Denkverbot
Page 19 of 50
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Re: Denkverbot
Apsolutno se slazem.Rabarbara wrote:aben wrote:
ne, za moj pojam mi nismo dovoljno naouružoni.
osin avionov, jo predloźen liberalizaciju držanja i jošenja oružja.
zoč spominješ bunke? ni valjo da oćeš reći da ako je učinjena jedna nepravda, da to opravdava činjenje druge nepravde?
ne razumin na čanse odnosi odugovločenje, restrukturironje i sl, ali ono ča znun je da ljudi somi odlučuju oće li čekati i roditi ili pojti ća. niko njih ni tiro da tote rodu. jo ne govorin da je uprava rodila noj bolje, ili nojbolje ča je znala ili da ni bilo kriminala, jo govorin da to nemo veze s poreznin obveznicima.
tito nišće ni izvozi, u to budi sigurna. a za kineske proizvode, jo sun zadovoljan ča ih imomo. niko ni obavezan kupovati plastične majce.
ostala pitanja su previše konfuzna, pa ću provati zbirno odgovoriti.
meni zapravo ne smeto ča škverani pokušavaju ociditi državu. moji šoldi ki će dobiti su već prežaljeni. samo, eto, siti se mene za par godin, siti se da sun ti reko da socijalizam i radničko upravljanje nikad ne će biti uspješno. jo ću biti vode i reći ću ti reko sun ti.
Pa je. Da se dobro naoružamo, naš 4 miliona bi bili glavna velesila.
Nije svaka subvencija nepravda, tu strategiju imaju sve zemlje svijeta za područja koja su od općeg interesa države i građana. Zna se što su stupovi privrede i napretka. Banke sigurno nisu. Učinjena je strašna nepravda-subvencionirale su se banke, a ne proizvodnja.
Alo, momak, malo sam prestara da bi mi ti (ili bilo tko) objašnjavao kako je bilo u vrijeme Tita, što se izvozilo, što se uvozilo, koliko tada, a što i koliko sada.
Škverani samo pokušavaju dobiti novac za svoj rad, a ne cide nikog. S pravom. Nisu sjedili u foteljama, čačkali nos i igrali pasijans, varili su, tokarili, radili su.
To što se rad više ne cijeni (ne zamjerim uhljebima, ali ne cijene ga čak ni oni koji od njega žive), pa se nitko više ne uzbuđuje kad nečiji rad nije plaćen, kao što se ne uzbuđuje ni kad se plaća nečiji nerad, to je ova bijedna točka koje je naše društvo dotaklo. Valjda još nismo dotakli dno, pa možemo / trebamo ići i dublje.
Hahaha sitit ću se. Samo reci koliko godin ćeš biti vode.
Guest- Guest
kic wrote:
suprotstavljaju se žicajući pare preko države od svakog tko radi i zarađiva uredn, a time samo produžavaju svoju agoniju da ljudi prijavljuju svoje firme u estoniji da ne bi plaćali više ovakve buntovnike-
Guest- Guest
Kako sada stvari stoje, ispada da su sindikati srušili Vladin zakonski nacrt, a za to su, tvrde, imali puno razloga. Neprihvatljivo im je, naime, da se organizirano radničko dioničarstvo ograniči samo na 25 posto dionica. – Ni u jednoj državi u kojoj se primjenjuje radničko dioničarstvo nema takvog zakonskog ograničenja – tvrdi Sever.
S takvim vlasničkim paketom radnici ne bi imali nikakvu mogućnost utjecati na poslovne odluke. Sindikati se ne slažu ni s predloženom socijalnom klauzulom koja bi radnike štitila od otpuštanja tijekom samo jedne godine iako oni svojim dionicama ne bi smjeli raspolagati tijekom pet godina.
Nadalje, njihov je prigovor zašto u zakonu nema obveze kupaca da određeno vrijeme zadrže djelatnost? Bez toga oni se mogu ponašati kao i dosadašnji poduzetnici – izvući kapital i likvidirati tvrtku! Sindikati također pitaju čime mogu tijekom pet godina zabrane raspolaganja dionicama zaštititi svoj ulog u gotovu novcu. Da su za to vrijeme novac položili u kakav investicijski fond, mogli bi puno više zaraditi nego što dobivaju popustom od 40 posto na kupnju dionica.
