Krstičević podivljao u saboru , divljački bacio maketu aviona o pod
Page 8 of 17
Page 8 of 17 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 17
Re: Krstičević podivljao u saboru , divljački bacio maketu aviona o pod
Ako su vam generali bili kokoške, onda je ovaj naš bio loš kokošar, jer su mu umakli...dzango wrote:Kakve veze imaju generali sa ovim kokošarom? Ili je reč dilu sa kravama i svinjama, ne bih znao.Eroo wrote:Prvi mi glas da ste rat vodili bez generala...To bi bilo, milo rečeno, pomalo čudno.dzango wrote:Ovaj jeste radio svoj posao, otimao se oko koja je ostala iza Srba, kako vaši kažu. Zato i ne može da se poredi sa pravim generačima već sa zastavnicima i ostalim podoficirima, kojima i pripada. Mada, i podoficiri su pismeni ljudi sa smislom za humor, pa ne znam baš sa kime bi ovog poredili. Možda sa Vulinom, kao što kažeš.Eroo wrote:dzango wrote:
Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.
Šta znam, vaši generali su odreda bili akademski izobraženi. Naši se očigledno rode s akademskom naobrazbom.
Odu još mjesec dana na praktično usavršavanje i to je to. Generali nisu za to da drže govorancije a la Vulin, već da rade svoj posao...
Eroo- Posts : 78966
2016-07-22
marcellus wrote:dzango wrote:Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.Eroo wrote:Vaše najpismenije je rasturi ko Panta pitu, pa ti vidi...dzango wrote:Nepismen a još nema ni smisla za humor. Kakav kurčevi ministar i čovek. Tompson napravio karijeru sa plastičnim mačem a njemu smeta plastični avion.
zapravo ima diplomu vojne akademije u beogradu i kasnije west pointa
ne znam odakle to da je nepismen
a kak je dobio diplomu west pointa kad ne zna engleski ?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
dzango wrote:Kakav crni West Point? Ovaj je bio na jednogodišnjem kursu, ako se i tako može zvati, na nekom ŠNJ koledžu. Mada ne znam kako ga je polagao kada pošteno ne zna ni maternji jezik a kamoli engleski.marcellus wrote:dzango wrote:Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.Eroo wrote:Vaše najpismenije je rasturi ko Panta pitu, pa ti vidi...dzango wrote:Nepismen a još nema ni smisla za humor. Kakav kurčevi ministar i čovek. Tompson napravio karijeru sa plastičnim mačem a njemu smeta plastični avion.
Ne znam ni za ovu našu akademiju. Valjda po nacionalnom ključu.
Ratna škola kopnene vojske SAD-a je najviša obrazovna institucija Kopnene vojske, osnovana 1901. godine. Pohađali su je američki zapovjednici i dužnosnici poput Dwighta D. Eisenhowera, Georgea S. Pattona i Omara Bradleya, kao i svi najviši časnici u sadašnjoj strukturi Kopnene vojske.
https://www.vecernji.hr/vijesti/damir-krsticevic-usao-u-kucu-slavnih-ratne-skole-americke-kopnene-vojske-1247158
Nije mogao da je dobije jer nikada nije ni video West point. Išao je na jednogodišnji kurs na neku američku Megableju. Čudo da mu nisu dali i diplomu za medicinsku sestru, za svaki slučaj ako mu propadne ova šema sa politikom.kaya wrote:marcellus wrote:dzango wrote:Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.Eroo wrote:Vaše najpismenije je rasturi ko Panta pitu, pa ti vidi...dzango wrote:Nepismen a još nema ni smisla za humor. Kakav kurčevi ministar i čovek. Tompson napravio karijeru sa plastičnim mačem a njemu smeta plastični avion.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Polako bre, obrisi penu s brade :)dzango wrote:Nije mogao da je dobije jer nikada nije ni video West point. Išao je na jednogodišnji kurs na neku američku Megableju. Čudo da mu nisu dali i diplomu za medicinsku sestru, za svaki slučaj ako mu propadne ova šema sa politikom.kaya wrote:marcellus wrote:dzango wrote:Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.Eroo wrote:
Vaše najpismenije je rasturi ko Panta pitu, pa ti vidi...
