Denkverbot
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Denkverbot
kic wrote:
sve se to dogodi, ja i dalje neću klećat pred državom-
nećeš klečat? ćeš klečat ćeš ima država RH-NDH znaju oni natjerat stoku sitnog zuba da klekne ne brini a već si jedamput klečao kad si se doselio ovamo izbosne ili otkud već jesi neznam. čim kažeš da si prognanik znači da te država prisilila da klečiš.
vidim da ti je to sve što danas pasivno agresivno provociraš ustvari aluzija na Uljanik i 3. maj i štrajkaše.
Guest- Guest
prisilila me tvoja JNA, koja je izbombardirala tvornicu u kojoj su moji radili, koji su zapalili kuću gdje smo živjeli svi-
i kad smo došli vamo izgradili smo svoju drugu kuću, i pazi sad - bez da nam je išta država pomogla u tome.
sad jedi govna svoja.
kic wrote:
prisilila me tvoja JNA, koja je izbombardirala tvornicu u kojoj su moji radili, koji su zapalili kuću gdje smo živjeli svi-
i kad smo došli vamo izgradili smo svoju drugu kuću, i pazi sad - bez da nam je išta država pomogla u tome.
sad jedi govna svoja.
bila je i tvoja JNA ne seri. rušili ste građanskim ratom međunarodno priznatu državu SFRJ. sad šta imate? govno na žbici. jadni i osiromašeni pasivnom agresijom režite na tamo neke istrijane koji imaju muda se suprostaviti tim hrvackim kanibalima i zločincima.
Guest- Guest
suprotstavljaju se žicajući pare preko države od svakog tko radi i zarađiva uredn, a time samo produžavaju svoju agoniju da ljudi prijavljuju svoje firme u estoniji da ne bi plaćali više ovakve buntovnike-
međunarodno priznata, između ostalog ta država nikad nije potpisala deklaraciju o pravima čovjeka-
kic wrote:
nisam mislio u onom smislu-
nego da ti jednostavno krv počne brže kolat kad pomisliš na stjecanje?
pa ne,
jo sun pod adrenalinon kad kupujen alat:)
2014-04-16
šta reć, uspio si me malo iživcirati svaka čast-
sretno Uljaniku ali ovo nije vrsta bunta koja išta mijenja ili koja napada strukture i establišment, dapače, daju im moć-
kic wrote:
međunarodno priznata, između ostalog ta država nikad nije potpisala deklaraciju o pravima čovjeka-
ma vidi ti Kica kako je prljav kvaran udara ispod pojasa. nije potpisala deklaraciju ali zato radnici u poduzećima nisu mogli dobiti otkaz osim ako su gadno zabrljali. radnici su imali zagarantirane plaće koje su uglavnom dolazile na vrijeme nije bilo ovrha nitko te iz stana nije mogao izbacit jer nisi platio dva računa za telefon. znaš li ti koja su sve prava ali i obaveze imali radnici u SFRJ? nemaš pojma. ali zato tvoja jebena smrdliva prokleta RH-NDH je potpisala deklaraciju a evo već 35 godina brutalno gazi prava čovjeka.
Guest- Guest
kic wrote:
ps. kakva moja jna, odi se baci u more da ne moram ja
jel si ti ustaša od rođenja ili si kasnije postao?
Guest- Guest
kic wrote:
suprotstavljaju se žicajući pare preko države od svakog tko radi i zarađiva uredn, a time samo produžavaju svoju agoniju da ljudi prijavljuju svoje firme u estoniji da ne bi plaćali više ovakve buntovnike-
država ima 25% dionica Uljanik grupe. nemojmo se lagati država je suvlasnik firme dakle firma nije privatna tj, nije u 100% privatnom vlasništvu nego je i državna tako da ti opasaka ne stoji.
Agrokor koji je bio privatna firma ne spominješ???? znaš dobro šta se desilo ne trebam pisati svi sve znaju o Agrokoru. i tako je i Agrokor kao 100% privatna tvrtka dobivao državne poticaje za poljoprivredu jel tako? onda ti to tebi i tebi sličnima nije smetalo da država financira privatnu tvrtku sa stotinama milijuna eura državnog novca tj. novcima građana jer država su građani jel tako a sad dižeš larmu jer radnici od države kao suvlasnika traže pare za svoje zarađene plaće a ta ista kanibalska država im otme gomilu milijuna eura bez jebemti da nahrani sebe i razne abene i uhljebe koji igraju tetris po kancelarijama.
drop dead. krepaj.
