Rodna ideologija vise nije opasna
Page 24 of 31
Page 24 of 31 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 27 ... 31
Re: Rodna ideologija vise nije opasna
slidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:no na stranu komfor, činjenica je da se prostor osobne slobode dramatično suzio od mog rođenja do danas
Je, prije je postojao imovinski cenzus za mogućnost glasovanja na izborima, za razliku od danas.
Makar, samo ti reci, mogao bih se zauzeti da se donese zakon po kojem ćeš se ti naći izvan kategorije podobnih za glasanje kad te već ta mogućnost toliko snažno privlači.
iskreno jebe mi se za glasanje govorim o osobnim slobodama, od ograničenja brzine na auto cesti i pojasa do toga da se prije očekivalo od građana da sami interveniraju kad je neko sranje a danas ako npr. neko cipelari ženu sred ceste pa ga nabiješ u glavu ti ćeš u zatvor i platit mu odštetu.
između toga postoji širok dijapazon stvari koje su nekoć bile dozvoljene a danas više nisu, sve to u svega pola stoljeća
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
kaja wrote:Zivot je bio odvratan do čak 20 og stoljeća . I težak i jadan.slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:
Pa nisam , ne bavim se biti. Samo sam se nadovezala na to kako ne znas ništa o kazni u svim društvima i pišeš nadobudno da fantazira , od prvobitne zajednice preko Rima do danas. I danas se zove tako ali koristi se u diplomaciji ..samo nekad je značila smrt .
Opet si fulala bit, jer sam ja zapravo govorio da je bez obzira na to život u pećini prosječno bio puno lošiji za veliku većini njenih stanovnika nego za doba o kojem je bila riječ.
A sad slobodno nastavi nadobudno fantazirati o tome kako ja nadobudno fantaziram premda nisi shvatila ništa od onoga na što sam ja ciljao.
Osim ako si netko ne zamišlja da bi bio princ i svirao klavir na dvoru. Mada bi tada bio zmazan , prljav i naparfimiran .
zapravo nije, osim za one sa samog društvenog dna.
moja baka i djed su živjeli sasvim dobro od jedne plaće, djedove.
ako to stvarno misliš, onda pogledaj čini mi se BBC-jev reality-serijal na Historyju o životu na farmi u viktorijansko doba koji su isprobali neki današnji ljudimarcellus wrote:ne bih imao ništa protiv života na farmi ili prisojnog građanskog posla u 19 stoljeću i vjerojatno bih živio puno bolje nego sad
smjeli su koristiti samo ono što pripada tom dobu i pola godine živjeli su točno kao ljudi u to vrijeme
i jedva su dočekali da eksperiment završi i da se vrate suvremenoj civilizaciji, toliko im je bilo dobro
u viktorijansko vrijeme su npr. u sobama više i srednje klase bile jako moderne tekstilne tapete na zidovima, koje su protiv gamadi premazivali nekom otopinom za koju nisu znali da je otrovna i zbog čega ih je hrpa poumirala 'od nepoznate bolesti', a smrtnost djece bila je užasno visoka
neva- Posts : 4367
2014-04-12
A u doba starog Rima imali su kanalizaciju, toplu vodu i podno grijanje.slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:Zivot je bio odvratan do čak 20 og stoljeća . I težak i jadan.slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:
Pa nisam , ne bavim se biti. Samo sam se nadovezala na to kako ne znas ništa o kazni u svim društvima i pišeš nadobudno da fantazira , od prvobitne zajednice preko Rima do danas. I danas se zove tako ali koristi se u diplomaciji ..samo nekad je značila smrt .
Opet si fulala bit, jer sam ja zapravo govorio da je bez obzira na to život u pećini prosječno bio puno lošiji za veliku većini njenih stanovnika nego za doba o kojem je bila riječ.
A sad slobodno nastavi nadobudno fantazirati o tome kako ja nadobudno fantaziram premda nisi shvatila ništa od onoga na što sam ja ciljao.
Osim ako si netko ne zamišlja da bi bio princ i svirao klavir na dvoru. Mada bi tada bio zmazan , prljav i naparfimiran .
I nosio bi malog psića u naručju kako bi sitna bića prešla sa njega na ljubimca jer im njihov organizam više odgovara.
I to pazi vraga na vrhuncu civilizacije u 18. stoljeću!
Nešto ranije kod izgradnje službene kraljevske palače francuskog kralja sunca nije bio previđen niti jedan jedini klozet u samoj palači. Koristile su se naravno noćne posude.
