Ambasador Kine o Kosmetu: Mi smo čekali 100 godina...
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Ambasador Kine o Kosmetu: Mi smo čekali 100 godina...
Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang kaže da je rešavanje kosovskog pitanja najvažnije za Srbiju i njen teritorijalni integritet.
On smatra da za rešavanje tako velikog pitanja ne bi trebalo postavljati rokove.
"To je čisto moje lično mišljenje, nije zvanično. Kada je reč o pitanju Kosova, to se odnosi na suverenitet, teritorijalni integritet Srbije, to je najvažnije pitanje za jednu zemlju, vladu i narod", rekao je Li za RTS.
On je naveo primer da je Kina čekala skoro 100 godina i rešila pitanje Hongkonga tek 1997. kada je vraćen matici, a takođe i Makao.
"U Hongkongu su bili Englezi, a u Makau Portugalci", potseća Li.
On dodaje i da je današnja Kina jedna od pet stalnih clanica Saveta bezbednosti, a još nije rešila svoj problem, provinciju Tajvan.
"Za ovakvo veliko pitanje, nikako se ne sme dozvoliti da se reši samo za par meseci. Normalno, ukoliko se Beograd i Priština za 10 dana dogovore, ja podržavam, pozdravaljam", kazao je Li.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=07&dd=29&nav_category=640&nav_id=1424427
On smatra da za rešavanje tako velikog pitanja ne bi trebalo postavljati rokove.
"To je čisto moje lično mišljenje, nije zvanično. Kada je reč o pitanju Kosova, to se odnosi na suverenitet, teritorijalni integritet Srbije, to je najvažnije pitanje za jednu zemlju, vladu i narod", rekao je Li za RTS.
On je naveo primer da je Kina čekala skoro 100 godina i rešila pitanje Hongkonga tek 1997. kada je vraćen matici, a takođe i Makao.
"U Hongkongu su bili Englezi, a u Makau Portugalci", potseća Li.
On dodaje i da je današnja Kina jedna od pet stalnih clanica Saveta bezbednosti, a još nije rešila svoj problem, provinciju Tajvan.
"Za ovakvo veliko pitanje, nikako se ne sme dozvoliti da se reši samo za par meseci. Normalno, ukoliko se Beograd i Priština za 10 dana dogovore, ja podržavam, pozdravaljam", kazao je Li.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=07&dd=29&nav_category=640&nav_id=1424427
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
2014-08-25
Re: Ambasador Kine o Kosmetu: Mi smo čekali 100 godina...
Pa dobro, nisu puno čekali , sta je sto godina..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Vuciqi&Sendvicari prave probleme i Kini, osim Spaniji.
Cekamo izbore da ih ispratimo.
2014-08-25
kaja wrote:Pa dobro, nisu puno čekali , sta je sto godina..
Mi 550...
2014-08-25
Ne možes kad namjeste izbore..Serbinho-3 wrote:Vuciqi&Sendvicari prave probleme i Kini, osim Spaniji.
2015-08-15
Da. A ništa nije vječno , jednog dana ce doci do izmjena sigurno .Serbinho-3 wrote:kaja wrote:Pa dobro, nisu puno čekali , sta je sto godina..
Mi 550...
Al narednih 10, 15 godina teško..
2015-08-15
kaja wrote:Ne možes kad namjeste izbore..Serbinho-3 wrote:Vuciqi&Sendvicari prave probleme i Kini, osim Spaniji.
Namestao i Sloba, pa ga sacekao haos ulice.
Neko tu po obicaju vrlo lako izgubi glavu.
2014-08-25
kaja wrote:Da. A ništa nije vječno , jednog dana ce doci do izmjena sigurno .Serbinho-3 wrote:kaja wrote:Pa dobro, nisu puno čekali , sta je sto godina..
Mi 550...
Al narednih 10, 15 godina teško..
Sledećih i 50 mozda nista, ali realno i oni sto su cekali 550, bili su prinudjeni na isto...
Znaci, cekamo...
