ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PODCAST VELEBIT:Gost Marčelo Holjevac

Page 11 of 12 Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

Go down

PODCAST VELEBIT:Gost Marčelo Holjevac - Page 11 Empty Re: PODCAST VELEBIT:Gost Marčelo Holjevac

Post by Hektorović 3/10/2018, 23:26

Speare Shaker wrote:hrvatskog elementa u carevini, pa su zato izmislili tzv. Bošnjake, bili su osuđeni na propast. 
I ne samo Bosanci i Hercegovci uključujući tu i izmišljeni bošnjački element nego i cijela carevina skupa sa Austrijancima i Mađarima.

Današnje Sarajevo večinom potjeće iz Sandžaka, Istočne Hercegovine i Podrinja... a oni zbilja nemaju nikakvu vezu sa Hrvatima i Hrvatstvom... Islamizirani Srbi, što je i sam Alija, čiji su iz Srbije došli u Šamac nakon Srpskih ustanaka, sam za sebe znao reći.

Odličan primjer je Suljagić... Iako su mu Srbi komšije pobili obitelj, njemu su problem i uljez, Hrvati.

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

PODCAST VELEBIT:Gost Marčelo Holjevac - Page 11 Empty Re: PODCAST VELEBIT:Gost Marčelo Holjevac

Post by Hektorović 3/10/2018, 23:30

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić izrazio je zadovljstvo što se odnosi Srbije i BiH smiruju, navodeći da je na "nama da iz situacija u koje smo uvedeni tuđim greškama izađemo svojim naporom".

Povodom današnjeg susreta premijera Srbije Aleksandra Vučića i članova Predsedništva BiH u Beogradu Jusufspahić je rekao da je na funkcionerima da naprave konkretne korake ka pomirenju i zajedničkom napretku. 
"Zahvalan sam bogu na tome što se odnosi izmedu Srbije i BiH smiruju. Kamo sreće da nije bilo rata, da nije bilo Srebrenice, Bratunca, onda bi osećaj bio potpun. Na nama je da se borimo da iz situacija u koje smo uvučeni tuđim greškama izađemo svojim naporom", rekao je Jusufspahić.
Muftija srbijanski smatra i da je potreban kontinuitet dobrih odnosa ka trendu smirivanja. 
"Prvenstveno je najbitnija ekonomija i bolje materijalno stanje ljudi. To će doprineti da se situacija potpuno smiri",izjavio je Jusufspahić za beogradske medije. 
Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović je rekao u Beogradu da je glavni grad Srbije grad njegovih predaka. Upitan da prokomentariše ovu izjavu, Jusufspahić je dodao: 
"Mogu da kažem za Bakira da su njegovi preci beogradskiji od mojih, oni su živeli u Francuskoj ulici u Beogradu... Negde su se neke stvari potpuno zatvorile, desilo se da smo se udaljili."
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2018, 08:32

Hektorović wrote:
Islamizirani Srbi, što je i sam Alija, čiji su iz Srbije došli u Šamac nakon Srpskih ustanaka, sam za sebe znao reći.