Sindikatima je također neprihvatljivo da se radničkom dioničarstvu uskrate tvrtke koje su tijekom posljednjih pet godina dobivale neki oblik državne potpore. Zbog toga je s popisa za radničko dioničarstvo automatski skinuto 18 tvrtki.
Vlada se tako našla pritiješnjena nezadovoljstvom sindikata i obvezama prema Svjetskoj banci. Zakon o privatizaciji sastavni je dio PAL-a 2, programa restrukturiranja hrvatskog gospodarstva dogovorenog s tom međunarodnom financijskom institucijom.
Jamstvo imovinom
Svjetska banka nikad nije bila oduševljena mogućnošću da se za radničko dioničarstvo odvoji više od 25 posto temeljnog kapitala, a protivila se i ideji da se otplata kredita za radničko dioničarstvo jamči imovinom tvrtki. U toj situaciji neće, dakle, biti iznenađenje ako Vlada zakonsku razradu radničkog dioničarstva jednostavno – ostavi za kasnije.
Guest- Guest
Zašto se radnici nisu prije angažirali kao vlasnici u cilju boljeg poslovanja?
Malih dioničara zapravo ima 30-ak posto, a među dioničarima su i aktualni članovi Uprave te niz drugih osoba. Radnici se nikad nisu krenuli okupljati jer nisu bili informirani, a mislili su da će umjesto njih o svemu misliti sindikati - iskren je tim povodom bio Franko Belas koji je s drugim radnicima tek nedavno osnovao Stožer za obranu Uljanika.
Koja je uloga države u ovoj krizi?
Ni država nije vodila računa o svojih 25 posto vlasništva, nije ni imala člana u NO, a trenutačno ima oko 550 milijuna eura jamstava za kredite Uljanika. Prema programu restrukturiranja, udio države bio bi minimalno 300 milijuna eura, a u mogućem stečaju s restrukturiranjem trošak bi se smanjivao za svaki isporučeni brod i pripadajuća kreditna jamstva. Kad su penali za kašnjenje u isporuci brodova u pitanju, oni su dio svakog ugovora za 17 naručenih brodova, ali detalji o penalima nisu poznati.
Zašto država oteže s davanjem kreditnih jamstava za plaću?
Zato što većina trenutačnih prijedloga nije u skladu s pravilima EK, a u Vladi su nezadovoljni činjenicom da Kermas Energy nije dala kolaterale za taj kredit. U Vladi tvrde da će do kraja tjedna pronaći rješenje za plaću za srpanj, ali to ne rješava budućnost Uljanika.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/sedam-kljucnih-odgovora-o-krizi-u-uljaniku-i-3-maju-kako-je-pocela-i-tko-je-odgovoran/7767810/
Cvrko Cvrkic
Znaci imamo dva vecinska vlasnika koje zaboli k...c za vlastitom imovinom. Pa zasluzili su stecaj.
Sviđa mi se · 15 ·
da radnici i preuzmu 100% vlasnistvo, ili upravljanje, stagod, ne bi se pomaklo nista na bolje.. see komentar upravitelja Viktor Lenac..
kic wrote:
Zašto se radnici nisu prije angažirali kao vlasnici u cilju boljeg poslovanja?
Malih dioničara zapravo ima 30-ak posto, a među dioničarima su i aktualni članovi Uprave te niz drugih osoba. Radnici se nikad nisu krenuli okupljati jer nisu bili informirani, a mislili su da će umjesto njih o svemu misliti sindikati - iskren je tim povodom bio Franko Belas koji je s drugim radnicima tek nedavno osnovao Stožer za obranu Uljanika.
Koja je uloga države u ovoj krizi?
Ni država nije vodila računa o svojih 25 posto vlasništva, nije ni imala člana u NO, a trenutačno ima oko 550 milijuna eura jamstava za kredite Uljanika. Prema programu restrukturiranja, udio države bio bi minimalno 300 milijuna eura, a u mogućem stečaju s restrukturiranjem trošak bi se smanjivao za svaki isporučeni brod i pripadajuća kreditna jamstva. Kad su penali za kašnjenje u isporuci brodova u pitanju, oni su dio svakog ugovora za 17 naručenih brodova, ali detalji o penalima nisu poznati.