Pa o tome cijelo vrijeme i govorim.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
melkior wrote:
U stvari, nije fulala bit, neandertalci u pećini uopće nisu bili toliko primitivni koliko je uvriježeno mišljenje o njima, stvoreno na temelju predrasuda onih koji žive "u najboljem od svih vremena". Stvar je u tome da mi kao ljudska vrsta nismo toliko odmakli od neandertalaca, samo su oni živjeli jednostavnijim i slobodnijim životom nego što živimo mi danas. Civilizacija otkad postoji konstantno ratuje protiv prirode, protiv okoliša i protiv prirode u ljudima, ali joj nikada nije palo na pamet ponuditi jednostavnost. Život u jednostavnosti. Nikada cilj i ideal civilizacije nije bio ovo:
Iako je zadnjih 60 godina to svima dostupno. Civilizacija će propasti jer čovjek jednostavno nikada nije zadovoljan onime što jest, onime što ima, i uvijek se uspoređuje s drugima. Čak i u vrijeme kada je religija bila na vrhuncu moći, civilizacija nikada nije postala duhovna. Nikad se nije transformirala u nešto bolje, čak i danas kad obilje na Zapadu prosječnog čovjeka nadilazi najluđe snove svakog kmeta, a prosječni čovjek živi standardom boljim nego kralj u 19. stoljeću. Pa ipak, usprkos svemu, majmun na grani nije gladan i ništa mu ne fali. Jebena smo mi vrsta.
Dosadio si Bogu i vragu sa tim svojim estetskim lirskim blebetanjima koja nikome normalnom ništa ne znače i ne posreduju nikakvu istinu.
Posebno ne empirijski potvrđenu.
Ljudi koji su živjeli u pećini su očito bili na puno nižoj ukupnoj civilizacijskoj pa tako kulturološkoj pa tako i umnoj razini.
Dakle, civilizacije jednako je um, a um je ono najbolje što čovjek ima.
Nikoga normalnog nećeš uvjeriti da je bolji život majmuna u Botsvani od onoga modernog čovjeka, ali slobodno se baci u tu propagandu samo trebaš biti svjestan da će manje više svi normalni ljudi smatrati majmunom.
Civilizacija naravno neće propasti, osim ako u njoj ne prevladaju wannabe majmuni, a vjeruj mi, to se sasvim sigurno neće dogoditi.
Guest- Guest
i na stranu tehnologija koje nije bilo, standard je u većini stvari bio iznad današnjeg u pretprošlom stoljeću (veći stanovi, kvalitetnija odjeća iako ne toliko nje, civiliziranije okruženje, kvalitetni društveni odnosi) za građansu klasu.
Da. Na vrhuncu civilizacije bacali su noćne posude sa mokracom i drekom ispred vrata spavaće sobe i tu na dvorcu a kupali se jednom godišnje otprilike . Mogu misliti sto su onda ovi ostali . Kuga im je zato bila ko prehlada.slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:Zivot je bio odvratan do čak 20 og stoljeća . I težak i jadan.slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:
I nosio bi malog psića u naručju kako bi sitna bića prešla sa njega na ljubimca jer im njihov organizam više odgovara.
Nešto ranije kod izgradnje službene kraljevske palače francuskog kralja sunca nije bio previđen niti jedan jedini klozet u samoj palači. Koristile su se naravno noćne posude.
Kažem težak zivot ... mozda jednostavniji , baciš drek ispred , pogledaš kako nekom odsjeku glavu i odeš spavati..
Last edited by kaja on 7/4/2018, 00:31; edited 1 time in total
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
neve wrote:
u viktorijansko vrijeme su npr. u sobama više i srednje klase bile jako moderne tekstilne tapete na zidovima, koje su protiv gamadi premazivali nekom otopinom za koju nisu znali da je otrovna i zbog čega ih je hrpa poumirala 'od nepoznate bolesti', a smrtnost djece bila je užasno visoka
Odustao sam od daljnjeg gledanja kad sam vidio silinu njihovih napora u borbi protiv stjenica.
Guest- Guest
Pa i ne baš. Francuska aristokracija 17. i 18. stoljeća se uopće nije prala. Enciklopedist Denis Diderot je negdje smrdio ko živina Zato su se i parfemirali, jer se nisu prali, fine francuske dame su na pici imale buhe i ušimarcellus wrote:kaja wrote:Zivot je bio odvratan do čak 20 og stoljeća . I težak i jadan.slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:
zapravo nije, osim za one sa samog društvenog dna.
moja baka i djed su živjeli sasvim dobro od jedne plaće, djedove.
