"Opijum za narod ispario, Hrvatska se vratila na staro"
Page 5 of 12
Page 5 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: "Opijum za narod ispario, Hrvatska se vratila na staro"
Pitaju se neki, inherentno moralno superiorni, otkuda toliko poštovanje Vatrenih prema Thompsonu? Zašto su baš njega poželjeli imati u autobusu i čuti ga na pozornici? Zašto su time „pokvarili“ tako veličanstven događaj?
Odgovor je vrlo jednostavan. Thompsonove pjesme, koje promoviraju ljubav a ne mržnju, velikim su dijelom zaslužne za sve ono što su u životu postigli pa tako i ovo srebro kojim su u trans odveli čitavu naciju i od Hrvatske stvorili predmet obožavanja cijelog svijeta. Nije Modrić mogao proći epski put od čuvanja koza na Velebitu, preko izbjeglištva, do najboljeg igrača svjetskog prvenstva slušajući TBF. Ali su mu zato riječi Thompsonove pjesme „Moj dida i ja“ osvjetljavale težak put kojim je stigao do zvijezda.
Nije odlučan pogled i ruka na srcu svih reprezentativaca prilikom intoniranja himne nusprodukt slušanja Massima, inače vrsnog glazbenika. Taj ponosni, neustrašivi karakter gradile su pjesme poput „Uvijek vjerni tebi“.
Nisu dečki mogli akumulirati nadljudsku snagu, koju bi izvlačili u 120. minuti produžetka, slušajući Josipovićevu „Tokatnu etudu u C-duru“ na 3. programu HR-a. Thompsonovi stihovi iz „Nema predaje“ ušpricali su im potreban doping da prevare bol i s vatrom u očima grizu do kraja.
Nije Dalićevu poniznost i posvećenost svetom cilju, koju je prenio na sve igrače, kreiralo slušanje Detoura, koji su mi inače odlični. Thompsonovi „Geni kameni“ zaslužni su za to.
Nije Vrsaljko, nakon junačke borbe protiv Engleza, legao na voljenu zastavu s onakvim dječački snenim izrazom lica zato što je slušao jazz. Thompsonova „Lijepa li si“ usadila mu je u srce vječnu, neizmjernu ljubav prema domovini koja mu daje snagu da se za nju bori do kraja.
Osobno su mi od Thompsona puno miliji "The National", premda i on ima nekoliko odličnih pjesama. No svakome dajem za pravo da sluša ono što mu se iskreno sviđa.
Stoga bih molio sve koji s gnušanjem komentiraju glazbeni ukus naših heroja da pokažu barem trunku tolerancije koju inače nerado pokazuju prema „nižim bićima“. Njih nitko od optuženih ne proziva za glazbeni ukus pa bi bio red da uzvrate istom mjerom i ne kvare ove veličanstvene događaje. Za kraj, pozivam ih i da poslušaju najljepšu i najslušaniju Thompsonovu pjesmu, za koju je inače napisao i tekst i glazbu, te da mu nakon toga presude i dalje šire samo ljubav.
tekst je s fb, potpisujem do zadnjeg slova!
Odgovor je vrlo jednostavan. Thompsonove pjesme, koje promoviraju ljubav a ne mržnju, velikim su dijelom zaslužne za sve ono što su u životu postigli pa tako i ovo srebro kojim su u trans odveli čitavu naciju i od Hrvatske stvorili predmet obožavanja cijelog svijeta. Nije Modrić mogao proći epski put od čuvanja koza na Velebitu, preko izbjeglištva, do najboljeg igrača svjetskog prvenstva slušajući TBF. Ali su mu zato riječi Thompsonove pjesme „Moj dida i ja“ osvjetljavale težak put kojim je stigao do zvijezda.
Nije odlučan pogled i ruka na srcu svih reprezentativaca prilikom intoniranja himne nusprodukt slušanja Massima, inače vrsnog glazbenika. Taj ponosni, neustrašivi karakter gradile su pjesme poput „Uvijek vjerni tebi“.
Nisu dečki mogli akumulirati nadljudsku snagu, koju bi izvlačili u 120. minuti produžetka, slušajući Josipovićevu „Tokatnu etudu u C-duru“ na 3. programu HR-a. Thompsonovi stihovi iz „Nema predaje“ ušpricali su im potreban doping da prevare bol i s vatrom u očima grizu do kraja.
Nije Dalićevu poniznost i posvećenost svetom cilju, koju je prenio na sve igrače, kreiralo slušanje Detoura, koji su mi inače odlični. Thompsonovi „Geni kameni“ zaslužni su za to.
