ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BOZANIĆ ZA REVIZIJU POVIJESTI

Page 12 of 36 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 24 ... 36  Next

Go down

BOZANIĆ ZA REVIZIJU POVIJESTI - Page 12 Empty Re: BOZANIĆ ZA REVIZIJU POVIJESTI

Post by Hektorović Fri 4 Jan - 22:10

epikur37 wrote:Boldano je svakako krivi put ako ćeš zbog ideje ili članstva u partiji nekoga lustrirati. 

Nisi bio tako radikalan, ali očito da te povuklo.

U ovom posljednjem posve fulaš ali si se već ogradio od naklapanja.

Na koncu ti koji su bili u partiji danas su u mirovini ili pred mirovinom...

Pogledajmo vladu, pa pola je bilo premlado da sudjeluje u domovinskom ratu, kamoli da bude u partiji...

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by abraham Fri 4 Jan - 22:10

U tekstu nekidan sam povukao paralelu izmedju kapitulacije Japana i Srbije. Japan su jenkiji "okupirali" i lustrirali i dana je to jedna od najboljih zemalja za zivot na svijetu. Srbija nije vidila jenkijevu cizmu i tu je gdje je. U Africi. Osim toga divan primjer razlicitih pristupa"lustraciji" su Njemacka i Japan. Rezultati su danas takodjer vidljivi.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by epikur37 Fri 4 Jan - 22:10

abraham wrote:
Hektorović wrote:
abraham wrote:Radi se koliko se moze. Vlada nije formirana vec 4-5 mjeseci i na iducim izborima ce biti druga prica. Problem je da se svedjani na sele u DNRH vec da se hrvateki sele u u takovu sjebanu Svedsku. Da je Svedska u kurcu, jest ali istovremeno je to deset puta bolje nego tu. Jos uvijek.

Pa dobro, ipak dnrh nema no go kvartove...
Pored tih zona, najmanje 25% hravteka bi se sutra iselilo u Svedsku a niti jedan sved u DNRH.

Zato kaj su hrvateki.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 Fri 4 Jan - 22:11

abraham wrote:U tekstu nekidan sam povukao paralelu izmedju kapitulacije Japana i Srbije. Japan su jenkiji "okupirali" i lustrirali i dana je to jedna od najboljih zemalja za zivot na svijetu. Srbija nije vidila jenkijevu cizmu i tu je gdje je. U Africi. Osim toga divan primjer razlicitih pristupa"lustraciji" su Njemacka i Japan. Rezultati su danas takodjer vidljivi.

Bome su vidljivi, to su devastirane i kastrirane nacije.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest Fri 4 Jan - 22:12

Hektorović wrote:
Speare Shaker wrote:

Tuđmanova politika jeste bila jasna, ali na njegovu, a bome i našu žalost, u jednom dijelu i teško neuspješna, o čemu jasno svjedoči i stanje neposredno nakon njegove smrti.
Da je tada odradio posao lustracije, sad se mi ne bi zajebavali s tim.
Isto vrijedi i za nedovršene vojne poslove koje je ostavio budućim generacijama da ih odrađuju u puno težim okolnostima.
Imao je moć, imao je podršku naroda, imao je sve uvjete, ali je postao robom svojih vlastitih ideja koje u praksi nisu pokazale željenu uspješnost. Povjerovao je u vlastitu autopropagandu i izgubio osjećaj za realnost.
Tipično marksistički, a iz njega očito nikada nije izašao mladi marksist, nebitno što je s vremenom otišao u nacionalizam.

Kad je Karamarko vodio pobjedničku kampanju punu šovinizma spram Hrvata iz BiH a kasnije postao šef obavještane službe i ministar policije :D ?

Nikada nisam bio sklon Karamarku i neprestano ponavljam kako je nesposoban, glup i karizmatičan kao vreća krumpira.
Pitaj marca ako meni ne vjeruješ.
Dovođenje mene i Karamarka u isti kontekst je potpuno promašeno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 4 Jan - 22:12

epikur37 wrote:
Hektorović wrote:
epikur37 wrote:

Zločine svakako treba kazniti, to sam već napisao.

Stvar nije za ostaviti sa strane, slučaj Perković je primjer. Ovdje pokušavam povući crtu, kako se ne bi prešlo u ideološku hajku i unutarhrvatski obračun.

Kažem nastavak WW2...

Jer priznajmo, u WW2 je bio građanski rat...

Ma jasna tvar, najveća opasnost za Hrvate nije ništa doli to. Ponovno raspirivanje iste stvari i potezanje stalnog revanšizma.

Propast, ako ans tko hoće uništiti dovoljno je da potpali taj ugarak.

Ova država će trajati dok traju temelji na kojima ju je Tuđman uspostavio.

