Rodna ideologija vise nije opasna
Page 25 of 31
Page 25 of 31 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 31
Re: Rodna ideologija vise nije opasna
Kmetija je spavala u istoj sobi s kokošima i svinjama. Kad je Andrija Štampar osnivao Zavod za javno zdravstvo, seljake su silom tjerali da kupaju djecu. Djeca se nisu dala, vrištala su, plakala, a roditelji su psovali sve po spisku. A to je bilo u 20. stoljeću.kaja wrote:Mislis za plemstvo , oni su bili u promilima. Ostali su bili u svinjcu i imali kugu.marcellus wrote:i na stranu tehnologija koje nije bilo, standard je u većini stvari bio iznad današnjeg u pretprošlom stoljeću (veći stanovi, kvalitetnija odjeća iako ne toliko nje, civiliziranije okruženje, kvalitetni društveni odnosi) za građansu klasu.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
melkior wrote:
Alo budaletino, prosječni antički Grk iz vremena 3. stoljeća prije Krista je manje smrdio od francuskog dvora 18. stoljeća
to je istina, ali svatko je smrdio manje od francuskog dvora 18 stoljeća osim možda michelangela
Ti uzimaš kao ogledni primjer jako mali broj bogatih ljudi ili plave krvi.marcellus wrote:kaja wrote:Mislis za plemstvo , oni su bili u promilima. Ostali su bili u svinjcu i imali kugu.marcellus wrote:i na stranu tehnologija koje nije bilo, standard je u većini stvari bio iznad današnjeg u pretprošlom stoljeću (veći stanovi, kvalitetnija odjeća iako ne toliko nje, civiliziranije okruženje, kvalitetni društveni odnosi) za građansu klasu.
plemstvo je bilo tamo negdje do kraja 18 stoljeća, 19 stoljeće je preuzela srednja klasa
naprotiv, većina ljudi je tada živjela sasvim pristojno i u većini aspekata života pristojnije nego danas
ovo je kraj 19 stoljeća u zagrebu
kuga je bila 14 stoljeće
I ovaj Zagreb . Kilometar dalje radili su od jutra do mraka i jeli krumpire uglavnom.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
melkior wrote:
Alo budaletino, prosječni antički Grk iz vremena 3. stoljeća prije Krista je manje smrdio od francuskog dvora 18. stoljeća
Majmune iz Botsvane, rekao sam da čak ni tehnološki napredak nikada nije bio posve linearan nego je imao svoje oscilacije.
Guest- Guest
marcellus wrote:
to je istina, ali svatko je smrdio manje od francuskog dvora 18 stoljeća osim možda michelangela
A to je vrijeme vrhunca civilizacije, po tebi.
I što reći?
Guest- Guest
Je, srednji vijek se ne zove bezveze mračni srednji vijek.marcellus wrote:melkior wrote:
2015-08-15
Eh sad, kako gdje. Crkva je u stvari bila protiv pranja i higijene žena jer tim činom vrijeđa, ako nikog drugog, a onda svog anđela čuvaramarcellus wrote:inače ovo što je melkior spomenuo
u srednjem vijeku su se ljudi prali,
2015-08-09
marcellus wrote:
između toga postoji širok dijapazon stvari koje su nekoć bile dozvoljene a danas više nisu, sve to u svega pola stoljeća
Rekao sam već da uvijek nešto dobiješ, a nešto izgubiš u svakoj promjeni.
Važno je samo da više dobiješ nego izgubiš pa ćeš se već lako prilagoditi.
Guest- Guest
kaja wrote:
Ti uzimaš kao ogledni primjer jako mali broj bogatih ljudi ili plave krvi.
I ovaj Zagreb . Kilometar dalje radili su od jutra do mraka i jeli krumpire uglavnom.
Pa to je ono što je neve napisala. On bi rado živio u to doba, ali kao pripadnik upper ten thousand koji su za to doba imali relativno udoban život.
Guest- Guest
Ili od haljine koju za su morali istkati tkaninu, farbati je i namakati danima u nekoj smrdljvoj otrovnoj boji kao danas u Kini i šivati rukom za sto im je trebala godina dana.slidingdoorsoperator wrote:neve wrote:
u viktorijansko vrijeme su npr. u sobama više i srednje klase bile jako moderne tekstilne tapete na zidovima, koje su protiv gamadi premazivali nekom otopinom za koju nisu znali da je otrovna i zbog čega ih je hrpa poumirala 'od nepoznate bolesti', a smrtnost djece bila je užasno visoka
Odustao sam od daljnjeg gledanja kad sam vidio silinu njihovih napora u borbi protiv stjenica.
Zato su uglavnom imale dvije u životu.
2015-08-15
E da, i ja bila princeza jer im je na filmu super..slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:
Ti uzimaš kao ogledni primjer jako mali broj bogatih ljudi ili plave krvi.
Pa to je ono što je neve napisala. On bi rado živio u to doba, ali kao pripadnik upper ten thousand koji su za to doba imali relativno udoban život.
2015-08-15
Za pranje ti ne treba visoka tehnologija, samo čista voda koje u prirodi ima, pa svuda Dok ju nije sjebala industrijska revolucija Eh, tek tad su se ljudi zapravo sjetili da bi se mogli pratislidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:
Majmune iz Botsvane, rekao sam da čak ni tehnološki napredak nikada nije bio posve linearan nego je imao svoje oscilacije.