Nije Vrsaljko, nakon junačke borbe protiv Engleza, legao na voljenu zastavu s onakvim dječački snenim izrazom lica zato što je slušao jazz. Thompsonova „Lijepa li si“ usadila mu je u srce vječnu, neizmjernu ljubav prema domovini koja mu daje snagu da se za nju bori do kraja.
Osobno su mi od Thompsona puno miliji "The National", premda i on ima nekoliko odličnih pjesama. No svakome dajem za pravo da sluša ono što mu se iskreno sviđa.
Stoga bih molio sve koji s gnušanjem komentiraju glazbeni ukus naših heroja da pokažu barem trunku tolerancije koju inače nerado pokazuju prema „nižim bićima“. Njih nitko od optuženih ne proziva za glazbeni ukus pa bi bio red da uzvrate istom mjerom i ne kvare ove veličanstvene događaje. Za kraj, pozivam ih i da poslušaju najljepšu i najslušaniju Thompsonovu pjesmu, za koju je inače napisao i tekst i glazbu, te da mu nakon toga presude i dalje šire samo ljubav.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
zamisli pustiti tbf ili josipovica...pred vaznu najvazniju adrenalinsku utakmicu.. ..prije ac/dcNoor wrote:Pitaju se neki, inherentno moralno superiorni, otkuda toliko poštovanje Vatrenih prema Thompsonu? Zašto su baš njega poželjeli imati u autobusu i čuti ga na pozornici? Zašto su time „pokvarili“ tako veličanstven događaj?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ljubim te Hrvatska, Domovino sveta
[url=http://www.crolinks.com/cromusic/report.php?action=correct&songt=Ljubim te Hrvatska, Domovino sveta]Ispravak ili Dodatak
Correction or Addition[/url]
Correction or Addition[/url]
Print
Molim te Bože za narod Tvoj mili,
u dobroti svojoj Ti ga zakrili,
u slobodi navijek nek živi,
s kraljicom mira Tebi da se divi.
Ljubim te zemljo, ljubim te rode,
ljubim te sveta mati slobode,
i tvoja polja i tvoje gore
i plavo nebo i Sinje more.
imamo srce prošlosti slavne,
za naše bolje buduće dane.
Ponosna budi zorom se budi,
pobjede nove, pobjede nove.
i sve tvoje ljude diljem bijelog svijeta.
Otac Domovine poručuje ti sine,
barjak hrvatski digni u visine,
nek se vijori na Svetoj gori,
nek se vijori u čast slobodi.
i sve tvoje ljude diljem bijelog svijeta
i tvoja polja i tvoje gore
i plavo nebo i Sinje more.
ljubim te sveta mati slobode
Last edited by mortal on 19/7/2018, 08:30; edited 1 time in total
immortal-
2014-04-16
ovisi tko slusa.. sto se tice antihrvatske gamadi podrzali bi to odmah, ali njih boli sto ne mogu slomiti Hrvatski duh.. nakon sutnje i sutnje uvijek nanovo isijava, zari i palivuksadinare wrote:
zamisli pustiti tbf ili josipovica...pred vaznu najvazniju adrenalinsku utakmicu.. ..prije ac/dc
immortal-
2014-04-16
Fakat niste normalni
Ok je da su njegove pjesme dobre za stočare s dinare i Velebita, uzgajace pilića i konja , za izbjeglice iz Bosne , za nogometne lutalice i apatride
Itd itd
Nitko ne spori to
Nego ZASTO JE TO JEDINI DOKAZ ZA DOMLJUBLJE : taj MPT
TIM VISE jer se on bavi i ustasonostalgijom I ti žešće
ne kuzim.
Tak se i dalje njeguje samo NEKA , PARTIKULARNA Hrvatska
Ok je da su njegove pjesme dobre za stočare s dinare i Velebita, uzgajace pilića i konja , za izbjeglice iz Bosne , za nogometne lutalice i apatride
Itd itd
Nitko ne spori to
Nego ZASTO JE TO JEDINI DOKAZ ZA DOMLJUBLJE : taj MPT
TIM VISE jer se on bavi i ustasonostalgijom I ti žešće
ne kuzim.
Tak se i dalje njeguje samo NEKA , PARTIKULARNA Hrvatska
Noor wrote:Pitaju se neki, inherentno moralno superiorni, otkuda toliko poštovanje Vatrenih prema Thompsonu? Zašto su baš njega poželjeli imati u autobusu i čuti ga na pozornici? Zašto su time „pokvarili“ tako veličanstven događaj?
