Austrijanci
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Austrijanci
jasno je vidio koja je to krkanija od vojskedanni1 wrote:Moj djed je bio partizan ranjen kod Čazme, zarobljen od švaba i prebačen na Sv. Duh u ZG. Kad je čuo da partizani dolaze u ZG zbriso ko zec.tre wrote:usraelac ne seri, moj djed je bio civil pa su ga ubili kao i većinu ljudi zato usraelac nemo bre da jedeš *ovna
Reko, što pobježe kad tvoji dolaze. Veli, dok ja njima objasnim da sam partizan ode glava. Znao je i on s kakvom bagrom je ratovao.
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
Šandor Winnetou-
2017-12-31
kada smo kod partizanskih priča, od babe brat, bio je partizan prvoborac, znači lik je prošao sve moguće partizanske bitke i ofenzive, da bi ga 1948 optužili da je Staljinist i strpali u konc logor na par godina
Guest- Guest
iako su se partizani jebački ratovali šta jest da jest.. imali su gubitke , ali jebačka su bila vojska.. i to naravno Hrvati i Crno Gorci u toj vojsci su bili najluđi.. Srbi su bili polu nesposobni.. dalmatinske brigade su bila elita -elite
Guest- Guest
i ja gledam koji će mu kurac Sibir.. zimi je -40C, a onda sa -40 dođeš na +30stupnjeva.. neznam kako ekipa zamišlja život na -40 pola godine, ali to ti je, pokvari ti se auto - mrtav si u roku 15minuta.MaximusDecimusMiridije wrote:pismejker wrote:Eto..i ti sad odi namo zivjeti..majka Rusija..i Sibir..sto dalje od ljudi i pogotovo blesavog Zapada..MaximusDecimusMiridije wrote:pismejker wrote:Eto vis...mos biti i najvetje ghovno na svijetu,ali ne smijes biti seksist...MaximusDecimusMiridije wrote:
To nije istina.
Švabi ne toleriraju.
Ameri toleriraju sve živo dok god se ne krši zakon. Ono...možeš doslovno izvjesiti na kuću zastavu sa svastikom. Prvi amandman garantira
U njih je bas ono sve zivo dozvoljeno....stvarno mozes jebenog adolfa kip u dvoristu napraviti. Dok god ne krsis zakon sve kosher. U trenutku kad zajebes...ides u zatvor na pun kurac godina jer ce izvuc sve to i onda ti nakacit sve to kao karakterni dokaz...onda te sudac proglasi za ludjaka i opasnost za drustvo i dovidjorno
Sretno s tim
on je spominja da će biti u blizini nekog velikog grada, zaboravio sam kojeg, ali sam onda googlao taj grad, i doslovno u krugu 100km od toga grada okoliš je totalno devastiran od teške sovjetske industrije, zatrovan i zrak i voda..
plus sa Hrvatskim papirima, mislim da u Rusiji nećeš moći ništa, i za njih ćeš uvijek biti potencijalni špijun.. sretno
Guest- Guest
tre wrote:đe mi maxo a đe usraelac koji je pucao iz haubica 130 mm
Ti naravno nemaš niti jednu sliku iz rata jer ubosni nije bilo fotoaparata.....elde
Kreketalo jadno glupo. za lapsus me cimaš godinam pičko jedna
U glavu sam ti se uvuka jadniče.......sanjaš li me siso
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
...e vidis...sto se tice partizanskih jedinica iz dalmacije...i oni su pusili gadno 1941 i 1942..prakticno tih godina zbog gubitaka raspao se dalmatinski partizanski pokret u dalmaciji..unisteno ej nekoliko odreda...pa su s eu drugoj polovici 1942 oni prezivjeli morali prebacfiti u bosnu da ne bi bili skroz unisteni...nakon nertev i sutjeske od tri dalmatinske brigade mogao si sastaviti mozda samo jednu ako i to...ne predmjevam tu kukavicluk da se razumijemo..nego losu organizaciju prelosu..sto je inace boljka dalmatinaca opcenito sto ne rade detaljno vec u mnogo slucajeva povrsno..sto s etice crnogoraca nesto slicno..crnogorski partizani tijekom 1941 i u prvoj polovici 1942 također izbaceni gotovo iz crne gore..o srbima necu..jer srbija ej ostala bez partizana...sto s etice partizanskog pokreta i otpora on je bio najucinkovitiji u bosni...kordunu..slavoniji i sloveniji...dobra organiziranost a i discipliniranost...a jos teze im je bilo jer su mahom imali njemce protiv sebe...za razliku do ovih drugih koji su imali talijane i cetnike dakle ajmo rec kukavickiju vojsku a ovi su ih izbacili iz svojih krajevaIamOneofYou wrote:iako su se partizani jebački ratovali šta jest da jest.. imali su gubitke , ali jebačka su bila vojska.. i to naravno Hrvati i Crno Gorci u toj vojsci su bili najluđi.. Srbi su bili polu nesposobni.. dalmatinske brigade su bila elita -elite
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
..meni je smiejsno bilo kad mi ej pok.baba pšricala na sto su partizani u dalmaciji slicili..bar tamo 1941 i 1942..neki su dolazili u partizane kao d aidu na izlet ili kupanje..cak su neki u kopackama i kratkim hlacama dolazili.. ...i onda se pojavi pstrojba zabara koja ih razbuca za pola sata...koji bi inace fasovali od kakve ioli ozbiljnije postrojbe u toj situaciji...
