A Point of View
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: A Point of View
na kraju mora postojati taj sukob nekih načela, kognitivna disonanca, to je uvijek bio motor Europe:asilovski wrote:vjeruj mi ovo će biti šetnja kroz park naspram onoga šta slijedi...kic wrote:a ono što se ne smije spominjati samim tim postane poželjno područje, ali lako za to, onaj znanstvenik dobio otkaz jer je komentirao rad ženskih kolegica e bome-asilovski wrote:ne vjerujem, to je nešto što se ne smije niti spominjatikic wrote:mislim da je osnovna misao članka prilično razumljiva, treba dopustiti sve vrste govora jer samo tako mogu isplivati ona pogrešna na temelju kojih možemo otplivati do točnih, a nasilno gušenje istih nema smisla, dakle u biti je napao cenzuru tema kao što je revizija holokausta i sl-
vitezovi pljačkaši - crkva
sloboda - jednakost
a danas: islam - homoseksualnost, sukob od Francuske revolucije između jednakosti i slobode se izlizao malo..
Bome zdravo.r_nevjesta wrote:Moj stav o slobodi ljubavi je vrlo zdrav, dobar i realan, pa moj partner ima svu slobodu zaljubiti se u drugu i ljubiti koga hoće, ali u tom slučaju i ja imam slobodu otići i naći drugog partnera koji će ljubiti mene B-)ostrakon wrote:sloboda je kaos, pa slobodu nitko ne želi, ni oni koji ju glasno zagovaraju
npr. koji je tvoj stav o slobodi u ljubavi, što ako tvoj partner slobodno ljubi neku drugu?
mislim da i ti voliš uređenost, stabilnost, čvrste okvire, konzervativizam, a prezireš slobodu i kaos
Slobodu govora sam ovdje uzela njenom širem i stvarnom kontekstu, ne samo u kontekstu javne slobode mišljenja i govora.Regoč wrote:Spriečiti slobodu mišljenja ne možeš, čovjek misli što misli, to je istina. Sprječava se sloboda govora, došaptavanje u kuloarima nije sloboda govora. Sloboda govora je kad smiješ izreći svoj stav, a da zbog toga ne budeš odbačen u javnosti, u društvu, ne izgubiš posao ili ne budeš kažnjen. Ideal koji mislim da ne postoji, niti je ikada postojao.
neva- Posts : 4367
2014-04-12
pitaj pomoc za nesto svrsishodno,dobit ces..trazi provodadzijske usluge,obrati se na drugu adresu..;)ostrakon wrote:onda znači namjerno kontriraš, namjerno kritizirašmaggie13 wrote:to ces morati sam otkriti za sebe..imas svu slobodu slobodu ovog svijeta za otkriti pravu..nitko drugi ne zna bolje koja je prava za tebe ;)ostrakon wrote:koje su onda prve?maggie13 wrote:na krive si zene nailazio;)ostrakon wrote:njeznije i meke samo izvana, iznutra tvrde i hladnemaggie13 wrote:
Sto si takav defetist u svezi njeznijeg spola.
reci mi, kad ti imaš toliko iskustva s njima
jer kad te se pita za savjet, onda ništa
cilj ti je biti protiv, ništa više
2014-04-12
Pa zar nije? Zdravo, dobro i korisno za sve uključene :)Regoč wrote:Bome zdravo.
2014-04-12
dobro, ajmo onda na drugi način probatimaggie13 wrote:
pitaj pomoc za nesto svrsishodno,dobit ces..trazi provodadzijske usluge,obrati se na drugu adresu..;)
kakvu pomoć nudiš? da znam što mogu tražiti...
Guest- Guest
Ostrakaciju, odbacivanje partnera nazivaš zdravim samo jer je on imao slobodu misliti nešto što tebi nije po volji?r_nevjesta wrote:Pa zar nije? Zdravo, dobro i korisno za sve uključene :)Regoč wrote:Bome zdravo.
Ali si ti zagovornik slobode misli i govora?
I ne vidiš tu ništa proturječno...
Guest- Guest
Zašto mu sad dižeš palac, licemjerni muški šovinisto, kad si mu i ti sam praktički rekao isto što i ja?!ostrakon wrote:asilovski wrote:
ženska glavo
2014-04-12
ne nudim ja nikakvu pomoc,samo kazem da sam spremna pomoci ukoliko shvatim da bi moja pomoc mogla biti od koristi..:)ostrakon wrote:dobro, ajmo onda na drugi način probatimaggie13 wrote:
pitaj pomoc za nesto svrsishodno,dobit ces..trazi provodadzijske usluge,obrati se na drugu adresu..;)
2014-04-12
dobro, u tom slučaju kakva bi bila tvoja pomoć i što bi uključivala?maggie13 wrote:ne nudim ja nikakvu pomoc,samo kazem da sam spremna pomoci ukoliko shvatim da bi moja pomoc mogla biti od koristi..:)ostrakon wrote:dobro, ajmo onda na drugi način probatimaggie13 wrote:
Guest- Guest
Ne, ne vidim i nema nikakve proturječnosti, potpuno je dopušteno i slobodno da oba partnera o nečemu imaju svaki svoj slobodni izbor, mišljenje, reakciju i djelovanje :Dostrakon wrote:Ostrakaciju, odbacivanje partnera nazivaš zdravim samo jer je on imao slobodu misliti nešto što tebi nije po volji?