2015-08-09
Mislis za plemstvo , oni su bili u promilima. Ostali su bili u svinjcu i imali kugu.marcellus wrote:i na stranu tehnologija koje nije bilo, standard je u većini stvari bio iznad današnjeg u pretprošlom stoljeću (veći stanovi, kvalitetnija odjeća iako ne toliko nje, civiliziranije okruženje, kvalitetni društveni odnosi) za građansu klasu.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
neve wrote:ako to stvarno misliš, onda pogledaj čini mi se BBC-jev reality-serijal na Historyju o životu na farmi u viktorijansko doba koji su isprobali neki današnji ljudimarcellus wrote:ne bih imao ništa protiv života na farmi ili prisojnog građanskog posla u 19 stoljeću i vjerojatno bih živio puno bolje nego sad
smjeli su koristiti samo ono što pripada tom dobu i pola godine živjeli su točno kao ljudi u to vrijeme
i jedva su dočekali da eksperiment završi i da se vrate suvremenoj civilizaciji, toliko im je bilo dobro
pogledao, ruth goodman je inače vrlo ozbiljna socijalna povjesničarka imam doma par njezinih knjiga
da, antibiotici su falili to sam rekao da bih jedino dodao
da, smrtnost djece je svakako bila visoka ali nisu morali uvoziti milijune arapa radi demografske katastrofe, da, imali su zablude oko nekih stvari a mi imamo još gore kojih još nismo svjesni...
melkior wrote:A u doba starog Rima imali su kanalizaciju, toplu vodu i podno grijanje.slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:Zivot je bio odvratan do čak 20 og stoljeća . I težak i jadan.slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:
Nažalost nije posebno dugo trajalo i sve su to zapustili primitivni europski narodi koji su naslijedili Rim zato jer im do higijene i tehnologije pa tako i civilizacije nije bilo stalo.
Zato su imali na tone duhovnosti koja tebe tako jako privlači, a da ni sam ne znaš što je to duhovnost, barem ja nikada nisam vidio da si ju uspio definirati.
Da sad ne spominjem olovne cijevi kojima je voda dolazila do korisnika u Rimu, ali grebi ga, znanost im nije bila toliko razvijena da bi znali kako je olovo zapravo otrovno.
Guest- Guest
kaja wrote:Mislis za plemstvo , oni su bili u promilima. Ostali su bili u svinjcu i imali kugu.marcellus wrote:i na stranu tehnologija koje nije bilo, standard je u većini stvari bio iznad današnjeg u pretprošlom stoljeću (veći stanovi, kvalitetnija odjeća iako ne toliko nje, civiliziranije okruženje, kvalitetni društveni odnosi) za građansu klasu.
plemstvo je bilo tamo negdje do kraja 18 stoljeća, 19 stoljeće je preuzela srednja klasa
naprotiv, većina ljudi je tada živjela sasvim pristojno i u većini aspekata života pristojnije nego danas
ovo je kraj 19 stoljeća u zagrebu
kuga je bila 14 stoljeće
sirotinja je u biti jedina profitirala donjih 20-30% od onda
Alo budaletino, prosječni antički Grk iz vremena 3. stoljeća prije Krista je manje smrdio od francuskog dvora 18. stoljećaslidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:
U stvari, nije fulala bit, neandertalci u pećini uopće nisu bili toliko primitivni koliko je uvriježeno mišljenje o njima, stvoreno na temelju predrasuda onih koji žive "u najboljem od svih vremena". Stvar je u tome da mi kao ljudska vrsta nismo toliko odmakli od neandertalaca, samo su oni živjeli jednostavnijim i slobodnijim životom nego što živimo mi danas. Civilizacija otkad postoji konstantno ratuje protiv prirode, protiv okoliša i protiv prirode u ljudima, ali joj nikada nije palo na pamet ponuditi jednostavnost. Život u jednostavnosti. Nikada cilj i ideal civilizacije nije bio ovo:
Iako je zadnjih 60 godina to svima dostupno. Civilizacija će propasti jer čovjek jednostavno nikada nije zadovoljan onime što jest, onime što ima, i uvijek se uspoređuje s drugima. Čak i u vrijeme kada je religija bila na vrhuncu moći, civilizacija nikada nije postala duhovna. Nikad se nije transformirala u nešto bolje, čak i danas kad obilje na Zapadu prosječnog čovjeka nadilazi najluđe snove svakog kmeta, a prosječni čovjek živi standardom boljim nego kralj u 19. stoljeću. Pa ipak, usprkos svemu, majmun na grani nije gladan i ništa mu ne fali. Jebena smo mi vrsta.
Dosadio si Bogu i vragu sa tim svojim estetskim lirskim blebetanjima koja nikome normalnom ništa ne znače i ne posreduju nikakvu istinu.
Posebno ne empirijski potvrđenu.
Ljudi koji su živjeli u pećini su očito bili na puno nižoj ukupnoj civilizacijskoj pa tako kulturološkoj pa tako i umnoj razini.
