Užas: Đoković pobijedio Nadala
Page 11 of 43
Page 11 of 43 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 27 ... 43
Re: Užas: Đoković pobijedio Nadala
kaya wrote:ajd vidi jel što im piše za Lincolna, jeli rođen u British Empire ili ?dzango wrote:
Ajde da vidimo šta kaže Britanika:
Nikola Tesla, (born July 9/10, 1856, Smiljan, Austrian Empire [now in Croatia]—
el ti rekoh da je rodjen u au.
ko sto si ti u yugoslaviji :)
Guest- Guest
Zna se gde su završili svi Teslini rekviziti i gde se nalazi njegov muzej. Case closed...
Guest- Guest
dzango wrote:Ajde da vidimo šta kaže Britanika:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:
Gle, ako ćemo barem pokušati ozbiljno raspravljati o tome, onda se nećemo samo pozivati na wiki i slične citate nego ćemo pokušati i malo podrobnije ući u materiju, zar ne.
ozbiljnije ili ne ne vjerujem da je Tesla igdje naveden kao srpski znanstvenik, kamoli austrijski ili hrvatski.
Jak argument za jednu ozbiljnu i temeljitu raspravu, nema što.
Na taj način nećeš dati nikakav iole orginalni doprinos u bilo čemu i nećeš biti u stanju promjeniti bilo što, pogotovo ne danas u vrijeme Googlea i sličnih tražilica.
Ali dobro, svakome njegovo, kako sam to već rekao.
to se inače tako utvrđuje i gleda, što ja tu imam mijenjati.
znanstvenik s američkog sveučilišta je američki znanstvenik, u pravilu
Nikola Tesla, (born July 9/10, 1856, Smiljan, Austrian Empire [now in Croatia]—died January 7, 1943, New York, New York, U.S.), Serbian American inventor and engineer who discovered and patented the rotating magnetic field, the basis of most alternating-current machinery. He also developed the three-phase system of electric power transmission. He immigrated to the United States in 1884 and sold the patent rights to his system of alternating-current dynamos, transformers, and motors to George Westinghouse. In 1891 he invented the Tesla coil, an induction coil widely used in radio technology.
to sam ja već citirao gore, dakle američki znanstvenik srpskog porijekla, srboamerikanac.
kao ono african american
Serbia Strong wrote:Zna se gde su završili svi Teslini rekviziti i gde se nalazi njegov muzej. Case closed...
a zna se i koja je zemlja zaradila stotine milijardi i osigurala međunarodnu dominaciju temeljem njegovih izuma.
/hint: nije srbija/
https://muzejlike.hr/memorijalni-centar-nikola-tesla-smiljan/Serbia Strong wrote:Zna se gde su završili svi Teslini rekviziti i gde se nalazi njegov muzej. Case closed...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
gajba mu nije bila srusena vec devastiranaSerbia Strong wrote:Jel to tamo gde ste mu porušili gajbu?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
u Lici. Vidiš da nismo porušili..Serbia Strong wrote:Jel to tamo gde ste mu porušili gajbu?
a ima jedan i u Zagrebu.
2015-08-15
srušena kuća od tesle..a pazi što piše srbija
Nikola je rođen 28. juna 1856. godine po starom, odnosno 10. jula po novom kalendaru u Smiljanu u Lici, kao četvrto dete od petoro dece Milutina, srpskog pravoslavnog sveštenika, i majke Georgine, u Vojnoj krajini Austrijskog carstva nedaleko od granice sa Osmanskim carstvom.
2015-08-15
vuksadinare wrote:gajba mu nije bila srusena vec devastiranaSerbia Strong wrote:Jel to tamo gde ste mu porušili gajbu?
Guest- Guest
Gde je rvacka, majku mu? :)kaya wrote:
Nikola je rođen 28. juna 1856. godine po starom, odnosno 10. jula po novom kalendaru u Smiljanu u Lici, kao četvrto dete od petoro dece Milutina, srpskog pravoslavnog sveštenika, i majke Georgine, u Vojnoj krajini Austrijskog carstva nedaleko od granice sa Osmanskim carstvom.
