nagovor trojice italijanskih prijatelja, koji su izdavali knjigu u osam svezaka Ilirikum sakrum, sastavio opis svojih putovanja po Srbiji, pod naslovom Staroraška sećanja.
Ruđer se čitav život dopisivao sa sestrom Anicom i bratom Božom, koga je stalno podsticao da istrajno traga za njihovim porodičnim grbom. I tako… pisac Staroraških sećanja i Italijanka postaju roditelji velikog hrvatskog naučnika – Hrvata?!
Ali, nenaučnofantastična epizoda se nastavlja dalje. Prikazom života i rada čuvenog „hrvatskog“ komediografa i „Hrvata“ Marina Držića.
Dobro, ako je Ruđer Bošković neHrvat, kako znamo da Marin Držić to nije ili da pak jeste. Samo jedan primer. Komedija Dundo Maroje igrana je u Dubrovniku tačno polovinom šesnaestog veka. NJena radnja je poznata današnjoj publici ali ono što se često namerno previđa je sama Držićeva podela ili što bi mladi danas rekli – kasting. Glavni likovi su naravno Dubrovčani, ali pojavljuju se i tri stranca, čiji je zadatak da budu smešni, jer, stranci su uvek smešni.
Hm, da vidimo ko su oni. Jevrejin, Nemac i gle, Hrvat. Držićeva podela je i proročka jer je Hrvat sluga Nemca koji se i zove Nemac (Tudeško). A Hrvat ima ime, shodno izgledu, Gulisav. Budući da je sav iscepan, oguljen, u ritama.
Nazivati renesansne i barokne Dubrovčane Hrvatima je zaista smešno. Tragikomično. Uzmimo primer poznatih starogrčkih filozofa. Oni su, gle čuda, živeli u velikom broju izvan današnje Grčke. Uprkos netrpeljivosti između Grka i Turaka, još se nije čulo da su Tales, Heraklit ili Herodot Turci. Isto važi i za Empedokla, Zenona i Arhimeda. Jesu li oni Italijani? Naravno da nisu.
I za kraj:
Ovo su Austrougraski statistički podaci s kraja devetnaestog veka. Iz 1890. godine o Dubrovniku. U samom gradu postoji 6405 rimokatolika i 515 pravoslavaca. Posebno je zanimljiv podatak o jeziku odnosno govoru u kući. Srpski govori 5823 Dubrovčana, italijanski 677, madžarski 384, nemački 263, češki 48, slovenski 19 i poljski 6. Hrvatski u podacima ne postoji.
Dovidjenja, prijatno.
Veliš, tko je lud ne budi mu drug, a?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
pizzon wrote:vuksadinare wrote:Srbi ko srbi da ne lazu ne bi bili srbi...
u vezi cega
U vezi svega. Tako barem kaže Dobrica Ćosić.
Guest- Guest
dzango wrote:Cane objasnio. Šta dalje raspravljati.Speare Shaker wrote:dzango wrote:E jebiga.Stanojko wrote:Hahahahaha...Boze sacuvaj... Zanimljiv tekst...Speare Shaker wrote:
Hrvat, naravno. I ima nacionalnu odrednicu, ali ne kada je u pitanju moderno građansko određenje nacije koje je uostalom nastalo tek od Francuske revolucije nego više u onom njenom starom etničkom temelju.
Njegovi preci po ocu su bili srpska vlastela, poznati kao Potkravići ili Pokrajčići. U Popovom Polju, u selu Orahovu razgranali su se kao Boškovići. Ruđerov otac Nikola, sin Boška Boškovića i Damjane, u Dubrovniku se bavio trgovinom.
Tu oženi devojku čiji je otac došao iz današnje Italije. Nikola se mnogo interesovao za srpsku istoriju i na svojim putovanjima kroz srpske zemlje pod turskom vlašću često slušao guslare i obilazio manastire. Tako je Nikola Bošković, na nagovor trojice italijanskih prijatelja, koji su izdavali knjigu u osam svezaka Ilirikum sakrum, sastavio opis svojih putovanja po Srbiji, pod naslovom Staroraška sećanja.