2015-08-09
medjutim, jos uvijek nema dobitkaslidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:
između toga postoji širok dijapazon stvari koje su nekoć bile dozvoljene a danas više nisu, sve to u svega pola stoljeća
ima naravno tehnoloskog koji vuce sa sobom sto vuce, intelekt je i dalje u istom prosjeku unazad par tisuca godina
melkior wrote:Za pranje ti ne treba visoka tehnologija, samo čista voda koje u prirodi ima, pa svuda Dok ju nije sjebala industrijska revolucija Eh, tek tad su se ljudi zapravo sjetili da bi se mogli pratislidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:
A ti u pranju ne koristiš barem sapun?
Eh da, sad mi je jasnije zašto ti je život majmuna toliko privlačan.
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:medjutim, jos uvijek nema dobitkaslidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:
ima naravno tehnoloskog koji vuce sa sobom sto vuce, intelekt je i dalje u istom prosjeku unazad par tisuca godina
Intelekt je po svim relevantnim usporedbama IQ mjerenja sada i prije recimo jednog stoljeća u napredovanju. Druga je priča što se biologija (genetika) kod čovjeka nije mjenjala desecima ako ne i po par stotina tisuća godina.
No, um je ionako prvenstveno kulturološki, a ne biološki fenomen.
Znaš li priču o rješenju zagonetke ljudskog genoma?
Last edited by slidingdoorsoperator on Fri 6 Apr - 22:50; edited 3 times in total
Guest- Guest
Pa nemoj tako, uvjerava nas evo, zadnjih 20 i kusur stranica da živimo u najboljem od svih svjetova i u najboljem od svih dobaLeviathan2 wrote:medjutim, jos uvijek nema dobitkaslidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:
2015-08-09
A guzicu perem prstom. Srednjimslidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:Za pranje ti ne treba visoka tehnologija, samo čista voda koje u prirodi ima, pa svuda Dok ju nije sjebala industrijska revolucija Eh, tek tad su se ljudi zapravo sjetili da bi se mogli pratislidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:
A ti u pranju ne koristiš barem sapun?
Eh da, sad mi je jasnije zašto ti je život majmuna toliko privlačan.
2015-08-09
melkior wrote:Pa nemoj tako, uvjerava nas evo, zadnjih 20 i kusur stranica da živimo u najboljem od svih svjetova i u najboljem od svih dobaLeviathan2 wrote:medjutim, jos uvijek nema dobitkaslidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:
Za vas majmune se ionako ništa nije promjenilo, živjeli danas ili u vrijeme trećeg stoljeća prije Krista.
Guest- Guest
Zivot je danas bez obzira na stres, žurbu i ostalo , puno lakši ugodniji nego kada je spavalo njih 10 na zemljanom podu , kupali se na proljece u potoku i radili od 4- do kada padne mrak.melkior wrote:Pa nemoj tako, uvjerava nas evo, zadnjih 20 i kusur stranica da živimo u najboljem od svih svjetova i u najboljem od svih dobaLeviathan2 wrote:medjutim, jos uvijek nema dobitkaslidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:
2015-08-15
ma, svako vrijeme ima svoje prednosti i mane, svoje zabludemarcellus wrote:pogledao, ruth goodman je inače vrlo ozbiljna socijalna povjesničarka imam doma par njezinih knjiga
da, antibiotici su falili to sam rekao da bih jedino dodao
da, smrtnost djece je svakako bila visoka ali nisu morali uvoziti milijune arapa radi demografske katastrofe, da, imali su zablude oko nekih stvari a mi imamo još gore kojih još nismo svjesni...
nijedno vrijeme nije savršeno, a svaka kultura koja postoji u nekm vremenu uči na osnovu iskustava iz prošlosti i svojih vlastitih
pojednostavljeno rečeno, u vrijeme kad su postojali suvereni monarhija i staleži, neke stvari su bile lakše izvedive i provedive, borbe za moć odvijale su se na vrhu, ali znalo se tko je odgovoran i tko odlučuje, dok u suvremenoj demokraciji nema takvih staleža, pa se svatko s gladnom ambicijom, koga izabere relativna većina, može dokopati vlasti i odlučivanja, samo na temelju praznih priča i obećanja
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Pa zašto mijenjati nešto što funkcionira i ima trajnu kvalitetu i vrijednost? Ah da, zato jer se inače ne bi stalo na grabljeslidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:Pa nemoj tako, uvjerava nas evo, zadnjih 20 i kusur stranica da živimo u najboljem od svih svjetova i u najboljem od svih dobaLeviathan2 wrote:medjutim, jos uvijek nema dobitkaslidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:
Za vas majmune se ionako ništa nije promjenilo, živjeli danas ili u vrijeme trećeg stoljeća prije Krista.
2015-08-09
Page 25 of 31 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 31
Similar topics
» OVO VIŠE NIJE SF‘ ‘Prestravljen sam skokom u razvoju umjetne inteligencije. Ovo je prijelomna točka, opasna kao izum atomske bombe‘
» Američko udruženje pedijatara objavilo: Rodna ideologija šteti djeci
» Marušić na HRT-u napao Jokića i spolni odgoj: Rodna ideologija šteti djeci, to su bolesti i poremećaji
» PAPovka nije opasna za ljude- dokazano na bivšem forumu
» SAD nije više u UNESCO
» Američko udruženje pedijatara objavilo: Rodna ideologija šteti djeci
» Marušić na HRT-u napao Jokića i spolni odgoj: Rodna ideologija šteti djeci, to su bolesti i poremećaji
» PAPovka nije opasna za ljude- dokazano na bivšem forumu
» SAD nije više u UNESCO
Page 25 of 31