Kome smeta srpski sok od maline na ćirilici?
Page 2 of 11
Page 2 of 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Re: Kome smeta srpski sok od maline na ćirilici?
Pa dobro je napravio, mi smo mislili da je tema nešto drugo inače ti u Hrvatskoj nikoga nezanima na kojem će pismu biti proizvodi u Srbijidzango wrote:Pre neki mesec je neki u Hrvatskoj uništio ceo rod valjda višnje jer je otkupna cena bila mala. Ovaj je pokazao i pamet i muda jer nije dozvolio da ga iko ucenjuje. Otkup maline u Srbiji drže sendvičari a megamarkete uglavnom stranci. Ovaj je odjebao i jedne i druge i zaradio desetostruko. Alal vera.RayMabus wrote:Pa ok ako nije za izvoz ,očito nešto unutar Srbije samo to u Hrvatskoj nikoga nije briga, Srbi znaju ćirilicu dakle nevidim problemdzango wrote:Ovaj nije izvozio i sve je prodao. Pokondireni kupac je bio domaći lanac prodavnica. Slično sam video i u Novoj Varoši gde je lokalni lanac iz Prijepolja uradio isto. Te sokove i džemove nisam ni video u Beogradu a sve je otišlo.Speare Shaker wrote:Founding Father wrote:Forsiranje ćirilice je forsiranje 19stoljeća, nepovezivo s modernizmom.
Forsiranje ćirilice kod izvoza proizvoda na tržišta koja ćirilicu ne poznaju je blago rečeno marketinški problematično osmišljeno, ako ne i jednostavno glupo.
Smisao članka nije samo u ćirilici već i u preduzimljivosti. Nije dozvolio da ga sendvičari prave budalom već je mrdnuo dupe i zaradio desetostruko.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Founding Father wrote:Forsiranje ćirilice je forsiranje 19stoljeća, nepovezivo s modernizmom.
šta ćeš sa rvackim arhaičnim novogovorah? jel to nije forsiranje 19 stoljećah nepovezivo s modernizmom? ne moraš odgovorit ti si izbosne.
Guest- Guest
Možete ako oćete i na kineskom pismu pisat etikete, to nikoga u Hrvatskoj nezanima jer ako nešto nerazumin pitati ću prodavačiću da mi objasni
Jednostavno
Jednostavno
2014-04-11
inače nemam ništa protiv srbske ćirilice a još manje imam protiv srbskog likera od maline. gdje ima za kupit?
Guest- Guest
U SrbijiGnječ wrote:inače nemam ništa protiv srbske ćirilice a još manje imam protiv srbskog likera od maline. gdje ima za kupit?
Inače pao si mi na pamet jučer ili prekjučer
Zdravo Gnječ
2014-04-11
RayMabus wrote:U SrbijiGnječ wrote:inače nemam ništa protiv srbske ćirilice a još manje imam protiv srbskog likera od maline. gdje ima za kupit?
Zdravo Gnječ
zdravo Longi. eto vidiš da si me dozvao. nemoj da ti više padam na pamet jebote... stavi alu foliju na glavu...
samo u Srbiji? moram doć do tog likera kako-tako.
Guest- Guest
To je mali proizvođač, proizvod sa sela, ocijenio je da natpis na ćirilici pojačava osjećaj domaće je domaće tako da u biti pametan marketinški trik i u pravu je
No suštinski tema nije vezana za izvoz kao šta je većina nas mislila
No suštinski tema nije vezana za izvoz kao šta je većina nas mislila
2014-04-11
Nemam baš tolike moći bar koliko ja znam mislim da je slučajnost kako god drago mi je da se ćujemoGnječ wrote:RayMabus wrote:U SrbijiGnječ wrote:inače nemam ništa protiv srbske ćirilice a još manje imam protiv srbskog likera od maline. gdje ima za kupit?
Zdravo Gnječ
zdravo Longi. eto vidiš da si me dozvao. nemoj da ti više padam na pamet jebote... stavi alu foliju na glavu...
2014-04-11
Generalno šta se tiče trgovačkih lanaca i kvarljive robe tj to je ona koja ima rok trajanja dakle hrana trgovci uvijek razmišljaju da neće sve prodati pa da će nešto morati prodati vani pa zato inzistiraju na latinici jer istina je da ako neproda robu koju je kupio on je taj koji će biti u minusu
2014-04-11
I zbog ovoga u Hrvatskoj nikoga nije briga na kojem pismu ćete vi pisati naljepnice, šta više samo ste manje konkurenti ostalim proizvođačima i to vaši trgovci znaju i zato forsiraju latinicu na proizvodimaRayMabus wrote:Generalno šta se tiče trgovačkih lanaca i kvarljive robe tj to je ona koja ima rok trajanja dakle hrana trgovci uvijek razmišljaju da neće sve prodati pa da će nešto morati prodati vani pa zato inzistiraju na latinici jer istina je da ako neproda robu koju je kupio on je taj koji će biti u minusu
To čista poslovna logika
2014-04-11
dzango wrote:Ovaj nije izvozio i sve je prodao. Pokondireni kupac je bio domaći lanac prodavnica. Slično sam video i u Novoj Varoši gde je lokalni lanac iz Prijepolja uradio isto. Te sokove i džemove nisam ni video u Beogradu a sve je otišlo.Speare Shaker wrote:Founding Father wrote:Forsiranje ćirilice je forsiranje 19stoljeća, nepovezivo s modernizmom.