Ustaše i Partizani ... Obije ideologije koje nemaju veze sa ovim danas...

I kriza je kad se netko zalaže za te ideologije u današnjem svijetu...

Budući da su meni bili i ginuli na obije strane, mislim kako imam poprilično objektivan pogled na to pitanje...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by abraham Fri 4 Jan - 22:12

epikur37 wrote:
abraham wrote:U tekstu nekidan sam povukao paralelu izmedju kapitulacije Japana i Srbije. Japan su jenkiji "okupirali" i lustrirali i dana je to jedna od najboljih zemalja za zivot na svijetu. Srbija nije vidila jenkijevu cizmu i tu je gdje je. U Africi. Osim toga divan primjer razlicitih pristupa"lustraciji" su Njemacka i Japan. Rezultati su danas takodjer vidljivi.

Japan????? Ajd dobro, iskacem ovdje. Ne diraj nista, dobro je , ne talasaj, ne valaj, bit ce bolje i sl.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 4 Jan - 22:13

abraham wrote:Pored tih zona, najmanje 25% hravteka bi se sutra iselilo u Svedsku a niti jedan sved u DNRH.

Jer imaju krivu percepciju... ko što mi neki dan kaže jedna cura to je za one što ne vole puno raditi i puno učiti... Pa misle da tamo lova pada s neba...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by epikur37 Fri 4 Jan - 22:15

abraham wrote:
epikur37 wrote:

Japan????? Ajd dobro, iskacem ovdje. Ne diraj nista, dobro je , ne talasaj, ne valaj, bit ce bolje i sl.

Da, okupirana zemlja, skršenog nacionalnog identiteta i politike, u svemu su opsjednuti amerikom u ostalom kao i nijemci koji su isto prošli....

A to što su tehnički i ekonomski jaki, pa bili su i za fašizma i prije njega, radi se čisto o tehničkom mentalitetu i disciplini.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 4 Jan - 22:15

Speare Shaker wrote:

Nikada nisam bio sklon Karamarku i neprestano ponavljam kako je nesposoban, glup i karizmatičan kao vreća krumpira.

No spominjem ga kao glavnog zagovoratelja lustracije... a da je jedino lustrirao Tuđmanove transkripte za Hag, s obzirom čiji je najbliži suradnik bio...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest Fri 4 Jan - 22:15

Hektorović wrote:
epikur37 wrote:

Zločine svakako treba kazniti, to sam već napisao.

Stvar nije za ostaviti sa strane, slučaj Perković je primjer. Ovdje pokušavam povući crtu, kako se ne bi prešlo u ideološku hajku i unutarhrvatski obračun.

Kažem nastavak WW2...

Jer priznajmo, u WW2 je bio građanski rat...

Priznajmo, uspoređivanje situacije u ww2 sa današnjom na području Hrvatske je potpuno promašeno.
Na kraju krajeva, danas postoji jasno većinsko nacionalno i suverenističko opredjeljenje Hrvata, za razliku od tadašnje situacije lova u mutnom od strane raznih unutarnjih i vanjskih silnica i igrača.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 4 Jan - 22:16

epikur37 wrote:Da, okupirana zemlja, skršenog nacionalnog identiteta i politike, u svemu su opsjednuti amerikom u ostalom kao i nijemci koji su isto prošli....

A to što su tehnički i ekonomski jaki, pa bili su i za fašizma i prije njega, radi se čisto o tehničkom mentalitetu i disciplini.

Eno Afganistan već 20 godina "pod čizmom" pa je strašno napredovao...

Ne radi se o vojnoj upravi, nego o mentalitetu naroda...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 4 Jan - 22:18

Speare Shaker wrote:

Priznajmo, uspoređivanje situacije u ww2 sa današnjom na području Hrvatske je potpuno promašeno.
Na kraju krajeva, danas postoji jasno većinsko nacionalno i suverenističko opredjeljenje Hrvata, za razliku od tadašnje situacije lova u mutnom od strane raznih unutarnjih i vanjskih silnica i igrača.

U pozadini tinja ideološki rat i još uvijek neki revanšizmi... Hrvati nisu politički zreo narod...

Treba vremena...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by epikur37 Fri 4 Jan - 22:18

Hektorović wrote:
abraham wrote:Pored tih zona, najmanje 25% hravteka bi se sutra iselilo u Svedsku a niti jedan sved u DNRH.

Jer imaju krivu percepciju... ko što mi neki dan kaže jedna cura to je za one što ne vole puno raditi i puno učiti... Pa misle da tamo lova pada s neba...

točno to....

Evo kolegica se odselila iz zadra...znači prelijepog mediteranskog grada, osunčanog na obali toplog mora i katolički hedonističke kulture...svoje zemlje.