Guest- Guest
kic wrote:
meni gotovo svaka subvencija nema smisla, pricas sam sa svojim konstrukcijama..
ne svaka po tebi ne svaka nego neke samo su ok. koje su ti ok. šta ti misliš koga država treba subvencionirat? abena da načini pergolu?
uz sve to što ti i veliki dio pljuje po štrajkašima oni su uspjeli u svom naumu. smijenili su upravu i N.O. svi su iz uprave i N.O. Uljanik grupe dali ostavke.
Kenwood Kenon je dobio kolike i dijareju jer uskoro će morat iskeširati lovu za plaće.
Guest- Guest
kic wrote:
abenu treba inspektora za pergole poslati..
ajde bravo
aben je inspektor za pergole pa neće valjda samom sebi napisati i platiti kaznu? šta će iz livog žepa izvadit tri miljara kun i unda stavit u desni žep?
Guest- Guest
aben wrote:
ne, za moj pojam mi nismo dovoljno naouružoni.
osin avionov, jo predloźen liberalizaciju držanja i jošenja oružja.
zoč spominješ bunke? ni valjo da oćeš reći da ako je učinjena jedna nepravda, da to opravdava činjenje druge nepravde?
ne razumin na čanse odnosi odugovločenje, restrukturironje i sl, ali ono ča znun je da ljudi somi odlučuju oće li čekati i roditi ili pojti ća. niko njih ni tiro da tote rodu. jo ne govorin da je uprava rodila noj bolje, ili nojbolje ča je znala ili da ni bilo kriminala, jo govorin da to nemo veze s poreznin obveznicima.
tito nišće ni izvozi, u to budi sigurna. a za kineske proizvode, jo sun zadovoljan ča ih imomo. niko ni obavezan kupovati plastične majce.
ostala pitanja su previše konfuzna, pa ću provati zbirno odgovoriti.
meni zapravo ne smeto ča škverani pokušavaju ociditi državu. moji šoldi ki će dobiti su već prežaljeni. samo, eto, siti se mene za par godin, siti se da sun ti reko da socijalizam i radničko upravljanje nikad ne će biti uspješno. jo ću biti vode i reći ću ti reko sun ti.
Pa je. Da se dobro naoružamo, naš 4 miliona bi bili glavna velesila.
Nije svaka subvencija nepravda, tu strategiju imaju sve zemlje svijeta za područja koja su od općeg interesa države i građana. Zna se što su stupovi privrede i napretka. Banke sigurno nisu. Učinjena je strašna nepravda-subvencionirale su se banke, a ne proizvodnja.
Alo, momak, malo sam prestara da bi mi ti (ili bilo tko) objašnjavao kako je bilo u vrijeme Tita, što se izvozilo, što se uvozilo, koliko tada, a što i koliko sada.
Škverani samo pokušavaju dobiti novac za svoj rad, a ne cide nikog. S pravom. Nisu sjedili u foteljama, čačkali nos i igrali pasijans, varili su, tokarili, radili su.
To što se rad više ne cijeni (ne zamjerim uhljebima, ali ne cijene ga čak ni oni koji od njega žive), pa se nitko više ne uzbuđuje kad nečiji rad nije plaćen, kao što se ne uzbuđuje ni kad se plaća nečiji nerad, to je ova bijedna točka koje je naše društvo dotaklo. Valjda još nismo dotakli dno, pa možemo / trebamo ići i dublje.
Hahaha sitit ću se. Samo reci koliko godin ćeš biti vode.
Guest- Guest
kic wrote:
to si ti rekao da je uljanik napravio s porezom
ne želim dalje s tobom polemizirati jer si pasivno agresivan agresivno predatorski podlo napadaš a nemaš argumenata nego samo razne medijske slogane i parole fake news sa opskurnih rvackih medija i tko zna kakvih sve izvora laži.. da tako je nisi informiran što je najžalosnije imaš na dlanu svu pamet svijeta a ne koristiš taj uređaj. zamisli da je Sokrat imao tu mogućnost ne bi mu bilo kraja da je imao smartphone i internet samo ga uključiš i znanje i podaci su ti pred nosom na ekranu takoreć odmah. nikad u povijesti ljudskog roda ljudima nije bilo na dohvat ruke tolika enormna količina znanja i nikad u povjesti ljudskog roda nije bilo toliko nepismenih budaletina i idiota kao danas. paradoks je.
