Užas: Đoković pobijedio Nadala
Page 23 of 43
Page 23 of 43 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 33 ... 43
Re: Užas: Đoković pobijedio Nadala
Eh, pa sad kad bi poceli kopat po moralnim profilima svih znacajnih ljudi, svasta bi pronasli.vuksadinare wrote:Meni ionako svejedno ciji je kad ionako sam andric je bio kurac od covjeka..pohlepnik..prilivoda..prodao bi se za salu skuda...takve ljude malo tko voli i bjezi od njih..nama bi trebalo biti cast sto takve nitkove srbi sebi uzimaju...mi za takbima ako imamo malo morala ne bi trebali plakati...jebes sto je napravio kad je debelo to zasrao svojim ponasanjem i stavom
Za mene je on veliki knjizevnik svjetski poznat. Odricat se njega je kretenizam.
Recimo i Mile Budak je bio ustasko djubre i ustasko-fasisticki ideolog ali je kao pisac bio izvrstan po mome misljenu.
Njegova OGNJISTA sam procitao sa uzivanjem.
Dajte jednom odjebite te ideoloske torove i gledajte stvari malo fleksibilnije i sveobuhvatnije.
Svi su ti ljudi imali svoje motive i svi su i grijesili ali to se pokaze tek naknadno.
Ne mogu ja suditi o necijim procjenama koje je pravio u odredjenim zivotnim i povijesnim okolnostima.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
andric je dio bosanske i srpske knjizevnosti.on najmanje ili nikakve veze nema sa hrvatskom knjizevnoscu covjecje bozji..to nema veze sa nacionalnim porijeklom..sav njegov knjizevni opus se svodi na zivote ljudi u bosni i srbiji...pa on jebote nije ni uivio u hrvatskoj..ima veze sa hrvatskom ko ja sa norveskom...da bi se smatrao pripadnikom neke nacionalne ili drzavne knjizevnosti..moras obitavati na tom prostoru..moras pisati o zivotu,dogadjajima,ljudima,putopisu tog prostora i moras pisati na jeziku govornog podrucja tog prostora...to sto je on po podtijetlu to je najmanje vazno da ga se uvrsti u enciklopediju nacionalne knjizevnosti..najbitniji kriterij su djela...i rad..a ne jel se on zove ivo ili jovo,hasan...Ringo10 wrote:Ono sto ti ne razumjes je to da postoje ljudi cije djelo pripada mnogim zemljama i narodima.vuksadinare wrote:Opet ti nista ne razumijes..ponasas se parazitski..kolonijalno..upravo ides na mlin velikosrbima...ja smatram da su petar preradovic i vladan desnica srbi ne da smatram nego jesu pripadnici hrvatske knjizevnosti..i tim adutima izbijas srbima i drugim zlonamjernim optuzivanje hrvata za ustasluk...kakvi smo mi onda ustase kad smtramo knjizevnike srbe dijelom hrvatske knjizevnosti...uostalom zreba pistivati volju samog knjizevnika kòji se smatrao dijelom srpske knjizevnosti i to je posteno...pa imamo mi brdo dobrih nasih knjizevnika ta necemo plakati za jednom izgubljenom dusom..Ringo10 wrote:vuksadinare wrote:E ringo ringo ne mos ljude muljat..otac hrvat mama srpkinja pravoslavka..os'o po maminoj crti[size=33]
The house in which Andrić was born[/size]
https://en.wikipedia.org/wiki/Ivo_Andri%C4%87
Ivan Andrić[b] was born in the village of Dolac, near Travnik,[6] on 10 October 1892, while his mother, Katarina (née Pejić), was in the town visiting relatives.[5] Andrić's parents were both Catholic Croats.[7] He was his parents' only child.[8]
Ali sve i da mu jeste majka Pravoslavka pa sta onda. I Anti Starcevicu je.