2015-09-08
malo se zna a mozda tada i iz politickih razloga pricalo..najoorganiziranije partizanske odrede 1941 su imali slovenci...poslovicno disciplinirani i ozbiljni...oni su u partizane dolazili propisno obuceni za takve prilike..disciplinirani..ozbiljno shvacajuci prilike u kojima su se nasli..i sa kojim protivnikom s esusrecu sto pokazuu i fotke slovenskih partizana iz tog razdoblja..npr.tijekom 1941 u sloveniji ej djelovalo osam partizanskih odreda od kojih su unistena bila samo dva...i ratovaki su kombinirano protiv talijana i njemaca ovisno koji s eodred u kojoj zoni nalazio..u isto vrijeme 1941 na podrucju dalmacije nalazilo se pet partizanskih odreda od kojih su gotovo cetri unistena...osim sinjskog odreda...koji je zahvaljujuci sposbnijemkadru znao dobro manevrirati..sibenski,mosorski,splitski i kninski odred su unisteni jos u samim pocecima...zbog lose organizacije,nepoznavanja terena,lose operemljenosti...a ratovali su samo protiv talijana...cetnike i ustase sad ne racunam...jer su ih unsitile gotovo talijanske postrojbe..
2015-09-08
zato jer su 1941 i 1942 uglavnom srbi bili većina.. čim su hrvati postali većina u partizanima, odmah drugačija pričavuksadinare wrote:...e vidis...sto se tice partizanskih jedinica iz dalmacije...i oni su pusili gadno 1941 i 1942..prakticno tih godina zbog gubitaka raspao se dalmatinski partizanski pokret u dalmaciji..unisteno ej nekoliko odreda...pa su s eu drugoj polovici 1942 oni prezivjeli morali prebacfiti u bosnu da ne bi bili skroz unisteni...nakon nertev i sutjeske od tri dalmatinske brigade mogao si sastaviti mozda samo jednu ako i to...ne predmjevam tu kukavicluk da se razumijemo..nego losu organizaciju prelosu..sto je inace boljka dalmatinaca opcenito sto ne rade detaljno vec u mnogo slucajeva povrsno..sto s etice crnogoraca nesto slicno..crnogorski partizani tijekom 1941 i u prvoj polovici 1942 također izbaceni gotovo iz crne gore..o srbima necu..jer srbija ej ostala bez partizana...sto s etice partizanskog pokreta i otpora on je bio najucinkovitiji u bosni...kordunu..slavoniji i sloveniji...dobra organiziranost a i discipliniranost...a jos teze im je bilo jer su mahom imali njemce protiv sebe...za razliku do ovih drugih koji su imali talijane i cetnike dakle ajmo rec kukavickiju vojsku a ovi su ih izbacili iz svojih krajevaIamOneofYou wrote:iako su se partizani jebački ratovali šta jest da jest.. imali su gubitke , ali jebačka su bila vojska.. i to naravno Hrvati i Crno Gorci u toj vojsci su bili najluđi.. Srbi su bili polu nesposobni.. dalmatinske brigade su bila elita -elite
Guest- Guest
a čitao sam jedan ogroman članak na wikipediji o bitci na neretvi.. doslovno talijani i četnici i ustaše se doslovno tresli od partizana.. ono sve je ovisilo o švabama a ovi ih nisu mogli zaustaviti svugdje..
