Marija Selak - nacional socijalizam
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Marija Selak - nacional socijalizam
melkior wrote:Ugrađeni čip u mozgu će ujedno biti telefon/mobitel, kreditna kartica s 24-satnim pristupom Internetu. To je dobro za socijalni mir jer kad sirotinja više neće imati para na bankovnom računu, doći će do samozapaljenja čipa i spržit će im mozak, amen. Nema više socijalnog bunta, nereda, nemira, prosvjeda, revolucija i zahtjevom za valutnom klauzulom.Kermit wrote:nema joj knjige na ligbenu
"Kruna svih napora svakako je „Zaključak“, u kojemu autorica nakon kratka sumiranja krajnjih posljedica tehnološko-znanstvenog napretka i bojazni kojima su brojni mislioci reagirali ocrtavajući karakteristike doba koje nastupa upravo u bioetici traži nadu za jednom novom znanošću, koja će preko nove paradigme orijentacijskoga znanja te posebnim bioetičkim senzibilitetom možda otvoriti pogled na budućnost u kojemu „se čovjek i svijet otkrivaju u supostojanju“"
niša novo ili posebno
neće biti nikakvog čipa u mozgu
sve što tipkaš i pretražuješ na interenetu preko mobitela, laptopa, tableta se skladišti i pamti, analizira
postojat će "chat bot" koji će biti vjerna imitacija tebe, AI koji će imitirati tvoje misli, jer je analizom tvojih uskladištenih upisa stvorio vjeran profil osobe
Guest- Guest
Laž je da novac ljude ne čini sretnima. Vidi Yodu što jebe svaki put kas skoči bitcoin.liberterijanisticist wrote:melkior wrote:
Nama ovdje u Hrvatskoj treba militantni individualizam.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
aben wrote:slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:
ali, problem je kad poideš kokoš, iskin ćeš povući onu košćicu na ipsilon
Scena iz jedne od epizoda Mr Beana od Rowana Atkinsona?
a ni, ne sićun se te scene, stavi je da vidimo kako longi i frash živu :)
A ne da mi se to sad tražiti. :) Trebalo bi pregledati hrpu onih ranih epizoda Mr Beana, ali se dobro sjećam scene.
Mislim da je riječ o Beanovoj usamljenosti na Božić i kako mu nitko nije došao u posjetu, on je sam glumio da skupa s nekim poteže tu kost, pileću ili pureću, više se ne sjećam točno. :)
Guest- Guest
melkior wrote:Pa i ne baš. Banke vezat uz ministarstvo obrazovanja i vojsku. Korporativni odvjetnici imaju pravo zapovijedat vojsci u gušenju socijalnih nemira i sindikata. Kill them all, yeah!slidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:
Svako za se travu pase svjetonazor pa još u militantnom izdanju?
Meni to izgleda kao obična kontradikcija, ako ne i burleska.
Malo si se previše uživio u žanr.
Guest- Guest
Drugim riječima, stvorili smo virtuelni identitet nad kojim više nemamo kontrolu i koji će postati savršena verzija nas samih. Poslije će nas ubiti vlastiti hologram, hakirat ugrađeni bypass a onda će nam jebat ženu dok nam se još ni leš neće ohladit.liberterijanisticist wrote:melkior wrote:Ugrađeni čip u mozgu će ujedno biti telefon/mobitel, kreditna kartica s 24-satnim pristupom Internetu. To je dobro za socijalni mir jer kad sirotinja više neće imati para na bankovnom računu, doći će do samozapaljenja čipa i spržit će im mozak, amen. Nema više socijalnog bunta, nereda, nemira, prosvjeda, revolucija i zahtjevom za valutnom klauzulom.Kermit wrote:nema joj knjige na ligbenu
"Kruna svih napora svakako je „Zaključak“, u kojemu autorica nakon kratka sumiranja krajnjih posljedica tehnološko-znanstvenog napretka i bojazni kojima su brojni mislioci reagirali ocrtavajući karakteristike doba koje nastupa upravo u bioetici traži nadu za jednom novom znanošću, koja će preko nove paradigme orijentacijskoga znanja te posebnim bioetičkim senzibilitetom možda otvoriti pogled na budućnost u kojemu „se čovjek i svijet otkrivaju u supostojanju“"