Treba prisvajati sve sto ima bilo kakve veze. Evo i Djokovica. JA bih uvijek naglasavao da mu je jedan od rodtelja Hrvatske nacionalnosti. Pogotovo sto je i on prilicno fleksibilan po tome pitanju.
Hrvati su previse zadrti, zaguljeni i ideoloski iskljucivi. I zato ce uvijek biti povijesni gubitnici i outsideri.
A Srbi to vrlo pametno rade.
Da, Vladan Desnica je dio Hrvatske knjizevnosti ali je i dio srpskoga naroda.
Prema tome, ne treba biti iskljuciv.
A vodu na mlin velikosrpstva nalijevate upravo vi takozvani pravasi bezglavasi.
.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Nije istina ...vuksadinare wrote:andric je dio bosanske i srpske knjizevnosti.on najmanje ili nikakve veze nema sa hrvatskom knjizevnoscu covjecje bozji..to nema veze sa nacionalnim porijeklom..sav njegov knjizevni opus se svodi na zivote ljudi u bosni i srbiji...pa on jebote nije ni uivio u hrvatskoj..ima veze sa hrvatskom ko ja sa norveskomRingo10 wrote:Ono sto ti ne razumjes je to da postoje ljudi cije djelo pripada mnogim zemljama i narodima.vuksadinare wrote:Opet ti nista ne razumijes..ponasas se parazitski..kolonijalno..upravo ides na mlin velikosrbima...ja smatram da su petar preradovic i vladan desnica srbi ne da smatram nego jesu pripadnici hrvatske knjizevnosti..i tim adutima izbijas srbima i drugim zlonamjernim optuzivanje hrvata za ustasluk...kakvi smo mi onda ustase kad smtramo knjizevnike srbe dijelom hrvatske knjizevnosti...uostalom zreba pistivati volju samog knjizevnika kòji se smatrao dijelom srpske knjizevnosti i to je posteno...pa imamo mi brdo dobrih nasih knjizevnika ta necemo plakati za jednom izgubljenom dusom..Ringo10 wrote:vuksadinare wrote:E ringo ringo ne mos ljude muljat..otac hrvat mama srpkinja pravoslavka..os'o po maminoj crti[size=33]
Ivan Andrić[b] was born in the village of Dolac, near Travnik,[6] on 10 October 1892, while his mother, Katarina (née Pejić), was in the town visiting relatives.[5] Andrić's parents were both Catholic Croats.[7] He was his parents' only child.[8]
Treba prisvajati sve sto ima bilo kakve veze. Evo i Djokovica. JA bih uvijek naglasavao da mu je jedan od rodtelja Hrvatske nacionalnosti. Pogotovo sto je i on prilicno fleksibilan po tome pitanju.
Hrvati su previse zadrti, zaguljeni i ideoloski iskljucivi. I zato ce uvijek biti povijesni gubitnici i outsideri.
.
Zivio je u Hrvatskoj, smatrao se Hrvatom. EX PONTO i NEMIRI se s punim pravom mogu smatrati iskljucivo dijelom hravtske knjizevnosti.
Zatim i kad je pisao na ekavici njegov opus o bosanskim fratrima je nenadmasan.
Naravno da ce pisati o Bosni i Hercegovini, pa rodjen je u njoj, pa nece pisat o MAdagaskaru.
Bosna i Hercegovina je domovina i hrvatskog naroda ako si zaboravio a Hrvati i katolici dijele sve sa druga dva naroda i od njih se ne mogu odvojiti.
Vi pravasi zivite u nekakvoj autisticnoj virtualnoj realnosti. Svijet ne funkcionira po vasoj ekstremisticnoj pravasko-ustaskoj matrici koju karakterizira radikalno-nacionalisticka uskogrudost, panicno odbijanje kontakata sa okruzenjem i heremeticko zatvaranje u svoj tor.
Taj nacin razmisljanja je put u sigurnu propast. I poiticku, i ekonomsku, i kulturnu i ideolosku.
SVe radite naopako. SVE!