Muslimani u BiH su se u sredinama u kojima su većina bili Hrvati redovito izjašnjavali Hrvatima. Iznimke su bile rijetke, a jedna od njih je Alija. U Šamcu su Hrvati do pred sam rat bili relativna većina, u prijašnjim razdobljima i uvjerljivija, međutim, on se izjašnjavao Srbinom.
Teško je reći je li riječ o Stockholmskom sindromu, uvjerenosti u neku svoju mesijansku misiju na način poistovjećivanja sa Mehmedom Spahom i njegovom Jugoslavenskom muslimanskom organizacijom (čija je politika realno propala u pregovorima o osnivanju Banovine Hrvatske jer ga više nitko nije ništa pitao) koji se također izjašnjavao Srbinom, ili je riječ o političkom sljepilu ili čak samo običnoj gluposti.
U svakom slučaju, ovakvim jasnim odvajanjem iz ukupnog hrvatskog nacionalnog i kulturnog korpusa, muslimani u BiH su sami sebe osudili na nestajanje sa ovih prostora, to je neumitno, samo je pitanje vremena i okolnosti.
Ne zagovaram i nikada nisam zagovarao Starčevićev stav o muslimanima, premda je taj u vrijeme kada je nastao imao svoje opravdanje s obzirom na rašomon koji je vladao u hrvatskom nacionalnom korpusu i svim tim silnim podjelama na germanofile, mađarone, talijanaše, ilirce, jugoslavene, panslaviste srbofile i u konačnici i turkofile (muslimani) itd. ali ako ćemo realno, postojala je mogućnost da muslimani BiH (Sandžak u Srbiji je ipak posebna priča, premda pripadnici te skupine danas dominiraju u nametanju svojih političkih stavova preko političkih elita BiH muslimana, jednostavno su najradikalniji i najbolje se znaju nametnuti, a kako su zapravo manjina najbolje ih se može opisati - nametnicima) ipak ostanu povezani makar labavim kulturološkim vezama sa hrvatskim nacionalnim i kulturnim korpusom.
Međutim, oni nisu shvatili da je cilj igre odvojiti ih od Hrvata i na kraju pripojiti Srbima kako bi se slabljenjem hrvatskog nacionalnog, kulturnog i političkog korpusa spriječila mogućnost raspada Jugoslavije i ostavio privid da je Titova politika bila koliko toliko uspješna, premda je politički bravar zapravo u svojim nastojanjima da očuva vlastiti leno i utjecaj u povijesti zapravo kapitulirao prije nego je rekao a po tom pitanju.
To se uostalom jasno pokazalo u slijedećem razdoblju nakon ustavnih amandmana iz 1971. koji su muslimanima sa velikim početnim m dali status nacije, a ostalo je povijest.
Ukratko, muslimani BiH su zapravo postali žrtvama svojih političkih elita i jednostavno su osuđeni na gubljenje u masi silnica koje se prelamaju na ovim prostorima, ali i puno šire, pa i na politički, a možda i fizički nestanak (masovno preseljenje u Tursku i slične zemlje).
Tolika razina diletantizma sve do razine političkog samoubojstva čitave etničke skupine vjerojatno još nije viđena u svjetskoj povijesti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 4/10/2018, 08:35

Marceluse, nemoj me više ignorirati.

Uzalud zabijaš glavu pijesak.

Ja postojim!
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 4/10/2018, 09:11

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:hm, prilično ekstreman primjer, iako, realno, to je još dobro prema onom kako je kralj shaka u to doba tretirao svoje ljude u južnoj africi, koja je bila možda tada i najnaprednija na kontinentu (dakle shaka je uspio stvoriti nešto nalik rano srednjevjekovnom kraljevstvu)

Odličan primjer, makar također ekstreman.
Ali ovdje smo govorili o utjecaju kolonizatora na razvoj afričkih kolonija, a Shaka se baš i ne uklapa u tu priču. Nebitno što je pokorio susjedna plemena i proširio vlast Zulua koji su kasnije i dosta namučili engleske kolonizatore.

meh, čim su bijelci otišli JA je opet postala "shithole"

Mislim da je u slučaju JA najveći problem zapravo etničko odnosno plemensko šarenilo zbog čega se to društvo nije uspjelo transformirati u punokrvnu naciju.
Jednostavno ne postoji dovoljna razina kohezije koja bi ga držala na okupu na dovoljno harmoničan način.
Dodatni problem je i ratnička tradicija plemena kao što Zulu skupina, do koje oni jako drže, a na primjeru Srba vidimo kamo može dovesti nekritičko veličanje svoje ratničke prošlosti uz omalovažavanje drugih.
Druga je priča što su Srbi falsificirali svoju slavnu ratničku prošlost i što je većina postavki u tom dijelu njihove pop kulture obična hrpa laži, zbog čega im se uostalom i dogodio gadan poraz u Domovinskom ratu, a Zului su ipak plemenska skupina sa snažnom pa i slavnom ratničkom tradicijom, koja je čak i britanskom imperiju zadala prilično velike muke u tom vojnom smislu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 7/10/2018, 18:30

Marcellus 8 razloga zašto si bolesnik:

1. 14 godina ako ne i više piskaraš sranja po žnj forumu, a furaš da si neki novinar.
2. ne znam ni jednog novinara koji ima 500 000 postova na nepoznatom forumu i još nije ni plaćen za to.
3. voliš mastrubirat po politici umjesto da jebeš ili da drkaš. no s obzirom na godine...
4. pravi novinari ne kopiraju tuđe članke nego su na terenu i onda to objavljuju ili u novinama ili plaćenim medijima. očito ti novac ne treba jer ti ga daje Kenwood Kenon, a u zadnje vrijeme ti je uskratio dnevnicu pa si počeo bacat drvlje i kamenje po njemu.
5. pokaži diplomu da si uopće novinar, sigurno si se proslavio u školskim novinama i onda su ti rekli bravo. naravno da si prvo pišao za komuniste jer si rođen i živio si u sistemu druga tita i volio si ga. zašto se onda nisi bunio?
6. prije nego što sam te vidio uživo u retard emisiji imao sam mišljenje da si malo skrenuo u desno, ali da si sve u svemu pametan čovjek. gadno sam pogriješio. prijateljski ti predlažem hitno posjet liječniku, logopedu zbog izgovora slova R i zbog popravka zubiju i rupe u glavi.
7. za cijeli svijet hirošima je velika katastrofa i nesreća, ali ti to nekako prihvaćaš kao što breivik objašnjava pucanje na nedužne ljude obranom kršćanske europe.
8. i za kraj, di si bio '91. ?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 7/10/2018, 18:35