Zašto država oteže s davanjem kreditnih jamstava za plaću?
Zato što većina trenutačnih prijedloga nije u skladu s pravilima EK, a u Vladi su nezadovoljni činjenicom da Kermas Energy nije dala kolaterale za taj kredit. U Vladi tvrde da će do kraja tjedna pronaći rješenje za plaću za srpanj, ali to ne rješava budućnost Uljanika.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/sedam-kljucnih-odgovora-o-krizi-u-uljaniku-i-3-maju-kako-je-pocela-i-tko-je-odgovoran/7767810/
Cvrko Cvrkic
Znaci imamo dva vecinska vlasnika koje zaboli k...c za vlastitom imovinom. Pa zasluzili su stecaj.
Sviđa mi se · 15 ·
to što pišu hrvatski mediji možeš si obrisati dupe jer ciljano intervjuiraju neke idiote dokle ima puno onih koji znaju pravu priču no hrvatski mediji ih ignororaju. viđeno po Puli ovih dana ekipe HTV i ostalih medija ciljano traže budaletine koje će vuć vodu na mlin čitateljima poput tebe koji će rado zagristi ješku i popušiti priču jer ti daju baš onakvu informaciju kao takvi idioti poput tebe žele čuti. ne zaboravi da su to mediji u vlasništvu i pod kontrolom vladajuće stranke i vlade tako da takvim povraćotinama nije za vjerovati. bolje seinformiraj na drugim izvorima a nije da ih nemaš.
Guest- Guest
kic wrote:
da radnici i preuzmu 100% vlasnistvo, ili upravljanje, stagod, ne bi se pomaklo nista na bolje.. see komentar upravitelja Viktor Lenac..
a dokaz je? jer je to rekao upravitelj Viktora Lenca? who is this moron? neki ekspert autoritet Papa kome moraš vjerovati? get a life!
Guest- Guest
cista logika, radnici su radnici, njihov posao nije upravljanje niti su zainteresirani nit imaju kompetencije, tek su se zapalilo kad je placa postala upitna, nemaju oni planova nit su ikad bili na trzistu rada da znaju da se covjek mora truditi, eto taj glavni clan uprave koji je dao otkaz je od svoje 17 u Uljaniku, jel on ikad bio u drugom brodogradilistu? kladim se da ne zna ni engleski, njima jr svima posao oduvijek maksimalno siguran i nikad se nisu morali truditi, bio brod isporucen na vrijeme ili ne, to je problem onog u Turkmenistanu koji ga je narucio..
ukratko Uljaniku treba brdo otkaza, restrukturiranje u smislu da mora postojati hijerarhija stimulacija i kazni za rad, i puno bolji pristup kupcima proizvoda, kapital je gospodar..
kic wrote:
cista logika, radnici su radnici, njihov posao nije upravljanje niti su zainteresirani nit imaju kompetencije, tek su se zapalilo kad je placa postala upitna, nemaju oni planova nit su ikad bili na trzistu rada da znaju da se covjek mora truditi, eto taj glavni clan uprave koji je dao otkaz je od svoje 17 u Uljaniku, jel on ikad bio u drugom brodogradilistu? kladim se da ne zna ni engleski, njima jr svima posao oduvijek maksimalno siguran i nikad se nisu morali truditi, bio brod isporucen na vrijeme ili ne, to je problem onog u Turkmenistanu koji ga je narucio..
ukratko Uljaniku treba brdo otkaza, restrukturiranje u smislu da mora postojati hijerarhija stimulacija i kazni za rad, i puno bolji pristup kupcima proizvoda, kapital je gospodar..
nije to čista logika. tvoja logika je kvarna destruktivna defetistička. omalovažavaš i vrijeđaš radnike koji su visokokvalificirani stručnjaci znaju i imaju know-how kakav ti možeš samo sanjati. radnici upravljaju svojim poduzećem putem posrednika kojeg oni biraju a taj posrednik radi i zastupa radnike i sigurno neće stavit nekog morona nego stručnu osobu koja ima itekako iskustva i znanja u financijama menađerstvu ekonomiji i ostalim stvarima od zanata.