da bi ti razumio ogromnu veličinu pljačke i prevare koja je počela sa ratnim zločincem tuđmanom trebalo bi napisati ekspertizu koja bi težila u papiru najmanje 100 tisuća tona! toliko kozmički enormna je pljačka i prevara hrvatskih političara. SVIH.
radnici su u Uljaniku dobili na ponudu otkup dionica koje su bile u državnom vlasništvu tek 2012. godine. i to je vlada izrijekom naredila da radnici MORAJU kupiti naajmanje 39% dionoca ili do 49% ili od toga ništa od ponude dionica radnicima i to je prva prevara ekipe iz vlade u nizu prevara i obmana koje slijede. radnici su kupili 49% dionica s time da po zakonu najmanje 6 godina nemogu raspolagati vlastitim dionicama niti imaju ikakvo pravo utjecati na poslovanje firme čiji su većinski vlasnici niti smiju donositi odluke.
shvaćaš ti Kic koja je to udbaško ustaška toksična močvara ta tvoja ovakva RH-NDH? DAKLE NEMOJTE SRATI I PRESTANITE KRIVITI I PLJUVATI PO RADNICIMA JER ONI NISU NIŠTA KRIVI ZA OVU SITUACIJU. KRIVA JE UPRAVA , N.O. ULJANIK GRUPE I VLADA RH NAJVIŠE PO SVIM TOČKAMA SVE SU VLADE I SABOR VELEIZDAJNIČKI. JA IH OPTUŽUJEM ZA VELEIZDAJU I MOJA JE ŽELJA DA SVI TI POLITIČARI STANU PRED STRELJAČKI VOD I DA IH SE STRELJA I ODUZME KOMPLETNA IMOVINA DO STOTOG ROĐAKA I KOLJENA.
ako to što sam napisao tebi nije dovoljno evo ti još informacija.
BEZ KRINKE
Radnici-dioničari nepoželjni?!
Autor Deana Knežević
(VEČERNJI LIST) Hrvatska politička elita nikako da se oslobodi zaziranja od radničkog dioničarstva. Svaki hrabriji pokušaj da se reinstalira ta forma vlasništva ili čak da se pametnim zakonskim rješenjima podupre, propao je u samom začetku, ponekad za sobom ostavljajući i političke žrtve. Sjetimo se prvih ministara gospodarstva, Dražena Kalođere i Stjepana Zdunića, koji su na vrijeme upozorili što će se dogoditi s privatizacijom koja se zasniva na podržavljenju, pa na forsiranju projekta “200 obitelji”.
Obojicu je pregazila politička mašinerija koja je htjela nešto drugo. Da su bivši samoupravljači postali novi vlasnici, da su uza svoju porciju dionica dobili i upravljačka prava, na podlozi takve ekonomske snage u ondašnjoj bi Hrvatskoj bio i nešto drugačiji raspored političke moći. Vlastodršci su toga bili i te kako svjesni. I to je bio ključni razlog zbog kojeg u Hrvatskoj nisu mogli masovnije proći niti voucheri, a kamoli pravo radničko dioničarstvo. Kad se vidjelo da privatizacija usmjerena prema politički odabranima dovodi i do velikih ekonomskih šteta, da ona podriva i bankarski sustav te da “baca oko” prema velikim i najvrednijim kompanijama, glavni ekonomski strateg sredinom 90-ih uspijeva kod Tuđmana isposlovati dozvolu za brzi protulijek.
Pliva je tako, umjesto hrvatskom iseljeniku u Ameriku, otišla na Londonsku burzu, banke su dobile inozemne vlasnike, čime je barem prekinuta praksa dodjeljivanja političkih kredita i seljenja gubitaka na grbaču poreznih obveznika. Preuzimači imovine bivših samoupravljača iskazali su svoju upravljačku vještinu u prvom redu gašenjem radnih mjesta i bacanjem zaposlenika na burzu. Danas, doduše, postoji nekakav društveni konsenzus o tomu da model pretvorbe i privatizacije s početka 90-ih nije bio pod sretnom zvijezdom, ali aktualna ruža vjetrova još uvijek nije povoljna za radničko dioničarstvo.