a zanimljivo u bosni gdje se odvijala bitka na neretvi, najluđi dio posla obavile hrvatske dalmatinske brigade
a zanimljivo u bosni gdje se odvijala bitka na neretvi, najluđi dio posla obavile hrvatske dalmatinske brigade
Guest- Guest
greska...splitski,mosorski i sibenski odred koji su razbijeni iskljucivo su bili sastavljeni od hrvata....meni je nepojmljivo kako su recimo najebali ovi iz splitskog odreda..ono likovi u pola bijela dana isli traziti vodu i hranu u sela koja im nisu bili naklonjena..ono opravdanje poslije tipa 'nisu znali' ne pije vodu...logika ti nalaze d aneprijatelj kontrolira najveci dio podrucja..ako hoces vodu i hranu..pricekas noc..posaljes nekog ili neke da potajno uđu u selo kad svi spavaju..iz bunara uzmes vodu...i vratis e nazad i nastavis dalje..a ne ono likovi upai u selo u pola bijela dana..i trazili vodu...i kad su je od nekoga dobili kao i hranu..umjesto da su odmah otisli oni se razbaskalili ko da su na bacvicama kao d anisu na neprijatelsjkom podrucju...naravno ima spijuna svugdje..pa tako seoski spijun otisao hitro u sinj da javi da su partizani u selu..i tako talijani i ustase lipo u kamione opkolili selo..ovi cak i nisu bili svjesni d asu opkoljeni..a kako svjedoci kazu nisu ni starze postavili(osnovna vojna logika mamakr i kod amatera) i normalno skuzili su tek talijanekad su ovi upali u selo i bilo je gotovo..desetak ih je ubijeno 24 zarobljeno a pet,sest ih se jedva spasilo i to zahvaljuci sto su bili kilometar van sela...trazeci kuda bi isli prema dinari...unsitio ih ej tipican dalamtinski mentalitet 'lako cemo'...mosorsko-kastelanski partizanski odred je unisten...jer se nisu dogovorili tko ce zapovjedati marsom preko mosora(sic) pa ih je dan uhvatio u kastelanskom polju...pa ih je uocila talijanska patrola..koji su odmah javili svojima...i na isti princip ko i kod splitskog opkoljeni su...poginulo 12 partizana 14 zarobljeno ostatak s erazbjezao i vratio kucama..sibenski odred je unisten...ponajvise bahatoscu zapovjednog kadra...koji nije reagirao na upozorenja da se maknu sa podrucja blizu sibenika..jer talijani spremaju jacu operaciju protiv njih...uhvaceni su na spavanju u jendom obliznjem sibenskom selu..petnaest poginulo...sest zarobljeno ostatak se uspio spasiti prebacivsi se na podrucje prema trogiru tj trogirskoj zagori gdje su s eraspisili u manje grupe..neki su se vratili kuci neki se prikljucili grupi partizana iz trogia koji su tu operiraliIamOneofYou wrote:zato jer su 1941 i 1942 uglavnom srbi bili većina.. čim su hrvati postali većina u partizanima, odmah drugačija pričavuksadinare wrote:...e vidis...sto se tice partizanskih jedinica iz dalmacije...i oni su pusili gadno 1941 i 1942..prakticno tih godina zbog gubitaka raspao se dalmatinski partizanski pokret u dalmaciji..unisteno ej nekoliko odreda...pa su s eu drugoj polovici 1942 oni prezivjeli morali prebacfiti u bosnu da ne bi bili skroz unisteni...nakon nertev i sutjeske od tri dalmatinske brigade mogao si sastaviti mozda samo jednu ako i to...ne predmjevam tu kukavicluk da se razumijemo..nego losu organizaciju prelosu..sto je inace boljka dalmatinaca opcenito sto ne rade detaljno vec u mnogo slucajeva povrsno..sto s etice crnogoraca nesto slicno..crnogorski partizani tijekom 1941 i u prvoj polovici 1942 također izbaceni gotovo iz crne gore..o srbima necu..jer srbija ej ostala bez partizana...sto s etice partizanskog pokreta i otpora on je bio najucinkovitiji u bosni...kordunu..slavoniji i sloveniji...dobra organiziranost a i discipliniranost...a jos teze im je bilo jer su mahom imali njemce protiv sebe...za razliku do ovih drugih koji su imali talijane i cetnike dakle ajmo rec kukavickiju vojsku a ovi su ih izbacili iz svojih krajevaIamOneofYou wrote:iako su se partizani jebački ratovali šta jest da jest.. imali su gubitke , ali jebačka su bila vojska.. i to naravno Hrvati i Crno Gorci u toj vojsci su bili najluđi.. Srbi su bili polu nesposobni.. dalmatinske brigade su bila elita -elite
2015-09-08
..tu su dalmatinskim brigadama zapovjedali-drugi...crnogorci,licani,bosanci...i pokopji dalmatinac..IamOneofYou wrote:a čitao sam jedan ogroman članak na wikipediji o bitci na neretvi.. doslovno talijani i četnici i ustaše se doslovno tresli od partizana.. ono sve je ovisilo o švabama a ovi ih nisu mogli zaustaviti svugdje..