Toliko poznata da niko od nas nije čuo za nju. Megableja za instant stručnjake. Šta bi sa West Point?marcellus wrote:dzango wrote:Kakav crni West Point? Ovaj je bio na jednogodišnjem kursu, ako se i tako može zvati, na nekom ŠNJ koledžu. Mada ne znam kako ga je polagao kada pošteno ne zna ni maternji jezik a kamoli engleski.marcellus wrote:dzango wrote:Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.Eroo wrote:
Ne znam ni za ovu našu akademiju. Valjda po nacionalnom ključu.
Ratna škola kopnene vojske SAD-a je najviša obrazovna institucija Kopnene vojske, osnovana 1901. godine. Pohađali su je američki zapovjednici i dužnosnici poput Dwighta D. Eisenhowera, Georgea S. Pattona i Omara Bradleya, kao i svi najviši časnici u sadašnjoj strukturi Kopnene vojske.
https://www.vecernji.hr/vijesti/damir-krsticevic-usao-u-kucu-slavnih-ratne-skole-americke-kopnene-vojske-1247158
Koliko traje? Godinu dana? Kao nekada kurs za kucanje na mašini ili šivenje na šivačoj mašini. WP za sirotinju po ubrzanom kursu.
Last edited by dzango on 16/1/2019, 21:43; edited 1 time in total
2014-04-19
Šta se ti buniš, još te nisam gricnuo.Noor wrote:Polako bre, obrisi penu s brade :)dzango wrote:Nije mogao da je dobije jer nikada nije ni video West point. Išao je na jednogodišnji kurs na neku američku Megableju. Čudo da mu nisu dali i diplomu za medicinsku sestru, za svaki slučaj ako mu propadne ova šema sa politikom.kaya wrote:marcellus wrote:dzango wrote:
Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.
2014-04-19
Moj školski kolega je završio strojarski u ZG, gje je i doktorirao, a u razgovoru sam mu uvijekmarcellus wrote:dzango wrote:Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.Eroo wrote:Vaše najpismenije je rasturi ko Panta pitu, pa ti vidi...dzango wrote:Nepismen a još nema ni smisla za humor. Kakav kurčevi ministar i čovek. Tompson napravio karijeru sa plastičnim mačem a njemu smeta plastični avion.
morao pomagati da je izrekao ono šta je htio reći. U gimnaziji smo mu moraliisposlovati dvojku
kod profesorice hrvatskog jezika.
Dakle, bio je najmlađi i najuspješniji, kao student i doktorant, ikad na Zagrebačkom sveučilištu odkad postoji.
Uostalom, onom nedavno umrlom eng fizičaru je aparatura pomagala da iznese svoja razmišljanja i teorije.
Last edited by Eroo on 16/1/2019, 21:55; edited 2 times in total
marcellus wrote:dzango wrote:Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.Eroo wrote:Vaše najpismenije je rasturi ko Panta pitu, pa ti vidi...dzango wrote:Nepismen a još nema ni smisla za humor. Kakav kurčevi ministar i čovek. Tompson napravio karijeru sa plastičnim mačem a njemu smeta plastični avion.
Ajme pa lik se izražava kao da je jedva tri razreda osnovne završio. Prestrašno nešto za jednog Ministra...
darth_vader-
2014-04-17
Ditto iznad!
Pa ni ti ne možeš sročit jedan članak kao Marcellus, na primjer. Je li kažeš i za sebe da si glup i nepismen?jasambrend wrote:marcellus wrote:dzango wrote:Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.Eroo wrote:Vaše najpismenije je rasturi ko Panta pitu, pa ti vidi...dzango wrote:Nepismen a još nema ni smisla za humor. Kakav kurčevi ministar i čovek. Tompson napravio karijeru sa plastičnim mačem a njemu smeta plastični avion.
Ajme pa lik se izražava kao da je jedva tri razreda osnovne završio. Prestrašno nešto za jednog Ministra...