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
gle veliki nba trener greg popovich je srpsko jrbatskog podrijtla ali on je americki trener i takav se vodi...kad bi ga sad hrvati oli srbi podveli da pripada srpskojili hrvatskoj kosarkaskoj struci ameri bi nam jebali jeza samo takvog...imas svoje i drz se svojih...sto se tice mile budaka bez obzira na ustastvo on je pisao hrvstskim jezikom..zivio na ovom podrucju..i pisao o hrvatskoj zivotnoj svakodnevnici sa hrvatskih prostora..nije pisao o zivotu ljudi u vrnjackoj banji ili ne znam foci....ringo nema vise zajednickog..to je moglo prolaziti u jugi..danas su drzave na ovim prostorima i svaka ima svoju knjizevnost ne 'zajednicku'...isto je sa autohtonim jelima npr..ne mogu zagorske strukle ili leskovacki voz biti 'zajednicki'Ringo10 wrote:Eh, pa sad kad bi poceli kopat po moralnim profilima svih znacajnih ljudi, svasta bi pronasli.vuksadinare wrote:Meni ionako svejedno ciji je kad ionako sam andric je bio kurac od covjeka..pohlepnik..prilivoda..prodao bi se za salu skuda...takve ljude malo tko voli i bjezi od njih..nama bi trebalo biti cast sto takve nitkove srbi sebi uzimaju...mi za takbima ako imamo malo morala ne bi trebali plakati...jebes sto je napravio kad je debelo to zasrao svojim ponasanjem i stavom
Za mene je on veliki knjizevnik svjetski poznat. Odricat se njega je kretenizam.
Recimo i Mile Budak je bio ustasko djubre i ustasko-fasisticki ideolog ali je kao pisac bio izvrstan po mome misljenu.
Njegova OGNJISTA sam procitao sa uzivanjem.
Dajte jednom odjebite te ideoloske torove i gledajte stvari malo fleksibilnije i sveobuhvatnije.
Svi su ti ljudi imali svoje motive i svi su i grijesili ali to se pokaze tek naknadno.
Ne mogu ja suditi o necijim procjenama koje je pravio u odredjenim zivotnim i povijesnim okolnostima.
2015-09-08
..opet ti...u pravu si za ovo daje andric bosanski pisac i knjizevnik sto i je..s pravom..bh-a je samostalna drzava sa vlastitom knjizevnoscu kao i srbija i hrvatska...andric moze biti dio hrbatske knjizevnosti ali one pod okroljem zajednicke bosanskohercegovacke knjizevnosti..kao neovisne i pod pazronatom bh-a drzave..i to je to nema druge..Ringo10 wrote:Nije istina ...vuksadinare wrote:andric je dio bosanske i srpske knjizevnosti.on najmanje ili nikakve veze nema sa hrvatskom knjizevnoscu covjecje bozji..to nema veze sa nacionalnim porijeklom..sav njegov knjizevni opus se svodi na zivote ljudi u bosni i srbiji...pa on jebote nije ni uivio u hrvatskoj..ima veze sa hrvatskom ko ja sa norveskomRingo10 wrote:Ono sto ti ne razumjes je to da postoje ljudi cije djelo pripada mnogim zemljama i narodima.vuksadinare wrote:Opet ti nista ne razumijes..ponasas se parazitski..kolonijalno..upravo ides na mlin velikosrbima...ja smatram da su petar preradovic i vladan desnica srbi ne da smatram nego jesu pripadnici hrvatske knjizevnosti..i tim adutima izbijas srbima i drugim zlonamjernim optuzivanje hrvata za ustasluk...kakvi smo mi onda ustase kad smtramo knjizevnike srbe dijelom hrvatske knjizevnosti...uostalom zreba pistivati volju samog knjizevnika kòji se smatrao dijelom srpske knjizevnosti i to je posteno...pa imamo mi brdo dobrih nasih knjizevnika ta necemo plakati za jednom izgubljenom dusom..Ringo10 wrote:[size=33]
.
