Kolindi nešto magli pogled na stanje,je li to zbog trepavica?
Page 1 of 8
Page 1 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Kolindi nešto magli pogled na stanje,je li to zbog trepavica?
'Kolindi nešto magli pogled na stanje, je li to zbog trepavica?'
Cijeli život se bavim zaštitom ljudskih prava, uništava se sve što je meni svetinja, gledam kako se vrijeđa, omalovažava, ulazak u politiku je moja obaveza i odgovornost, kaže Orešković...
– Odlučila sam okupiti oko sebe ljude koji razmišljaju slično i koji nisu bili dio političkih struktura za koje smatram da ne mogu u Hrvatskoj dovesti do promjena, rekla je bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva.
Orešković smatra da je Hrvatska oteta država i nastavlja:
- Oteli su je oni koji manipuliraju pojmom domoljublja, oni koji su sve sustave proželi svojim koruptivnim i klijentelističkim mrežama, a svima ostalima su uskratili pravo na dostojanstven život.
Orešković je govorila i o razlozima svog ulaska u politiku:
– Cijeli život se bavim zaštitom ljudskih prava, uništava se sve što je meni svetinja, gledam kako se vrijeđa, omalovažava, ulazak u politiku je moja obaveza i odgovornost
Još se, kaže, nije definirala hoće li osnovati stranku ili ići kao nezavisna kandidatkinja.
Osvrnula se i na fenomen Živoga zida rekavši da se s njima u nekim stvarima može složiti, ali:
– Živi zid nema ljude koji bi bili u stanju danas sutra nešto uistinu provesti u djelo i nemaju programski sadržaj koji Hrvatsku vodi naprijed. Njihove poruke za izlazak iz Europske unije, NATO saveza, ukidanja obaveznog cijepljenja nisu stvari koje bih ja podržala.
Na pitanje o biskupskom pismu školama po pitanju vjeronauka, rekla je da kao pravnik vjeruje u Ustav, a da je Hrvatska sekularna država. Protiv toga je da vjeronauk u školama bude izborni predmet pod ovakvim uvjetima kako se provodi danas. Postoji samo katolički vjeronauk, a alternative tome nema, rekla je. Kao vjernik, želi da djeca uče o vjeri, ali u sakralnom objektu. Mlade treba učiti toleranciji, prihvaćanju različitosti, a mi ih učimo netoleranciji i segregaciji. Djeca koja ne idu na vjeronauk tretiraju se kao da su manje važna, rekla je. Protiv toga je da vjeronauk postane obavezni predmet.
Djecu treba učiti o vjerama, o vrijednosti koje vjera može unijeti u nečiji život, ali na temelju osobnog odabira. Religije trebaju služiti povezivanju ljudi, istaknula je.
- Koja je njezina osnovna uloga? Brinuti o usklađenom djelovanju državne vlasti. Ja ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je sama potkapacitirana za funkciju koju obavlja. Meni se čini da njoj nešto magli pogled na stvarno stanje u državi, u smislu kako njezini građani žive, kaže Orešković.
Kada vidi neprimjerene pojave, trebala bi reagirati, smatra Orešković.
Dala je primjer kiretaže na živo, nije čula da je predsjednica o tome išta rekla. Čini se da je izolirana i odsječena od procesa kojima bi se trebala baviti, a dominantan fokus joj je na osobnoj promociji. Najviše joj zamjera odnos prema institucijama države - način na koji je došlo do Lozančićeve smjene jer od danas nismo dobili niti jedan konkretan razlog što je on napravio; nismodobili odgovor o njezinom putu u SAD 2017., kazala je Orešković.
Govoreći o predsjedničinom odlasku u Rusiju gdje se odlično izbrendirala, Orešković kaže se brendiranje ne treba asocirati uz nekontrolirano padanje u zagrljaj i ljubljenje pobjedničkog pehara ekipe koja nije njezina.
https://www.24sata.hr/news/hrvatska-je-oteta-drzava-oteli-su-je-manipulatori-domoljublja-596150
Cijeli život se bavim zaštitom ljudskih prava, uništava se sve što je meni svetinja, gledam kako se vrijeđa, omalovažava, ulazak u politiku je moja obaveza i odgovornost, kaže Orešković...
– Odlučila sam okupiti oko sebe ljude koji razmišljaju slično i koji nisu bili dio političkih struktura za koje smatram da ne mogu u Hrvatskoj dovesti do promjena, rekla je bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva.