Guest- Guest
Gnječ wrote:kic wrote:
nije to čista logika. tvoja logika je kvarna destruktivna defetistička. omalovažavaš i vrijeđaš radnike koji su visokokvalificirani stručnjaci znaju i imaju know-how kakav ti možeš samo sanjati. radnici upravljaju svojim poduzećem putem posrednika kojeg oni biraju a taj posrednik radi i zastupa radnike i sigurno neće stavit nekog morona nego stručnu osobu koja ima itekako iskustva i znanja u financijama menađerstvu ekonomiji i ostalim stvarima od zanata.
ta prica me podsjeca na Hajduk, gdje je slican mehanizam zavladao, clanstvo bira menadjere, ali svako vuce na svoju stranu, nastaje disperzija interesa i akcija..
cijeli zivot slusam u svojoj obitelji, stric mi zna napravit kucu od temelja do krova i zadnje stekdoze, a sta mu vrijedi na kraju radi na bausteli obicnoj, prije rata je bio vkv majstor koji je isao u Irak s djedom ucit druge ljude..
ja sam odmah rekao da sam za ocuvamje know howa, ali kapital je kljucan, a radnici ga nemaju, kunde ist konig dakle..
Gnječ wrote:kic wrote:
to si ti rekao da je uljanik napravio s porezom
ne želim dalje s tobom polemizirati jer si pasivno agresivan agresivno predatorski podlo napadaš a nemaš argumenata nego samo razne medijske slogane i parole fake news sa opskurnih rvackih medija i tko zna kakvih sve izvora laži.. da tako je nisi informiran što je najžalosnije imaš na dlanu svu pamet svijeta a ne koristiš taj uređaj. zamisli da je Sokrat imao tu mogućnost ne bi mu bilo kraja da je imao smartphone i internet samo ga uključiš i znanje i podaci su ti pred nosom na ekranu takoreć odmah. nikad u povijesti ljudskog roda ljudima nije bilo na dohvat ruke tolika enormna količina znanja i nikad u povjesti ljudskog roda nije bilo toliko nepismenih budaletina i idiota kao danas. paradoks je.
da bi ti razumio ogromnu veličinu pljačke i prevare koja je počela sa ratnim zločincem tuđmanom trebalo bi napisati ekspertizu koja bi težila u papiru najmanje 100 tisuća tona! toliko kozmički enormna je pljačka i prevara hrvatskih političara. SVIH.
Tudman, da...
Sad ce te napasti ovi veliki bogovi i hrvati, samo cekaj.
Guest- Guest
Fibica wrote:Gnječ wrote:kic wrote:
to si ti rekao da je uljanik napravio s porezom
ne želim dalje s tobom polemizirati jer si pasivno agresivan agresivno predatorski podlo napadaš a nemaš argumenata nego samo razne medijske slogane i parole fake news sa opskurnih rvackih medija i tko zna kakvih sve izvora laži.. da tako je nisi informiran što je najžalosnije imaš na dlanu svu pamet svijeta a ne koristiš taj uređaj. zamisli da je Sokrat imao tu mogućnost ne bi mu bilo kraja da je imao smartphone i internet samo ga uključiš i znanje i podaci su ti pred nosom na ekranu takoreć odmah. nikad u povijesti ljudskog roda ljudima nije bilo na dohvat ruke tolika enormna količina znanja i nikad u povjesti ljudskog roda nije bilo toliko nepismenih budaletina i idiota kao danas. paradoks je.
da bi ti razumio ogromnu veličinu pljačke i prevare koja je počela sa ratnim zločincem tuđmanom trebalo bi napisati ekspertizu koja bi težila u papiru najmanje 100 tisuća tona! toliko kozmički enormna je pljačka i prevara hrvatskih političara. SVIH.
Tudman, da...
Sad ce te napasti ovi veliki bogovi i hrvati, samo cekaj.
neće me napast jer znaju da će popušit fajt samnom isto kao što ga je Marcelus popušio na VIP-u kad sam uletio podvio je rep i nestao.