Zivio je u Hrvatskoj, smatrao se Hrvatom. EX PONTO i NEMIRI se s punim pravom mogu smatrati iskljucivo dijelom hravtske knjizevnosti.
Zatim i kad je pisao na ekavici njegov opus o bosanskim fratrima je nenadmasan.
Naravno da ce pisati o Bosni i Hercegovini, pa rodjen je u njoj, pa nece pisat o MAdagaskaru.
Bosna i Hercegovina je domovina i hrvatskog naroda ako si zaboravio a Hrvati i katolici dijele sve sa druga dva naroda i od njih se ne mogu odvojiti.
Vi pravasi zivite u nekakvoj autisticnoj virtualnoj realnosti. Svijet ne funkcionira po vasoj ekstremisticnoj pravasko-ustaskoj matrici koju karakterizira radikalno-nacionalisticka uskogrudost, panicno odbijanje kontakata sa okruzenjem i heremeticko zatvaranje u svoj tor.
Taj nacin razmisljanja je put u sigurnu propast. I poiticku, i ekonomsku, i kulturnu i ideolosku.
SVe radite naopako. SVE!
2015-09-08
Rijesili smo.konacno andrica...pripada hrvatskom knjizevnom opusu ali hrvatskig naroda u bh-a...kao sto pripada i srpskom i muslimanskom knjizevnom opusu naravno onom u bh-a...dakle doista je zajednicki ali onima u bh-a jer opisunje njihov nacin zivota,putopis po bh-a...mjesta,ljude,obicaje..i 100% je bosanski pisac...vala da sam bosanac sljagu bi stiskao onima u hrvatskoj i srbiji sto ga iz bosne otimase
2015-09-08
vuksadinare wrote:
gle veliki nba trener greg popovich je srpsko jrbatskog podrijtla ali on je americki trener i takav se vodi...
Što je i logično, jer je rođen u Americi i koliko je meni poznato nikakve veze ga nisu odvele na ove prostore niti profesionalno niti obiteljski (makar moram priznati da to i nisam pratio, ali nigdje to nisam onako usput čuo ili pročitao da je to slučaj).
Kao prvo.
Kao drugo, moraš znati da je američka nacija imigrantskog tipa i besmisleno ju je uspoređivati sa nacijama na europskom području koje imaju jako duboku etničku pozadinu stoljećima unatrag ukopanu prije nego je došlo do formiranja nacija u modernom smislu te riječi.
I kao treće, doslovce je blesavo uspoređivati slučaj jednog košarkaškog trenera sa književnikom, jer tu nije riječ o istoj vrsti djelatnosti.
Sport i ono što uobičajeno smatramo konvencionalnom kulturom (književnost) ne daju iste kulturološke doprinose društvu i kod sporta su puno manje izraženi nacionalni naboji, posebno u imigrantskim nacijama poput američke.
Last edited by Speare Shaker on 30/1/2019, 08:21; edited 1 time in total
Guest- Guest
vuksadinare wrote:pripada hrvatskom knjizevnom opusu ali hrvatskig naroda u bh-a...
Što je jedan te isti narod s obje strane granice, samo što živi u dvije zasebne međunarodno priznate države.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:vala da sam bosanac
Koje nacionalnosti? Bošnjak-musliman, Srbin ili Hrvat?
Valjda ti nije potrebno objašnjavati da je pojam Bosanac geografsko-regionalna odrednica, a ne ona nacionalna (kao uostalom i Hercegovac).
Guest- Guest
tocno...ali realno pripada hrvatima u bh-a..kao i bh-a...dakle rjesili smo dilemu..ipak je knjizevnik sa hrvatskim predznakom iz bh-a...i najoriginalnije pripada bh-a knjizevnosti..aj fala kurcu da i to rjesimoSpeare Shaker wrote:vuksadinare wrote:pripada hrvatskom knjizevnom opusu ali hrvatskig naroda u bh-a...
