BOZANIĆ ZA REVIZIJU POVIJESTI
Page 13 of 36
Page 13 of 36 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 24 ... 36
Re: BOZANIĆ ZA REVIZIJU POVIJESTI
Speare Shaker wrote:Lustracija kako je on zagovara je bila osuđena na propast, što i ne čudi s obzirom na njegove političke sposobnosti. No, to ne znači da svaku vrstu lustracije treba odbaciti a priori.
Već sam pokušao objasniti, tenzije će rasti dok se ne ostvari određena vrsta lustracije. Nakupilo se previše smeća da bi ga se moglo samo tako pometati pod tepih.
Katarza se mora dogoditi, svakako bolje na kontroliran način nego nekontrolirano, a tek onda se možemo nadati nekoj vrsti iskupljenja za svinjarije koje su se događale u komunističkom režimu, ali i proteklih desetljeća u neovisnoj Hrvatskoj.
Saborskim povjerenstvom?
Odlično za par godina prepucavanja...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:
on nju nagovara da idu sad za ameriku....alo bre reklki bi srbi
Ali se zato asila na mene pjenio kada sam rekao da u toj maniji iseljavanja ima i elemenata pomodarstva. Kila mozga...
On je mlad i nabrijan lako se povede...
gdje je on uostalom
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:
Trebaju još 2-3 generacije, stvari se sliježu i tkivo prožima.
Eto, što sam rekao. Dobro je vama, jako dobro. Nemate pojma koliko vam je još dobro. Kila mozga...
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:
Eto, što sam rekao. Dobro je vama, jako dobro. Nemate pojma koliko vam je još dobro. Kila mozga...
Dobro nam je da.
Tebi loše?
2015-08-06
opiranje lustraciji je civilizacijski doseg. ako provedemo lustraciju, u opasnost je naše nacionalno biće. mi moromo integrirati totalitariste i štovatelje ubojica jer bez toga nan nemo napri.
2014-04-16
epikur37 wrote:Hektorović wrote:U pozadini tinja ideološki rat i još uvijek neki revanšizmi... Hrvati nisu politički zreo narod...
Treba vremena...
Trebaju još 2-3 generacije, stvari se sliježu i tkivo prožima. Doduše, ostajat će poneke obitelji i džepovi koji će njegovati narativ, ali to će bivati sve rjeđi i manji otoci u sve većem moru.
Tako se i meni čini... Uvijek će biti raznih ekstremnih likova koji žive u prošlosti, bilo s desno bilo s lijevo... No u debeloj manjini...
2018-04-10
epikur37 wrote:Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:
on nju nagovara da idu sad za ameriku....alo bre reklki bi srbi
Ali se zato asila na mene pjenio kada sam rekao da u toj maniji iseljavanja ima i elemenata pomodarstva. Kila mozga...
On je mlad i nabrijan lako se povede...
gdje je on uostalom
Neki baš dobar korporativni posao u Švicarskoj... OK...
No avanturizam po Irskoj i Švedskoj... ajme....
2018-04-10
ostavi se takve filozofijeHektorović wrote:epikur37 wrote:Boldano je svakako krivi put ako ćeš zbog ideje ili članstva u partiji nekoga lustrirati.
Nisi bio tako radikalan, ali očito da te povuklo.
U ovom posljednjem posve fulaš ali si se već ogradio od naklapanja.
Na koncu ti koji su bili u partiji danas su u mirovini ili pred mirovinom...
Pogledajmo vladu, pa pola je bilo premlado da sudjeluje u domovinskom ratu, kamoli da bude u partiji...
svi su oni djeca svojih roditelja koja razmišljaju i rade isto kao i oni
djeca potomaka zločinalke ideologije ne zaslužuju biti na vodećim mjestima Hrvatske
treba pogledati kako su prolazili potomci Hrvata pobijenih diljem Hrvatske
na kraju krajeva nisi ti glas razuma nego zboriš isto kao kukolj ako takve štitiš
2014-04-16
epikur37 wrote:Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:
Dobro nam je da.
Tebi loše?
Nije, ali ja sam nevažan i moje stanje je od minorne važnosti u odnosu na stanje nacije. Ja sebe i svoje interese, posebno one materijalne, nikada nisam stavljao u prvi plan ma koliko me praznoglava laprdala poput debota zbog toga smatrali neozbiljnim, naivnim ili kakvim već.