:clown

Marcelko. 
Jebi ga . Ima i pametnih čitatelja. 
Nisu svi polupismeni kamenjarci

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest 7/10/2018, 18:36

Sora wrote::clown

Marcelko. 
pročitaj moj upis, ako već nisi, naveo sam nepobitne činjenice o marcellusu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by red wolf 7/10/2018, 20:01

''Zona sumraka''...U tome se nalazi ljudska svijest već odavno. Ovo na Balkanu je poseban primjer.
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by marcellus 8/10/2018, 09:39

bepobavulin wrote:Marcellus 8 razloga zašto si bolesnik:

1. 14 godina ako ne i više piskaraš sranja po žnj forumu, a furaš da si neki novinar.

i drugi novinari pišu po fejsu i forumima. Ovdje sam počeo pisati, nastavio na svom blogu, pa na portalima, pa u tiskanim novinama.

bepobavulin wrote:2. ne znam ni jednog novinara koji ima 500 000 postova na nepoznatom forumu i još nije ni plaćen za to.

Točno, kad sam počeo pisati ovdje bio sam informatičar.

bepobavulin wrote:3. voliš mastrubirat po politici umjesto da jebeš ili da drkaš. no s obzirom na godine...

Imam doma novorođenče, dakle jebem.

bepobavulin wrote:4. pravi novinari ne kopiraju tuđe članke nego su na terenu i onda to objavljuju ili u novinama ili plaćenim medijima. očito ti novac ne treba jer ti ga daje Kenwood Kenon, a u zadnje vrijeme ti je uskratio dnevnicu pa si počeo bacat drvlje i kamenje po njemu.

Nikad me nije plaćao HDZ, niti itko sličan, dapače ih smatram nakupinom govana

bepobavulin wrote:5. pokaži diplomu da si uopće novinar, sigurno si se proslavio u školskim novinama i onda su ti rekli bravo. naravno da si prvo pišao za komuniste jer si rođen i živio si u sistemu druga tita i volio si ga. zašto se onda nisi bunio?

Naravno da nikad nisam volio druga tita, gadio mi se, a svi smo se bunili osamdesetih i mrzili komunizam.

bepobavulin wrote:6. prije nego što sam te vidio uživo u retard emisiji imao sam mišljenje da si malo skrenuo u desno, ali da si sve u svemu pametan čovjek. gadno sam pogriješio. prijateljski ti predlažem hitno posjet liječniku, logopedu zbog izgovora slova R i zbog popravka zubiju i rupe u glavi.

Moji zubi su sasvim dobri, niti jedan nije pokvaren, jer niti ne može biti, to su navlake, i to dosta skupe i rađene kod dobre i skupe zubarice.

bepobavulin wrote:7. za cijeli svijet hirošima je velika katastrofa i nesreća, ali ti to nekako prihvaćaš kao što breivik objašnjava pucanje na nedužne ljude obranom kršćanske europe.

Što te muči s hirošimom, samo sam konstatirao da nitko nije sudio za ratni zločin onima koji su bacili bombu na hirošimu i da je to u redu i da to tako treba biti, nećemo suditi onima koji su se borili protiv njemačke i japana jel.

bepobavulin wrote:8. i za kraj, di si bio '91. ?

U Zagrebu, a da gdje bi bio. Na svom radnom mjestu u banci.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 8/10/2018, 09:42

marcellus wrote:
bepobavulin wrote:Marcellus 8 razloga zašto si bolesnik:

i drugi novinari pišu po fejsu i forumima. Ovdje sam počeo pisati, nastavio na svom blogu, pa na portalima, pa u tiskanim novinama.

bepobavulin wrote:2. ne znam ni jednog novinara koji ima 500 000 postova na nepoznatom forumu i još nije ni plaćen za to.

Točno, kad sam počeo pisati ovdje bio sam informatičar.

bepobavulin wrote:3. voliš mastrubirat po politici umjesto da jebeš ili da drkaš. no s obzirom na godine...