Dakle, civilizacije jednako je um, a um je ono najbolje što čovjek ima.
Nikoga normalnog nećeš uvjeriti da je bolji život majmuna u Botsvani od onoga modernog čovjeka, ali slobodno se baci u tu propagandu samo trebaš biti svjestan da će manje više svi normalni ljudi smatrati majmunom.
Civilizacija naravno neće propasti, osim ako u njoj ne prevladaju wannabe majmuni, a vjeruj mi, to se sasvim sigurno neće dogoditi.
2015-08-09
isto tako stavi nekog iz viktorijanskog doba zivjeti u danasnjoj civilizaciji, jedva bi docekao da se vrati u poznatoneve wrote:ako to stvarno misliš, onda pogledaj čini mi se BBC-jev reality-serijal na Historyju o životu na farmi u viktorijansko doba koji su isprobali neki današnji ljudimarcellus wrote:ne bih imao ništa protiv života na farmi ili prisojnog građanskog posla u 19 stoljeću i vjerojatno bih živio puno bolje nego sad
u odnosu na životinje, primate također, ljudi su fizički puno slabiji, kad se rode potpuno su bespomoćni i treba im puno godina učenja i iskustva da bi se mogli brinuti sami za sebemelkior wrote:Pa ipak, usprkos svemu, majmun na grani nije gladan i ništa mu ne fali. Jebena smo mi vrsta.
ljudskoj vrsti evolucijski nije preostalo ništa drugo nego razvijati um, kognitivne funkcije, kako bi se uspjeli zaštititi od vremenskih uvjeta, prehraniti i uz to postati najuspješniji predator
odreci se svog uma, lobotomiziraj se, pa ćeš možda biti sretan s jednom granom i jednom bananom
neva- Posts : 4367
2014-04-12
inače ovo što je melkior spomenuo
u srednjem vijeku su se ljudi prali, ali da, kasnije u 18 su znanstvenici ustvrdili da je to nezdravo pa više nisu
u srednjem vijeku su se ljudi prali, ali da, kasnije u 18 su znanstvenici ustvrdili da je to nezdravo pa više nisu
marcellus wrote:
da, antibiotici su falili to sam rekao da bih jedino dodao
I onda krepaš kada te ugrize bijesni pas na ulici, bilo od bjesnoće ili od gubitka krvi jer je umijeće transfuzije bila velika rijetkost, a i ako sama transfuzija uspije, umreš zato jer su ti dali pogrešnu krv jer nitko nije imao pojma o postojanju različitih krvnih grupa.
Da ne spominjem bolove koje si trpio prilikom operacije, čak i samog vađenja zuba, jer nije bilo efikasnih anestetika.
Jako civilizirano, nema što.
Mislim, dajte se ljudi saberite, koji vam je vrag!
Guest- Guest
ah da
da dodam
pleme je najsavrsenije na planetu
bilo i bit ce,
bar 200 godina smo ispred vas
da dodam
pleme je najsavrsenije na planetu
bilo i bit ce,
bar 200 godina smo ispred vas
Kmetija je spavala u istoj sobi s kokošima i svinjama. Kad je Andrija Štampar osnivao Zavod za javno zdravstvo, seljake su silom tjerali da kupaju djecu. Djeca se nisu dala, vrištala su, plakala, a roditelji su psovali sve po spisku. A to je bilo u 20. stoljeću.kaja wrote:Mislis za plemstvo , oni su bili u promilima. Ostali su bili u svinjcu i imali kugu.marcellus wrote:i na stranu tehnologija koje nije bilo, standard je u većini stvari bio iznad današnjeg u pretprošlom stoljeću (veći stanovi, kvalitetnija odjeća iako ne toliko nje, civiliziranije okruženje, kvalitetni društveni odnosi) za građansu klasu.
2015-08-09
Page 24 of 31 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 27 ... 31
Similar topics
» OVO VIŠE NIJE SF‘ ‘Prestravljen sam skokom u razvoju umjetne inteligencije. Ovo je prijelomna točka, opasna kao izum atomske bombe‘
» Američko udruženje pedijatara objavilo: Rodna ideologija šteti djeci
» Marušić na HRT-u napao Jokića i spolni odgoj: Rodna ideologija šteti djeci, to su bolesti i poremećaji
» PAPovka nije opasna za ljude- dokazano na bivšem forumu
» SAD nije više u UNESCO
» Američko udruženje pedijatara objavilo: Rodna ideologija šteti djeci
» Marušić na HRT-u napao Jokića i spolni odgoj: Rodna ideologija šteti djeci, to su bolesti i poremećaji
» PAPovka nije opasna za ljude- dokazano na bivšem forumu
» SAD nije više u UNESCO
Page 24 of 31