Guest- Guest
jedno je integrirati drugo pustiti da budu vodeći i ne osuđeniaben wrote:opiranje lustraciji je civilizacijski doseg. ako provedemo lustraciju, u opasnost je naše nacionalno biće. mi moromo integrirati totalitariste i štovatelje ubojica jer bez toga nan nemo napri.
nema nama naprijed dok se to ne riješi
opiranje lustraciji nije civilizacijski doseg nego izraz bezobzirnosti karaktera onih koji osjete da im lustacija može štetiti
Last edited by mortal on Fri 4 Jan - 22:33; edited 1 time in total
2014-04-16
aben wrote:opiranje lustraciji je civilizacijski doseg. ako provedemo lustraciju, u opasnost je naše nacionalno biće. mi moromo integrirati totalitariste i štovatelje ubojica jer bez toga nan nemo napri.
Guest- Guest
Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:U pozadini tinja ideološki rat i još uvijek neki revanšizmi... Hrvati nisu politički zreo narod...
Treba vremena...
Trebaju još 2-3 generacije, stvari se sliježu i tkivo prožima. Doduše, ostajat će poneke obitelji i džepovi koji će njegovati narativ, ali to će bivati sve rjeđi i manji otoci u sve većem moru.
Tako se i meni čini... Uvijek će biti raznih ekstremnih likova koji žive u prošlosti, bilo s desno bilo s lijevo... No u debeloj manjini...
Hrvatska nacija je kompozitna i duboko traumatizirana. Pravim čudom je i uspjela uopće održavotvoriti se.
Osjećaj nacionalnog jedinstva i samosvijesti se pomalo gradi na temeljima Tuđmanove postave a poslije sad već s novim uspjesima i padovima, drugom i trećom generacijom koji su rođeni u samostalnoj hrvatskoj i sve više se udaljavaju od starih podjela.
I sada u takav razvoj netko bi bacio bombu...msm za koga vi radite?
2015-08-06
epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:U pozadini tinja ideološki rat i još uvijek neki revanšizmi... Hrvati nisu politički zreo narod...
Treba vremena...
Hrvatska nacija je kompozitna i duboko traumatizirana. Pravim čudom je i uspjela uopće održavotvoriti se.
Osjećaj nacionalnog jedinstva i samosvijesti se pomalo gradi na temeljima Tuđmanove postave a poslije sad već s novim uspjesima i padovima, drugom i trećom generacijom koji su rođeni u samostalnoj hrvatskoj i sve više se udaljavaju od starih podjela.
ako te ruka sablazni, okini je, jer će ti gangrena izisti sve.
2014-04-16
Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:
Dobro nam je da.
Tebi loše?
Nije, ali ja sam nevažan i moje stanje je od minorne važnosti u odnosu na stanje nacije. Ja sebe i svoje interese, posebno one materijalne, nikada nisam stavljao u prvi plan ma koliko me praznoglava laprdala poput debota zbog toga smatrali neozbiljnim, naivnim ili kakvim već.
Nisam govorio iz privatne perspektive.
Kada je RH u pitanju stavri treba fokusirati an ekonomiju, upravu, demografiju...a ne jebene ustaše i aprtizane.
2015-08-06
Dečko trebao bi imati malo samokontrole nakon hladnog tuša a ne tražiti još čvrgi. Ajde šetaj, zanimljiv si ko lanjski snjheg.Oh_Femder wrote:He-he, kao pravi drugoredaš kopirao si s interneta, a da to nisi čak znao ni sakrititre wrote:Micek budi miran i čitaj sa razumjevanjem, barem ti ne bi trebao biti glup budući da si hercegovacOh_Femder wrote:Paradigma, percepcija... jel' znaš ti i neku hrvatsku riječ, osim što ne znaš ove strane kojima se služiš?tre wrote:
Ok lova pomaže ali zašto onda kažeš da besposlen pop jariće krsti? Zar barem oni nemaju love(barem je takva percepcija u javnosti)?
Paradigma je skup osnovnih pretpostavki ili pravila koje uzimamo zdravo za gotovo (eng. default) u cilju poimanja stvarnosti i njenih fenomena. U tom smislu osobna paradigma je ono bitno što učitavamo prilikom naše interpretacije stvari i pojava oko nas. Ljudi imaju različite paradigme kao pojedinci,obitelji, grupe, narodi, struke itd. Paradigma stvara mentalni filter kroz koji um propušta samo one informacije koje mu se uklapaju u postojeću sliku svijeta.
