Ambasador Kine o Kosmetu: Mi smo čekali 100 godina...
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ambasador Kine o Kosmetu: Mi smo čekali 100 godina...
epikur37 wrote:Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:
Pročitao sam i prvi put ali kako i sam kažeš tko će spriječiti ove geopolitičke osmozer kad su vgeć realnost na terenu.
Realnost je bila i SAO Krajina.
e sad jedino da srbi ponovo osvoje kosovo i nasele srbima...
što nije realno
To svakako nije realno.
pa to velim...
aha, sad kužim
ti tipšuješ da se šiptari ujedine al bi nekako da sjebeš Srpsku
:D
uh ti vražiji srbi
Griješiš. Ja to uopće ne priželjkujem. Samo kažem da su s obzirom na srpsku pamet, slogu i snagu izgledi za takav scenarij prilično realni.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:Speare Shaker wrote:
Realnost je bila i SAO Krajina.
e sad jedino da srbi ponovo osvoje kosovo i nasele srbima...
što nije realno
To svakako nije realno.
pa to velim...
aha, sad kužim
ti tipšuješ da se šiptari ujedine al bi nekako da sjebeš Srpsku
uh ti vražiji srbi
Griješiš. Ja to uopće ne priželjkujem. Samo kažem da su s obzirom na srpsku pamet, slogu i snagu izgledi za takav scenarij prilično realni.
Inače sam na starom forumu prije više od 10 godina, vjerojatno i 15, Srbima objašnjavao da će takvom politikom prema Kosovu prije ili kasnije natjerati ekipu da se ujedine s Albanijom. Danas je čak i njima jasno da će se to dogoditi, ali još ne razumiju da su upravo oni glavni i odgovorni za takav razvoj situacije, jer je sa njima neki racionalan dogovor jednostavno nemoguć dok god imaju iluziju da stvar još nije potpuno gotova.
Guest- Guest
Uglavnom ako su srbima dali jedan pokusaj za stvaranje 'velike'...to bi trebali dobit i albanci i drugi...na srbima je da se obrane kao sto smo mi od njih
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kaja wrote:Pa iz istih razloga. Odvojiti teritorij od drzave jer tamo živi većina neke manjine nije bas nesto ce netko blagosloviti.epikur37 wrote:kaja wrote:Pa svijet smatra da je krim ukrajinskiepikur37 wrote:dozvolili su svakome pa će i njima,kaja wrote:
Al zašto mislite da bi njima to svijet dozvolio?
Nisu nikome dali a njima bi ?!
normalno je da se pripoje matici
krim rusiji
srpska srbiji
i tako dalje
A srpska BiH.
Koji svijet i što smatra, smatra i da je kosovo provizorij
...
to je normalno, nema smisla da jedan narod koji je premašio brojnost manjine i ima kompaktan teritorij živi u državbi koju ne želi.
Nisu granice sveto pismo i besmisleno je siliti ljude da ih poštuju ako već izgube smisao.
Srpska, Kosovo, krim...jasna stvar...
pa čak i makedonija treba biti podijeljena
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Srbi će sigurno dobiti srpsku, tu nema dileme nikakve nakon svega...kao i šiptari kosovo.
samo lud čovjek može dati prigovor na to
samo lud čovjek može dati prigovor na to
2015-08-06
U konačnici ljudi za to i ratuju ako treba i imaju referendume.
Dobro albancima su za kosovo ratovali ameri a ni referendum nisu imali, tako da je kosovo praktički nametnuto stanje, pravno i sigurnosno
Dobro albancima su za kosovo ratovali ameri a ni referendum nisu imali, tako da je kosovo praktički nametnuto stanje, pravno i sigurnosno
2015-08-06
Po kokoj logici Kosovo ili Srpska s 90% homogenom etničkom strukturom treba biti u državi s drugim narodom pored vlastite matične.
Doista , samo po sebi posve iracionalno i mogu reći zločesto.
2015-08-06
Ili Krim recimo.
2015-08-06
Po toj da takvih područja imas u svakoj državi, pa kad bi krenulo komadanje ne bi bilo kraja..epikur37 wrote:Po kokoj logici Kosovo ili Srpska s 90% homogenom etničkom strukturom treba biti u državi s drugim narodom pored vlastite matične.
Po toj tvojoj logici onda je krajina treba Srbiji ?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja wrote:Po toj da takvih područja imas u svakoj državi, pa kad bi krenulo komadanje ne bi bilo kraja..epikur37 wrote:Po kokoj logici Kosovo ili Srpska s 90% homogenom etničkom strukturom treba biti u državi s drugim narodom pored vlastite matične.
nemaš takva područja u svakoj državi.
To imaš samo u defektnim državama.
2015-08-06
Jedno je imati manjinu rasutu po teritoriju, ili eventualno par naselja, drugo je imati cijelu pokrajinu ili entitet kao takve.
2015-08-06
Kao Španjolska?epikur37 wrote:kaja wrote:Po toj da takvih područja imas u svakoj državi, pa kad bi krenulo komadanje ne bi bilo kraja..epikur37 wrote:Po kokoj logici Kosovo ili Srpska s 90% homogenom etničkom strukturom treba biti u državi s drugim narodom pored vlastite matične.
2015-08-15
kaja wrote:Kao Španjolska?epikur37 wrote:kaja wrote:Po toj da takvih područja imas u svakoj državi, pa kad bi krenulo komadanje ne bi bilo kraja..epikur37 wrote:Po kokoj logici Kosovo ili Srpska s 90% homogenom etničkom strukturom treba biti u državi s drugim narodom pored vlastite matične.
da, a posebno ej defektno kad su u pitanju dvije nacije različite ili još defektnije dvije religije...to samo ili glup ili krajnje zločest um može gurati u istu državu.