Forsiranje ćirilice kod izvoza proizvoda na tržišta koja ćirilicu ne poznaju je blago rečeno marketinški problematično osmišljeno, ako ne i jednostavno glupo.
Smisao članka nije samo u ćirilici već i u preduzimljivosti. Nije dozvolio da ga sendvičari prave budalom već je mrdnuo dupe i zaradio desetostruko.
Svaka čast čovjeku a i ćirilica je lijepo pismo...neka ga i njegovih sokova.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
I to vam je odgovor na naslov ove teme iz kojeg proizlazi da vlasnici trgovačkih lanaca u Srbiji nemaju ništa protiv ćirilice ali imaju ako 20% proizvoda neprodaju a onda zbog naljepnice na ćirilici nemogu prodati ni u susjednim državamaRayMabus wrote:I zbog ovoga u Hrvatskoj nikoga nije briga na kojem pismu ćete vi pisati naljepnice, šta više samo ste manje konkurenti ostalim proizvođačima i to vaši trgovci znaju i zato forsiraju latinicu na proizvodimaRayMabus wrote:Generalno šta se tiče trgovačkih lanaca i kvarljive robe tj to je ona koja ima rok trajanja dakle hrana trgovci uvijek razmišljaju da neće sve prodati pa da će nešto morati prodati vani pa zato inzistiraju na latinici jer istina je da ako neproda robu koju je kupio on je taj koji će biti u minusu
To čista poslovna logika
A onda propadaju i idu u minus
2014-04-11
a dok sam te ja zvala si se oglušio ili jednostavno nisi čuo?Gnječ wrote:RayMabus wrote:U SrbijiGnječ wrote:inače nemam ništa protiv srbske ćirilice a još manje imam protiv srbskog likera od maline. gdje ima za kupit?
Zdravo Gnječ
ima i napismeno...
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
nesto mu proziran i jako svjetal ovaj likerdzango wrote:
voda ga razbila jako
iz bg-a do Zg.a vidis kroz liker
Last edited by mortal on 25/8/2018, 13:40; edited 1 time in total
immortal-
2014-04-16
Meni je fora na ćirilici , svi drugi su na latinici pa kao marketing je fora..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kofein wrote:Da su proizvodi od malina dobri, ne bi smetala ni Ćirilica. "Bakin recept" hehe
Evo:
Dobro hajde ........................ali to nemoš faliti
Kao ni kavijar. To je opće poznato
epikur37 wrote:dzango wrote:Ovaj nije izvozio i sve je prodao. Pokondireni kupac je bio domaći lanac prodavnica. Slično sam video i u Novoj Varoši gde je lokalni lanac iz Prijepolja uradio isto. Te sokove i džemove nisam ni video u Beogradu a sve je otišlo.Speare Shaker wrote:Founding Father wrote:Forsiranje ćirilice je forsiranje 19stoljeća, nepovezivo s modernizmom.
eto glas razuma pa nek je i od bosanca.
Guest- Guest
Gnječ wrote:epikur37 wrote:dzango wrote:Ovaj nije izvozio i sve je prodao. Pokondireni kupac je bio domaći lanac prodavnica. Slično sam video i u Novoj Varoši gde je lokalni lanac iz Prijepolja uradio isto. Te sokove i džemove nisam ni video u Beogradu a sve je otišlo.Speare Shaker wrote:Founding Father wrote:Forsiranje ćirilice je forsiranje 19stoljeća, nepovezivo s modernizmom.
eto glas razuma pa nek je i od bosanca.
Ti da budeš miran.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Meni je svejedno , ja razmišljam poslovnokaya wrote:Meni je fora na ćirilici , svi drugi su na latinici pa kao marketing je fora..
Ja da imam proizvod a dio istoga ću plasirati okolo unajmio bi jezikoslovca koji bi mi naljepnicu napisao s riječima tako da izbjegne ije i e tj koristio bi se trikovima da bi teško razlučio jel to ijekavica ili ekavica
Znaš glagoli se mogu pisati i drukčije, umjesto letjeti možeš napisati npr Ja sam leteo Ja sam imao let okolo
2014-04-11
Noor wrote:a dok sam te ja zvala si se oglušio ili jednostavno nisi čuo?Gnječ wrote:RayMabus wrote:U SrbijiGnječ wrote:inače nemam ništa protiv srbske ćirilice a još manje imam protiv srbskog likera od maline. gdje ima za kupit?
Zdravo Gnječ
ima i napismeno...
da me zvala Kaya ajde to bih prihvatio ali ti šta ćeš mi ti sa metar i zwanzig? jebote.
Guest- Guest
kofein wrote:Da su proizvodi od malina dobri, ne bi smetala ni Ćirilica. "Bakin recept" hehe
Evo:
nisam nigdje vidio da se prodaje votka "ćirilica"
Similar topics
» Srpski sportski komentatori:'Nikad nečemo biti objektivni kad igraju hrvatski klubovi ili reprezentacija. Kome pravo a kome krivo.'
» kome smeta putinova vakcina ?
» Kome smeta izgradnja Pelješkoga mosta?
» Kome smeta dr,Zlatan Hasanbegović-navijač?
» Za ljubitelje americke demokracije ili kome smeta socijalizam
» kome smeta putinova vakcina ?
» Kome smeta izgradnja Pelješkoga mosta?
» Kome smeta dr,Zlatan Hasanbegović-navijač?
» Za ljubitelje americke demokracije ili kome smeta socijalizam
Page 2 of 11