Najnoviji nacrt Zakona o privatizaciji na stolu je već dva mjeseca, no i dalje izvan bilo kakve ozbiljnije javne rasprave. Između stajališta predlagatelja i radnika prevelik je razmak da bi se s njime jurilo u javnost. Vlast je, naime, i opet ispala škrta u ponudi prema potencijalnim radničkim dioničarima, a sindikati nisu spremni jeftino istrgovati priliku za uvođenje pravog organiziranog radničkog dioničarstva. Zašto bi, kažu, pristali na to da se radnici zadužuju kod banaka za kupnju dionica jer država, naime, traži jednokratnu otplatu? Zašto bi pristali da pet godina tim dionicama ne smiju raspolagati i da za to vrijeme nemaju nikakva upravljačka prava? U situaciji, na primjer, da im ostali vlasnici pred nosom ruše vrijednost dionica, oni bi za to vrijeme smjeli samo bespomoćno nastaviti otplaćivati kredite!?
Ako bi Vlada ustrajala na takvom prijedlogu, u Sabor bi otišao zakon bez podrške sindikata, s klauzulama o radničkom dioničarstvu koje više ne funkcioniraju ni kao lažni politički ukras. Šteta je obostrana. I za zaposlenike preostalih neprivatiziranih državnih tvrtki i za vladajuću politiku koja bi, barem u zadnjoj godini mandata, mogla označiti raskid s logikom da radnike treba štititi od njih samih.
Ta se logika, naime, provlači pod plaštem protivljenja Svjetske banke, kao i slijeđenja nekih uprosječenih svjetskih iskustava po kojima radničko dioničarstvo može obeshrabriti potencijalne strateške partnere i velike poduzetnike. Ako je to točno, vrijedilo bi se raspitati je li Svjetska banka na isti način priječila jačanje radničkog dioničarstva u nekim drugim zemljama u regiji? I tko je, uostalom, tolike godine održao na tržištu tvrtke preostale za privatizaciju: kapital krupnih poduzetnika ili rad prezrenih bivših samoupravljača?
Guest- Guest
Apsolutno se slazem.Rabarbara wrote:aben wrote:
ne, za moj pojam mi nismo dovoljno naouružoni.
osin avionov, jo predloźen liberalizaciju držanja i jošenja oružja.
zoč spominješ bunke? ni valjo da oćeš reći da ako je učinjena jedna nepravda, da to opravdava činjenje druge nepravde?
ne razumin na čanse odnosi odugovločenje, restrukturironje i sl, ali ono ča znun je da ljudi somi odlučuju oće li čekati i roditi ili pojti ća. niko njih ni tiro da tote rodu. jo ne govorin da je uprava rodila noj bolje, ili nojbolje ča je znala ili da ni bilo kriminala, jo govorin da to nemo veze s poreznin obveznicima.
tito nišće ni izvozi, u to budi sigurna. a za kineske proizvode, jo sun zadovoljan ča ih imomo. niko ni obavezan kupovati plastične majce.
ostala pitanja su previše konfuzna, pa ću provati zbirno odgovoriti.
meni zapravo ne smeto ča škverani pokušavaju ociditi državu. moji šoldi ki će dobiti su već prežaljeni. samo, eto, siti se mene za par godin, siti se da sun ti reko da socijalizam i radničko upravljanje nikad ne će biti uspješno. jo ću biti vode i reći ću ti reko sun ti.
Pa je. Da se dobro naoružamo, naš 4 miliona bi bili glavna velesila.
Nije svaka subvencija nepravda, tu strategiju imaju sve zemlje svijeta za područja koja su od općeg interesa države i građana. Zna se što su stupovi privrede i napretka. Banke sigurno nisu. Učinjena je strašna nepravda-subvencionirale su se banke, a ne proizvodnja.
Alo, momak, malo sam prestara da bi mi ti (ili bilo tko) objašnjavao kako je bilo u vrijeme Tita, što se izvozilo, što se uvozilo, koliko tada, a što i koliko sada.
Škverani samo pokušavaju dobiti novac za svoj rad, a ne cide nikog. S pravom. Nisu sjedili u foteljama, čačkali nos i igrali pasijans, varili su, tokarili, radili su.
To što se rad više ne cijeni (ne zamjerim uhljebima, ali ne cijene ga čak ni oni koji od njega žive), pa se nitko više ne uzbuđuje kad nečiji rad nije plaćen, kao što se ne uzbuđuje ni kad se plaća nečiji nerad, to je ova bijedna točka koje je naše društvo dotaklo. Valjda još nismo dotakli dno, pa možemo / trebamo ići i dublje.
Hahaha sitit ću se. Samo reci koliko godin ćeš biti vode.
Guest- Guest
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Page 18 of 50