ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska će da zablista uz angažman komunista

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Hrvatska će da zablista uz angažman komunista - Page 5 Empty Re: Hrvatska će da zablista uz angažman komunista

Post by AssadNaPodmornici 8/11/2018, 09:55

kic wrote:
a deda govori da je problem u štednji :^^
njegova ideja je da bi HNB trebala voditi aktivniju politiku , takvu ideju ima ŽZ, zanimljivo privatni bankari, HNB i drugi odbacuju to.

AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Hrvatska će da zablista uz angažman komunista - Page 5 Empty Re: Hrvatska će da zablista uz angažman komunista

Post by kic 8/11/2018, 09:56

AssadNaPodmornici wrote:
kic wrote:
njegova ideja je da bi HNB trebala voditi aktivniju politiku , takvu ideju ima ŽZ, zanimljivo privatni bankari, HNB i drugi odbacuju to.

jer ima paše ova situacija-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 8/11/2018, 09:59

kic wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
kic wrote:

ne znam, sa druge strane istina je da HNB vodi malo restrektivniju monetarnu politiku, ali takva monetarna politika nam je izbjegla bankarske krize koja je bila u USA, gdje su porezni obveznici morali pržiti stotine milijardi $ za spašavanje privatnih banaka. 
kod nas se restrektivnom monetarnom politikom izbjeglo to.
sa druge strane zbog strukture ekonomije, rast monetarne mase bi ionako vodio u kreditiranje potrošnje, dakle uvoza automobila, mobitela, nebi bilo kredita tipa "aj daj mi kredit imam ideju za kupiti pogon pa sa njime ću proizvoditi nešto", tako da je HNB smatrao da zbog toga vodi ispravno.. 

ja bih se sa time i složio sa HNBom, nama je više problem fiskalne politike, ogromna i troma i ne-efikasna država guši privatni sektor. kako ga ona guši, tako i privatni sektor nema smisla da se zadužuje toliko za proizvodnju, koliko ogromna država stimulira zaduživanje za potrošnju(pa najveći uzimatelji kredita u Rh su zaposlenici na državnoj sisi, u privatnom sektoru je nemoguće dobiti kredit, za razliku od uhljeba koji odmah dobije kredit za auto).. u nas sve naopako
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 8/11/2018, 10:02

kada bi se kojim slučajem srezala država i postala efikasnija, kada bi bili niži porezi, "življi privatni sektor" gdje bi se spustio sistematski rizik(ono rizik da ostaneš bez posla pa nemožeš naći novi i propadne kredit - u njemačkoj toga nema, nađeš posao negdje drugdje i vraćaš kredit ), onda bi pale i kamatne stope i živnulo bi kreditiranje banaka još više.. iako je živnulo zadnje vrijeme , rast je oko 3%, monetarna masa banaka se povećava, država povećava potrošnju, sve prema dedovom planu.. ja bi jedino obuzdao rast državne potrošnje i zabranio zapošljavanje uhljeba.. u privatnom sektoru fale deseci tisuća radnika svih profila, a HDZovci trpaju ljude u kancelarije kao da ne postoji sutra i onda će nam uvoziti afganistance da zarađuju penzije

2018-06-14

Back to top Go down

Post by prckov 8/11/2018, 11:11

aben wrote:
epikur37 wrote:
provocator wrote:
mortal wrote:
ni mi komunistima
Sad će da ti grade Pelješki most.  cheers

Bokte pod srpom i čekićem radovi....tko bi prije par godina mogao i zamisliti :D

prvo su nan dovali besplatne stanove, a će nan besplatno učiniti most- to more samo komunizam
lol!
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by immortal 8/11/2018, 11:42

epikur37 wrote:
provocator wrote:
mortal wrote:
ni mi komunistima
Sad će da ti grade Pelješki most.  cheers

Bokte pod srpom i čekićem radovi....tko bi prije par godina mogao i zamisliti :D
onda neka rade za džabe i bez nagrada u obliku diploma i prepisanih diplomskih radova
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 8/11/2018, 13:14

AssadNaPodmornici wrote:u privatnom sektoru fale deseci tisuća radnika svih profila
sezonskih radnika, nedostaje im ljudi koje će zaposliti na 3 mjeseca u godini pa im onda dati otkaz da životare do sljedeće sezone

ako si pratio statistiku, ove godine je bilo oko 1000 manje zaposlenih u turizmu nego prošle, uz odobrene kvote za uvoz više tisuća stranih radnika, tj. njihova kuknjava je lažna, kukaju samo kako bi stvorili privid nedostatka radne sezonske snage, a zapravo smanjuju troškove zapošljavanja

gledaj u brojke, koje objavljuju dzs, hnb, hzz itd. ovo što mediji pišu nema veze s mozgom
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/11/2018, 13:20

AssadNaPodmornici wrote:takvu ideju ima ŽZ
živi zid ima ideju vršiti emisiju novca, kad sam ja to zagovarao
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by immortal 8/11/2018, 13:22