Ruđer se čitav život dopisivao sa sestrom Anicom i bratom Božom, koga je stalno podsticao da istrajno traga za njihovim porodičnim grbom. I tako… pisac Staroraških sećanja i Italijanka postaju roditelji velikog hrvatskog naučnika – Hrvata?!
Ali, nenaučnofantastična epizoda se nastavlja dalje. Prikazom života i rada čuvenog „hrvatskog“ komediografa i „Hrvata“ Marina Držića.
Dobro, ako je Ruđer Bošković neHrvat, kako znamo da Marin Držić to nije ili da pak jeste. Samo jedan primer. Komedija Dundo Maroje igrana je u Dubrovniku tačno polovinom šesnaestog veka. NJena radnja je poznata današnjoj publici ali ono što se često namerno previđa je sama Držićeva podela ili što bi mladi danas rekli – kasting. Glavni likovi su naravno Dubrovčani, ali pojavljuju se i tri stranca, čiji je zadatak da budu smešni, jer, stranci su uvek smešni.
Hm, da vidimo ko su oni. Jevrejin, Nemac i gle, Hrvat. Držićeva podela je i proročka jer je Hrvat sluga Nemca koji se i zove Nemac (Tudeško). A Hrvat ima ime, shodno izgledu, Gulisav. Budući da je sav iscepan, oguljen, u ritama.
Nazivati renesansne i barokne Dubrovčane Hrvatima je zaista smešno. Tragikomično. Uzmimo primer poznatih starogrčkih filozofa. Oni su, gle čuda, živeli u velikom broju izvan današnje Grčke. Uprkos netrpeljivosti između Grka i Turaka, još se nije čulo da su Tales, Heraklit ili Herodot Turci. Isto važi i za Empedokla, Zenona i Arhimeda. Jesu li oni Italijani? Naravno da nisu.
I za kraj:
Ovo su Austrougraski statistički podaci s kraja devetnaestog veka. Iz 1890. godine o Dubrovniku. U samom gradu postoji 6405 rimokatolika i 515 pravoslavaca. Posebno je zanimljiv podatak o jeziku odnosno govoru u kući. Srpski govori 5823 Dubrovčana, italijanski 677, madžarski 384, nemački 263, češki 48, slovenski 19 i poljski 6. Hrvatski u podacima ne postoji.
Dovidjenja, prijatno.
Pa i to što kažeš. Sve je već rečeno, druga je priča što neki nikako ne uspjevaju shvatiti što je zapravo rečeno.
Guest- Guest
Ne kaže. Samo treba razumeti napisano.Speare Shaker wrote:pizzon wrote:vuksadinare wrote:Srbi ko srbi da ne lazu ne bi bili srbi...
u vezi cega
Jebiga. Imaju crno na belo pa neka čitaju.Speare Shaker wrote:dzango wrote:Cane objasnio. Šta dalje raspravljati.Speare Shaker wrote:dzango wrote:E jebiga.Stanojko wrote:
Hahahahaha...Boze sacuvaj... Zanimljiv tekst...
I za kraj:
Dovidjenja, prijatno.
Pa i to što kažeš. Sve je već rečeno, druga je priča što neki nikako ne uspjevaju shvatiti što je zapravo rečeno.
2014-04-19
dzango wrote:Ne kaže. Samo treba razumeti napisano.Speare Shaker wrote:pizzon wrote:vuksadinare wrote:Srbi ko srbi da ne lazu ne bi bili srbi...
u vezi cega
Stavi citat pa da vidimo što zapravo kaže.
Guest- Guest
dzango wrote:Jebiga. Imaju crno na belo pa neka čitaju.Speare Shaker wrote:dzango wrote:Cane objasnio. Šta dalje raspravljati.Speare Shaker wrote:dzango wrote:
E jebiga.
Je, imaju napisano i na plotu pa opet...