- Oteli su je oni koji manipuliraju pojmom domoljublja, oni koji su sve sustave proželi svojim koruptivnim i klijentelističkim mrežama, a svima ostalima su uskratili pravo na dostojanstven život.
Orešković je govorila i o razlozima svog ulaska u politiku:
– Cijeli život se bavim zaštitom ljudskih prava, uništava se sve što je meni svetinja, gledam kako se vrijeđa, omalovažava, ulazak u politiku je moja obaveza i odgovornost
Još se, kaže, nije definirala hoće li osnovati stranku ili ići kao nezavisna kandidatkinja.
Osvrnula se i na fenomen Živoga zida rekavši da se s njima u nekim stvarima može složiti, ali:
– Živi zid nema ljude koji bi bili u stanju danas sutra nešto uistinu provesti u djelo i nemaju programski sadržaj koji Hrvatsku vodi naprijed. Njihove poruke za izlazak iz Europske unije, NATO saveza, ukidanja obaveznog cijepljenja nisu stvari koje bih ja podržala.
Na pitanje o biskupskom pismu školama po pitanju vjeronauka, rekla je da kao pravnik vjeruje u Ustav, a da je Hrvatska sekularna država. Protiv toga je da vjeronauk u školama bude izborni predmet pod ovakvim uvjetima kako se provodi danas. Postoji samo katolički vjeronauk, a alternative tome nema, rekla je. Kao vjernik, želi da djeca uče o vjeri, ali u sakralnom objektu. Mlade treba učiti toleranciji, prihvaćanju različitosti, a mi ih učimo netoleranciji i segregaciji. Djeca koja ne idu na vjeronauk tretiraju se kao da su manje važna, rekla je. Protiv toga je da vjeronauk postane obavezni predmet.
Djecu treba učiti o vjerama, o vrijednosti koje vjera može unijeti u nečiji život, ali na temelju osobnog odabira. Religije trebaju služiti povezivanju ljudi, istaknula je.
Ocjena predsjednici - nula
Predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović je dala ocjenu 0:- Koja je njezina osnovna uloga? Brinuti o usklađenom djelovanju državne vlasti. Ja ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je sama potkapacitirana za funkciju koju obavlja. Meni se čini da njoj nešto magli pogled na stvarno stanje u državi, u smislu kako njezini građani žive, kaže Orešković.
Kada vidi neprimjerene pojave, trebala bi reagirati, smatra Orešković.
Dala je primjer kiretaže na živo, nije čula da je predsjednica o tome išta rekla. Čini se da je izolirana i odsječena od procesa kojima bi se trebala baviti, a dominantan fokus joj je na osobnoj promociji. Najviše joj zamjera odnos prema institucijama države - način na koji je došlo do Lozančićeve smjene jer od danas nismo dobili niti jedan konkretan razlog što je on napravio; nismodobili odgovor o njezinom putu u SAD 2017., kazala je Orešković.
Govoreći o predsjedničinom odlasku u Rusiju gdje se odlično izbrendirala, Orešković kaže se brendiranje ne treba asocirati uz nekontrolirano padanje u zagrljaj i ljubljenje pobjedničkog pehara ekipe koja nije njezina.
https://www.24sata.hr/news/hrvatska-je-oteta-drzava-oteli-su-je-manipulatori-domoljublja-596150
vili40-
2015-08-02
Re: Kolindi nešto magli pogled na stanje,je li to zbog trepavica?
veli da je Hrvatska oteta država,eto ja tvrdim već dugo da je Hrvatska okupirana.Blizu smo.
vili40-
2015-08-02
...pa ni ova nije ni's napravila puno kao predsjednica povjetenstva...razapela je karamarka kao ne znam najveceg problema drzave svih vremena a sad tu sere kako je afera konzultantica picin dim..stitila je ljevicarske mufljoze to je i neizravno priznala...ova je doslovce ono nit piskio nit kakio..kaze kolinda se brendire i namjesta kamerama..a ova isto cini ko i ona.svako malo nes popravlja pred kamerama...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Baš me nasmijalo ovo njeno vezano uz NATO radodajku ( Kolindu)
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pitanje je kolko je mogla,ali za razliku ove sadašnje je radila bar neštovuksadinare wrote:...pa ni ova nije ni's napravila puno kao predsjednica povjetenstva...razapela je karamarka kao ne znam najveceg problema drzave svih vremena a sad tu sere kako je afera konzultantica picin dim..stitila je ljevicarske mufljoze to je i neizravno priznala...ova je doslovce ono nit piskio nit kakio..kaze kolinda se brendire i namjesta kamerama..a ova isto cini ko i ona.svako malo nes popravlja pred kamerama...