Jebote, pa ne drži ministar obrane misne propovjedi, iliti tropar svecima, šta bi vi Srbi rekli.
marcellus wrote:
Nema West Point... A na US Army War College primaju određeni dio studenata iz cijelog svijeta kako bi se stvorile veze...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
ali vas ameri skidaju sa aviona
to je intrigantno
ulazi vam od strane sa koje se nadate da poletite :)
to je intrigantno
ulazi vam od strane sa koje se nadate da poletite :)
Guest- Guest
samo jos nedostaju komentari
to mora da nam srbi smestaju :)
to mora da nam srbi smestaju :)
Guest- Guest
Je l' taj tvoj razbijao plastične avione kada bi se malo iznervirao i glumio debila? Ja mislim da Stiven Hoking nije. Za Vulina ne garantujem.Eroo wrote:Pa ni ti ne možeš sročit jedan članak kao Marcellus, na primjer. Je li kažeš i za sebe da si glup i nepismen?jasambrend wrote:marcellus wrote:dzango wrote:Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.Eroo wrote:
Jebote, pa ne drži ministar obrane misne propovjedi, iliti tropar svecima, šta bi vi Srbi rekli.
Čovjeku su trebali odrediti portparola i sve bilo OK.dzango wrote:Je l' taj tvoj razbijao plastične avione kada bi se malo iznervirao i glumio debila? Ja mislim da Stiven Hoking nije. Za Vulina ne garantujem.Eroo wrote:Pa ni ti ne možeš sročit jedan članak kao Marcellus, na primjer. Je li kažeš i za sebe da si glup i nepismen?jasambrend wrote:marcellus wrote:dzango wrote:
cekaj pa ni thank you?! pa to je bar lakoNoor wrote:
ovaj mu daje diplomu ovaj suti..
pa sunce ti j.. kakva je to diploma kada ne trebas ni yes napisati.
2015-08-15
kaya wrote:cekaj pa ni thank you?! pa to je bar lako
Diplomacija, suradnja i te stvari... Ima vidim i Afrikanaca, Pakistanaca, Arapa,... jednostavno to su ti programi gdje ih malo dovedu da vide svijeta, da se upoznaju,...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
aaaa.. ono kao izvidaci .. pa nesto valjda dobijes.Hektorović wrote:kaya wrote:cekaj pa ni thank you?! pa to je bar lako
Diplomacija, suradnja i te stvari... Ima vidim i Afrikanaca, Pakistanaca, Arapa,... jednostavno to su ti programi gdje ih malo dovedu da vide svijeta, da se upoznaju,...
jel malo mi je cudno i da je tecaj a kamoli neka ratna skola da ne trebas nista napisati ni reci :)
2015-08-15
oces reci da je i ovaj u ratnoj skoli bio najbolji al drugi su govorili?Eroo wrote:Moj školski kolega je završio strojarski u ZG, gje je i doktorirao, a u razgovoru sam mu uvijekmarcellus wrote:dzango wrote:Aha. Podoficir koji je prešao na drugu stranu da bi se ogrebao za čin. I ostao glup i nepismen do kraja, kao što i vidimo iz ovog postipka. Ne pravi se pita od govana.Eroo wrote:Vaše najpismenije je rasturi ko Panta pitu, pa ti vidi...dzango wrote:Nepismen a još nema ni smisla za humor. Kakav kurčevi ministar i čovek. Tompson napravio karijeru sa plastičnim mačem a njemu smeta plastični avion.
morao pomagati da je izrekao ono šta je htio reći. U gimnaziji smo mu moraliisposlovati dvojku
kod profesorice hrvatskog jezika.
Dakle, bio je najmlađi i najuspješniji, kao student i doktorant, ikad na Zagrebačkom sveučilištu odkad postoji.
Uostalom, onom nedavno umrlom eng fizičaru je aparatura pomagala da iznese svoja razmišljanja i teorije.
:)
2015-08-15
Page 8 of 17 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 17
Similar topics
» Nakon makete za S300 Srbija dobila i maketu za nacionalni stadio :)
» Divljački napad na Bugare u Zadru
» Košić potpuno podivljao na medije u Hrvatskoj
» U Novom Sadu divljački uništena izložba fotografija o razaranju Vukovara
» Tucker Carlson podivljao kad ga je Rutger Bregman nazvao plaćenikom milijardera :P
» Divljački napad na Bugare u Zadru
» Košić potpuno podivljao na medije u Hrvatskoj
» U Novom Sadu divljački uništena izložba fotografija o razaranju Vukovara
» Tucker Carlson podivljao kad ga je Rutger Bregman nazvao plaćenikom milijardera :P
Page 8 of 17