2015-09-08
Yehudim wrote:tre wrote:đe mi maxo a đe usraelac koji je pucao iz haubica 130 mm
Ti naravno nemaš niti jednu sliku iz rata jer ubosni nije bilo fotoaparata.....elde
Kreketalo jadno glupo. za lapsus me cimaš godinam pičko jedna
U glavu sam ti se uvuka jadniče.......sanjaš li me siso
pravog si našao, bome...tre ima četverocifreni broj dana u borbenom sektoru, vrlo 'bogat' ratni put, a nažalost i ožiljke od ranjavanja..
ima i sliku s pokojnim blagom zadrom
a ti nastavi...
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
jehudi je ovu spomenicu zadnjih deset godina bar 50 puta stavlja na forum.:)
Guest- Guest
Mnoštvo ih je. Da ne kažem - legija.vuksadinare wrote:nije on yehudi...on ej yehudim
vuksadinare wrote:..meni je smiejsno bilo kad mi ej pok.baba pšricala na sto su partizani u dalmaciji slicili..bar tamo 1941 i 1942..neki su dolazili u partizane kao d aidu na izlet ili kupanje..cak su neki u kopackama i kratkim hlacama dolazili.. ...i onda se pojavi pstrojba zabara koja ih razbuca za pola sata...koji bi inace fasovali od kakve ioli ozbiljnije postrojbe u toj situaciji...
Bič puca na kraju, na kraju se broje mrtvi
Žabari ulickani .......jasno popušili i danas ih se smatra ( barem na balkanu ) kukavicama
švabe u Boss odorama isto popušili
usraše u crnim kapotima željeznicarskih odora..........
svi rediom popušili od, kako veliš, odrpanih Partizana
uniforma ne čini vojnika niti dobrog borca
Metuzalem wrote:jehudi je ovu spomenicu zadnjih deset godina bar 50 puta stavlja na forum.:)
L AŽEŠ - nisam više od 5 puta i samo kad me jajare provociraju.
uostalom šta imaš protiv?
Nekima moraš, jer traže sami, neke stvari ponavljati kako bi upamtili
jer im je lakše utirati u guzicu nego u glavu
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
kao da je to dokaz bilo čega, pa spomenica ima na njuškalu koliko te voljaYehudim wrote:Metuzalem wrote:jehudi je ovu spomenicu zadnjih deset godina bar 50 puta stavlja na forum.:)
L AŽEŠ - nisam više od 5 puta i samo kad me jajare provociraju.
uostalom šta imaš protiv?
Nekima moraš, jer traže sami, neke stvari ponavljati kako bi upamtili
jer im je lakše utirati u guzicu nego u glavu
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Jadno Noor, jadno od tebe.
Šta bi vi, da vam dam ime przime OIB i originale predam ????
Ako su vaši foliranti, onda mislite da su svi takvi.........jadna jal rvacka
Sramili biste se da imate obraza.
Šta bi vi, da vam dam ime przime OIB i originale predam ????
Ako su vaši foliranti, onda mislite da su svi takvi.........jadna jal rvacka
Sramili biste se da imate obraza.
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Page 5 of 7