Sora wrote:Vidiii 
Koliko petokrakih
sve to pada jednim potezom rafala
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Ringo10 8/11/2018, 13:58

provocator wrote:Kaj je pičke kapitalističke?
Šutite ko pizde!
Dugo te nije bilo.
 Nek si se vratio.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by crvenkasti 8/11/2018, 14:10

Tako je moj prijatelj Stipe. On ima dvije kćerke, stariju Mirjanu i mlađu Snježanu. Ova starija ima još dva ispita i nikako. Mlađa se još nije odlučula što će raditi.
Rekao sam mu, Stipe, samo pametno, i dobro pazi. Ako sad pogriješe, uvijek još imaju vremena. Ne znaš. Ali ako se desi nešto, e onda nastavi dalje. Ili nemoj. Kud god da te put odvede, znaj.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo 8/11/2018, 14:12

crvenkasti wrote:Tako je moj prijatelj Stipe. On ima dvije kćerke, stariju Mirjanu i mlađu Snježanu. Ova starija ima još dva ispita i nikako. Mlađa se još nije odlučula što će raditi.
Rekao sam mu, Stipe, samo pametno, i dobro pazi. Ako sad pogriješe, uvijek još imaju vremena. Ne znaš. Ali ako se desi nešto, e onda nastavi dalje. Ili nemoj. Kud god da te put odvede, znaj.
Nije ti spominjao Đondir? :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by crvenkasti 8/11/2018, 14:13

Šta ti je to Đondir?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by crvenkasti 8/11/2018, 14:24

Ja uvijek gledam da sve to nekako bude što bolje. Više puta mi se desi da ostvarim neuspjeh. Ili uspjeh. Nekada se poklapaju činjenice, a nekad i ne. O čemu to ovisi? E, tu je kvaka.

Gledajte: kad uzmeš, na početku i uložiš trud, vrijeme i energiju, i kako vrijeme odmiče, gledaš. I šta sad? E tu je poanta. To ponekad traje i dosta dugo, ali to te ne smije obeshrabriti. Naprotiv.

Nisu bezveze naši stari govorili svašta. Između ostalog i to da da ne smiješ pokleknuti pred teškoćama ali uvijek paziti da ne ulaziš u nepotrebne rizike. E sad. Ima drugih mišljenja. I trećih. Četvrtih.
Tko bi ih sve nabrojao, nemam vremena.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo 8/11/2018, 14:34

crvenkasti wrote:Šta ti je to Đondir?
Prvoklasni njemački proizvod.
Moj susjed iz Slavonije ih popravlja i skuplja kao raritet.
Ne prodaje ih, ali, kad si ti u pitanju, mogu ti jednog sredit. :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by crvenkasti 8/11/2018, 14:37

Eroo wrote:

John Deere je američki, starudijo dementna.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 8/11/2018, 14:48

NPC wrote:
AssadNaPodmornici wrote:u privatnom sektoru fale deseci tisuća radnika svih profila
sezonskih radnika, nedostaje im ljudi koje će zaposliti na 3 mjeseca u godini pa im onda dati otkaz da životare do sljedeće sezone

ako si pratio statistiku, ove godine je bilo oko 1000 manje zaposlenih u turizmu nego prošle, uz odobrene kvote za uvoz više tisuća stranih radnika, tj. njihova kuknjava je lažna, kukaju samo kako bi stvorili privid nedostatka radne sezonske snage, a zapravo smanjuju troškove zapošljavanja

gledaj u brojke, koje objavljuju dzs, hnb, hzz itd. ovo što mediji pišu nema veze s mozgom
u turizmu se radi minimalno 4mjeseca(minimalno) a često i 7 i 8 mjeseci... u hrpi turističkih poslova u 6 mjeseci možeš zaraditi za ladit jaja cilu godinu
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo 8/11/2018, 14:52

crvenkasti wrote:
Eroo wrote:

John Deere je američki, starudijo dementna.
Pa na srpskom je Đondir. Ne znaš više ni srpski, odkad si postao Hrvat? :)

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 8/11/2018, 14:52

kic wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
kic wrote:

Boris Vujčić proglašen najboljim guvernerom Centralne Banke

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/boris-vujcic-proglasen-najboljim-guvernerom-u-srednjoj-i-istocnoj-europi-foto-20181013

Rohatinski primio nagradu za najboljeg guvernera na svijetu

http://www.poslovni.hr/vijesti/rohatinski-primio-nagradu-za-najboljeg-guvernera-na-svijetu-110197

Rohatinski progovorio o sinu i kćeri koji su radili u Agrokoru, tvrtki koju je od njegove supruge kupio Todorić i ponudama da se kandidira za predsjednika Hrvatske

https://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/517262/rohatinski-progovorio-o-sinu-i-kceri-koji-su-radili-u-agrokoru-tvrtki-koju-je-od-njegove-supruge-kupio-todoric-i-ponudama-da-se-kandidira-za-predsjednika-hrvatske
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 8/11/2018, 14:58

NPC wrote:
AssadNaPodmornici wrote:takvu ideju ima ŽZ
živi zid ima ideju vršiti emisiju novca, kad sam ja to zagovarao

ajde u helikopter

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 8/11/2018, 15:00

Hrvatska će da zablista kad ne bude komunista

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top

- Similar topics