Dajte nemojte tim pamfleticnim lancunima ikome nesto dokazivati...gubitak vremena, a baca se biserje pred svinje...nosi se u tri picke m...je sasvim dovoljno za odgovor kriticarima Thompsonovog nauka...glazba mu je, a ono...ne bih baš o tome, ali svatko ima pravo slusati sto mu se svida pa makar i propalog glazbenika, a uglednog zampasa, Josipovica...
darth_vader-
2014-04-17
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Eto
Da se ne pravimo blesavi
Jel ovo ustaska Tompsonnova ?
Je
Jel ta vrednija od neke partizanske budnice ili koračnice
NIJE
I TU SMO SAD OPET NA ISTOJ LINIJI PODJELA
OK?
JRBES USTASIJU U USTA
Da se ne pravimo blesavi
Jel ovo ustaska Tompsonnova ?
Je
Jel ta vrednija od neke partizanske budnice ili koračnice
NIJE
I TU SMO SAD OPET NA ISTOJ LINIJI PODJELA
OK?
JRBES USTASIJU U USTA
interesantno kako su se okomili na thompsona a ima hrvatskih pjevaca koji su pjevali bas ustaske pjesme ili imali radikalnije pjesme nego thompson...da ih sad ne spominjem jer su poznati pjevaci...thomsponu su cetnici i tzv.jna dosla pred prag nisu sori..vidio bi nju kako bi zborila da jesu..
2015-09-08
inace prestanimo srati i slusatiizgovore o thompsonu..onaj koji ne zeli navijati za hr reprezentaciju nece za nju navijati pa da sad pjeva ivo robic...ta sranja i preseravanja su mi prteko kurca...onaj sandi blagonic kakav je bio ej ejdini iskren..ne navija za hravtsku reprezentaciju bez dodatnih 'ali' i 'pojasnjenja'...jednostavno ne navija i tocka..navija za njene protivnike..i ja bi ga bas nagradio zbog tog priznanja jer je bio direktno iskren..a ne seratori koji svoje nenavijanje opravdavaju vjecno s aovim ili onim..ne navijas i gotovo bel ali i zasto..
2015-09-08
ti se ne moraš praviti blesava, jer si blesava ko kupusSora wrote:Eto
Da se ne pravimo blesavi
ako imaš uopće jednu moždanu vijugu više od kokoši, provjeri tekst pjesme sude mi i usporedi s ovom montažom koju si skinula negdje na internetu
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Ma znam fukovuksadinare wrote:interesantno kako su se okomili na thompsona a ima hrvatskih pjevaca koji su pjevali bas ustaske pjesme ili imali radikalnije pjesme nego thompson...da ih sad ne spominjem jer su poznati pjevaci...thomsponu su cetnici i tzv.jna dosla pred prag nisu sori..vidio bi nju kako bi zborila da jesu..
Uvijek sam drugim ocima gkedala ratne stradalnike i tolerirala izljeve mrznje
Ali MI NE MOZEMO NSCIONALNE LIDERE I UZORE UZETI IZ SIVE ZONE NASE PRISLOSTI
SEBE PONIŽAVAMO
SEBE NE UZDIŽEMO
SVAĐAMO SE I DIJELIMO JER SE NE MOZEMO SPORAZUMKETI
PA OKO CEGA SE ONDA UOPCE MOZEMO RAZUMJETI I BITI U ZAJEDNIŠTVU
NICEGA
BJEZ ODOVUD KOLIKO TE NOGE NOSE
Dakle MPT NE PJEVA O GUSTOJ MAgli , Gradiški staroj i tdljubo1212 wrote:ti se ne moraš praviti blesava, jer si blesava ko kupusSora wrote:Eto
Da se ne pravimo blesavi
ako imaš uopće jednu moždanu vijugu više od kokoši, provjeri tekst pjesme sude mi i usporedi s ovom montažom koju si skinula negdje na internetu
pjevao sam i ja x puta..i tisuce drugih za vrijeme rata narocito...pjevao sam jer sam bio napadnut i ljut..uz to jebao sam majku srpsku ticucu puta i opet bi ako bi bio ratSora wrote:Dakle MPT NE PJEVA O GUSTOJ MAgli , Gradiški staroj i tdljubo1212 wrote:ti se ne moraš praviti blesava, jer si blesava ko kupusSora wrote:Eto
Da se ne pravimo blesavi
2015-09-08
Pa ne mozete ljudi uzeti MPT ZA UZOR , ZA NACIONALNU VELIČINU ILI SRŽ HRVATSTVA
DAJ TO SHVATITE
NEK SLUSA TKO STO HOCE
ALI NE NAMEĆITE PICKA MU MATERINA
NE NATURAJTE NASILU NEKU PJEVAČKU ZVIJEZDU
PA TO JE STVAR UKUSA AKO JE RIJEC O GLAZBI
a ako je rijec o tekstu ?
Jebote
Da
Otkada se tako tekst cijeni u glazbi
Ha?