2014-08-25
Za promjenu statusa Kosova trebala bi se izmieniti nacionalna struktura, a to nije ozbiljna opcija. Kosovo se u doglednoj budućnosti pridružuje Albaniji, ne ćemo čekati ni pola stoljeća.
Ovaj kinez se nadrobio belog
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Regoč wrote:Za promjenu statusa Kosova trebala bi se izmieniti nacionalna struktura, a to nije ozbiljna opcija. Kosovo se u doglednoj budućnosti pridružuje Albaniji, ne ćemo čekati ni pola stoljeća.
Jasna stvar, promjene su ireverzibilne, srpska, kosovo to ide maticama.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
A kome je interesu Velika Albanija?Regoč wrote:Za promjenu statusa Kosova trebala bi se izmieniti nacionalna struktura, a to nije ozbiljna opcija. Kosovo se u doglednoj budućnosti pridružuje Albaniji, ne ćemo čekati ni pola stoljeća.
2015-08-15
kaja wrote:A kome je interesu Velika Albanija?Regoč wrote:Za promjenu statusa Kosova trebala bi se izmieniti nacionalna struktura, a to nije ozbiljna opcija. Kosovo se u doglednoj budućnosti pridružuje Albaniji, ne ćemo čekati ni pola stoljeća.
Albancima.
Guest- Guest
Pitanje Hong/Konga ne postoji...Jednostavno je iznajmljen Britima ugovorom na 100 godina,uredno vracen iako nevoljko, i to je to...
Guest- Guest
A koji su oni faktor?Speare Shaker wrote:kaja wrote:A kome je interesu Velika Albanija?Regoč wrote:Za promjenu statusa Kosova trebala bi se izmieniti nacionalna struktura, a to nije ozbiljna opcija. Kosovo se u doglednoj budućnosti pridružuje Albaniji, ne ćemo čekati ni pola stoljeća.
Albancima.
2015-08-15
Pa sad sa nama nece graniciti..problem onih sa kojim ce granicitikaja wrote:A kome je interesu Velika Albanija?Regoč wrote:Za promjenu statusa Kosova trebala bi se izmieniti nacionalna struktura, a to nije ozbiljna opcija. Kosovo se u doglednoj budućnosti pridružuje Albaniji, ne ćemo čekati ni pola stoljeća.
2015-09-08
pismejker wrote:Pitanje Hong/Konga ne postoji...Jednostavno je iznajmljen Britima ugovorom na 100 godina
Zapravo 99.
Guest- Guest
Al zašto mislite da bi njima to svijet dozvolio?vuksadinare wrote:Pa sad sa nama nece graniciti..problem onih sa kojim ce granicitikaja wrote:A kome je interesu Velika Albanija?Regoč wrote:Za promjenu statusa Kosova trebala bi se izmieniti nacionalna struktura, a to nije ozbiljna opcija. Kosovo se u doglednoj budućnosti pridružuje Albaniji, ne ćemo čekati ni pola stoljeća.
Nisu nikome dali a njima bi ?!
2015-08-15
Tocno...i zato to nema veze sa kosovom ni u jednom obliku..ovaj blesavi kitajac se najeo lude patkepismejker wrote:Pitanje Hong/Konga ne postoji...Jednostavno je iznajmljen Britima ugovorom na 100 godina,uredno vracen iako nevoljko, i to je to...
2015-09-08
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Trump blokirao uvoz pamuka iz Kine zbog Ujgura koje komunistička partija Kine koristi kao robove na poljima pamuka
» Zaklane dve starice na Kosmetu
» Bez Srbije nema mira na Kosmetu
» Brnabić šokirana izjavom Pahora o Kosmetu
» Gore barikade na Kosmetu, "Vuciqi neće proći" VIDEO
» Zaklane dve starice na Kosmetu
» Bez Srbije nema mira na Kosmetu
» Brnabić šokirana izjavom Pahora o Kosmetu
» Gore barikade na Kosmetu, "Vuciqi neće proći" VIDEO
Page 1 of 5