Mi u AU monarhiji, vi u otomanskom carstvu zbog čega se i dan danas vide nepremostive razlike između vas divljaka i ostatka evrope.Stanojko wrote:Gde je rvacka, majku mu? :)kaya wrote:
Znam da im tesko H napisati ali vidim ni Srbiju ne priznaju. Kaze otomansko carstvo !Stanojko wrote:Gde je rvacka, majku mu? :)kaya wrote:
2015-08-15
Pa onda se lincoln rodio u british empire . To ih frka napisati ..tre wrote:Mi u AU monarhiji, vi u otomanskom carstvu zbog čega se i dan danas vide nepremostive razlike između vas divljaka i ostatka evrope.Stanojko wrote:Gde je rvacka, majku mu? :)kaya wrote:
2015-08-15
tre wrote:Mi u AU monarhiji, vi u otomanskom carstvu zbog čega se i dan danas vide nepremostive razlike između vas divljaka i ostatka evrope.Stanojko wrote:Gde je rvacka, majku mu? :)kaya wrote:
18 godina nakog njegovog rođenja, Srbija je i formalno izborila nezavsisnost od turskog zuluma, dok je hrvatska na to čekala negde do sredine 2. sezone serije Beverly Hills
Guest- Guest
Ovde lepo piše srpsko američki naučnik.marcellus wrote:dzango wrote:Ajde da vidimo šta kaže Britanika:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
ozbiljnije ili ne ne vjerujem da je Tesla igdje naveden kao srpski znanstvenik, kamoli austrijski ili hrvatski.
Jak argument za jednu ozbiljnu i temeljitu raspravu, nema što.
Na taj način nećeš dati nikakav iole orginalni doprinos u bilo čemu i nećeš biti u stanju promjeniti bilo što, pogotovo ne danas u vrijeme Googlea i sličnih tražilica.
Ali dobro, svakome njegovo, kako sam to već rekao.
to se inače tako utvrđuje i gleda, što ja tu imam mijenjati.
znanstvenik s američkog sveučilišta je američki znanstvenik, u pravilu
Nikola Tesla, (born July 9/10, 1856, Smiljan, Austrian Empire [now in Croatia]—died January 7, 1943, New York, New York, U.S.), Serbian American inventor and engineer who discovered and patented the rotating magnetic field, the basis of most alternating-current machinery. He also developed the three-phase system of electric power transmission. He immigrated to the United States in 1884 and sold the patent rights to his system of alternating-current dynamos, transformers, and motors to George Westinghouse. In 1891 he invented the Tesla coil, an induction coil widely used in radio technology.
to sam ja već citirao gore, dakle američki znanstvenik srpskog porijekla, srboamerikanac.
kao ono african american
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
pizzon wrote:kaya wrote:ajd vidi jel što im piše za Lincolna, jeli rođen u British Empire ili ?dzango wrote:
Ajde da vidimo šta kaže Britanika:
Nikola Tesla, (born July 9/10, 1856, Smiljan, Austrian Empire [now in Croatia]—
el ti rekoh da je rodjen u au.
ko sto si ti u yugoslaviji :)
2014-04-19
Evo vam Lincoln, njega ne sporimo.kaya wrote:Pa onda se lincoln rodio u british empire . To ih frka napisati ..tre wrote:Mi u AU monarhiji, vi u otomanskom carstvu zbog čega se i dan danas vide nepremostive razlike između vas divljaka i ostatka evrope.Stanojko wrote:Gde je rvacka, majku mu? :)kaya wrote:
[size=42]Nikola je rođen [/size][size=42]28. juna[/size][size=42] 1856. godine po [/size][size=42]starom[/size][size=42], odnosno [/size][size=42]10. jula[/size][size=42] po [/size][size=42]novom kalendaru[/size][size=42] u [/size][size=42]Smiljanu[/size][size=42] u [/size][size=42]Lici[/size][size=42], kao četvrto dete od petoro dece [/size][size=42]Milutina[/size][size=42], srpskog pravoslavnog sveštenika, i majke [/size][size=42]Georgine[/size][size=42], u [/size][size=42]Vojnoj krajini[/size] [size=42]Austrijskog carstva[/size][size=42] nedaleko od granice sa [/size][size=42]Osmanskim carstvom[/size][size=42].[/size]
2014-04-19
Niko ne kaže da je Tesla iz Srbije već da je Srbin.kaya wrote:Znam da im tesko H napisati ali vidim ni Srbiju ne priznaju. Kaze otomansko carstvo !Stanojko wrote:Gde je rvacka, majku mu? :)kaya wrote:
2014-04-19
2014-04-19
Page 11 of 43 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 27 ... 43
Similar topics
» Užas: Putin pobijedio na izborima
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Bernardica-kako sam se nadala dobro sam se i udala
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije