Kome smeta srpski sok od maline na ćirilici?
Page 9 of 11
Page 9 of 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Re: Kome smeta srpski sok od maline na ćirilici?
U Makedoniji, CG i RS može i ćirilica. Ne damo dušmanima našu malinu.orion wrote:dzango wrote:Onda na engleskom. Ćirilica za ovde i engleski za napolje.orion wrote:...kome smeta nema pati, kom ne smeta nek po njemu mlati ….
to uopće nije pitanje tradicije i identiteta, već marketinga.
Očito je procjena da bi više prodali sa latiničnim pismom, tak da fućkaš tradicionalne recepte ako ih ceo svet ne razume …..
.... ovisi ..... ako pretendiraju na tržišta zemalja bivše Yuge onda je možda najelegantnije rješenje latinica
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ja i kupio. Bila i kupina. Odličan sok. Džem je malo slađi za moj ukus. Moja žena napravila bolji.Noor wrote:ili ce im malinu kupe samo dinosauri ko džangara :)))orion wrote:dzango wrote:Onda na engleskom. Ćirilica za ovde i engleski za napolje.orion wrote:...kome smeta nema pati, kom ne smeta nek po njemu mlati ….
Očito je procjena da bi više prodali sa latiničnim pismom, tak da fućkaš tradicionalne recepte ako ih ceo svet ne razume …..
.... ovisi ..... ako pretendiraju na tržišta zemalja bivše Yuge onda je možda najelegantnije rješenje latinica
2014-04-19
Kojim pismom vi pisete u skolama?dzango wrote:Ja i kupio. Bila i kupina. Odličan sok. Džem je malo slađi za moj ukus. Moja žena napravila bolji.Noor wrote:ili ce im malinu kupe samo dinosauri ko džangara :)))orion wrote:dzango wrote:Onda na engleskom. Ćirilica za ovde i engleski za napolje.orion wrote:...kome smeta nema pati, kom ne smeta nek po njemu mlati ….
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
a džem i ja volim, marmelade manjedzango wrote:Ja i kupio. Bila i kupina. Odličan sok. Džem je malo slađi za moj ukus. Moja žena napravila bolji.Noor wrote:ili ce im malinu kupe samo dinosauri ko džangara :)))orion wrote:dzango wrote:Onda na engleskom. Ćirilica za ovde i engleski za napolje.orion wrote:...kome smeta nema pati, kom ne smeta nek po njemu mlati ….
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
U cemu je uopce razlika?Noor wrote:a džem i ja volim, marmelade manjedzango wrote:Ja i kupio. Bila i kupina. Odličan sok. Džem je malo slađi za moj ukus. Moja žena napravila bolji.Noor wrote:ili ce im malinu kupe samo dinosauri ko džangara :)))orion wrote:dzango wrote:
Onda na engleskom. Ćirilica za ovde i engleski za napolje.
2015-08-15
dzem se ne pasira, ostaju krupni komadi voća...a pekmezi, marmelade su pasirani i glatke teksture...to je svekaya wrote:U cemu je uopce razlika?Noor wrote:a džem i ja volim, marmelade manjedzango wrote:Ja i kupio. Bila i kupina. Odličan sok. Džem je malo slađi za moj ukus. Moja žena napravila bolji.Noor wrote:ili ce im malinu kupe samo dinosauri ko džangara :)))orion wrote:
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Kako ko. Sendvičari ne pišu nijednim jer i ne idu u iste. Kupe diplome na kiosku. Ostali pišu sa oba pisma.kaya wrote:Kojim pismom vi pisete u skolama?dzango wrote:Ja i kupio. Bila i kupina. Odličan sok. Džem je malo slađi za moj ukus. Moja žena napravila bolji.Noor wrote:ili ce im malinu kupe samo dinosauri ko džangara :)))orion wrote:dzango wrote:
Onda na engleskom. Ćirilica za ovde i engleski za napolje.
2014-04-19
A da, dzem je bolji ondaNoor wrote:dzem se ne pasira, ostaju krupni komadi voća...a pekmezi, marmelade su pasirani i glatke teksture...to je svekaya wrote:U cemu je uopce razlika?Noor wrote:a džem i ja volim, marmelade manjedzango wrote:Ja i kupio. Bila i kupina. Odličan sok. Džem je malo slađi za moj ukus. Moja žena napravila bolji.Noor wrote:
ili ce im malinu kupe samo dinosauri ko džangara :)))
2015-08-15
:) oni kao zaposlenici zg holdinga znaci, ces da budes pravnik ili ekonomist?!dzango wrote:Kako ko. Sendvičari ne pišu nijednim jer i ne idu u iste. Kupe diplome na kiosku. Ostali pišu sa oba pisma.kaya wrote:Kojim pismom vi pisete u skolama?dzango wrote:Ja i kupio. Bila i kupina. Odličan sok. Džem je malo slađi za moj ukus. Moja žena napravila bolji.Noor wrote:ili ce im malinu kupe samo dinosauri ko džangara :)))orion wrote:
Sa oba? A sluzbeno pismo je cirilica?
2015-08-15
kaya wrote:A da, dzem je bolji ondaNoor wrote:dzem se ne pasira, ostaju krupni komadi voća...a pekmezi, marmelade su pasirani i glatke teksture...to je svekaya wrote:U cemu je uopce razlika?Noor wrote:a džem i ja volim, marmelade manjedzango wrote:
Ja i kupio. Bila i kupina. Odličan sok. Džem je malo slađi za moj ukus. Moja žena napravila bolji.
Majko mila...
Guest- Guest
Sta ti majko milaSpeare Shaker wrote:kaya wrote:A da, dzem je bolji ondaNoor wrote:dzem se ne pasira, ostaju krupni komadi voća...a pekmezi, marmelade su pasirani i glatke teksture...to je svekaya wrote:U cemu je uopce razlika?Noor wrote:
a džem i ja volim, marmelade manje
Majko mila...
2015-08-15
Speare Shaker wrote:kaya wrote:A da, dzem je bolji ondaNoor wrote:dzem se ne pasira, ostaju krupni komadi voća...a pekmezi, marmelade su pasirani i glatke teksture...to je svekaya wrote:U cemu je uopce razlika?Noor wrote:
a džem i ja volim, marmelade manje
Majko mila...
Inače: Podravka Marmelade mijenjaju naziv u Džem, a kvaliteta ostaje ista.
Guest- Guest
kaya wrote:Sta ti majko milaSpeare Shaker wrote:kaya wrote:A da, dzem je bolji ondaNoor wrote:dzem se ne pasira, ostaju krupni komadi voća...a pekmezi, marmelade su pasirani i glatke teksture...to je svekaya wrote:
U cemu je uopce razlika?
Majko mila...
Usporedi cijene pekmeza s jedne strane i džemova i marmelada s druge, a onda donesi zaključak koji se tip proizvoda više cijeni na tržištu.
Dobro, uvijek se nađe onih kojima je hamburger bolji od pršuta, ali takvi su u debeloj manjini.
Guest- Guest
Slabo ti ja to volim pa ne pratim. Kupim sa komadicima voca neku francusku uvijek bez secera. Ili one bakina kuhinja a to jje dzem ocito. Ili domace dobijem .Speare Shaker wrote:kaya wrote:Sta ti majko milaSpeare Shaker wrote:kaya wrote:A da, dzem je bolji ondaNoor wrote:
dzem se ne pasira, ostaju krupni komadi voća...a pekmezi, marmelade su pasirani i glatke teksture...to je sve
Majko mila...
Usporedi cijene pekmeza s jedne strane i džemova i marmelada s druge, a onda donesi zaključak koji se tip proizvoda više cijeni na tržištu.
Dobro, uvijek se nađe onih kojima je hamburger bolji od pršuta, ali takvi su u debeloj manjini.
Ja sam vise tip od slanoga, pitaj me o skoljkama , tu znam sve:)
2015-08-15
kaya wrote:Slabo ti ja to volim pa ne pratim. Kupim sa komadicima voca neku francusku uvijek bez secera. Ili one bakina kuhinja a to jje dzem ocito. Ili domace dobijem .Speare Shaker wrote:kaya wrote:Sta ti majko milaSpeare Shaker wrote:kaya wrote:
A da, dzem je bolji onda
Majko mila...
Prije bih rekao da je pekmez.
Inače sam i ja više tip od slanog.
Guest- Guest
Dobri su, poskidali su te stare recepture , bakina kuhinja jel.Speare Shaker wrote:kaya wrote:Slabo ti ja to volim pa ne pratim. Kupim sa komadicima voca neku francusku uvijek bez secera. Ili one bakina kuhinja a to jje dzem ocito. Ili domace dobijem .Speare Shaker wrote:kaya wrote:Sta ti majko milaSpeare Shaker wrote:
Majko mila...
Prije bih rekao da je pekmez.
Inače sam i ja više tip od slanog.
Kuzis i znas kuhati ono sto volis jesti, to ti je tako.
2015-08-15
to je stvar novog nomenklaturnog usklađenja s EUSpeare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:kaya wrote:A da, dzem je bolji ondaNoor wrote:dzem se ne pasira, ostaju krupni komadi voća...a pekmezi, marmelade su pasirani i glatke teksture...to je svekaya wrote:
U cemu je uopce razlika?
Majko mila...
Inače: Podravka Marmelade mijenjaju naziv u Džem, a kvaliteta ostaje ista.
https://www.podravka.hr/clanak/2000332/marmelada-pekmez-ili-dzem/
Službena su oba. Iz srpskog jezika jedan pismeni rad ide ćirilicom a jedan latinicom. Da deca ne budu polupismena.kaya wrote::) oni kao zaposlenici zg holdinga znaci, ces da budes pravnik ili ekonomist?!dzango wrote:Kako ko. Sendvičari ne pišu nijednim jer i ne idu u iste. Kupe diplome na kiosku. Ostali pišu sa oba pisma.kaya wrote:Kojim pismom vi pisete u skolama?dzango wrote:Ja i kupio. Bila i kupina. Odličan sok. Džem je malo slađi za moj ukus. Moja žena napravila bolji.Noor wrote:
ili ce im malinu kupe samo dinosauri ko džangara :)))
Sa oba? A sluzbeno pismo je cirilica?