vili40-
2015-08-02
zato su je i zamijenili sa podobnom
vili40-
2015-08-02
Ja ću glasati za Sinčića ko i zadnji put
Dalija je kandidat SDPa zato je Index toliko hvali a ona ističe mane Živog zida
Dalija je kandidat SDPa zato je Index toliko hvali a ona ističe mane Živog zida
2014-04-11
RayMabus wrote:Baš me nasmijalo ovo njeno vezano uz NATO radodajku ( Kolindu)
Zar tako o Erinoj Krajici...??
Guest- Guest
Da šta je nego NATO radodajka , čim je neki NATO sumit ona se samo guzi okolopismejker wrote:RayMabus wrote:Baš me nasmijalo ovo njeno vezano uz NATO radodajku ( Kolindu)
2014-04-11
Ženska ljubomora...
Što se tiče izgleda, nije predsjednici niti di koljena, unatoč razlici u godinama...
Što se tiče izgleda, nije predsjednici niti di koljena, unatoč razlici u godinama...
Ero kaze da progurava RH interese..jel..ne bih znao..kad je stvarno radosna,takvom snagom stisce rukama Moshkije oko sebe..bit ce da nes fali...mozda si u pravu...RayMabus wrote:Da šta je nego NATO radodajka , čim je neki NATO sumit ona se samo guzi okolopismejker wrote:RayMabus wrote:Baš me nasmijalo ovo njeno vezano uz NATO radodajku ( Kolindu)
Guest- Guest
Kolinda se malo pogubila,u vrijeme kad bi mogla upozoravati na propuste ona o jogurtu dok je bila mala.Ne javlja se o ničemu bitnom nego trla baba lan...
vili40-
2015-08-02
vili40-
2015-08-02
Zgodnija je za klasu od pevaljke s Grobnika...također, odmjerena, pametna, elokventna...oko nekih stvari se ne bih složio, ali predsjednicu je skenirala do razine atoma, bez greške...
darth_vader-
2014-04-17
samo se nadam da je svjesna i da je spremna na napade koji je slijeduju,dirnula je u osinjak
vili40-
2015-08-02
S obzirom tko je bio protukandidat Kolindi Kolinda je još i odlična a sad ovi izbori a ono ja ću opet za Sinčića a ako neprođe drugi krug a onda nek pobjedi bolji / bolja
2014-04-11
Eve ga, vidim da su pobjezi iz SDP-a osnovali stranku "Demokracija" ili tako nešto.
Sve ide baš onako kako sam i predvidio prije 10 godina. Doduše, ja sam predvidio
raspad SDP-a na dvije stranke, a sve više je naznaka da će ih biti više.
Sve ide baš onako kako sam i predvidio prije 10 godina. Doduše, ja sam predvidio
raspad SDP-a na dvije stranke, a sve više je naznaka da će ih biti više.
Ja ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je sama potkapacitirana za funkciju koju obavlja
daliji biljezim prvi minus , politicara ovakve retorike imamo dovoljno
treba vidjeti program/djela pa dalje suditi
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Pa program je da SDP kandidat dođe na vlastdebotoijusto wrote:Ja ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je sama potkapacitirana za funkciju koju obavlja
Njoj ti je rođak oni Marko Orešković narodni heroj, to partizani sve
2014-04-11
Učlani se. Evo ti uskoro na raspolaganju:debotoijusto wrote:Ja ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je sama potkapacitirana za funkciju koju obavlja
SDP 1945, SDP 1991, SDP 1995, SDP 2000, SDP 2006 etc, pa biraj.
Page 1 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Izvanredno stanje zbog Bandića?
» Sve teže stanje u BiH zbog koronavirusa
» Izvanredno stanje u Velikoj Kladuši zbog migranata
» ''Trump proglasio izvanredno stanje u SAD-u zbog koronavirusa''
» Španjolska proglasila izvanredno stanje zbog koronavirusa
» Sve teže stanje u BiH zbog koronavirusa
» Izvanredno stanje u Velikoj Kladuši zbog migranata
» ''Trump proglasio izvanredno stanje u SAD-u zbog koronavirusa''
» Španjolska proglasila izvanredno stanje zbog koronavirusa
Page 1 of 8