Guest- Guest
Daj molim te, koliko su pokrali i kolike su zivote sjebali ljudima ti jebeni "domoljubi" na vlasti...
Narod im slijepo vjeruje jer otpjevaju jednu ustasku pjesmicu mpt...
Ucinili od drzave ringispil pa ce do 2200 kriviti srbiju za svoje nedace.
Svi smo mi "uljanik" zato ljudi i odlaze.
Najvise volim svoj kraj, najvise, ali kolika depresija je ovdje, tuga, propadanje i depresija, toliko to vise ne mogu gledati...
Najvise volim svoj kraj, najvise, ali kolika depresija je ovdje, tuga, propadanje i depresija, toliko to vise ne mogu gledati...
Guest- Guest
kic wrote:Gnječ wrote:kic wrote:
ta prica me podsjeca na Hajduk, gdje je slican mehanizam zavladao, clanstvo bira menadjere, ali svako vuce na svoju stranu, nastaje disperzija interesa i akcija..
cijeli zivot slusam u svojoj obitelji, stric mi zna napravit kucu od temelja do krova i zadnje stekdoze, a sta mu vrijedi na kraju radi na bausteli obicnoj, prije rata je bio vkv majstor koji je isao u Irak s djedom ucit druge ljude..
ja sam odmah rekao da sam za ocuvamje know howa, ali kapital je kljucan, a radnici ga nemaju, kunde ist konig dakle..
radnici da imaju zakonsko pravo kao dioničari preuzeti Uljanik grupu i razvlastiti sadašnji upravni odbor koji je eto danas dao ostavku i N.O. isto vjerojatno do ovakve situacije ne bi nikada došlo ALI HRVATSKI ZAKONI IM ZABRANJUJU ULAZAK U UPRAVLJAČKE STRUKTURE PODUZEČA BEZ OBZIRA ŠTO SU VEĆINSKI VLASNICI.
drugo. ne vjerujem u te tvoje poveznice sa hajdukovim menađerima to ti je opet fulana provokativna usporedba jer nogometaši nisu dioničari kluba nego samo jure za loptom.
treće. ne vjerujem da bi radnici loše upravljali svojim poduzećem. upravo suprotno bilo bi im u interesu da poduzeće posluje gradi brodove i izvozi i stvara profit jer od toga ovise i njihova radna mjesta i njihovo poduzeće i njihova budućnost.
sadašnju već bivšu upravu je bolio kurac hoće li Uljanik radit ili ne jebe se njima oni su tamo došli krasti.
Guest- Guest
Fibica wrote:Daj molim te, koliko su pokrali i kolike su zivote sjebali ljudima ti jebeni "domoljubi" na vlasti...
problem je sa ljudima koji su poput ili još gori od Kica a ima ih jako jako puno. pumpaju i šire defetizam i apatiju svaku dobru ideju ignoriraju ili izruguju, svaki pokušaj bilo kakve promjene na bolje u društvu popljuju i dočekaju na nož itd. čini mi se da njima ovakvo stanje odgovara.
Guest- Guest
rekao sam clanstvo, a ne nogometasi..
zakoni su u k, i vlada je u k, nikad nisam rekao da nisu, ali mislim da to bez masu otkaza i promjene poslovanja nema napretka-
i kic je problem jer ukazuje na drugi stranu price ok
onda cu tek sad bri zloba: kladim se da pol radnika tamo nis ne radi, volio bih provesti tjedan dana da vidim sve odjele, kladim se da nikad ne rade radne brifinge prije radnog dana i poslije pauze, da nikad nitko ne odgovara za zajebe na svom radnom mjestu, da radni nalozi nikad nisu ispunjeni pismeno...
ne radi se kako treba 100%
Necu se dalje ni upustati u rasprave...
Ovakvo komentiranje i optuzivanje uljanikovca mi je... ne svida mi se...
Stvarno previse.
Ovakvo komentiranje i optuzivanje uljanikovca mi je... ne svida mi se...
Stvarno previse.
Guest- Guest
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Page 19 of 50