2014-04-19
VIDEO: U centru Pule Slavica Fuček uspješno uzgaja maline
11/08/2018
HOĆE LI PULSKE MALINE NASTAVITI RASTI?
Uvijek poduzetna Slavica Fuček, inače Zagrepčanka, proteklih šest godina živi u Puli gdje je pokrenula u najmanju ruku neobičan posao. Prvo iz razloga što se nikada nije bavila poljoprivredom, a drugo zato što plodovi maline, prema svemu što se o njima zna, na pulskom području nikada ne bi trebali uspjeti.
Na neuredan i zapušten teren Marsovog polja, točno preko puta stadiona Aldo Drosina, dovela ju je prijateljica i danas, šest godina nakon, Slavica je jedini uzgojivač malina u Puli. Nije to ni tako čudno obzirom na činjenicu da maline inače ne rastu na nadmorskoj visini ispod 300 metara, a rizik se isplatio.
Ni u Istri ni u Hrvatskoj ne proizvodi se onoliko koliko bi se moglo. Razlog tomu je što se o malini do prije samo desetak godina jako malo znalo, a uzgoj nije nimalo jednostavan.
Malina odmora daje samo u prosincu i siječnju. Svježe ubrano voće Slavica prodaje na kućnom pragu, a obzirom na ljekovita svojstva maline, kupci su i teško bolesne osobe. Međutim, izgleda kako je ovo zadnja sezona pulskih malina. Promjenom urbanističkog plana Grada Pule, baš na ovom terenu trebala bi niknuti stambena zgrada. Kako kaže, spremna je ponovno proći kroz cijeli proces čišćenja i prilagodbe terena samo zbog ljubavi. Ljubavi koju zajedno sa svojim kupcima dijeli prema malom crvenom bobičastom voću.
http://tvistra.hr/video-u-centru-pule-slavica-fucek-uspjesno-uzgaja-maline/
11/08/2018
HOĆE LI PULSKE MALINE NASTAVITI RASTI?
Uvijek poduzetna Slavica Fuček, inače Zagrepčanka, proteklih šest godina živi u Puli gdje je pokrenula u najmanju ruku neobičan posao. Prvo iz razloga što se nikada nije bavila poljoprivredom, a drugo zato što plodovi maline, prema svemu što se o njima zna, na pulskom području nikada ne bi trebali uspjeti.
Na neuredan i zapušten teren Marsovog polja, točno preko puta stadiona Aldo Drosina, dovela ju je prijateljica i danas, šest godina nakon, Slavica je jedini uzgojivač malina u Puli. Nije to ni tako čudno obzirom na činjenicu da maline inače ne rastu na nadmorskoj visini ispod 300 metara, a rizik se isplatio.
Ni u Istri ni u Hrvatskoj ne proizvodi se onoliko koliko bi se moglo. Razlog tomu je što se o malini do prije samo desetak godina jako malo znalo, a uzgoj nije nimalo jednostavan.
Malina odmora daje samo u prosincu i siječnju. Svježe ubrano voće Slavica prodaje na kućnom pragu, a obzirom na ljekovita svojstva maline, kupci su i teško bolesne osobe. Međutim, izgleda kako je ovo zadnja sezona pulskih malina. Promjenom urbanističkog plana Grada Pule, baš na ovom terenu trebala bi niknuti stambena zgrada. Kako kaže, spremna je ponovno proći kroz cijeli proces čišćenja i prilagodbe terena samo zbog ljubavi. Ljubavi koju zajedno sa svojim kupcima dijeli prema malom crvenom bobičastom voću.
http://tvistra.hr/video-u-centru-pule-slavica-fucek-uspjesno-uzgaja-maline/
Guest- Guest
Njegove maline, njegov sok; neka prodaje na kojem mu pismu volja. Potpora Nikoli na čuvanju svoga!
hrvati, ucite siptarski.
Jer kako vidim i dalje kenjate gluposti.
Jer kako vidim i dalje kenjate gluposti.
Guest- Guest
Page 9 of 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Srpski sportski komentatori:'Nikad nečemo biti objektivni kad igraju hrvatski klubovi ili reprezentacija. Kome pravo a kome krivo.'
» kome smeta putinova vakcina ?
» Kome smeta izgradnja Pelješkoga mosta?
» Kome smeta dr,Zlatan Hasanbegović-navijač?
» Za ljubitelje americke demokracije ili kome smeta socijalizam
» kome smeta putinova vakcina ?
» Kome smeta izgradnja Pelješkoga mosta?
» Kome smeta dr,Zlatan Hasanbegović-navijač?
» Za ljubitelje americke demokracije ili kome smeta socijalizam
Page 9 of 11