Imam doma novorođenče, dakle jebem.

bepobavulin wrote:4. pravi novinari ne kopiraju tuđe članke nego su na terenu i onda to objavljuju ili u novinama ili plaćenim medijima. očito ti novac ne treba jer ti ga daje Kenwood Kenon, a u zadnje vrijeme ti je uskratio dnevnicu pa si počeo bacat drvlje i kamenje po njemu.

Nikad me nije plaćao HDZ, niti itko sličan, dapače ih smatram nakupinom govana

bepobavulin wrote:5. pokaži diplomu da si uopće novinar, sigurno si se proslavio u školskim novinama i onda su ti rekli bravo. naravno da si prvo pišao za komuniste jer si rođen i živio si u sistemu druga tita i volio si ga. zašto se onda nisi bunio?

Naravno da nikad nisam volio druga tita, gadio mi se, a svi smo se bunili osamdesetih i mrzili komunizam.

bepobavulin wrote:6. prije nego što sam te vidio uživo u retard emisiji imao sam mišljenje da si malo skrenuo u desno, ali da si sve u svemu pametan čovjek. gadno sam pogriješio. prijateljski ti predlažem hitno posjet liječniku, logopedu zbog izgovora slova R i zbog popravka zubiju i rupe u glavi.

Moji zubi su sasvim dobri, niti jedan nije pokvaren, jer niti ne može biti, to su navlake, i to dosta skupe i rađene kod dobre i skupe zubarice.

bepobavulin wrote:7. za cijeli svijet hirošima je velika katastrofa i nesreća, ali ti to nekako prihvaćaš kao što breivik objašnjava pucanje na nedužne ljude obranom kršćanske europe.

Što te muči s hirošimom, samo sam konstatirao da nitko nije sudio za ratni zločin onima koji su bacili bombu na hirošimu i da je to u redu i da to tako treba biti, nećemo suditi onima koji su se borili protiv njemačke i japana jel.

oprosti,
ali ovo pod tri je samo dokaz da ti se žena, a ne ti

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 8/10/2018, 09:46

Ja vjerujem ženi :) na riječ

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 8/10/2018, 09:54

:)

nego, ki je ov bepo?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 8/10/2018, 10:59

aben wrote::)

nego, ki je ov bepo?

a... ne znam. Neko od starih očito :)

2014-04-16

Back to top Go down

Post by crvenkasti 8/10/2018, 11:11

Di se gasi ovaj marcelus?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 8/10/2018, 11:29

marcellus wrote:
aben wrote::)

nego, ki je ov bepo?

a... ne znam. Neko od starih očito :)

Trotzky?
Makar mene po nastupu podsjeća na onog lika iz Splita koji je pozivao preko yt-a na revolucionarno rušenje vlasti. Komandant Ćamil ili kako ono?
Sumnjam da je taj pisao na starom forumu, ali kažem, vuče me neka asocijacija na njega.

Last edited by Speare Shaker on 8/10/2018, 11:30; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 8/10/2018, 11:29

Daj odi sa vučkom na kafu, vidiš koliko ti se šlihta-sano mu nogice iz guza vire... Basketball
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 8/10/2018, 12:12

MARCELKO NEMA PISU ..
OPS 
cat
NEMA DIPLOMU

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Eroo 8/10/2018, 13:18

Sora wrote::clown

Marcelko. 
Odjebi, ološu bosanski. Sikter. :]

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Yehudim 8/10/2018, 13:26

marcellus wrote:

Što te muči s hirošimom, samo sam konstatirao da nitko nije sudio za ratni zločin onima koji su bacili bombu na hirošimu i da je to u redu i da to tako treba biti,

nećemo suditi onima koji su se borili protiv njemačke i japana jel.

Nećemo?  Zašto se onda veličaju usraše a osudjuju Partizani ?

2018-03-06

Back to top Go down

Post by aben 8/10/2018, 13:28

Yehudim wrote:
marcellus wrote:

Što te muči s hirošimom, samo sam konstatirao da nitko nije sudio za ratni zločin onima koji su bacili bombu na hirošimu i da je to u redu i da to tako treba biti,

nećemo suditi onima koji su se borili protiv njemačke i japana jel.

Nećemo?  Zašto se onda veličaju usraše a osudjuju Partizani ?

ustaše veličamo jer su rješavali srbsko pitanje, a partizane osuđujemo jer su izvršili revoluciju i unazadili nas za 200 godin.
to nemo veze s njemcima.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 12 Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

Back to top

- Similar topics