niša novo ili posebno
sve što tipkaš i pretražuješ na interenetu preko mobitela, laptopa, tableta se skladišti i pamti, analizira
postojat će "chat bot" koji će biti vjerna imitacija tebe, AI koji će imitirati tvoje misli, jer je analizom tvojih uskladištenih upisa stvorio vjeran profil osobe
2015-08-09
melkior wrote:Drugim riječima, stvorili smo virtuelni identitet nad kojim više nemamo kontrolu i koji će postati savršena verzija nas samih. Poslije će nas ubiti vlastiti hologram, hakirat ugrađeni bypass a onda će nam jebat ženu dok nam se još ni leš neće ohladit.liberterijanisticist wrote:melkior wrote:Ugrađeni čip u mozgu će ujedno biti telefon/mobitel, kreditna kartica s 24-satnim pristupom Internetu. To je dobro za socijalni mir jer kad sirotinja više neće imati para na bankovnom računu, doći će do samozapaljenja čipa i spržit će im mozak, amen. Nema više socijalnog bunta, nereda, nemira, prosvjeda, revolucija i zahtjevom za valutnom klauzulom.Kermit wrote:nema joj knjige na ligbenu
niša novo ili posebno
svi mi zajedno hranimo Google Brain, koji će jednog dana postati amalgam svih naših osobnosti, karizmatični spasitelj koji će moći predvidjeti budućnost, imati inteligenciju eksponencijalno veću od ljudske
https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Brain
Guest- Guest
A što ćeš, fulao sam profesiju, trebao sam biti romanopisacslidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:Pa i ne baš. Banke vezat uz ministarstvo obrazovanja i vojsku. Korporativni odvjetnici imaju pravo zapovijedat vojsci u gušenju socijalnih nemira i sindikata. Kill them all, yeah!slidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:
2015-08-09
melkior wrote:Laž je da novac ljude ne čini sretnima. Vidi Yodu što jebe svaki put kas skoči bitcoin.liberterijanisticist wrote:melkior wrote:
ako ne možeš uhvatiti Stacy
uvjek se možeš skućiti s nekom Becky
Guest- Guest
liberterijanisticist wrote:melkior wrote:Drugim riječima, stvorili smo virtuelni identitet nad kojim više nemamo kontrolu i koji će postati savršena verzija nas samih. Poslije će nas ubiti vlastiti hologram, hakirat ugrađeni bypass a onda će nam jebat ženu dok nam se još ni leš neće ohladit.liberterijanisticist wrote:melkior wrote:Ugrađeni čip u mozgu će ujedno biti telefon/mobitel, kreditna kartica s 24-satnim pristupom Internetu. To je dobro za socijalni mir jer kad sirotinja više neće imati para na bankovnom računu, doći će do samozapaljenja čipa i spržit će im mozak, amen. Nema više socijalnog bunta, nereda, nemira, prosvjeda, revolucija i zahtjevom za valutnom klauzulom.Kermit wrote:nema joj knjige na ligbenu
niša novo ili posebno
svi mi zajedno hranimo Google Brain, koji će jednog dana postati amalgam svih naših osobnosti, karizmatični spasitelj koji će moći predvidjeti budućnost, imati inteligenciju eksponencijalno veću od ljudske
https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Brain
2015-08-09
a nijesi vidio ovaj naslov dolje deso a :)epikur37 wrote:
Kraljica...
Cijela ova priča s liberalizmom, utilitarizmom, individualnom samoispunom, peder pravima ide i smjera na uništenje zajednice...ljude brojeve..potrošače -radnike.
priznajem da mi odnos prema novcu nije do kraja bistar, jer nisam puno sretnija kad ga imam više, iako tada mogu ispuniti neke svoje želje
možda bi bilo drugačije kad bih mogla ostvariti sve svoje želje, a možda želje koje novac kupuje presuše i nema ih više, kad ih većinu ispuniš?
i zato mi se čini da je korištenje novca kao sredstva ispunjavanja želja za uživanjem i posjedovanjem stvari nedovoljno i ima kraj, zarađivanju i novcu možda treba dati neki drugi cilj i sadržaj?