2014-04-12
sviđa mi se ta narodna poštapalica, nu, ženska glavor_nevjesta wrote:Zašto mu sad dižeš palac, licemjerni muški šovinisto, kad si mu i ti sam praktički rekao isto što i ja?!ostrakon wrote:asilovski wrote:
ženska glavo
Guest- Guest
pa koji je onda problem kad netko kaže nešto što je nedopušteno, kao što je nedopušteno biti slobodan u ljubavir_nevjesta wrote:Ne, ne vidim i nema nikakve proturječnosti, potpuno je dopušteno i slobodno da oba partnera o nečemu imaju svaki svoj slobodni izbor, mišljenje, reakciju i djelovanje :Dostrakon wrote:Ostrakaciju, odbacivanje partnera nazivaš zdravim samo jer je on imao slobodu misliti nešto što tebi nije po volji?
da ga se izbaci iz društva ili na neki drugi način kazni
nisu sve ko ti pa da će ga samo izbaciti iz kuće, neke će mu ići razbiti auto, opaliti šamar...
???
Guest- Guest
A tako. Nu, primijetila sam da se tebi redovno sviđa sve što je.. hmm, recimo protiv meneostrakon wrote:sviđa mi se ta narodna poštapalica, nu, ženska glavoZašto mu sad dižeš palac, licemjerni muški šovinisto, kad si mu i ti sam praktički rekao isto što i ja?!
2014-04-12
tebi ocito ne treba nikakva pomoc..previse filozofiras i procjenjujes...potrebiti ljudi su ocajni..;)ostrakon wrote:dobro, u tom slučaju kakva bi bila tvoja pomoć i što bi uključivala?maggie13 wrote:ne nudim ja nikakvu pomoc,samo kazem da sam spremna pomoci ukoliko shvatim da bi moja pomoc mogla biti od koristi..:)ostrakon wrote:dobro, ajmo onda na drugi način probatimaggie13 wrote:
2014-04-12
ili je ne nudiš meni već nekomu drugomeostrakon wrote:dobro, u tom slučaju kakva bi bila tvoja pomoć i što bi uključivala?maggie13 wrote:ne nudim ja nikakvu pomoc,samo kazem da sam spremna pomoci ukoliko shvatim da bi moja pomoc mogla biti od koristi..:)ostrakon wrote:dobro, ajmo onda na drugi način probatimaggie13 wrote:
onda je to nešto drugo
Guest- Guest
dobro primjećeno, samo ti sukobi ponekad prijete da unište Evropu jednostavno prevaziđu kontinent...kic wrote:na kraju mora postojati taj sukob nekih načela, kognitivna disonanca, to je uvijek bio motor Europe:asilovski wrote:vjeruj mi ovo će biti šetnja kroz park naspram onoga šta slijedi...kic wrote:a ono što se ne smije spominjati samim tim postane poželjno područje, ali lako za to, onaj znanstvenik dobio otkaz jer je komentirao rad ženskih kolegica e bome-asilovski wrote:ne vjerujem, to je nešto što se ne smije niti spominjatikic wrote:mislim da je osnovna misao članka prilično razumljiva, treba dopustiti sve vrste govora jer samo tako mogu isplivati ona pogrešna na temelju kojih možemo otplivati do točnih, a nasilno gušenje istih nema smisla, dakle u biti je napao cenzuru tema kao što je revizija holokausta i sl-
sloboda - jednakost
a danas: islam - homoseksualnost, sukob od Francuske revolucije između jednakosti i slobode se izlizao malo..
Kermit-
2014-04-17
čemu uvrede? ja filozofiram? što ćeš sljedeće izmisliti, da glumim možda?maggie13 wrote:
tebi ocito ne treba nikakva pomoc..previse filozofiras i procjenjujes...potrebiti ljudi su ocajni..;)
onda jasno reci, tebi ne bi pomogla ni da ti ne treba pomoć jer mi se ne sviđaš itd.
Guest- Guest
jebiga, metafizička kuhinja je opasan sport, ali malo tko primijeti da se javno podupiru dvije oprečne stvari često, neki ni dan danas ne vide proturječnost između slobode i jednakosti-asilovski wrote:dobro primjećeno, samo ti sukobi ponekad prijete da unište Evropu jednostavno prevaziđu kontinent...kic wrote:na kraju mora postojati taj sukob nekih načela, kognitivna disonanca, to je uvijek bio motor Europe:asilovski wrote:vjeruj mi ovo će biti šetnja kroz park naspram onoga šta slijedi...kic wrote:a ono što se ne smije spominjati samim tim postane poželjno područje, ali lako za to, onaj znanstvenik dobio otkaz jer je komentirao rad ženskih kolegica e bome-asilovski wrote:ne vjerujem, to je nešto što se ne smije niti spominjatikic wrote:mislim da je osnovna misao članka prilično razumljiva, treba dopustiti sve vrste govora jer samo tako mogu isplivati ona pogrešna na temelju kojih možemo otplivati do točnih, a nasilno gušenje istih nema smisla, dakle u biti je napao cenzuru tema kao što je revizija holokausta i sl-
sloboda - jednakost
pa to cijelo vrijeme pokušavam pokazati :džizusr_nevjesta wrote:A tako. Nu, primijetila sam da se tebi redovno sviđa sve što je.. hmm, recimo protiv meneostrakon wrote:sviđa mi se ta narodna poštapalica, nu, ženska glavoZašto mu sad dižeš palac, licemjerni muški šovinisto, kad si mu i ti sam praktički rekao isto što i ja?!
netko tko slobodno misli je nužno protiv tebe, ad hoc ipso cum
jedno slijedi iz drugog
Guest- Guest
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Meeting Point
» point of no return
» Power Point Prezentacija
» Slučaj Skripal: Britanija umjesto dokaza izložila Power point agitrprop
» point of no return
» Power Point Prezentacija
» Slučaj Skripal: Britanija umjesto dokaza izložila Power point agitrprop