2015-08-06
Nema veze sto je rasuta , na nekom mjestu je opet vise koncentrirana.epikur37 wrote:Jedno je imati manjinu rasutu po teritoriju, ili eventualno par naselja, drugo je imati cijelu pokrajinu ili entitet kao takve.
Po toj logici Knin s okolicom je trebao u krajinu pa u Srbiju .
Vidis kako nema smisla..
2015-08-15
koliko je rusija odnosno da li su sva podrucja u rusiji 100% homogena sa ruskom populacijom ili npr u kini kinezima?..ne postoji ni jedna drzava u svijetu osim japana koja je ili koja je bila etnicki homogena na citavom podrucjuepikur37 wrote:kaja wrote:Po toj da takvih područja imas u svakoj državi, pa kad bi krenulo komadanje ne bi bilo kraja..epikur37 wrote:Po kokoj logici Kosovo ili Srpska s 90% homogenom etničkom strukturom treba biti u državi s drugim narodom pored vlastite matične.
2015-09-08
sam sebi u usta uskoci...kaja wrote:Nema veze sto je rasuta , na nekom mjestu je opet vise koncentrirana.epikur37 wrote:Jedno je imati manjinu rasutu po teritoriju, ili eventualno par naselja, drugo je imati cijelu pokrajinu ili entitet kao takve.
Vidis kako nema smisla..
2015-09-08
kaja wrote:Nema veze sto je rasuta , na nekom mjestu je opet vise koncentrirana.epikur37 wrote:Jedno je imati manjinu rasutu po teritoriju, ili eventualno par naselja, drugo je imati cijelu pokrajinu ili entitet kao takve.
Vidis kako nema smisla..
Srbi su uz svu podršku međunarodne zajednice mogli imati autonomiju i jaču nego sada RS.
U tom povijesnom trenutku MZ nije bila sklona promjeni granica uopće pa ni same Jugoslavije. Još je bila opijena liberalnim endizmom i globalizacijom.
To su mo9gli kapitalizirati u kasnijem povoljnom trenutku.
Za nas je dobro što nisu i zaletili su se pa izletili na krivini.
Bilo pa prošlo.
Ja sam za etničke granice koliko god je to moguće a napose u slučaju BiH koju definitivno treba podijeliti jer je sama po sebi pretežak geopolitički apsurd ali i kosovo albaniji, također.
2015-08-06
To sam i ja htjel napisati.Speare Shaker wrote:kaja wrote:A kome je interesu Velika Albanija?Regoč wrote:Za promjenu statusa Kosova trebala bi se izmieniti nacionalna struktura, a to nije ozbiljna opcija. Kosovo se u doglednoj budućnosti pridružuje Albaniji, ne ćemo čekati ni pola stoljeća.
Albancima.
No, ozbiljno, radi se o geopolitičkim interesima. Amerikancima je jasno da nikada ne mogu Srbima vjerovati i zato će uviek ići protiv srbskih interesah.
Njemu se svijet vrti oko trećeg. Takve situacije dovele bi do kaosa.vuksadinare wrote:sam sebi u usta uskoci...kaja wrote:Nema veze sto je rasuta , na nekom mjestu je opet vise koncentrirana.epikur37 wrote:Jedno je imati manjinu rasutu po teritoriju, ili eventualno par naselja, drugo je imati cijelu pokrajinu ili entitet kao takve.
Vidis kako nema smisla..
Eto manjina negdje živi pa idemo mi u maticu s teritorijem .
To je polovično prošlo dva puta, s Kosovom , za kaznu , zbog slobodana.
I na krimi jer je Rusija akter.
Pa mu daje nadu..
Inače ne prolazi..
Last edited by kaja on 29/7/2018, 17:54; edited 1 time in total
2015-08-15
Jedini način da se spriječi spajanje Kosova Albaniji ili Srpske Srbiji jeste da netko vojno pokori i osvoji te zemlje.
Nisam za to, ne treba žrtvovati ljude da bi ostale granice.
Nisam za to, ne treba žrtvovati ljude da bi ostale granice.
2015-08-06
Za Srbsku ćemo tek vidjeti. Nama ne odgovara zapadna Srbska u Srbiji, to trjebamo spriečiti. Bilo bi liepo da ne bude ni Podrinje, ali nam geostrategijski to nije bitno.epikur37 wrote:Regoč wrote:Za promjenu statusa Kosova trebala bi se izmieniti nacionalna struktura, a to nije ozbiljna opcija. Kosovo se u doglednoj budućnosti pridružuje Albaniji, ne ćemo čekati ni pola stoljeća.
Jasna stvar, promjene su ireverzibilne, srpska, kosovo to ide maticama.
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Trump blokirao uvoz pamuka iz Kine zbog Ujgura koje komunistička partija Kine koristi kao robove na poljima pamuka
» Zaklane dve starice na Kosmetu
» Bez Srbije nema mira na Kosmetu
» Brnabić šokirana izjavom Pahora o Kosmetu
» Gore barikade na Kosmetu, "Vuciqi neće proći" VIDEO
» Zaklane dve starice na Kosmetu
» Bez Srbije nema mira na Kosmetu
» Brnabić šokirana izjavom Pahora o Kosmetu
» Gore barikade na Kosmetu, "Vuciqi neće proći" VIDEO
Page 3 of 5