a možda sad filozofiram previše, ali tu sam zbilja na skliskom, ne znam i nemam odgovor
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Pa stvar je vrlo jednostavna, možeš birati plakati pred kontejnerom jer si došla prekasno, ili plakati u kupaonici sa zlatnim pipama. Kad plačeš u kupaonici sa zlatnim pipama, onda su to i zlatne suze dostojne Shakespearea ili Homera, nemaš tu nesreću da završiš u tužnoj Andersenovoj bajci Djevojčica sa šibicamaneva wrote:kao i uvijek, cinična strijelica upućena prema ženama :)melkior wrote:Laž je da novac ljude ne čini sretnima. Vidi Yodu što jebe svaki put kas skoči bitcoin.
pročitala sam neku izreku u tom stilu, koja kaže da novac možda ne može učiniti ljude sretnima, ali može znatno olakšati podnošenje nesreće :D
priznajem da mi odnos prema novcu nije do kraja bistar, jer nisam puno sretnija kad ga imam više, iako tada mogu ispuniti neke svoje želje
možda bi bilo drugačije kad bih mogla ostvariti sve svoje želje, a možda želje koje novac kupuje presuše i nema ih više, kad ih većinu ispuniš?
i zato mi se čini da je korištenje novca kao sredstva ispunjavanja želja za uživanjem i posjedovanjem stvari nedovoljno i ima kraj, zarađivanju i novcu možda treba dati neki drugi cilj i sadržaj?
a možda sad filozofiram previše, ali tu sam zbilja na skliskom, ne znam i nemam odgovor
Nije ni Helena bila sretna što su je eto, oteli Menelaju, ali lakše je živjeti u zlatnom kavezu s 20 godina mlađim trojanskim princem nego s nadrkanim starkeljom otužne ruske socijalne scene iz romana Dostojevskog.
2015-08-09
Nijesam ali je li nedelisce u teritoriju plemena, medjurjecjuLeviathan2 wrote:a nijesi vidio ovaj naslov dolje deso a :)epikur37 wrote:
Kraljica...
Cijela ova priča s liberalizmom, utilitarizmom, individualnom samoispunom, peder pravima ide i smjera na uništenje zajednice...ljude brojeve..potrošače -radnike.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
nije, al izgleda da ima plemenskih ljudi i kod njih :)epikur37 wrote:Nijesam ali je li nedelisce u teritoriju plemena, medjurjecjuLeviathan2 wrote:a nijesi vidio ovaj naslov dolje deso a :)epikur37 wrote:
Kraljica...
jesi bio u nedeliscu, jebeno poduzetni ljudi dopali su mi se
vec sam rekao od kud do kud je medjurjecje, od kupe do morave, gornja granica sava dole se poteze po vrhovima planina
darth_vader-
2014-04-17
melkior wrote:A što ćeš, fulao sam profesiju, trebao sam biti romanopisacslidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:Pa i ne baš. Banke vezat uz ministarstvo obrazovanja i vojsku. Korporativni odvjetnici imaju pravo zapovijedat vojsci u gušenju socijalnih nemira i sindikata. Kill them all, yeah!slidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:
Pripovjetke. Ne romani. Inače još nije kasno da promjeniš profesiju ili da bar počneš ozbiljnije pisati. Mašte imaš, znaš se izražavati, a to je najvažnije.
Činjenice znaš ignorirati ali to za književnu fikciju ionako nije posebno važno.
Guest- Guest
Odlaskom na stručno usavršavanje?MaximusDecimusMiridije wrote:Marija dozivjela prosvjetljenje, nekako paralelno s nekim.....drugim događajem
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Marija Selak Raspudic
» Kaos u Saboru:Umalo šora između Raspudića i Grbina!Marija Selak viče:'Nosite me van'
» Tabak i Selak su lobisti Grippena
» Tko je Ivan Selak največi kritičar kupnje izraelskih F-16?
» Selak Raspudić:'Nino i ja smo značajno osiromašili od kad smo u politici'
» Kaos u Saboru:Umalo šora između Raspudića i Grbina!Marija Selak viče:'Nosite me van'
» Tabak i Selak su lobisti Grippena
» Tko je Ivan Selak največi kritičar kupnje izraelskih F-16?
» Selak Raspudić:'Nino i ja smo značajno osiromašili od kad smo u politici'
Page 8 of 8