Percepcija je složena aktivnost organizma, proces organiziranja, integriranja, i interpretiranja osjetilnih informacija koji nam omogućuje upoznavanje i prepoznavanje značenja predmeta, pojava i događaja u našoj okolini. Ona je svojevrtan "subjektivni odraz objektivne stvarnosti".[1][2]
Ali dobro, kad se već kitiš wikipedijinim perjem, reci mi onda: kad staviš vlastitu ruku na oko 30 cm ispred očiju, koja je razlika između tvog viđenja ruke i tvog percipiranja ruke?
P.S. konju retardirani ništa nisam krio, ako ne vidiš da je sa wiki onda si debil.
epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:U pozadini tinja ideološki rat i još uvijek neki revanšizmi... Hrvati nisu politički zreo narod...
Treba vremena...
Tuđman je uspio u nemogućoj misiji... No vidimo danas koliko je nacija frakturirana... 2-3 godine prepucavanja sa nekim lustacijskim povjerenstvom bi do kraja pokopalo politički diskurs ...
2018-04-10
epikur37 wrote:
Nisam govorio iz privatne perspektive.
Kada je RH u pitanju stavri treba fokusirati an ekonomiju, upravu, demografiju...a ne jebene ustaše i aprtizane.
To je teško... ajmo na ono lako...
Ustaše i Partizani, politička varijanta odlaska u Švedsko blagostanje...
2018-04-10
Hektorović wrote:epikur37 wrote:
Zločine svakako treba kazniti, to sam već napisao.
Stvar nije za ostaviti sa strane, slučaj Perković je primjer. Ovdje pokušavam povući crtu, kako se ne bi prešlo u ideološku hajku i unutarhrvatski obračun.
Kažem nastavak WW2...
Jer priznajmo, u WW2 je bio građanski rat...
to je i bilandžić tvrdio u knjizi, da je na prostoru sfrj ww2 bio građanski
četnici i partizani su se u biti borili međusobno za vlast nakon ww2 jer su jedni i drugi računali da će saveznici instalirat nakon poraza njemačke one koji ostanu
švabe a praktički ni ujkane nisu napadali ni jedni ni drugi osim što bi partizani upali u selo i napravili neko sranje da onda švabe zapale selo ili tako nešto pa da dobiju nove ljude jer su ionako računali da oni neće bit faktor kad rat završi
Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:U pozadini tinja ideološki rat i još uvijek neki revanšizmi... Hrvati nisu politički zreo narod...
Treba vremena...
Tuđman je uspio u nemogućoj misiji... No vidimo danas koliko je nacija frakturirana... 2-3 godine prepucavanja sa nekim lustacijskim povjerenstvom bi do kraja pokopalo politički diskurs ...
Nama to ne treba.
Pravosuđe neka rješava zločine za koje ionako nema zastare. Ostalo, idemo dalje.
2015-08-06
marcellus wrote:Hektorović wrote:Kažem nastavak WW2...
Jer priznajmo, u WW2 je bio građanski rat...
to je i bilandžić tvrdio u knjizi, da je na prostoru sfrj ww2 bio građanski
četnici i partizani su se u biti borili međusobno za vlast nakon ww2 jer su jedni i drugi računali da će saveznici instalirat nakon poraza njemačke one koji ostanu
švabe a praktički ni ujkane nisu napadali ni jedni ni drugi osim što bi partizani upali u selo i napravili neko sranje da onda švabe zapale selo ili tako nešto pa da dobiju nove ljude jer su ionako računali da oni neće bit faktor kad rat završi
Jedna od najkompliciranijih situacija ikad...
I sve zato što su Britsi preko glupih Srba oborili neutalnost... A potom Maček, koji je ispravno procijenio kako Njemačka nema dugoročne šanse, odbio prihvatiti vlast u HR...
2018-04-10
Page 13 of 36 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 24 ... 36
Similar topics
» SDP traži reviziju Vatikanskih ugovora
» Počelo je: Trump pokreće reviziju balkanske politike!
» imovinski pokret nije prosao reviziju poslovanja
» Vojvođanski klub poziva na reviziju priključenja Srbiji
» Trump vrši reviziju 'glupog dogovora' sa Australijom
» Počelo je: Trump pokreće reviziju balkanske politike!
» imovinski pokret nije prosao reviziju poslovanja
» Vojvođanski klub poziva na reviziju priključenja Srbiji
» Trump vrši reviziju 'glupog dogovora' sa Australijom
Page 13 of 36