Guest- Guest
Mrzi me da tražim. Kaže da lažu iz samilosti i sažaljenja. Svi lažu, samo je pitane zbog čega. Neki zbog zlobe i gramzivosti, neki zbog pokvarenosti...Speare Shaker wrote:dzango wrote:Ne kaže. Samo treba razumeti napisano.Speare Shaker wrote:pizzon wrote:vuksadinare wrote:Srbi ko srbi da ne lazu ne bi bili srbi...
u vezi cega
dzango wrote:Mrzi me da tražim. Kaže da lažu iz samilosti i sažaljenja. Svi lažu, samo je pitane zbog čega. Neki zbog zlobe i gramzivosti, neki zbog pokvarenosti...Speare Shaker wrote:dzango wrote:Ne kaže. Samo treba razumeti napisano.Speare Shaker wrote:pizzon wrote:
u vezi cega
Zbog ljepote, zbog istine...
Dakle, praktički u vezi svega, kako sam i napisao, jer je tu bitna volja za laž sama i umjetnost laganja, a ne tema o kojoj se laže.
Guest- Guest
Ako se laže iz samilosti i radi lepote i istine, onda je to laganje sa višim ciljem i bez zadnje namere. Ne laže se iz samilosti i zbog lepote i istine radi lične koristi i sebičluka. A svi lažu, kao što sam rekao.Speare Shaker wrote:dzango wrote:Mrzi me da tražim. Kaže da lažu iz samilosti i sažaljenja. Svi lažu, samo je pitane zbog čega. Neki zbog zlobe i gramzivosti, neki zbog pokvarenosti...Speare Shaker wrote:dzango wrote:Ne kaže. Samo treba razumeti napisano.Speare Shaker wrote:
Zbog ljepote, zbog istine...
Dakle, praktički u vezi svega, kako sam i napisao, jer je tu bitna volja za laž sama i umjetnost laganja, a ne tema o kojoj se laže.
Last edited by dzango on 30/1/2019, 22:39; edited 1 time in total
dzango wrote:
Ako se laže iz samilosti i radi lepote i istine, onda je to laganje sa višim ciljem i bez zadnje namere. Niko ne laže iz samilosti i zbog lepote i istine radi lične koristi i sebičluka. A svi lažu, kao što sam rekao.
Ne znam, po onome kako je to Dobrica objasnio, to se baš i ne bi moglo zaključiti.
Guest- Guest
ženama ne lagat. makar da si i u pravu slažeš
2014-12-30
Može ako se malo bolje udubiš u napisano. Nije sve na prvu loptu Isto kao i ono patrijarha Pavla: Budimo ljudi iako smo Srbi. Potpis koji su mi inače banovali na starom forumu.Speare Shaker wrote:dzango wrote:
Ako se laže iz samilosti i radi lepote i istine, onda je to laganje sa višim ciljem i bez zadnje namere. Niko ne laže iz samilosti i zbog lepote i istine radi lične koristi i sebičluka. A svi lažu, kao što sam rekao.
Ne znam, po onome kako je to Dobrica objasnio, to se baš i ne bi moglo zaključiti.
2014-04-19
Dosta je što ih celi život lažemo koliko je to 21 cm.veber wrote:ženama ne lagat. makar da si i u pravu slažeš
2014-04-19
dzango wrote:Može ako se malo bolje udubiš u napisano.Speare Shaker wrote:dzango wrote:
Misliš ako si u stanju dovoljno uvjerljivo i kreativno lagati?
A je, onda sve može. I crno postati bijelo, a kamoli sve ostalo.
Guest- Guest
ma ja sam otcvikal metar na 15cm od onda mi je 27.dzango wrote:Dosta je što ih celi život lažemo koliko je to 21 cm.veber wrote:ženama ne lagat. makar da si i u pravu slažeš
veber-
2014-12-30
Možeš da se ne složiš sa citatom, volja ti, ali je glupo citirati isti a ne razumeti napisano.Speare Shaker wrote:dzango wrote:Može ako se malo bolje udubiš u napisano.Speare Shaker wrote:dzango wrote:
Misliš ako si u stanju dovoljno uvjerljivo i kreativno lagati?
A je, onda sve može. I crno postati bijelo, a kamoli sve ostalo.
Page 41 of 43 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42, 43
Similar topics
» Užas: Putin pobijedio na izborima
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Bernardica-kako sam se nadala dobro sam se i udala
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Bernardica-kako sam se nadala dobro sam se i udala
Page 41 of 43