Što je jedan te isti narod s obje strane granice, samo što živi u dvije zasebne međunarodno priznate države.
2015-09-08
vuksadinare wrote:tocno...ali realno pripada hrvatima u bh-a..kao i bh-a...dakle rjesili smo dilemu..ipak je knjizevnik sa hrvatskim predznakom iz bh-a...Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:pripada hrvatskom knjizevnom opusu ali hrvatskig naroda u bh-a...
Kao i puno drugih umjetnika: Nikola Šop, Miljenko Jergović, Veselko Tandžera, Augustin Augustinović, Matija Divković, Šimo Ešić, Ivan Kušan...pfff
A tek sportaša :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Daj ne kenjaj vise , andric je hrvatski, srpski i bosnjacki ( sto god to bilo ) knjizevnik .vuksadinare wrote:ringo nema vise zajednickog..to je moglo prolaziti u jugi..danas su drzave na ovim prostorima i svaka ima svoju knjizevnost ne 'zajednicku'...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaya wrote:Daj ne kenjaj vise , andric je hrvatski, srpski i bosnjacki ( sto god to bilo ) knjizevnik .vuksadinare wrote:ringo nema vise zajednickog..to je moglo prolaziti u jugi..danas su drzave na ovim prostorima i svaka ima svoju knjizevnost ne 'zajednicku'...
x
I vucko ima da poštuješ jedinog našeg književnog nobelovca.
2015-08-06
jos ste kod Andrica, a tema Djokovic?
Po meni su svi oni Hrvati...odnarodjeni ili ne...nema veze.
Po meni su svi oni Hrvati...odnarodjeni ili ne...nema veze.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
...krivo rezoniras...osim sopa vecina ih je djelovala u univerzalnom hrvatskom okruzju...pa jedan silvijo strahimir kranjcevic je iz hrvatske ali moze ga se komotno uvrstit u bh-a knjizevnost...jer je dio zivota zivio u sarajevu te tamo lnjizevno djelovao u tim krugovima...i ja bi volio andrica uvrstit u hr knjizevnost ali.kad ne ide..nema se na osnovu cega ga univerzalno stavitosim podrijetla..epikur37 wrote:vuksadinare wrote:tocno...ali realno pripada hrvatima u bh-a..kao i bh-a...dakle rjesili smo dilemu..ipak je knjizevnik sa hrvatskim predznakom iz bh-a...Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:pripada hrvatskom knjizevnom opusu ali hrvatskig naroda u bh-a...
Kao i puno drugih umjetnika: Nikola Šop, Miljenko Jergović, Veselko Tandžera, Augustin Augustinović, Matija Divković, Šimo Ešić, Ivan Kušan...pfff
2015-09-08
nije bitno "čiji" je bitno je kako piše.kaya wrote:Daj ne kenjaj vise , andric je hrvatski, srpski i bosnjacki ( sto god to bilo ) knjizevnik .vuksadinare wrote:ringo nema vise zajednickog..to je moglo prolaziti u jugi..danas su drzave na ovim prostorima i svaka ima svoju knjizevnost ne 'zajednicku'...
meni je momo kapor odličan pisac a imamo tu sreću da dijelimo jezik pa ga možeš čitati izvorno.
sve drugo je deplasirano.
kaj je šekspir? britanac? koga boli kurac ionako ga nitko ne čita.
veber-
2014-12-30
vuksadinare wrote:...krivo rezoniras...osim sopa vecina ih je djelovala u univerzalnom hrvatskom okruzju...pa jedan silvijo strahimir kranjcevic je iz hrvatske ali moze ga se komotno uvrstit u bh-a knjizevnost...jer je dio zivota zivio u sarajevu te tamo lnjizevno djelovao u tim krugovima...i ja bi volio andrica uvrstit u hr knjizevnost ali.kad ne ide..nema se na osnovu cega ga univerzalno stavitosim podrijetla..epikur37 wrote:vuksadinare wrote:tocno...ali realno pripada hrvatima u bh-a..kao i bh-a...dakle rjesili smo dilemu..ipak je knjizevnik sa hrvatskim predznakom iz bh-a...Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:pripada hrvatskom knjizevnom opusu ali hrvatskig naroda u bh-a...