Imala je stalni posao u školi, plaću 7500 kn. Dečko slično...bez kredita. no čitaju tako index...i to

Odu u hladnu i stranu švecku, ona postane pomoćnica u anstavi a prekovremeno njegovateljica on u skladištu :D

Teško im...

nakon dvije godine digli sidro misle bit će bolje u britaniji a ono još gore...sad im bed vratiti se :D

on nju nagovara da idu sad za ameriku....alo bre reklki bi srbi
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 4 Jan - 22:18

Otvoriti sve arhive znanstvenicima svakako, za 10-tak, 15-tak godina...

Last edited by Hektorović on Fri 4 Jan - 22:19; edited 1 time in total
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest Fri 4 Jan - 22:18

Hektorović wrote:
Speare Shaker wrote:

No spominjem ga kao glavnog zagovoratelja lustracije... a da je jedino lustrirao Tuđmanove transkripte za Hag, s obzirom čiji je najbliži suradnik bio...

Lustracija kako je on zagovara je bila osuđena na propast, što i ne čudi s obzirom na njegove političke sposobnosti. No, to ne znači da svaku vrstu lustracije treba odbaciti a priori.
Već sam pokušao objasniti, tenzije će rasti dok se ne ostvari određena vrsta lustracije. Nakupilo se previše smeća da bi ga se moglo samo tako pometati pod tepih. 
Katarza se mora dogoditi, svakako bolje na kontroliran način nego nekontrolirano, a tek onda se možemo nadati nekoj vrsti iskupljenja za svinjarije koje su se događale u komunističkom režimu, ali i proteklih desetljeća u neovisnoj Hrvatskoj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Fri 4 Jan - 22:21

abraham wrote:
Ne diraj nista, dobro je , ne talasaj, ne valaj, bit ce bolje i sl.

Je, je, sve će polako sjesti na svoje mjesto onako samo od sebe... Logika linearnog razvoja zemlje dembelije ili što bi ti rekao kila mozga 2 KM...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 4 Jan - 22:22

epikur37 wrote:
Hektorović wrote:Jer imaju krivu percepciju... ko što mi neki dan kaže jedna cura to je za one što ne vole puno raditi i puno učiti... Pa misle da tamo lova pada s neba...

točno to....

Evo kolegica se odselila iz zadra...znači prelijepog mediteranskog grada, osunčanog na obali toplog mora i katolički hedonističke kulture...svoje zemlje.

Imala je stalni posao u školi, plaću 7500 kn. Dečko slično...bez kredita. no čitaju tako index...i to

Odu u hladnu i stranu švecku, ona postane pomoćnica u anstavi a prekovremeno njegovateljica on u skladištu :D

Teško im...

nakon dvije godine digli sidro misle bit će bolje u britaniji a ono još gore...sad im bed vratiti se :D

:D Tipično... Još budu završili u McD-u na prženju pomfrija :D :D

Kažem, ova cura je rođena u Njemačkoj pa zna kako stvari stoje, dok Hrvat vulgaris misli da ga čeka neko neopisivo blagostanje za malo rada,...

Kad ono...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by epikur37 Fri 4 Jan - 22:23

Hektorović wrote:
Speare Shaker wrote:

U pozadini tinja ideološki rat i još uvijek neki revanšizmi... Hrvati nisu politički zreo narod...

Treba vremena...

Trebaju još 2-3 generacije, stvari se sliježu i tkivo prožima. Doduše, ostajat će poneke obitelji i džepovi koji će njegovati narativ, ali to će bivati sve rjeđi i manji otoci u sve većem moru.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest Fri 4 Jan - 22:23

epikur37 wrote:

Ali se zato asila na mene pjenio kada sam rekao da u toj maniji iseljavanja ima i elemenata pomodarstva. Kila mozga...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 4 Jan - 22:24

Speare Shaker wrote:Lustracija kako je on zagovara je bila osuđena na propast, što i ne čudi s obzirom na njegove političke sposobnosti. No, to ne znači da svaku vrstu lustracije treba odbaciti a priori.
Već sam pokušao objasniti, tenzije će rasti dok se ne ostvari određena vrsta lustracije. Nakupilo se previše smeća da bi ga se moglo samo tako pometati pod tepih. 
Katarza se mora dogoditi, svakako bolje na kontroliran način nego nekontrolirano, a tek onda se možemo nadati nekoj vrsti iskupljenja za svinjarije koje su se događale u komunističkom režimu, ali i proteklih desetljeća u neovisnoj Hrvatskoj.

Saborskim povjerenstvom?

Odlično za par godina prepucavanja...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 12 of 36 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 24 ... 36  Next

Back to top

- Similar topics