Ajd okanite se vise tih glupiranja , vi UBERHRVATI
IDETE VISE NA KURAC
S TOM GLAZBENOM HRVATSKOM
DAJ TO SHVATITE
NEK SLUSA TKO STO HOCE
ALI NE NAMEĆITE PICKA MU MATERINA
NE NATURAJTE NASILU NEKU PJEVAČKU ZVIJEZDU
PA TO JE STVAR UKUSA AKO JE RIJEC O GLAZBI
a ako je rijec o tekstu ?
Jebote
Da
Otkada se tako tekst cijeni u glazbi
Ha?
Ajd okanite se vise tih glupiranja , vi UBERHRVATI
IDETE VISE NA KURAC
S TOM GLAZBENOM HRVATSKOM
...problem je sto thompson napada politicare..a svi drugi thompsona od politicara,glazbenika,novinara,nikogovica neoliberalnih i lijevih itd..itd...
2015-09-08
Okvuksadinare wrote:pjevao sam i ja x puta..i tisuce drugih za vrijeme rata narocito...pjevao sam jer sam bio napadnut i ljut..uz to jebao sam majku srpsku ticucu puta i opet bi ako bi bio ratSora wrote:Dakle MPT NE PJEVA O GUSTOJ MAgli , Gradiški staroj i tdljubo1212 wrote:ti se ne moraš praviti blesava, jer si blesava ko kupusSora wrote:Eto
Da se ne pravimo blesavi
Pjevao bi sad recimo poslije tekme
Ili poslije neke fešte usred Zagreba ?
Bome ne bi
Ili si bas onda bolesnik ..
Samo ga desni podrzavajuvuksadinare wrote:...problem je sto thompson napada politicare..a svi drugi thompsona od politicara,glazbenika,novinara,nikogovica neoliberalnih i lijevih itd..itd...
Je To je problem slazem se
Zbig tog problema stojimo na mrtvoj točki
Nesto tu debelo smrdi
A vi ne znate sto jel tak fuko
.....ti ne kuzis zasto s eto ponekad pjeva..d adamo na znanje 'braci' ili komsijama da s edrze podalje do nas i ne uguzuju nam se..oni su oni mi smo mi..nema vise nikakvih tepanja ono bracu,druze ili ne znamvec sto..vec dobar dan susjede/komsija..kako smo..i tu prica staje sve iznad toga frnjokSora wrote:Okvuksadinare wrote:pjevao sam i ja x puta..i tisuce drugih za vrijeme rata narocito...pjevao sam jer sam bio napadnut i ljut..uz to jebao sam majku srpsku ticucu puta i opet bi ako bi bio ratSora wrote:Dakle MPT NE PJEVA O GUSTOJ MAgli , Gradiški staroj i tdljubo1212 wrote:ti se ne moraš praviti blesava, jer si blesava ko kupusSora wrote:Eto
Da se ne pravimo blesavi
Pjevao bi sad recimo poslije tekme
Ili poslije neke fešte usred Zagreba ?
Bome ne bi
Ili si bas onda bolesnik ..
2015-09-08
Ajmeee
Tolko se bojite Srba ?
Tolko se bojite Srba ?
Page 5 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Similar topics
» IVICA ŠOLA Ikone ljevice tvrde: Antifašizam je novi opijum za narod
» Slovenija u 9 mjeseci Hrvatskoj vratila 6.487 ilegalnih migranata, a Hrvatska u BiH deportirala njih 402
» Grabar Kitarović: Prava bh.Hrvata ne spadaju u unutarnja pitanja BiH, Hrvatska smije štititi svoj narod
» HRVATSKI NAROD TRAŽI ODVAŽNOST I ODLUČNOST Ima li hrvatska politika hrabrosti iskoristiti priliku koju je otvorio Sejdo Komšić?
» Evo čime se bavi hrvatska policija pod vlašću HDZ-a dok droga i kriminal preuzimaju državu : Policija ispituje članove incijative "Narod odlučuje"
» Slovenija u 9 mjeseci Hrvatskoj vratila 6.487 ilegalnih migranata, a Hrvatska u BiH deportirala njih 402
» Grabar Kitarović: Prava bh.Hrvata ne spadaju u unutarnja pitanja BiH, Hrvatska smije štititi svoj narod
» HRVATSKI NAROD TRAŽI ODVAŽNOST I ODLUČNOST Ima li hrvatska politika hrabrosti iskoristiti priliku koju je otvorio Sejdo Komšić?
» Evo čime se bavi hrvatska policija pod vlašću HDZ-a dok droga i kriminal preuzimaju državu : Policija ispituje članove incijative "Narod odlučuje"
Page 5 of 12