Pa on je uvršten, na tvoju žalost. HAZU se ne vodi književnom kritikom nekog pravaša iz Glavica ;)
2015-08-06
Ono sto vuka baca u ludilo je cinjenica da su tu republike i ljudi zivjeli u zajednickoj drzavi jedno 70 godina kroz razne forme, shs, kraljevina yu, sfrj.
Neminovno, ljudi su se pomijesali, njihovi radovi bili lektira svima , zivjeli svugdje. Evo ovaj, rodio se u bosni , bio hrvat a otisao u beograd i izjasnio se srbinom. Ajd ga podijeli pa reci ciji je, po kojem kljucu? Svaciji.
Tako da vuk padne u vlastitu zamku ogranicenosti pa pokusava nemoguce, podijeliti po krvnim zrncima, pa podijeliti po tome sto je rekao, pa podijeliti po tome gdje je duze zivio, pa podijeliti po ekavici ili ijekavici ..
Neminovno, ljudi su se pomijesali, njihovi radovi bili lektira svima , zivjeli svugdje. Evo ovaj, rodio se u bosni , bio hrvat a otisao u beograd i izjasnio se srbinom. Ajd ga podijeli pa reci ciji je, po kojem kljucu? Svaciji.
Tako da vuk padne u vlastitu zamku ogranicenosti pa pokusava nemoguce, podijeliti po krvnim zrncima, pa podijeliti po tome sto je rekao, pa podijeliti po tome gdje je duze zivio, pa podijeliti po ekavici ili ijekavici ..
2015-08-15
kaya wrote:Daj ne kenjaj vise , andric je hrvatski, srpski i bosnjacki ( sto god to bilo ) knjizevnik .vuksadinare wrote:ringo nema vise zajednickog..to je moglo prolaziti u jugi..danas su drzave na ovim prostorima i svaka ima svoju knjizevnost ne 'zajednicku'...
ne postoji to... srpska književnost je bila srpska i za juge
a hrvatska hrvatska
kayo, problem je našeg mentaliteta. a ljudi kao ta ekipa zaziva ratove, a ne zna rov iskopat. i onda dođemo tu gdje jesmo.kaya wrote:Ono sto vuka baca u ludilo je cinjenica da su tu republike i ljudi zivjeli u zajednickoj drzavi jedno 70 godina kroz razne forme, shs, kraljevina yu, sfrj.
veber-
2014-12-30
Ivo Andrić, bosanskohercegovački, hrvatski i srpski pjesnik, prozaik, književnik i diplomat iz Bosne i Hercegovine, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1961. godine. Wikipediamarcellus wrote:kaya wrote:Daj ne kenjaj vise , andric je hrvatski, srpski i bosnjacki ( sto god to bilo ) knjizevnik .vuksadinare wrote:ringo nema vise zajednickog..to je moglo prolaziti u jugi..danas su drzave na ovim prostorima i svaka ima svoju knjizevnost ne 'zajednicku'...
ne postoji to... srpska književnost je bila srpska i za juge
a hrvatska hrvatska
Znas , neke stvari ne mozes podijeliti doslovno pola pola . Kao poslje razvoda.
Novac mozes al podijeli auto, stol, brod po pola ali ne da prodas.
Dobis krupni otpad ako prepolovis. I svadu.
Dobro vuk bi prepilao stol i vikao za polovicu da je njegova . I jeo bi nakoso , na dve noge.
Last edited by kaya on 30/1/2019, 09:39; edited 1 time in total
2015-08-15
Page 23 of 43 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 33 ... 43
Similar topics
» Užas: Putin pobijedio na izborima
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Bernardica-kako sam se nadala dobro sam se i udala
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima